Officiële opening vernieuwde Kerkplein in Breedeweg. Meer groen.

GROESBEEK – Breedeweg – Zaterdag morgen 18 mei vond de feestelijke opening plaats van het onlangs vergroende Kerkplein in Breedeweg. De wethouder Ria Barber verrichte de officiële opening, het planten van de laatste Esdoorn samen met enkele leden van de klankwerkgroep,  Teun van Grinsven, Joop Vogel en Mike Dinnissen.
Alle inwoners van Breedeweg waren uitgenodigd. Voor jong en oud waren er diverse activiteiten.Inwoners kunnen hun tuintegels inleveren en kregen daarvoor een plantenpakket terug.om de eigen tuin te vergroenen. Daarnaast waren er hapjes, drankjes verzorgd door de tegen overgelegen Buurtmarkt, voor de kinderen was er een springkussen. Ze konden deelnemen aan een speurtocht door het park om naar verstopte gekleurde restanten stenen, hieraan was een prijsje verbonden.
Alles werd aan elkaar gepraat door Leo Dirks een Boom van een vent, alias Leo de Pretkok, Fanfare Jubilate Deo uit Breedeweg verzorgde een klein concert.
De afgelopen periode is het Kerkplein opnieuw ingericht. Er zijn zo’n 15.000 tegels weggehaald om ruimte te maken voor 1.400 vierkante meter aan planten. Ook zijn er zeven extra bomen geplant die zorgen voor verkoeling op warme dagen. Daarnaast zijn er bankjes en een picknicktafel en een watertappunt gerealiseerd. De kleding en glas containers zijn onder de grond gebracht.
Ruimte voor water: De gemeente Berg en Dal het Waterschap Rivierenland pakken samen met de inwoners wateroverlast en verdroging in Breedeweg aan. Dit gebeurt met 40 verschillende maatregelen. Een van die maatregelen is het vergroenen van het Kerkplein. Door het plein te vergroenen kan er nu 230.000 liter meer water in de bodem wegzakken. Dit water wordt daardoor niet meer naar de rioolzuivering afgevoerd en zorgt niet meer voor wateroverlast.
Het ontwerp van het vernieuwde Kerkplein is samen met de bewoners tot stand gekomen. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER.

========================

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *