Zoeken


inhetlaag.nl, Powered by Joomla!
Scholen uit de Dar-regio strijden tegen elektronisch afval! Wethouder Nelson Verheul trapte in gemeente Berg en Dal af in Breedeweg. PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 14 maart 2022 23:30

REGIO -Twintig basisscholen uit de Dar-regio doen van maandag 14 maart tot en met donderdag 7 april mee met de E-waste Race. Wethouder Nelson Verheul trapte in gemeente Berg en Dal af op basisschool Breedeweg in Groesbeek. Alle scholen gaan vier weken lang de strijd aan om zoveel mogelijk elektronisch afval (e-waste) bij mensen uit hun buurt op te halen. Zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

U kunt ook helpen! Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen? Dan kunt u van maandag 14 maart tot en met donderdag 7 april makkelijk en gratis uw kleine elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste! Meldt uw e-waste online aan op de website www.ewasterace.nl.

De school maakt kans op een toffe schoolreis: ....

Lever uw klein elektronisch afval ook apart in. Dan zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen. Én er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven te worden. In de gemeente Berg en Dal doen maar liefst zes scholen mee! Basisschool Op de Horst, ’t Vossenhol, Breedeweg, Op weg, Titus Brandsma en VSO School Werkenrode. De kinderen van de deelnemende scholen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een toffe schoolreis. Dus meldt uw kapotte of oude elektronische apparaten ook online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste, krijgt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR)

 

De E-waste Race: Van maandag 14 maart tot en met donderdag 7 april organiseert Dar samen met Road2Work@Dar en Wecycle de E-waste race. Tijdens dit educatieve project leren kinderen op actieve manier over het recyclen van elektronische apparaten. En wat voor effect dit heeft op mens en milieu. Ook komen onderwerpen als grondstoffen, het belang van minder gebruiken en hergebruiken aan bod. Na een gastles zijn de scholieren klaar om daadwerkelijk hún steentje bij te gaan dragen aan het circulair maken van onze regio. Door de fysieke inzamelactie van elektronisch afval met hun eigen buurt.

Een betere wereld, begint op zolder: Er valt nog een wereld te winnen op het gebied van e-waste. De helft van het Nederlandse e-waste wordt namelijk niet ingezameld. Oude laptops of kapotte keukenmachines belanden vaak op zolder of in een gangkast. Zonde! Want er zitten waardevolle en herbruikbare materialen in. Die verdienen een tweede leven. Van sommige apparaten kan maar liefst 95% van de onderdelen hergebruikt worden. Daarom is het zo belangrijk dat de E-waste Race voor bewustwording zorgt bij kinderen en hun omgeving over het belang van recycling en hergebruik. Foto: DAR.

 

Flits

UPDATE: TOCH NOG: Taxusinzameling in 2022

UPDATE: Nog geen twee weken geleden lieten wij weten dit jaar geen mogelijkheid te zien om de taxusinzameling op te zetten. Afgelopen weekend is hier echter verandering in gekomen. Een van onze vaste afnemers heeft alsnog gevraagd of wij een beperkte hoeveelheid snoeisel in kunnen zamelen. Wij zijn meteen gaan kijken hoe we dit kunnen doen, met een aangepaste inzameling als resultaat. Vanaf 25 juni starten wij voor een beperkt werkgebied de inzameling weer op.

“Afgelopen weekend kregen....

Lees meer...
 
De 104e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli 2022.

MILLINGEN a/d RIJN Verzorging 4-Daagselopers

Ook dit jaar is het mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen. U kunt hierbij denken aan het behandelen van blaren, afplakken, tapen en masseren.

Lees meer...
 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...