Zoeken


inhetlaag.nl, Powered by Joomla!
Expositie “Koekkoek terug in Beek” geopend. PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 02 april 2022 17:40

BEEK – In aanwezigheid van de burgemeester van Berg en Dal Mark Slinkman werd vrijdagmiddag 1 april in de ‘’Kleine Bartholomeuskerk’’ de expositie “Koekkoek terug in Beek” geopend. Naast het welkom en openingswoord door Paul Remy van Heemkundekring, De Duffelt, spraken o.a. Ursula Geisselbrecht-Capecki van B.C. Koekkoek-Haus Kleve en Heinz Maahs Nijmegen.nl

De muzikale omlijsting op het historische kerkorgel was van Johannes van Lier uit het Duitse Kraneburg/Mehr. Als afsluiting werd een speciaal glas wijn aangeboden door de Kring van Vrienden  het Museum Kurhaus en B.C. Koekkoek-Huis Kleef uit 2020/2021. De expositie is samengesteld door het B.C. Koekkoek-Haus in Kleve en Heemkundekring De Duffelt, in samenwerking met Heinz Maahs.

- Barend Cornelis Koekkoek (Middelburg 1803 – 1862 Kleve), een van de beroemdste landschapsschilders van zijn tijd, behoort tot de groep kunstenaars, die zich begin 19de eeuw liet betoveren door de schoonheid van het landschap rond het dorp Beek bij Nijmegen. In de jaren 1826-1828 verbleef hij hier meerdere keren, voordat hij zich in 1834 definitief in het destijds Pruisische Kleve zou vestigen. In de door het gebouwde en tot zijn dood bewoonde Klever Kunstvilla bevindt zich nu zijn artistieke nalatenschap. De tentoonstelling in de Kleine Bartholomeuskerk toont hoogwaardige reproducties van uniek materiaal, grotendeels afkomstig uit het museum in Kleve. Ze wil echter ook een uitnodiging zijn aan kunstliefhebbers om de ´originelen` in het nabijgelegen Koekkoek-Haus te bezoeken.

Openingstijden: Zaterdag 2 april t/m zondag 1 mei, van13.00 tot 17.00 uur, ook op 1e en 2e Paasdag. (niet op paaszaterdag) entree is gratis.

Op zaterdag 23 en 30 april is er om 15.00.u voor de leden van De Duffelt de mogelijkheid deel te nemen aan een tour met de zonnetrein en tweetalige gids door Beek en Ooijpolder. (7,50 Euro p.p.). Informatie: www.duffelt.de en aanmelding via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 

Flits

UPDATE: TOCH NOG: Taxusinzameling in 2022

UPDATE: Nog geen twee weken geleden lieten wij weten dit jaar geen mogelijkheid te zien om de taxusinzameling op te zetten. Afgelopen weekend is hier echter verandering in gekomen. Een van onze vaste afnemers heeft alsnog gevraagd of wij een beperkte hoeveelheid snoeisel in kunnen zamelen. Wij zijn meteen gaan kijken hoe we dit kunnen doen, met een aangepaste inzameling als resultaat. Vanaf 25 juni starten wij voor een beperkt werkgebied de inzameling weer op.

“Afgelopen weekend kregen....

Lees meer...
 
De 104e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli 2022.

MILLINGEN a/d RIJN Verzorging 4-Daagselopers

Ook dit jaar is het mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen. U kunt hierbij denken aan het behandelen van blaren, afplakken, tapen en masseren.

Lees meer...
 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...