Zoeken


Carrousellid Theo van der Velden overleden PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 26 oktober 2020 19:52

Millingen a/d Rijn
Vrijdagochtend 23 oktober 2020 is Theo van der Velden uit Millingen aan de Rijn op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was carrousellid van GJS in de gemeente Berg en Dal. Ook is hij 18 jaar raadslid van GJS geweest; van 2002-2015 in Millingen aan de Rijn, daarna in de nieuwe gemeente Berg en Dal.

De politiek in: Theo ging met vervroegd pensioen als timmerfabrikant. Als voorzitter van een grote Millingse vereniging kwam hij er achter dat er voor hem op politiek vlak toch nog wat werk aan de winkel was. Zo kwam hij bij Gemeente-, Jeugd- en Sportbelangen (GJS) terecht; een partij met Millingse roots.

20 jaar actief: Theo is 20 jaar actief geweest in de lokale politiek. In 2000 werd hij lid van GJS en twee jaar later nam hij namens die partij plaats in de gemeenteraad. Op 14 mei nam hij na 18 jaarafscheid als raadslid. Maar, Theo kon de politiek nog niet helemaal loslaten en wilde zich als carrousellid blijven inzetten voor de gemeenschap.

Koninklijke Onderscheiding: Voor zijn raadslidmaatschap kreeg Theo op 15 mei in zijn eigen woning een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Zijn vrouw Jozé mocht deze opspelden. Na de uitreiking sprak hijmet passie over één van zijn grote hobby’s: schietsport. Ook was Theo veel bezig met fotografie. Daarnaast was hij als vrijwilliger actief bij het bedrijf van zijn twee oudste zoons.

Gemis: In Theo verliest politiek Berg en Dal een markante persoonlijkheid, wiens eigen geluid, humor en collegialiteit gemist zullen worden. Tijdens de raadsvergadering op 29 oktober wordt er nog even stil gestaan bij het overlijden van Theo. De gemeenteraad en carrousel van Berg en Dal wensen Jozé, kinderen, kleinkinderen, vrienden en kennissen van Theo alle sterkte toe in deze moeilijke periode.


 

Flits

Geen forensische cliënten in pand aan Hüsenhoff in Groesbeek RIBW blaast initiatief in Groesbeek af

GROESBEEK - Natuurlijk vinden wij dat alle inwoners zich welkom en veilig moeten voelen in onze gemeente, ook mensen die om welke reden dan ook begeleiding nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen. Al jarenlang wonen mensen met een psychische kwetsbaarheid in onze wijken, onder andere aan de Hüsenhoff....

Lees meer...
 
KBO Beek nieuws.november

Onze leden weten het al, de KBO Beek gaat vanaf 1 januari a.s. verder met Antoinette van Anholt als penningmeester, zij neemt de taken over van Gerard de Bruin, die wij danken voor zijn inzet. Antoinette is al enkele jaren lid van de KBO Beek en voelde zich direct geroepen om de ontstane vacature in te vullen. Wij heten haar hartelijk welkom in ons bestuur en hopen dat onze leden haar tijdens onze jaarvergadering ook in de armen zullen sluiten...

Lees meer...
 
Dorpsagenda Ooij presentatie Reiner van Ooiplein

OOIJ - Beste bewoners, Jullie hebben onlangs de bewonersbijeenkomst over het Reiner van Ooiplein bijgewoond. In de bijlage treffen jullie de presentatie  van die avond met daarin de 4 schetsontwerpen voor het plein. Ons verzoek is om het delen met anderen. Praat eens over de ontwerpen met vrienden en met buurtgenoten. Naast de...

Lees meer...
 
Corona

 

 
Gedeeltelijke Lockdown

Klik op Poster


 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL