Onthulling informatiepanelen bij ‘t Groeske en Mariagrot Groesbeek.

GROESBEEK – Vrijdagmiddag 17 mei werden in park Mariëndaa bij de Kloostertuin en bij Gasterij ‘Groeske twee nieuwe informatiepanelen onthuld. Het éérste paneel werd onthuld door zuster Emmanuela namens de zusterorde van de heilige Carolus Borromeus uit den Bosch en ZZG locatie manager Kloostertuin Wilma Pouwelsen. Op het paneel staat de geschiedenis vermeld van het voormalig hotel Bellevue, later klooster en meisjes pensionaat staat vermeld .

Het twééde paneel bij het Mariagrotje vermeld dat oorspronkelijk eind 19e eeuw als ‘Hart van Jezus-grot werd opgericht en de geschiedenis van het grotje, Hier verrichte ook zuster Emmanuela de onthulling, nu met vrijwilligster Marian Peters die samen met enkele wijkbewoner de zorg van en over het Mariagrotje op zich hebben genomen.

Met financiële steun van Vereniging Behoud Dorpsgezichten Groesbeek hebben vrijwilligers van Stichting Vitaal Mariëndaal deze historische informatiepanelen kunnen maken.

Theo Giesbers oud wethouder en vrijwilliger van Vereniging Behoud Dorpsgezichten het vertelde op zijn eigen manier de geschiedenis van het kloostergebouw en het Mariagrotje. Wethouder Erik Weijers was namens de gemeente berg en Dal aanwezig. aanwezig. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *