Zoeken


inhetlaag.nl, Powered by Joomla!
Minister Christianne van der Wal bezocht lOoijpolder. PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 03 juni 2022 06:02

BEEK/OOIJPOLDER - Minister Christianne van der Wal bezocht woensdag 1 juni landschapsmuseum Huis Wylerberg en de Ooijpolder. Dankzij de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap en lokale partijen heeft het landschap hier in slechts vier jaar tijd een complete metamorfose ondergaan. Door de aanleg van 30 kilometer aan knipheggen, struweelhagen, knotbomen, bloemrijke slootranden, graskruidenstroken en plasdrasoevers is een natuurrijk boerenlandschap gecreëerd.

Deze #landschapselementen leveren een bijdrage aan verschillende opgaven zoals biodiversiteit, stikstof, klimaat, waterkwaliteit en klimaatadaptatie. Daarnaast leveren ze een bijdrage aan een natuurinclusieve en toekomstbestendige landbouw. Hierdoor zijn in hoog tempo talloze verdwenen plant- en diersoorten teruggekeerd naar het gebied.

Ook is er circa 10 kilometer aan wandel-, ruiter- en fietspaden aangelegd, waardoor de Ooijpolder ook toeristisch aantrekkelijker geworden is. Bovendien zijn met de boeren en andere landeigenaren contracten voor een periode van dertig jaar afgesloten, waardoor zij de mogelijkheid krijgen om het landschap duurzaam te beheren tegen een eerlijke prijs. Bron: Min v Landbouw.


 

 

Flits

UPDATE: TOCH NOG: Taxusinzameling in 2022

UPDATE: Nog geen twee weken geleden lieten wij weten dit jaar geen mogelijkheid te zien om de taxusinzameling op te zetten. Afgelopen weekend is hier echter verandering in gekomen. Een van onze vaste afnemers heeft alsnog gevraagd of wij een beperkte hoeveelheid snoeisel in kunnen zamelen. Wij zijn meteen gaan kijken hoe we dit kunnen doen, met een aangepaste inzameling als resultaat. Vanaf 25 juni starten wij voor een beperkt werkgebied de inzameling weer op.

“Afgelopen weekend kregen....

Lees meer...
 
De 104e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli 2022.

MILLINGEN a/d RIJN Verzorging 4-Daagselopers

Ook dit jaar is het mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen. U kunt hierbij denken aan het behandelen van blaren, afplakken, tapen en masseren.

Lees meer...
 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...