Aanleg glasvezel door KPN in Beek, Ooij, Leuth en Kekerdom.

REGIO – Glaspoort (KPN) gaat glasvezel aanleggen in Beek, Ooij, Leuth en Kekerdom. Het bedrijf is al gestart met het informeren van inwoners over de werkzaamheden en mogelijkheden. Inwoners mogen zelf beslissen of ze gebruik willen maken van de glasvezel van Glaspoort. Het is niet verplicht!

Geen betrokkenheid van de gemeente: De gemeente heeft geen betrokkenheid bij de aanleg van glasvezel. Bedrijven zoals KPN regelen dit helemaal zelf en informeren ook zelf de inwoners. De gemeente moet wel een vergunning afgeven voor het aanleggen van glasvezel. Maar we mogen een vergunning niet weigeren als aan alle voorwaarden wordt voldaan.  Het is volgens de telecommunicatiewet ook toegestaan dat meerdere bedrijven glasvezel aanleggen in hetzelfde gebied. Dit gebeurt nu ook in Beek, Ooij, Leuth en Kekerdom. Vorig jaar heeft een ander bedrijf, Delta, namelijk ook al glasvezel aangelegd in deze dorpen. Inwoners mogen zelf beslissen of ze gebruik willen maken van glasvezel en voor welke bedrijf ze dan willen kiezen. Voorwaarden aanleg glasvezel: Het bedrijf dat de glasvezel aanlegt moet er voor zorgen dat na het graafwerk alles netjes wordt achtergelaten. De stoep moet er weer hetzelfde uitzien als voor het graafwerk. Ook moet een bedrijf inwoners op tijd informeren over de start van de werkzaamheden. Heeft u vragen over de aanleg van glasvezel door Glaspoort? Ga dan naar de website www.glaspoort.nl. ==========================================================

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *