Zoeken


inhetlaag.nl, Powered by Joomla!
Akkoord op stedenbouwkundig plan Vijverhof PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 21 juni 2022 22:21

BERG en DAL - Goed nieuws: het college Berg en Dal heeft akkoord gegeven op het stedenbouwkundig plan van Vijverhof. Dat betekent dat we verder kunnen met de ontwikkeling van circa 120 woningen op deze prachtige locatie!

Dit staat er in het stedenbouwkundig plan…..

In het goedgekeurde stedenbouwkundige plan staan alle elementen die ruimte vragen: van de woningen, groengebieden, paden en wegen tot parkeerplaatsen. Het plan laat dus goed zien wat er gebouwd gaat worden en hoe de wijk er straks zal uitzien. We lichten enkele belangrijke punten uit het plan toe:

Groen en open. We transformeren de locatie van voormalig zorgterrein naar een aantrekkelijke en groene woonbuurt in Berg en Dal. Vijverhof krijgt een open en uitnodigend karakter, met voorzieningen voor de bewoners en de omliggende wijk. ‘Wonen in het groen’ staat centraal bij Vijverhof, met veel groen in de wijk en zichtlijnen naar de bosrijke omgeving. De afbeelding hieronder laat dit goed zien.

 

Plankaart Vijverhof Vijverhof. Bron:stedenbouwkundig plan

Participatie;Tijdens het participatieproces is input opgehaald van belanghebbenden (zoals de dorpsraad van Berg en Dal, woonwerkgemeenschap Babylon, omwonenden, woningzoekenden en woningcorporatie Oosterpoort). Veel opgehaalde reacties zijn meegenomen in het stedenbouwkundig plan. Andere input wordt meegenomen bij de verdere uitwerking van Vijverhof. Zo voegen we zoveel mogelijk waarde toe aan deze unieke omgeving.

Impressie participatietraject Vijverhof - Bron: stedenbouwkundig plan

Participatie. Tijdens het participatieproces is input opgehaald van belanghebbenden (zoals de dorpsraad van Berg en Dal, woonwerkgemeenschap Babylon, omwonenden, woningzoekenden en woningcorporatie Oosterpoort). Veel opgehaalde reacties zijn meegenomen in het stedenbouwkundig plan. Andere input wordt meegenomen bij de verdere uitwerking van Vijverhof. Zo voegen we zoveel mogelijk waarde toe aan deze unieke omgeving.

Het woningaanbod van Vijverhof: Er komen 48 grondgebonden koopwoningen in diverse prijsklassen. Zo bieden we een breed aanbod voor verschillende woningzoekenden: van starters en senioren tot doorstromers.

In het te transformeren hoofdgebouw worden in totaal 72 huurappartementen gerealiseerd, waarvan:

38 sociale huurappartementen, waarvan Oosterpoort er 32 zal afnemen voor verhuur. Woonwerkgemeenschap Babylon gaat een aantal van deze appartementen huren;

34 middeldure huurappartementen.

Planning voor de komende periode: De transformatie van het hoofdgebouw is in volle gang. Momenteel wordt het sloop- en stripwerk uitgevoerd, zodat later dit jaar de (op)bouw kan beginnen. We bouwen zoveel mogelijk circulair, wat betekent dat we bestaande materialen waar mogelijk hergebruiken. Zo wordt de CO2-uitstoot gereduceerd en gebruiken we minder grondstoffen. De verwachting is dat de appartementen vanaf eind 2023 worden opgeleverd.

Voor de realisatie van de 48 grondgebonden woningen is de bestemmingsplanprocedure gestart. De komende maanden kunnen we meer informatie delen over het woningaanbod. Als alles volgens planning verloopt, dan start de verkoop van de woningen in het eerste kwartaal van 2023. Met vriendelijke groet, Team Vijverhof

 

Flits

Zomer kermis Nijmegen

 
UPDATE: TOCH NOG: Taxusinzameling in 2022

UPDATE: Nog geen twee weken geleden lieten wij weten dit jaar geen mogelijkheid te zien om de taxusinzameling op te zetten. Afgelopen weekend is hier echter verandering in gekomen. Een van onze vaste afnemers heeft alsnog gevraagd of wij een beperkte hoeveelheid snoeisel in kunnen zamelen. Wij zijn meteen gaan kijken hoe we dit kunnen doen, met een aangepaste inzameling als resultaat. Vanaf 25 juni starten wij voor een beperkt werkgebied de inzameling weer op.

“Afgelopen weekend kregen....

Lees meer...
 
De 104e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli 2022.

MILLINGEN a/d RIJN Verzorging 4-Daagselopers

Ook dit jaar is het mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen. U kunt hierbij denken aan het behandelen van blaren, afplakken, tapen en masseren.

Lees meer...
 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.