Zoeken


inhetlaag.nl, Powered by Joomla!
Demobijeenkomst zaaien in ruitverband, vasthouden van water. PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 04 juni 2022 17:30

GROESBEEK – Donderdagmiddag 2 juni was er een demobijeenkomst over zaaien in ruitverband bij Groentenhof van Chris Poelen aan de Derdebaan. Boeren en tuinders in de omgeving van de stuwwal werden hiervoor uitgenodigd. Vanuit de gemeente Berg en Dal was wethouder Irma van de Scheur hierbij aanwezig. Boeren en tuinders zijn actief om zo zuinig mogelijk om te gaan met water. Op het gebied van waterbeheer gaat er al heel veel goed, maar het kan altijd beter. Er liggen kansen om nog beter om te gaan met droogte en om voedingsstoffen beter te kunnen benutten.

Het zoveel mogelijk infiltreren van water in landbouwpercelen, is van cruciaal belang. Zaaien in ruitverband helpt om water vast te houden en zorgt voor vermindering van afspoeling van water en nutriënten op landbouwpercelen op de stuwwal. In Groesbeek, op het bedrijf van Chris Poelen, is dit jaar een demonstratieperceel aangelegd met mais gezaaid in ruitverband. Tijdens deze demobijeenkomst hebben boeren en tuinders de kans om dit perceel te bezoeken. Brigitte Kroonen, onderzoekster aan de WUR, (Wageningen University & Research) zal een toelichting geven op het onderzoek wat tot nu toe gedaan is naar zaaien in ruitverband. Jack Nicolaes, melkveehouder te Klimmen (Limburg), zaait zijn mais in ruitverband. Tijdens de bijeenkomst deelt hij zijn ervaring uit de praktijk. Dit evenement werd georganiseerd door ZLTO afdeling Rijk van Nijmegen samen met de Provincie Gelderland, Waterschap Rivierenland en Gemeente Berg en Dal. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 

Flits

Zomer kermis Nijmegen

 
UPDATE: TOCH NOG: Taxusinzameling in 2022

UPDATE: Nog geen twee weken geleden lieten wij weten dit jaar geen mogelijkheid te zien om de taxusinzameling op te zetten. Afgelopen weekend is hier echter verandering in gekomen. Een van onze vaste afnemers heeft alsnog gevraagd of wij een beperkte hoeveelheid snoeisel in kunnen zamelen. Wij zijn meteen gaan kijken hoe we dit kunnen doen, met een aangepaste inzameling als resultaat. Vanaf 25 juni starten wij voor een beperkt werkgebied de inzameling weer op.

“Afgelopen weekend kregen....

Lees meer...
 
De 104e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli 2022.

MILLINGEN a/d RIJN Verzorging 4-Daagselopers

Ook dit jaar is het mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen. U kunt hierbij denken aan het behandelen van blaren, afplakken, tapen en masseren.

Lees meer...
 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.