Zoeken


inhetlaag.nl, Powered by Joomla!
Kinderlintjes uitgereikt in Nijmegen. PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door red   
donderdag 17 november 2022 10:18

NIJMEGEN- Op woensdagmorgen 16 november reikte in de raadszaal van het gemeentehuis burgemeester Bruls de Nijmeegse Kinderlintjes 2022 uit aan jonge helden. Het is de zeventiende keer dat de lintjes uitgereikt worden. Dit jaar  waren er vier lintjes. Een onafhankelijke jury bepaalde welke kinderen een lintje kregen, deze bestond uit: Oscar Hoiting Intensivist CWZ en Nijmegenaar van het jaar 2021 en de leden Mirlle Souverein( beleidsmedewerker onderwijs) Thijs Groen ( wijkveiligheidsheidregisseur) en de jeugdhelden van vorig jaar Bao Nam Nguyen (7), Lars Verhoeven (11), Isabella Strating (10), Sam Zare Mohazzabieh (8). Jeugdtv-presentator Klaas van Kruistum presenteerde de uitreiking en stelde de jeugdhelden één voor één aan de burgemeester voor, die vervolgens het kinderlintje uitreikte aan: …zie leesmeer....

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

Hailey Teunissen (12 jaar)

Hailey helpt al een aantal jaren regelmatig mee bij de activiteitenbegeleiding in verpleeghuis Zorgcentrum Huize Rosa. Ze helpt met de bingo, het uitdelen van een hapje en een drankje en heeft met de bewoners meegelopen met de wandelvierdaagse. Waar zij ook met vriendinnen de hort op kan gaan, vindt zij het ook erg belangrijk en leuk om te helpen. Dit levert regelmatig een grote lach bij de bewoners op.

De jury vindt het stoer en gaaf dat ze leuke dingen met ouderen doet. En vooral het aantal jaren ze hen al helpt. Hailey brengt een lichtpuntje bij ouderen die vaak eenzaam zijn en is daarmee een voorbeeld voor andere kinderen.
-.-.-.-.-.-.-.-.-
Byan van den Dungen (12 jaar)
Byan is een ontzettend lieve en krachtige jongen die er voor de ander wil zijn en hij is iemand die je vanzelf in je hart sluit. Die nog steeds compassie voor anderen kan tonen ook al heeft hij zelf al de nodige dingen in zijn jonge leven meegemaakt.

Byan komt soms wel 6 keer per jaar bij zijn buren aan de deur, o.a. om te collecteren voor de dierenbescherming, sponsorlopen, jantje beton, kinderpostzegels en altijd met een hoop enthousiasme. Op de basisschool zette hij zich in als leestutor, nam zijn taak serieus en zorgde er zo voor dat de jongere leerling beter ging lezen. Byan kan met een grap tegelijkertijd serieus zijn. Hij laat het andere kind in zijn waarde en helpt hem ondertussen.

De jury vindt Byan een knappe doorzetter. Byan doet veel, is oprecht en een voorbeeld voor iedereen.
-.-.-.-.-.-.-.-
Iker van Meel (7 jaar)
Iker is zich op zijn jonge leeftijd al zeer bewust van de wereld om zich heen. Hij is Wijkheld en is soms hele zaterdagen bezig met het inzamelen van lege flessen; de opbrengst daarvan gaat naar de Voedselbank. Het meest bijzondere is zijn inzet tegen de oorlog in Oekraïne. Toen daar oorlog uitbrak trok hij zich dat erg aan. Bij hem om de hoek kwam de gevluchte Kira (nu acht jaar) met haar moeder wonen en hij stuurde Kira een lieve welkomstbrief en nodigde haar en haar moeder uit om te komen eten. Het werd het begin van een mooie vriendschap en Iker ondernam van alles om Kira overal bij te betrekken. Dat was niet gemakkelijk, want Kira sprak geen Nederlands en Iker geen Oekraïens. Voor veel kinderen is het best moeilijk om een vriendschap op te bouwen met iemand die je slecht verstaat. De eerste maanden kon Kira nog niet naar school, dus kwam Iker na school aan de deur om Kira uit te nodigen om bij hem te komen spelen. Iker maakte ook affiches die hij deur aan deur uitdeelde. ‘Stop de oorlog’ stond er op, in zijn buurt en bij zijn eigen huis kon je ze overal voor de ramen zien hangen.

De jury vindt Iker een voorbeeld voor alle mensen. Iker heeft laten zien dat je ook met kleine dingen het verschil kunt maken.
-.-.-.-.-.-.-.-.-

Kinderlintjes uitgereikt in Nijmegen.

NIJMEGEN - Op woensdagmorgen 16 november reikte in de raadszaal van het gemeentehuis burgemeester Bruls de Nijmeegse Kinderlintjes 2022 uit aan jonge helden. Het is de zeventiende keer dat de lintjes uitgereikt worden. Dit jaar waren er vier lintjes. Een onafhankelijke jury bepaalde welke kinderen een lintje kregen, deze bestond uit: Oscar Hoiting Intensvist CWZ en Nijmegenaar van het jaar 2021 en de leden Mireille Souverein (beleidsmedewerker onderwijs) Thijs Groen (wijkveiligheidsheiregisseur) en de jeugdhelden van vorig jaar Bao Nam Nguyen (7), Lars Verhoeven (11), Isabella Strating (10), Sam Zare Mohazzabieh (8). Jeugdtv-presentator Klaas van Kruistum presenteerde de uitreiking en stelde de jeugdhelden één voor één aan de burgemeester voor, die vervolgens het kinderlintje uitreikte aan: Hailey Teunissen (12 jaar)
Hailey helpt al een aantal jaren regelmatig mee bij de activiteitenbegeleiding in verpleeghuis Zorgcentrum Huize Rosa. Ze helpt met de bingo, het uitdelen van een hapje en een drankje en heeft met de bewoners meegelopen met de wandelvierdaagse. Waar zij ook met vriendinnen de hort op kan gaan, vindt zij het ook erg belangrijk en leuk om te helpen. Dit levert regelmatig een grote lach bij de bewoners op.

De jury vindt het stoer en gaaf dat ze leuke dingen met ouderen doet. En vooral het aantal jaren ze hen al helpt. Hailey brengt een lichtpuntje bij ouderen die vaak eenzaam zijn en is daarmee een voorbeeld voor andere kinderen.
-.-.-.-.-.-.-.-.-
Byan van den Dungen (12 jaar)
Byan is een ontzettend lieve en krachtige jongen die er voor de ander wil zijn en hij is iemand die je vanzelf in je hart sluit. Die nog steeds compassie voor anderen kan tonen ook al heeft hij zelf al de nodige dingen in zijn jonge leven meegemaakt.

Byan komt soms wel 6 keer per jaar bij zijn buren aan de deur, o.a. om te collecteren voor de dierenbescherming, sponsorlopen, jantje beton, kinderpostzegels en altijd met een hoop enthousiasme. Op de basisschool zette hij zich in als leestutor, nam zijn taak serieus en zorgde er zo voor dat de jongere leerling beter ging lezen. Byan kan met een grap tegelijkertijd serieus zijn. Hij laat het andere kind in zijn waarde en helpt hem ondertussen.
De jury vindt Byan een knappe doorzetter. Byan doet veel, is oprecht en een voorbeeld voor iedereen.
-.-.-.-.-.-.-.-
Iker van Meel (7 jaar)
Iker is zich op zijn jonge leeftijd al zeer bewust van de wereld om zich heen. Hij is Wijkheld en is soms hele zaterdagen bezig met het inzamelen van lege flessen; de opbrengst daarvan gaat naar de Voedselbank. Het meest bijzondere is zijn inzet tegen de oorlog in Oekraïne. Toen daar oorlog uitbrak, trok hij zich dat erg aan. Bij hem om de hoek kwam de gevluchte Kira (nu acht jaar) met haar moeder wonen stuurde hij Kira een lieve welkomstbrief en nodigde haar en haar moeder uit om te komen eten. Het werd het begin van een mooie vriendschap en Iker ondernam van alles om Kira overal bij te betrekken. Dat was niet gemakkelijk, want Kira sprak geen Nederlands en Iker geen Oekraïens. Voor veel kinderen is het best moeilijk om een vriendschap op te bouwen met iemand die je slecht verstaat. De eerste maanden kon Kira nog niet naar school, dus kwam Iker na school aan de deur om Kira uit te nodigen om bij hem te komen spelen. Iker maakte ook affiches die hij deur aan deur uitdeelde. ‘Stop de oorlog’ stond er op, in zijn buurt en bij zijn eigen huis kon je ze overal voor de ramen zien hangen.

De jury vindt Iker een voorbeeld voor alle mensen. Iker heeft laten zien dat je ook met kleine dingen het verschil kunt maken.
-.-.-.-.-.-.-.-.-
Sil van de Kerkhof (11 jaar)
Sil heeft de afgelopen drie jaar zijn haar laten groeien om te doneren aan de stichting Haarwens. Deze stichting zorgt er voor dat zieke kinderen die hun haar verliezen en kaal worden weer een pruik van echt haar kunnen dragen. Ondanks kleine pesterijen en twijfels heeft Sil toch steeds doorgezet en deze maand had zijn haar de gewenste lengte van 35 cm bereikt en heeft hij zijn haar mogen doneren.

De jury vindt Sil een echte doorzetter. Hij heeft dit niet voor zichzelf gedaan, maar puur voor een ander. Hij is hiermee een voorbeeld voor anderen.
-.-.-.-.-.-.-.-.-
De vorige jeugdhelden reikte de koker met oorkonde en goodybag uit aan de nieuwe helden. Troubadour Ben Dirks zong het kinderlintjeslied, met voor elke held een couplet. Bij e uitreiking waren ook ouders, oma’s en opa’s en klasgenoten aanwezig.

Kinderlintjes.
Helden zijn er in alle soorten en maten. Volwassenen krijgen een onderscheiding van de koningin of de burgemeester. Maar er zijn ook jonge helden die niet in de schijnwerpers komen te staan, terwijl ze zich wèl op een heel bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad. Nijmegen is trots op deze kinderen en vindt dan ook dat zij een lintje verdienen. Sinds 2006 verrast de burgemeester daarom jonge helden met een Kinderlintje. De Kinderlintjes zijn bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar die zich op eigen initiatief belangeloos inzetten voor Nijmegen of voor Nijmegenaren en een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de samenleving of de stad waardoor ze een voorbeeld zijn voor anderen.. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

 

Flits

Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Openhuis bij Stichting 2e hands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek.

Lees meer...
 
Oplichters actief in de Polder

Oplichters actief in de polder

Burgemeester Mark Slinkman waarschuwt inwoners dat er criminelen actief zijn in de gemeente Berg en Dal. De afgelopen week sloegen zij al toe in Ooij, Erlecom en Leuth. De burgemeester wil voorkomen dat meer mensen slachtoffer worden en roept op verzoek van de politie op tot waakzaamheid. Om wat voor oplichting gaat het? Alleen al in de afgelopen 24 uur zijn twee bewoners opgelicht dan wel is gepoogd hen op te lichten....

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...
 
Weer schaap dood gebeten in de Ooijpolder

WERCHEREN- Vrijdagavond 13 november  om 18 u op zelfde plek weer een schaap dood gebeten. De schapen houder wilde net zijn schapen opstallen. Samen besloten om schaap te laten liggen en foto val er bij te hangen.

Beelden cam Wilbert Verriet klik HIER en HIER

 


 
Hartkoor Kekerdom zoekt enthousiaste dirigent m/v

KEKERDOM - In september weer veilig gaan zingen na de lange saaie Coronaperiode, daar verheugden onze koorleden zich allemaal heel erg op. Groot was dan ook de teleurstelling toen we onverwacht vernamen, dat onze sprankelende dirigente na 12 jaar gaat stoppen bij ons koor. Ze heeft ondertussen elders een vaste baan gekregen. Daarom zoekt het Hartkoor Kekerdom een enthousiaste dirigent m/v

Wij zijn een geliefd koor, dat...

Lees meer...
Akeeba Backup Lazy Mode


Action: start
Last backup: 1701471727 (2023/12/02 00:02:07 GMT)
Adjusted last backup time: 1701471600 (2023/12/02 00:00:00 GMT)
Days frequency: 10
Backup time: 00:00 (0 seconds)
Next Backup: 1702335600 (2023/12/12 00:00:00 GMT)
Next Backup: 1702339200 (2023/12/12 01:00:00 LOCAL)
Time Now: 1701543296 (2023/12/02 19:54:56 LOCAL)
I will not start a new backup.

Profiel informatie

Application afterLoad: 0.001 seconds, 0.30 MB
Application afterInitialise: 0.023 seconds, 1.14 MB
Application afterRoute: 0.026 seconds, 1.32 MB
Application afterDispatch: 0.040 seconds, 2.13 MB
Application afterRender: 0.063 seconds, 2.40 MB

Geheugengebruik

2549512

17 queries gelogd

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'vsilsve1oiqsglqqqsqlk68un2'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1701542696' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'vsilsve1oiqsglqqqsqlk68un2'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'vsilsve1oiqsglqqqsqlk68un2','1701543296','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT *
    FROM jos_migration_backlinks
    WHERE url LIKE 'option=com\_content&view=article&id=5755:kinderlintjes-uitgereikt-in-nijmegen&catid=1:laatste-nieuws%' OR sefurl LIKE 'option=com\_content&view=article&id=5755:kinderlintjes-uitgereikt-in-nijmegen&catid=1:laatste-nieuws%'
 8. SELECT *
    FROM jos_migration_backlinks
    WHERE url LIKE 'index.php?option=com\_content&view=article&id=5755:kinderlintjes-uitgereikt-in-nijmegen&catid=1:laatste-nieuws%' OR sefurl LIKE 'index.php?option=com\_content&view=article&id=5755:kinderlintjes-uitgereikt-in-nijmegen&catid=1:laatste-nieuws%'
 9. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 10. SELECT *
    FROM jos_jcomments_settings
 11. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 0)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 12. SELECT a.*, u.name AS author, u.usertype, cc.title AS category, s.title AS SECTION, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, g.name AS groups, s.published AS sec_pub, cc.published AS cat_pub, s.access AS sec_access, cc.access AS cat_access  
    FROM jos_content AS a
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = cc.SECTION
    AND s.scope = "content"
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    WHERE a.id = 5755
    AND (  ( a.created_by = 0 )    OR  ( a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-12-02 18:54:56' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-12-02 18:54:56' )   )    OR  ( a.state = -1 )  )
 13. UPDATE jos_content
    SET hits = ( hits + 1 )
    WHERE id='5755'
 14. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 0 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 15. SELECT a.*, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1  
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-12-02 18:54:56' )  
    AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-12-02 18:54:56' )
    AND cc.id = 3
    AND cc.SECTION = s.id
    AND cc.published = 1
    AND s.published = 1
    ORDER BY a.ordering
    LIMIT 0, 7
 16. SELECT a.*,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-12-02 18:54:56' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-12-02 18:54:56' )
    AND s.id > 0
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND s.published = 1
    AND cc.published = 1
    ORDER BY a.created DESC
    LIMIT 0, 15
 17. SELECT `backupstart`
    FROM `jos_ak_stats`
    WHERE `origin` = "lazy"
    AND NOT(`status` = "failed")
    ORDER BY `backupstart` DESC
    LIMIT 0,1

Geladen taalbestanden

Niet vertaalde diagnostische strings

Geen

Niet vertaalde designer strings

Geen