Zoeken


inhetlaag.nl, Powered by Joomla!
Kinderlintjes uitgereikt in Nijmegen. PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door red   
donderdag 17 november 2022 10:18

NIJMEGEN- Op woensdagmorgen 16 november reikte in de raadszaal van het gemeentehuis burgemeester Bruls de Nijmeegse Kinderlintjes 2022 uit aan jonge helden. Het is de zeventiende keer dat de lintjes uitgereikt worden. Dit jaar  waren er vier lintjes. Een onafhankelijke jury bepaalde welke kinderen een lintje kregen, deze bestond uit: Oscar Hoiting Intensivist CWZ en Nijmegenaar van het jaar 2021 en de leden Mirlle Souverein( beleidsmedewerker onderwijs) Thijs Groen ( wijkveiligheidsheidregisseur) en de jeugdhelden van vorig jaar Bao Nam Nguyen (7), Lars Verhoeven (11), Isabella Strating (10), Sam Zare Mohazzabieh (8). Jeugdtv-presentator Klaas van Kruistum presenteerde de uitreiking en stelde de jeugdhelden één voor één aan de burgemeester voor, die vervolgens het kinderlintje uitreikte aan: …zie leesmeer....

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

Hailey Teunissen (12 jaar)

Hailey helpt al een aantal jaren regelmatig mee bij de activiteitenbegeleiding in verpleeghuis Zorgcentrum Huize Rosa. Ze helpt met de bingo, het uitdelen van een hapje en een drankje en heeft met de bewoners meegelopen met de wandelvierdaagse. Waar zij ook met vriendinnen de hort op kan gaan, vindt zij het ook erg belangrijk en leuk om te helpen. Dit levert regelmatig een grote lach bij de bewoners op.

De jury vindt het stoer en gaaf dat ze leuke dingen met ouderen doet. En vooral het aantal jaren ze hen al helpt. Hailey brengt een lichtpuntje bij ouderen die vaak eenzaam zijn en is daarmee een voorbeeld voor andere kinderen.
-.-.-.-.-.-.-.-.-
Byan van den Dungen (12 jaar)
Byan is een ontzettend lieve en krachtige jongen die er voor de ander wil zijn en hij is iemand die je vanzelf in je hart sluit. Die nog steeds compassie voor anderen kan tonen ook al heeft hij zelf al de nodige dingen in zijn jonge leven meegemaakt.

Byan komt soms wel 6 keer per jaar bij zijn buren aan de deur, o.a. om te collecteren voor de dierenbescherming, sponsorlopen, jantje beton, kinderpostzegels en altijd met een hoop enthousiasme. Op de basisschool zette hij zich in als leestutor, nam zijn taak serieus en zorgde er zo voor dat de jongere leerling beter ging lezen. Byan kan met een grap tegelijkertijd serieus zijn. Hij laat het andere kind in zijn waarde en helpt hem ondertussen.

De jury vindt Byan een knappe doorzetter. Byan doet veel, is oprecht en een voorbeeld voor iedereen.
-.-.-.-.-.-.-.-
Iker van Meel (7 jaar)
Iker is zich op zijn jonge leeftijd al zeer bewust van de wereld om zich heen. Hij is Wijkheld en is soms hele zaterdagen bezig met het inzamelen van lege flessen; de opbrengst daarvan gaat naar de Voedselbank. Het meest bijzondere is zijn inzet tegen de oorlog in Oekraïne. Toen daar oorlog uitbrak trok hij zich dat erg aan. Bij hem om de hoek kwam de gevluchte Kira (nu acht jaar) met haar moeder wonen en hij stuurde Kira een lieve welkomstbrief en nodigde haar en haar moeder uit om te komen eten. Het werd het begin van een mooie vriendschap en Iker ondernam van alles om Kira overal bij te betrekken. Dat was niet gemakkelijk, want Kira sprak geen Nederlands en Iker geen Oekraïens. Voor veel kinderen is het best moeilijk om een vriendschap op te bouwen met iemand die je slecht verstaat. De eerste maanden kon Kira nog niet naar school, dus kwam Iker na school aan de deur om Kira uit te nodigen om bij hem te komen spelen. Iker maakte ook affiches die hij deur aan deur uitdeelde. ‘Stop de oorlog’ stond er op, in zijn buurt en bij zijn eigen huis kon je ze overal voor de ramen zien hangen.

De jury vindt Iker een voorbeeld voor alle mensen. Iker heeft laten zien dat je ook met kleine dingen het verschil kunt maken.
-.-.-.-.-.-.-.-.-

Kinderlintjes uitgereikt in Nijmegen.

NIJMEGEN - Op woensdagmorgen 16 november reikte in de raadszaal van het gemeentehuis burgemeester Bruls de Nijmeegse Kinderlintjes 2022 uit aan jonge helden. Het is de zeventiende keer dat de lintjes uitgereikt worden. Dit jaar waren er vier lintjes. Een onafhankelijke jury bepaalde welke kinderen een lintje kregen, deze bestond uit: Oscar Hoiting Intensvist CWZ en Nijmegenaar van het jaar 2021 en de leden Mireille Souverein (beleidsmedewerker onderwijs) Thijs Groen (wijkveiligheidsheiregisseur) en de jeugdhelden van vorig jaar Bao Nam Nguyen (7), Lars Verhoeven (11), Isabella Strating (10), Sam Zare Mohazzabieh (8). Jeugdtv-presentator Klaas van Kruistum presenteerde de uitreiking en stelde de jeugdhelden één voor één aan de burgemeester voor, die vervolgens het kinderlintje uitreikte aan: Hailey Teunissen (12 jaar)
Hailey helpt al een aantal jaren regelmatig mee bij de activiteitenbegeleiding in verpleeghuis Zorgcentrum Huize Rosa. Ze helpt met de bingo, het uitdelen van een hapje en een drankje en heeft met de bewoners meegelopen met de wandelvierdaagse. Waar zij ook met vriendinnen de hort op kan gaan, vindt zij het ook erg belangrijk en leuk om te helpen. Dit levert regelmatig een grote lach bij de bewoners op.

De jury vindt het stoer en gaaf dat ze leuke dingen met ouderen doet. En vooral het aantal jaren ze hen al helpt. Hailey brengt een lichtpuntje bij ouderen die vaak eenzaam zijn en is daarmee een voorbeeld voor andere kinderen.
-.-.-.-.-.-.-.-.-
Byan van den Dungen (12 jaar)
Byan is een ontzettend lieve en krachtige jongen die er voor de ander wil zijn en hij is iemand die je vanzelf in je hart sluit. Die nog steeds compassie voor anderen kan tonen ook al heeft hij zelf al de nodige dingen in zijn jonge leven meegemaakt.

Byan komt soms wel 6 keer per jaar bij zijn buren aan de deur, o.a. om te collecteren voor de dierenbescherming, sponsorlopen, jantje beton, kinderpostzegels en altijd met een hoop enthousiasme. Op de basisschool zette hij zich in als leestutor, nam zijn taak serieus en zorgde er zo voor dat de jongere leerling beter ging lezen. Byan kan met een grap tegelijkertijd serieus zijn. Hij laat het andere kind in zijn waarde en helpt hem ondertussen.
De jury vindt Byan een knappe doorzetter. Byan doet veel, is oprecht en een voorbeeld voor iedereen.
-.-.-.-.-.-.-.-
Iker van Meel (7 jaar)
Iker is zich op zijn jonge leeftijd al zeer bewust van de wereld om zich heen. Hij is Wijkheld en is soms hele zaterdagen bezig met het inzamelen van lege flessen; de opbrengst daarvan gaat naar de Voedselbank. Het meest bijzondere is zijn inzet tegen de oorlog in Oekraïne. Toen daar oorlog uitbrak, trok hij zich dat erg aan. Bij hem om de hoek kwam de gevluchte Kira (nu acht jaar) met haar moeder wonen stuurde hij Kira een lieve welkomstbrief en nodigde haar en haar moeder uit om te komen eten. Het werd het begin van een mooie vriendschap en Iker ondernam van alles om Kira overal bij te betrekken. Dat was niet gemakkelijk, want Kira sprak geen Nederlands en Iker geen Oekraïens. Voor veel kinderen is het best moeilijk om een vriendschap op te bouwen met iemand die je slecht verstaat. De eerste maanden kon Kira nog niet naar school, dus kwam Iker na school aan de deur om Kira uit te nodigen om bij hem te komen spelen. Iker maakte ook affiches die hij deur aan deur uitdeelde. ‘Stop de oorlog’ stond er op, in zijn buurt en bij zijn eigen huis kon je ze overal voor de ramen zien hangen.

De jury vindt Iker een voorbeeld voor alle mensen. Iker heeft laten zien dat je ook met kleine dingen het verschil kunt maken.
-.-.-.-.-.-.-.-.-
Sil van de Kerkhof (11 jaar)
Sil heeft de afgelopen drie jaar zijn haar laten groeien om te doneren aan de stichting Haarwens. Deze stichting zorgt er voor dat zieke kinderen die hun haar verliezen en kaal worden weer een pruik van echt haar kunnen dragen. Ondanks kleine pesterijen en twijfels heeft Sil toch steeds doorgezet en deze maand had zijn haar de gewenste lengte van 35 cm bereikt en heeft hij zijn haar mogen doneren.

De jury vindt Sil een echte doorzetter. Hij heeft dit niet voor zichzelf gedaan, maar puur voor een ander. Hij is hiermee een voorbeeld voor anderen.
-.-.-.-.-.-.-.-.-
De vorige jeugdhelden reikte de koker met oorkonde en goodybag uit aan de nieuwe helden. Troubadour Ben Dirks zong het kinderlintjeslied, met voor elke held een couplet. Bij e uitreiking waren ook ouders, oma’s en opa’s en klasgenoten aanwezig.

Kinderlintjes.
Helden zijn er in alle soorten en maten. Volwassenen krijgen een onderscheiding van de koningin of de burgemeester. Maar er zijn ook jonge helden die niet in de schijnwerpers komen te staan, terwijl ze zich wèl op een heel bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad. Nijmegen is trots op deze kinderen en vindt dan ook dat zij een lintje verdienen. Sinds 2006 verrast de burgemeester daarom jonge helden met een Kinderlintje. De Kinderlintjes zijn bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar die zich op eigen initiatief belangeloos inzetten voor Nijmegen of voor Nijmegenaren en een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de samenleving of de stad waardoor ze een voorbeeld zijn voor anderen.. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

 

Flits

KBO Beek Kerststallen bezichtingen in Beek.

BEEK -KBO Beek penningmeester Ineke Huilmand neemt u mee naar lang vervlogen tijden. Naar......

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...