Historische lezing bombardement op Kleef

KLEVE – Onbekende achtergrond van het bombardement op Kleef in 1944 – historische lezing onthult nieuwe inzichten. ARENACUM – Verein für Kultur und Geschichte in Rindern e.V. en de Airborne Vrienden Groesbeek nodigen u gezamenlijk uit voor een boeiende lezing door militair historicus Johan van Doorn, die tot nu toe onbekende achtergrondinformatie over het bombardement op de stad Kleve op 7 oktober 1944 zal onthullen. Het evenement vindt plaats op 5 oktober 2024 van 14:00 tot 17:00 uur in het Clivia-gebouw in Kleef, Tichelstr. 11, begane grond.

Onder de titel “Welk plan voor militaire operaties? – The forgotten beginning of a major operation in the Rhineland” zal van Doorn nieuwe inzichten geven in de strategische en militaire planning achter de verwoestende aanval op Kleve. Door diepgaand onderzoek in militaire archieven heeft van Doorn spannende informatie aan het licht gebracht die voorheen nauwelijks bekend was.

Volgens Van Doorn maakte het bombardement op Kleef deel uit van een ongerealiseerde Britse militaire operatie die was gepland onder leiding van veldmaarschalk Bernard L. Montgomery. Aan de hand van niet eerder gepubliceerd archiefmateriaal zal van Doorn de besluitvormingsprocessen van de militaire leiding in 1944 traceren en de betekenis van deze gebeurtenis in de context van de grotere militaire operaties in het Rijnland uitleggen.

De lezing biedt een diepgaande analyse en opent nieuwe perspectieven op de tragedie die een blijvende impact had op het stadsbeeld van Kleef en vele levens eiste. Geschiedenisliefhebbers worden van harte uitgenodigd om gebruik te maken van deze unieke kans om meer te leren over dit belangrijke, maar lang onderbelichte aspect van de Tweede Wereldoorlog.

Details evenement: Datum: 5 oktober 2024 Tijd: 14:00 – 17:00 Plaats: Clivia-gebouw, Tichelstrasse. 11, Kleve (begane grond) Toegang: Gratis, maar alleen met voorafgaande registratie Gelieve te registreren vóór 3 oktober 2024 op info@forum-arenacum.de Het evenement wordt financieel ondersteund door de Euregio Rijn-Waal. Registratie is verplicht: Met vriendelijke groeten, ARENACUM – Vereinigung für Kultur  und Geschichte in Rindern e.V. Serntstraße 11D – 47533 Kleve. Mail: info@forum-arenacum.de ===================================================================

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *