FEEST DER KAMPIOENEN 2024

GROESBEEK Vrijdag 21 juni was het jaarlijkse Feest der Kampioenen op het Dorpsplein bij het gemeentehuis in Groesbeek. Wethouder Sport, Erik Weijers, huldigde jeugdteams en individuele junioren die in het seizoen 2023-2024 kampioen zijn geworden en hadden aangemeld. Van buiten Groesbeek, Horst en Breedeweg , hadden alleen Top Judo Nijmegen en vijf jeugd teams van Switch’87 Millingen zich aangemeld.

Het was gezellig op het plein met applaus, frisdrankjes, vers fruit, ijs en feestmuziek. In totaal werden 165 kampioenen gehuldigd. Er waren kampioenen uit enorm veel verschillende sporten die zich hadden opgegeven. Voetbal, korfbal, judo, schietsport, paardrijden, handbal en volleybal. Het laat zien dat onze gemeente een echte sportgemeente is! Na de huldiging van alle kampioenen was er nog een mooie loterij met als hoofdprijs een gesigneerde set handschoenen van de beste keeper van Nederland, Jasper Cillissen.  Demonstratie: Vooraf en tijdens de pauze gaf een echte ‘panna koning’ – Andre Creemers – een demonstratie voor de kinderen. Hooghouden, trucjes en uiteindelijk ook 1 op 1 tegen de kinderen zelf, alles haalde deze balkunstenaar uit de kast. Hopelijk zien we dit soort skills ook bij ons Nederlands elftal komende weken.

Trots: Het was leuk deze kampioenen in het zonnetje te zetten. En iedereen te laten weten dat wij trots zijn op hen. Maar wij zijn sowieso trots op al onze sportende jeugd, kampioen of niet. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER. ===================================================================

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *