Presentatie “In de schaduw van de Brug” in ’t Kultuhus van Beek.

BEEK – Dinsdagmiddag 30 januari gaf Hans Giesbertz een lezing over het boek “” In de schaduw van de Brug” het Ooyse Schependom, ‘t Meertje en de het wijkje gelegen onderaan de heuvelrug van de Hunnerberg, naast de Waalbrug aan de rand van de Ooijpolder. Naast het verhaal van de oorlog wordt ook de geschiedenis van de wijk vertelt van 1780 tot 1970.

De lezing, georganiseerd door Bibliotheek Gelderland-Zuid, vertelt het verhaal van september 1944 wat de bewoners van het Schependom in de frontlinie en op de vlucht naar veiligheid meemaakten. Vooral het geallieerde bombardement op Huissen van 5 oktober 1944 treft op de vlucht zijnde woonbootbewoners. Elf van hen komen om het leven. Bij het café Waalzicht aan de Groenlanden kwamen op 28 september 1944, door een bominslag, drie en twintig personen om het leven, waaronder vijf bewoners van het Schependom. Ook mijn familie wordt in dit boek beschreven. Het boek met 344 bladzijden en meer dan 350 illustraties is verkrijgbaar bij boekhandel Roelants in de Van Broeckhuysenstraat en bij Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat in Nijmegen. De website van Kwartier van Nijmegen is door de Koninklijke Bibliotheek verkozen tot Digitaal Erfgoed In de schaduw van de brug. Deze prachtige publicatie over het Ooyse Schependom, tussen 1780 en 1970, kan per post besteld worden binnen Nederland. Maak dan 30 euro over naar rekeningnummer NL25RABO 0156 4714 69 t.a.v. ‘Kwartier van Nijmegen’, onder vermelding van uw adres en naam. Voor vragen mail: hans.giesbertz@gmail.com Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *