Nieuwjaarsbijeenkomst Heemkundekring De Duffelt.

KRANENBURG Niel . Heemkundekring De Duffelt had voor de nieuwjaarsbijeenkomst op zondag 7 januari weer een mooi en afwisselend programma voorbereid. Na het welkomstwoord door voorzitter Paul Remy hield historicus Dr. Jan Brauer een interessante lezing over twee onderwerpen rond de Tweede Wereldoorlog met betrekking tot de Duffelt. Deel een ging over de ‘Schulkronik van Niel 1927-1943’, een document dat de gebeurtenissen en met name ook de veranderende sfeer in het Duffeltdorp Niel weergeeft. Het tweede deel stond in het teken van de ‘smokkel’ van politiek gevoelige geschriften in de Nazitijd aan de Nederlands-Duitse grens, o.a. bij Millingen. Vervolgens vertelde Johannes van Lier over zijn nieuwe boek waarin hij het lot en de familieachtergronden van gesneuvelde soldaten uit zijn geboorteplaats Mehr beschrijft. De middag werd afgesloten met een gezellig samenzijn.

Wil je meer weten over Heemkundekring De Duffelt of de Nieuwsbrief ontvangen? Kijk op www.duffelt.de of reageer via info@duffelt.de (kan in Nederlands en Duits).

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER komen nog.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *