Zoeken


inhetlaag.nl, Powered by Joomla!
Vallen & opstaan bij Museumpark Orientalis PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 21 maart 2022 23:35

 

 

Dit voorjaar opent Museumpark Orientalis weer de poorten voor individuele bezoekers. Binnen het thema ‘Vallen & Opstaan’ biedt het park twee bijzondere tentoonstellingen en veel verrassende activiteiten voor jong en oud zoals bijvoorbeeld tokkelen vanaf de basiliek.

Afgelopen winter wandelden duizenden mensen tijdens Feest van Licht door het museumpark. Hoewel het museum noodgedwongen gesloten was, opende Museumpark Orientalis toen het park om zo extra wandelgelegenheid te bieden. Er werd dankbaar gebruik van gemaakt. Nu opent het museum opnieuw de poorten voor individueel bezoek, ditmaal met een compleet programma vanaf vrijdag 15 april (Goede Vrijdag) t/m 6 juni (2e Pinksterdag). In deze...

periode vertelt Museumpark Orientalis op een eigentijdse manier het verhaal van lijden en weer een weg terug vinden. Oftewel: vallen en weer op staan. Over opnieuw of op een andere manier kracht vinden. Over beproevingen doorstaan, tegenslagen overwinnen en de wereld herontdekken. Het leven verloopt immers niet in een keurig rechte of opgaande lijn, maar kent pieken, dalen, bochten en kronkels.

Tentoonstellingen, tokkelen en supyoga

De tentoonstelling ‘De kracht van het kruis’ neemt bezoekers mee langs de betekenis van het kruis en andere (religieuze) symbolen, in een steeds wisselend historisch perspectief. Een tweede tentoonstelling omvat 350 prachtig versierde eieren. Deze zijn gedecoreerd met verschillende technieken en materialen en hierdoor ware kunstwerkjes.

Naast deze tentoonstellingen heeft het museum veel wisselende extra activiteiten. In het paasweekend is het bijvoorbeeld mogelijk om te tokkelen vanaf de Heilig Hart Basiliek. Een bijzondere ervaring op een bijzondere locatie. Bovendien is er kindertheater, live muziek, een ambachtenmarkt en sfeervol vuur als ware het paasvuur. Op Hemelvaartsdag beschouwt Museumpark Orientalis ‘vallen & opstaan’ vanuit ander perspectief, want dan is het mogelijk om yoga te beoefenen op een supboard op het meer in het park.

Vallen & opstaan komt ook aan de orde in de presentaties die bij Orientalis op de agenda staan. “We zijn een ontmoetingsplek voor iedereen die op reis is en aan het ontdekken is,” zo vertelt programmamanager Sietse Jager. “In dat kader hebben we een aantal mensen met een bijzonder verhaal uitgenodigd om een presentatie te geven. Bijvoorbeeld Maarten Jan, die op zijn motor van Utrecht naar Mongolië reed. Ruim 20.000 kilometer door 23 landen. Maar ook het verhaal van Wim de Mul, de samensteller van de tentoonstelling ‘De kracht van het kruis’, zet je aan het denken.”

Meer informatie over het programma is te vinden op de website www.museumparkorientalis.nl

 

Flits

UPDATE: TOCH NOG: Taxusinzameling in 2022

UPDATE: Nog geen twee weken geleden lieten wij weten dit jaar geen mogelijkheid te zien om de taxusinzameling op te zetten. Afgelopen weekend is hier echter verandering in gekomen. Een van onze vaste afnemers heeft alsnog gevraagd of wij een beperkte hoeveelheid snoeisel in kunnen zamelen. Wij zijn meteen gaan kijken hoe we dit kunnen doen, met een aangepaste inzameling als resultaat. Vanaf 25 juni starten wij voor een beperkt werkgebied de inzameling weer op.

“Afgelopen weekend kregen....

Lees meer...
 
De 104e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli 2022.

MILLINGEN a/d RIJN Verzorging 4-Daagselopers

Ook dit jaar is het mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen. U kunt hierbij denken aan het behandelen van blaren, afplakken, tapen en masseren.

Lees meer...
 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...