Zoeken


inhetlaag.nl, Powered by Joomla!
Explosieve sloop centrale Nijmegen PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 10 september 2021 06:52

NIJMEGEN - Als onderdeel van de hervatte sloop van Centrale Gelderland, de oude Electrabel centrale, werd donderdagochtend 9 september rond 10.00 uur als eerste stap het gebouwdeel met de rookgasontzwavelingsinstallatie met de inzet van springstoffen gecontroleerd naar de grond neergehaald. Het circa 35 meter hoge gebouwdeel bevindt zich aan de westkant van het terrein. Het afgaan van de springstoffen en het neervallen van de installatie kon worden gehoord door de bewoners in Weurt en Nijmegen-West, alsook door de bedrijven in het noordoostelijke deel van het industrieterrein TPN-West. Het geluid is kortstondig van aard. Ook de stof die vrijkwam, werd door het inzetten van preventieve maatregelen  het neerdalen van grotendeels beperkt tot het terrein van de centrale. Het stof is niet gevaarlijk voor de gezondheid . En is geen reden om ramen en deuren te sluiten, ook het naar buiten gaan was geen probleem. Op en rondom het terrein van Centrale Gelderland golden tussen 9 uur en 11 uur in de ochtend strenge veiligheidsmaatregelen. Er werden geen openbare wegen afgesloten. Wel waren er verkeersregelaars aanwezig op de Westkanaaldijk ter hoogte van Weurt Noord en de Industrieweg / Weurtseweg ter hoogte van De Klok Logistiek / De Variabele.

De politie was aanwezig om in te grijpen als de openbare orde en veiligheid in het geding zou komen. ENGIE ontmoedigde mensen om richting het terrein van Centrale Gelderland te komen. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB. Film HIER


 

Explosieve sloop centrale Nijmegen

NIJMEGEN - Als onderdeel van de hervatte sloop van Centrale Gelderland, de oude Electrabel centrale, zal als eerste stap het gebouwdeel met de rookgasontzwavelingsinstallatie met de inzet van springstoffen gecontroleerd naar de grond neergehaald worden op donderdagochtend 9 september rond 10.00 uur.

Het circa 35 meter hoge gebouwdeel bevindt zich aan de westkant van het terrein. Het afgaan van de springstoffen en het neervallen van de installatie zal gehoord kunnen worden door de bewoners in Weurt en Nijmegen-West, alsook door de bedrijven in het noordoostelijke deel van het industrieterrein TPN-West. Het geluid is kortstondig van aard. Ook zal er stof vrijkomen, maar door het inzetten van preventieve maatregelen wordt het neerdalen van stof grotendeels beperkt tot het terrein van de centrale. Het stof is niet gevaarlijk voor de gezondheid. U kunt gewoon naar buiten en er is geen reden om ramen en deuren te sluiten.

Op en rondom het terrein van Centrale Gelderland gelden tussen 9 uur en 11 uur in de ochtend strenge veiligheidsmaatregelen. Er worden geen openbare wegen afgesloten. Wel zijn er verkeersregelaars aanwezig op de Westkanaaldijk ter hoogte van Weurt Noord en de Industrieweg / Weurtseweg ter hoogte van De Klok Logistiek / De Variabele.

De politie is aanwezig om in te grijpen als de openbare orde en veiligheid in het geding komen. ENGIE ontmoedigt mensen om richting het terrein van Centrale Gelderland te komen. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB
 

Flits

Museum De Kleine Heilige Geest weer open

GROESBEEK - Na geruime tijd is het weer mogelijk het museum De Kleine Heilige Geest te bezoeken. De maand oktober is Rozenkransmaand en in deze maand worden ook de H.H.Engelbewaarders herdacht. Naast de grote vaste collectie devotionalia zal in het museum deze maand aandacht geschonken worden aan rozenkransen, boeken, prenten en beelden. Daarnaast is een collectie Engelbewaarders te bezichtigen in beelden en prenten. Beelden van vroeger voor vandaag.  . U bent van harte welkom op zondag  24 oktober van 11 tot 17 uur in ons museum. Van Ruysdaelweg 37 Groesbeek.Voor ander dagen en tijden  alleen na telefonische afspraak. 024-6636755.


 
Open Huis zaterdag 2 oktober bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen

GROESBEEK/Horst - Zaterdag 2 oktober is het eindelijk weer zover: “Open Huis” bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek. Voor de eerste keer in 2021!

De basisregel “verplicht 1,5m afstand houden” verandert in een dringend advies om afstand te houden. Oftewel, u bent van harte welkom, maarhoudt afstand tot elkaar. Tijd: van 10.00 t/m 14.00 uur. U kunt dan (zonder afspraak vooraf) komen kijken naar onze rollators –douchekrukjes – rolstoelen – toilet-douchestoelen – toiletsteunen  – tilliften –  wandsteunen – scoot-mobielen – sta-op-stoelen – etc. Voor alle andere keren dat u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. We plannen in met minimaal een half uur de tijd per persoon,

Raadpleeg s.v.p. onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl. De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken: “fun” voorgehandicapte kinderen (denk aan aangepast paardrijden, speciaal spelmateriaal, speelweek, atletiek).


 
Openingstijden gemeente Berg en Dal veranderen

Op vrijdag 3 september veranderen de openingstijden van de gemeente Berg en Dal. Vanaf die datum is de gemeente op vrijdagmiddag telefonisch niet meer bereikbaar. Ook de balies in het gemeentehuis zijn vanaf die datum op vrijdagmiddag dicht....

Lees meer...
 
Gezocht: Nierdonor voor Debby

GEZOCHT NIERDONER VOOR DEBBY

LEUTH- Debby van Vendeloo stuurde ons het onderstaande bericht voor plaatsing, waaraan we natuurlijk graag voldoen!

Hallo allemaal, Mijn naam is Debby van Vendeloo, ben 38 jaar en woonachtig in Leuth ( bij Nijmegen). Ik ben geboren met de erfelijke en ongeneeslijke Longaandoening ( taaislijmziekte ). Daarvoor ben ik 17 jaar geleden getransplanteerd (aan mijn longen) en dat is heel lang goed gegaan. Ik heb wel een heel turbulent leven gekend op medisch gebied maar steeds krabbelde ik daar weer uit. Momenteel kamp ik met ernstige nierfalen en ben ik opzoek naar een Nierdonor. Ik heb nu nog een nierfunctie van 15%. Niemand in mijn directe familie kan doneren daarom ben ik opzoek naar een Nierdonor.

Via deze weg hoop ik u te bereiken. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met mij op nummer: 06-31562798. Of mailen naar debjevanvendeloo@gmail.com Eigen foto.


 
Hartkoor Kekerdom zoekt enthousiaste dirigent m/v

KEKERDOM - In september weer veilig gaan zingen na de lange saaie Coronaperiode, daar verheugden onze koorleden zich allemaal heel erg op. Groot was dan ook de teleurstelling toen we onverwacht vernamen, dat onze sprankelende dirigente na 12 jaar gaat stoppen bij ons koor. Ze heeft ondertussen elders een vaste baan gekregen. Daarom zoekt het Hartkoor Kekerdom een enthousiaste dirigent m/v

Wij zijn een geliefd koor, dat...

Lees meer...
 
Kleding Weggeefwinkel Groesbeek

UPDATE: Tijdelijke verhuizing ingang kleding weggeefwinkel

GROESBEEK - Kleding weggeefwinkel verhuisd tijdelijk met ingang vanaf dinsdag 20 april. De organisatie van de weggeefwinkel, Pluryn en Forte Welzijn hebben na overleg met centrum manager Freek Stevens, een nieuwe ruimte gevonden om de vele ingezamelde kleding aan de man te brengen. Het oude pand van de Hema in het centrum van Groesbeek wordt ingericht door vrijwilligers en enkele sympathisanten. Op dinsdag en vrijdag is de winkel open van 10.00-14.00 uur. In verband met de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maximaal 6 personen gedurende 30 minuten tegelijk naar binnen. Vooraf aanmelden bij Wilma Fransen via 0611809216. Iedereen is van harte welkom!

GROESBEEK - Ook de weggeefwinkel mag eindelijk weer open. Voorlopig alleen op de vrijdagen van 12.30 tot 16.00 uur. Maak telefonisch een afspraak met Wilma Fransen via 0611809216. I.v.m. de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maar 2 bezoekers tegelijk naar binnen gedurende 30 minuten. Melden bij de ingang van het hoofdgebouw van Pluryn op Sportpark Zuid Nijerf 1 6562 KW Groesbeek. Er is voldoende in voorraad voor jong en oud van harte welkom.


 
Corona