Tweede leven eik Oude Kleefsebaan

BERG en DAL – De gemeente Berg en Dal heeft een eikenboom uit 1800 aan de Oude Kleefsebaan moeten verwijderen. De eik was in erg slechte staat en werd daardoor onveilig. Om de boom een tweede leven te geven is besloten de stam van de boom te laten staan en hier een sculptuur in te zagen. Wethouder Ria Barber gaf hiervoor op dinsdag 21 mei het startsein aan kunstenaar Sander Boom, die gaat de stam tot boomkunstwerk bewerken met het zagen van de boomsculptuur. Hoe gaat het boomkunstwerk er uitzien? In de eerste eeuw na Christus bakten de Romeinen bij de steenbakkerij op de Holdeurn in Berg en Dal onder andere aarde- en vaatwerk. De oortjes van kannen werden in die tijd soms rijk versierd. Van een van deze oortjes (zoals te zien op de foto) is een mal bewaard gebleven. Sander Boom gaat een ‘oortje’, op basis van de Romeinse mal, in de stam van de eik zagen. Het origineel van de mal is ongeveer 20 cm groot. Het boomkunstwerk wordt rond de 2 meter hoog. Sander maakt de boomsculptuur met motorzagen. Het oortje (uitgietsel) en de originele mal is te zien in het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER. Komen nog meer foto’s bij! ====================================================================

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *