Zoeken


inhetlaag.nl, Powered by Joomla!
Koninklijke Erepenning voor Voetbal Vereniging Trekvogels. PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 09 april 2022 14:15

NIJMEGEN – Vrijdag 8 april werd bij V.V. Trekvogels om 1922 uur het jaar van oprichting het startschot gegeven voor 100 jaar V.V. Trekvogels. Bij het woord van welkom werd door Joost Gerrits (penningmeester) een schrijven voor gelezen van oud voorzitter Theo Janssen, die om reden van gezondheid er helaas niet bij kon zijn.

Burgemeester Bruls kwam speciaal naar de Luciaweg om de vereniging te feliciteren met deze mijlpaal en te vertellen dat hij de voetbalvereniging Trekvogels de Koninklijke Erepenning met oorkonde mocht overhandigen. De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. De Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling. De gemeente Nijmegen is trots op een vereniging met zo’n lange historie! Bestuurslid Jo de Haan nam deze voor de vereniging in ontvangst. Daarna kreeg burgemeester Bruls het jubileumboek 100 jaar Trekvogels. Op zijn beurt overhandigde de burgemeester bij twee leden (Henk Brouwers en Jan Jansen) het jubileumboek en spelde hen voor 75 jaar lid de goudenvogel verenigingsspeld op, vergezeld met een bos bloemen....

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

Vertegenwoordiger Hans Schokken van de KNVB feliciteerde de vereniging en overhandigde de Oranje Bondsvlag en een glazen trofee met tekst “Trekvogels 1922-2022” aan Joost Gerrits (penningmeester). Ook spelde hij bij Leo Noordermeer (ledenadministratie en wedstrijdsecretaris) de gouden Bondsspeld op. De dames van de tennisafdeling hadden bedacht om een buiten tafeltennis tafel als cadeau te geven.
Hierna werden diverse leden met een verenigingsspeld gehuldigd voor respectievelijk 60, 50, 40 en 25-jarig lidmaatschap. Na nog een veiling van een jubileumshirt om gevluchte kinderen binnen Trekvogels op te vangen en deze te voorzien van kleding en schoenen om de sport te kunnen beoefenen! Er waren optredens van Tonnie Vogel met een speciaal Trekvogels lied en ”de Kwakberg Band” het feest dat twee dagen duurt ging verder met feest DJ Mike.

Precies 100 jaar geleden, op 8 april 1922, richtte een groep jonge mannen uit Nijmegen Oost de voetbalvereniging Trekvogels op. Nu, zoveel jaren later, heeft de voetbalvereniging meer dan 1000 leden en is nog altijd zeer actief, zowel op sportief gebied als wat betreft maatschappelijke activiteiten.
In haar lange bestaan hebben de Trekvogels op verschillende plekken in Nijmegen gespeeld. Uiteindelijk kwam er in 1950 een veld beschikbaar op het huidige complex op de Kwakkenberg dat inmiddels aan de eisen van de huidige tijd voldoet. Deze Koninklijke Erepenning is in Nijmegen eerder uitgereikt aan hockeyclub NMHC en aan de Nijmeegse Muziekvereniging TNT.
Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

 


 

Flits

UPDATE: TOCH NOG: Taxusinzameling in 2022

UPDATE: Nog geen twee weken geleden lieten wij weten dit jaar geen mogelijkheid te zien om de taxusinzameling op te zetten. Afgelopen weekend is hier echter verandering in gekomen. Een van onze vaste afnemers heeft alsnog gevraagd of wij een beperkte hoeveelheid snoeisel in kunnen zamelen. Wij zijn meteen gaan kijken hoe we dit kunnen doen, met een aangepaste inzameling als resultaat. Vanaf 25 juni starten wij voor een beperkt werkgebied de inzameling weer op.

“Afgelopen weekend kregen....

Lees meer...
 
De 104e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli 2022.

MILLINGEN a/d RIJN Verzorging 4-Daagselopers

Ook dit jaar is het mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen. U kunt hierbij denken aan het behandelen van blaren, afplakken, tapen en masseren.

Lees meer...
 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...