Veteranendag 2024 gemeente Berg en Dal.

GROESBEEK – Op vrijdag 5 juli organiseerde de gemeente Berg en Dal haar jaarlijkse Veteranendag. Alle veteranen die in de gemeente Berg en Dal wonen konden zich hiervoor aanmelden. Dit hadden er 47 veteranen gedaan die met familie en/of begeleiders naar het Vrijheidsmuseum waren gekomen. Na het kopje koffie of thee in het restaurant werden ze in de filmzaal door museumdirecteur Ester Horsten welkom geheten. Ook burgemeester verwelkomde de veteranen en hield een toespraak, waarin hij zijn waardering uit sprak voor de veteranen, het thuisfront en bedankte ze voor hun inzet voor vrede en veiligheid. Veterane Dominique Schreinemachers, pilote bij de Koninklijke Luchtmacht, die uit gezonden was naar Afghanistan, vertelde met filmbeelden haar eigen belevenis tijdens een helikoptervlucht (zie artikel in Gelderlander van 29 juni jl.).
Na de groepsfoto werd deze toch wel gezellige middag afgesloten met de welbekende ‘rijsttafel’.
Wat is een veteraan?
Veteranen zijn alle militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk hebben gediend in oorlogsomstandigheden of vergelijkbare situaties. Dit geldt ook voor vredesmissies in internationaal verband. Het maakt daarbij niet uit of ze nu nog militair zijn of niet.
Foto.s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER =========================================================

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *