HET MUZIEUM ONTVANGT €500.000 VAN DE VRIENDENLOTTERIJ

NIJMEGEN – Het muZIEum in Nijmegen is deze week verrast met een cheque ter waarde van €500.000 namens de VriendenLoterij. Dit is geoormerkt geld voor een nieuwe vaste tentoonstelling.

Heleen Vermeulen: “Het is fantastisch dat we nu aan de slag kunnen! We zijn trots op onze bijdrage aan zowel het culturele als sociale landschap. Met dit bedrag kunnen de voorbereidingen starten. We hebben er alle vertrouwen dat we ook gesteund worden door andere subsidiënten, waaronder de Gemeente Nijmegen, zodat we onze toekomstplannen kunnen realiseren en zo samen op weg gaan naar een zichtbaar betere wereld.”

Het belang hiervan legt Jonne Arnoldussen van de VriendenLoterij uit: “Cultuur is het fundament van onze samenleving, geen hobby of liefhebberij. Omdat een sterke maatschappij een krachtige cultuursector nodig heeft, ondersteunen wij deze van harte. Het is fantastisch dat wij dankzij onze trouwe deelnemers muZIEum en het Leerorkest kunnen steunen. We kijken uit naar alle activiteiten die zij kunnen realiseren met behulp van deze bijdragen.”

Een nieuwe vaste tentoonstelling: Het muZIEum biedt een inspirerende inkijk in de wereld van blinde en slechtziende mensen, met de overtuiging dat een inclusieve samenleving sneller realiteit wordt wanneer meer mensen de mogelijkheden zien.

Het doel is om het aantal bezoekers te laten groeien van 40.000 naar 65.000 per jaar in 2028. Om dit te bereiken, wordt er een vaste tentoonstelling toegevoegd aan het bestaande aanbod. De toegankelijkheid wordt verbeterd en de bezoekerservaring versterkt. Hiermee wordt muZIEum laagdrempelig voor een meer divers publiek en bestendigen we het museum voor de toekomst.

143,5 miljoen voor het cultuur en welzijn in Nederland. De VriendenLoterij droeg in 2023 met 143,5 miljoen bij aan culturele partners. Dankzij de loterijdeelnemers gaat van ieder lot tenminste 40% van de inleg naar de goede doelen en culturele partners. Foto: Amy van Leiden. ===================================================================

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *