John Jacobs Groesbeekse Maestro 2024

GROESBEEK- Breedeweg – Op vrijdag 28 juni vond tijdens het 75 jarig jubileumweekend van Fanfare Jubilate Deo uit Breedeweg de finale plaats van de beste Maestro 2024, dit waren John Jacobs en Erik Weijers die eerder dit jaar in de voorronden als winnaars uit de bus kwamen. Het concert werd geopend met het opleidingsorkest, zij speelde 5 nummers met als laatste “Europapa” van Joost Klein. Ook traden twee jeugdleden, Lona en Luciana van de blokfluitgroep op begeleid door docent Lieset. Het podium was hierna voor de fanfare, waar het duo kleurmusic Jean en Jolanda enkele nummers begeleiden met zang, o.a. met “Hotel Carlifornia’’. Hierna was het tijd voor de Maestro’s, waarin Erik Weijers met het dirigeer stokje de spits afbeet met nummer ‘’Don’t stop mé Now’ John Jacobs deed het met het nummer “A Klezmer Karnaval’’ zonder stokje. Het deskundige commentaar van jury kwam werderom van Mieke vd Ven (dirigente Trente Plus), Andrew Helder (ook een prominente Groesbeker) en Mariska Brienen (dirigente van Fanfare Jubilate Deo). Jubilarissen Wim Janssen en Wim Sanders werden gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap. Matje Schaap voor 70 jaar, zij kregen een bloemen en een Oorkonde. Jo Kuyltjes kreeg voor 75 jaar de oorkonde eerder tijdens een serenade tgv zijn 90e verjaardag, waarin hij ook benoemd werd tot Erelid van de Fanfare . Na de pauze speelde weer de fanfare aangevuld met oud leden, en moesten de Maestro’s voor de tweede maal het podium op met als eerste John Jacobs helemaal in stijl gekleed voor het nummer “The Blues Brothers’’. Om het eerlijk te houden moest Erik Weijers de fanfare met het nummer “A Klezmer Karnaval’’ dirigeren. Na rijp beraad van de Jury werd John Jacobs als beste Maestro 2024 gekozen e kreeg een prachtige Bokaal welke door een lid was gemaak voor zien van geluid en een bewegende dirigent . Erik Weijers kreeg als tweede een beeldje met een dirigent er op. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER. =================================================================

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *