Tribute to Joe Miller’s Big Band door Nijmeegs Amusement Orkest

GROESBEEK – Wat zou het mooi zijn als elk jaar een Groesbeekse band of artiest in het zonlicht gezet zou kunnen worden, dit maakte Louis van de Waarsenburg met enkele vrienden via een persbericht bekend.
En mooi was het zaterdagavond 5 oktober waar het idee werkelijkheid werd. In een volle zaal in dorpshuis De Mallemolen genoten liefhebbers uit Groesbeek e.o. van een optreden van “Het Nijmeegs Amusement Orkest” waar Louis van de Waarsenburg al jaren muzikaal leider is.
Naast het tribute voor de Joe Miller’s Big Band traden er ook nog andere Groesbeekse artiesten op, zoals Helen Liebers, Duo Alt van Huus en Theo Jansen, ook vocalisten uit de eigen NAO band traden op, o.a.Susan Remers, Katja Lentjes en Han Zendman. Trompet solisten waren Henk Hubbers, Jan Bakker, Marc Tunnissen en Gerold v/d Burgt. Machteld Jongmans leidde de bezoekers door het programma. Louis van de Waarsenburg werd nog in het zonnetje gezet met zijn 25-jarig jubileum bij de band. Oud leden waren uitgenodigd voor een Reünie in het theater café van de Mallemolen, waar zij door André Haverkort voorzitter NAO welkom werden geheten. Met deze eerste tribute aan een Groesbeekse artiest werden mooie herinneringen opgehaald aan die mooie tijd dat de Joe Miller’s Big Band optrad in Groesbeek en omstreken. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER.
===================================================================

Info  over Joe Miller’s Bigband:  De Joe Miller’s Bigband stond onder muzikale leiding van oprichter Job Molenkamp en is in 1979 met een 15 tal bevriende muzikanten gestart in Groesbeek. Niet lang erna was de band uitgebreid tot een heuse big band en werd al meteen een LP gemaakt. De big band bestaat helaas niet meer, maar vele muzikanten uit zijn orkest spelen nog steeds. Onder andere bij het Nijmeegs Amusements Orkest waar Louis van de Waarsenburg al jaren muzikaal leider van is. Wim Poorts (sax), Theo van Haren (destijds sax, nu bas), en Harry Brons (fluit – sax) zaten bij de Groesbeekse bigband die veel furore maakte in de showbizz wereld van Limburg, Gelderland, Brabant en zelfs Duitsland. Het repertoire bestond uit nummers van Glenn Miller en James Last, klassiekers als Moonlight Serenade, In the Mood en Zuid Amerikaanse nummers als Copacabana van Barry Manilow stonden op het programma.
Twee langspeelplaten “The Story” en “The Stor.y 2” werden opgenomen in MM studio in Arnhem en vele live shows werden uitgevoerd. Een mooie tijd weet Wim Poorts en Theo van Haren te melden. ===========================================================

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *