Zoeken


inhetlaag.nl, Powered by Joomla!
Brandweer Millingen verzorgde Informatie-avond brandwonden. PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 23 december 2022 17:33

MILLINGEN a/d RIJN - Vanwege de komende feestdagen en de grotere kans op brandwonden, verzorgde EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn-Kekerdom in samenwerking met Brandweer Millingen aan de Rijn op maandagavond 19 december 2022 een informatieavond over brandwonden in de kantine van Sportpark De Hove.
Deze interessante thema-avond werd geopend door
Alex Janssen, voorzitter en EHBO-instructeur. Na het openingswoord voor een goedgevulde zaal, droeg hij de presentatie over aan Peter Heijmen, commandant van de Brandweer. Met treffende voorbeelden benadrukte Peter de ernst van brand en brandwonden, zeker in deze periode. De bezoekers gingen in kleine groepjes de activiteiten af. Buiten was een geïmproviseerde vuurhaard. Onder leiding van 3 brandweermannen heeft elk deelnemer geoefend met een blusdeken en een brandblusser. Een van de kleedkamers werd gebruikt voor....

Foto's: Hans © Driessen. Kijk HIER of op FB.

de deurprocedure en hoe binnen te gaan in een ruimte, waar brand of veel rook is.

In de kantine bootsten Theo Burgers en Richel Bach, beide Lotus, levensechte situaties na met brandwonden, die door de aanwezige EHBO-ers prima werden afgehandeld. Naast enkele voorlichtingsstands was er ook een stand met veiligheidsmiddelen zoals vluchtladders, handblussers, rookmelders, CO-melders en andere nuttige artikelen, met deskundig advies van brandweerman Dirk. Ook konden de aanwezigen kennis maken met het levensecht oefenen van EHBO situaties middels een Virtual Reality (VR)-bril. Op het grote tv-scherm kon iedereen meekijken, wat de persoon met de VR-bril zag en hoe de opdrachten uitgevoerd werden. Een boeiende manier om te oefenen, waavoor veel interesse was en die naast het serieuze aspect ook komische situaties opleverde.

Met dankzegging aan Brandweer Millingen werd rond 21.30 uur deze leerzame thema-avond beëindigd.
De aanwezigen waren enthousiast over de informatie en gevarieerde wijze, waarop deze was aangeleverd. Voor de EHBO vereniging en Brandweer was dit een samenwerking, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Een ongelukje kan heel snel gebeurd zijn. Vooral in deze dagen dient er, met name in de buurt van kinderen, extra aandacht te zijn voor kaarsen, vuurwerk, rotjes, etc. Maar let ook, buiten de feestdagen om, op bbq’s, aanstekers, open vuur, hete thee/koffie, etc.

Mocht er toch iets fout gaan: koel alleen de wond gedurende minimaal 10 minuten met lauw zacht stromend water, verwijder géén kleding, waarschuw direct 112 of een arts.

Voor (meer) informatie over hulpverlening, basisopleiding EHBO of Reanimatie/AED kunt u kijken op www.ehbomillingenkekerdom.nl of contact opnemen met Alex Janssen 06-10434247.
EHBO vereniging Millingen aan de Rijn-Kekerdom.

Foto's: Hans © Driessen. Kijk HIER of op FB.

 

Flits

Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom

Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom

Laat de gratis aansluiting in je huis niet voorbijgaan ...

Regio - De informatieavonden zijn geweest en nu verder... Samen met KBO Ooij voor glasvezel van DELTA!!!!! http://aklam.io/kNNdra. KBO Ooij beveelt je glasvezel van DELTA aan.

Wanneer je een abonnement afsluit bij DELTA via de link verdien je niet alleen € 25 voor jezelf maar ook nog eens € 50 voor de club. Laten we nu de kans grijpen, doe mee en steun tevens ook KBO Ooij.

Bezoek de facebookpagina van KBO Ooij voor de link http://aklam.io/kNNdra of tik de link in je browser, of klik in dit bericht. Doe de postcode check en ontdek jouw aanbod! Om mee te doen aan de actie en de beloning aan jou en je club te kunnen toewijzen, dien je het glasvezelabonnement af te sluiten via de link van KBO Ooij.

Met glasvezel kunnen we samen voor wonen, gamen, werken en zorg de toekomst in. Voor vragen en advies voor een abonnement neem contact op met het Internetcafé van KBO Ooij of het Glasvezel Informatiepunt van Delta in het Kulturhus van Beek, geopend woensdag t/m vrijdag van 11.00tot 18.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Roerdompstraat 6.


 

 

 

Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom


De informatieavonden zijn geweest en nu verder...

 

Laat de gratis aansluiting in je huis niet voorbijgaan ...

Samen met KBO Ooij voor glasvezel van DELTA!!!!!

http://aklam.io/kNNdra

 

KBO Ooij beveelt je glasvezel van DELTA aan.
Wanneer je een abonnement afsluit bij DELTA via de link verdien je niet alleen € 25 voor jezelf maar ook nog eens € 50 voor de club.

 

Bezoek de facebookpagina van KBO Ooij voor de link http://aklam.io/kNNdra of tik de link in je browser, of klik in dit bericht. Doe de postcode check en ontdek jouw aanbod! Om mee te doen aan de actie en de beloning aan jou en je club te kunnen toewijzen, dien je het glasvezelabonnement af te sluiten via de link van KBO Ooij.

 

Met glasvezel kunnen we samen voor wonen, gamen, werken en zorg de toekomst in.
Laten we nu de kans grijpen, doe mee en steun tevens ook KBO Ooij.

 

Voor vragen en advies voor een abonnement neem contact op met het Internetcafé van KBO Ooij of het Glasvezel Informatiepunt van Delta in het Kulturhus van Beek

 
KBO Beek activiteiten.

 

 

De kwieke Beekse ouderen van KBO Beek.

Activiteiten: De maandag wandelgroep van de KBO Beek is vanaf de eerste maandag van november, na het fietsseizoen, weer zeer actief, om 13.00 uur bij het tunneltje wordt gezamenlijk besloten waar de tocht die middag heen zal gaan. Zo is het...

Lees meer...
 
NS-fietsenstalling station Nijmegen de eerste 24 uur gratis

NIJMEGEN - Vanaf 1 januari 2023 is het stallen van de fiets in de NS-fietsenstalling onder station Nijmegen de eerste 24 uur gratis. Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en NS maken dit mogelijk. Ze breiden zo.....

Lees meer...
 
Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! Regeling

GROESBEEK - Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! RegelingWat is de Doe Mee! Regeling? De Doe Mee! Regeling is een regeling voor kinderen en volwassenen die door een laag inkomen moeite hebben om mee te doen in de samenleving. Een onderdeel van de Doe Mee! Regeling is het Kindpakket voor kinderen. Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! Regeling. Wat verandert er aan de Doe Mee! Regeling vanaf 1 januari 2023?  De gemeente stopt met het Kindpakket van de Doe Mee! Regeling.

  • Ook worden geen schoolkosten meer betaald.
  • Kinderen krijgen hetzelfde bedrag als volwassenen, namelijk € 100,-
  • De inkomensgrens wordt verhoogd van 120% naar 130% van de bijstandsnorm.
  • · Stichting Leergeld De Stuwwal komt in de plaats van het Kindpakket .

Vanaf 1 januari 2023 starten we met,,,

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...