MARTIN SCHULZ GRENZLAND EUROPÄER  2024

GROESBEEK – Op de avond waarop Joost Klein Nederland vertegenwoordigt in de voorronde van het Eurovisie Songfestival met het nummer “Europapa” en zijn lied begint met ” Europa, laten we samenkomen… “, geldt dit motto ook voor de 11e Europadag , die worden georganiseerd door SPD en PvdA vanuit Kleve, Kanenburg, Berg en Dal en Nijmegenop Hemelvaartdag 9 mei.

De sociaal-democraten uit de grensregio komen elk jaar op 9 mei bijeen om samen de Dag van Europa te vieren. Een verenigd Europa dat een leven lang stabiliteit en vrede garandeert. Er is geen betere plek om hierover na te denken dan het Vrijheidsmuseum in Groesbeek.

Elk jaar worden tijdens deze bijeenkomsten mensen geëerd die zich duurzaam hebben ingezet voor grensoverschrijdende samenwerking en vriendschappen, maar ook voor internationale betrokkenheid. Dit jaar reiken de deelnemende lokale verenigingen van de SPD en PvdA het ereteken Borderland European of the Year 2024 uit aan de heer Martin Schulz.

Martin Schulz is voormalig partijvoorzitter en kandidaat voor het bondskanselier van de SPD. Hij was onder meer voorzitter van het Europees Parlement van 2012 tot 2017, is voorzitter van de Friedrich Ebert Foundation en beschermheer van de Liberation Route Europe. De Liberation Route Europe is een transnationaal gedenkteken, een pad dat gedenktekens en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in heel Europa met elkaar verbindt. Ook de Liberation Route Europe loopt door onze grensstreek.

Martin Schulz is de negende grensland-Europeaan die deze eervolle onderscheiding ontvangt. De prijs wordt uitgereikt door de Sociaal-Democraten in de grensregio Nijmegen-Kleve. Bij name door de Erevoorzitter SPD Kleve Joshep Gietmann. De Lofrede voor Martin Schulz werd uitgesproken door voormalig directeur van het Vrijheidsmuseum Wiel Lenders , die zelf in 2022 het ereteken ontving. Namens de gemeente was burgemeester Mark Slinkman aanwezig. In zijn indrukwekkende dankrede sprak Martin Schulz, o.a. over,dat we moeten blijven strijden voor een eerlijk en democratisch Europa en niet van mijn van Land eerst, of wij/ik eerst.

Beeld felicitaties waren er van Jens Geier, René Repasie. Sarah Phlipp, Achem Post, Saskia Eskens en Frans Timmermans. Sprekers waren Louis Bloemers voorzitter PvdA Berg en Dal, afgevaardigde van de SPD en GL-PvdA) uit het Europese parlement Jens Geier en Mohammed Chahim. Muzikale ondersteuning Jan Janssen uit Groesbeek. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER.

==================================

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *