Zoeken


Officiële Opening Waalkade en overdracht kunstwerk De Waterwolf en de Aquanaut PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 19 september 2020 23:22

NIJMEGEN - Zaterdag 19 september vierde Nijmegen de officiële opening van de Waalkade en de komst van het nieuwe kunstwerk “De Waterwolf” en de Aquanaut. Dit kunstwerk van de Spacecowboys Paul Keizer en Albert Dedden, uit Deventer is het sluitstuk van de vernieuwing van de Waalkade.
De afgelopen twee jaar heeft de Waalkade een complete metamorfose ondergaan. Het parkeerterrein en het asfalt hebben op verzoek van de mensen in de stad plaatsgemaakt voor gras en bomen, met betere terrassen en zonder autoverkeer. En er zijn bijzondere plekken gemaakt om elkaar te ontmoeten zoals ‘het amfitheater’ met trappen naar de Waal. Eerder zijn al de haven en de Veerpoorttrappen aangepast en in 2018 opende het centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei.
In zijn openingstoespraak vertelde Burgemeester Bruls hoe...

hij sinds zijn studententijd in Nijmegen, de Waalkade is veranderd tot wat het nu is. Nijmegen stond eerst met de rug naar de Waal, maar nu door de sprong over de Waal deze nu omarmd. Verdere sprekers waren gedeputeerde Peter Kerris en ondernemer John Kuipers. Waarna het gezelschap zich verplaatste naar het kunstwerk De Waterwolf en de Aquanaut. Hier werd het door de burgemeester Bruls, gedeputeerde Peter Kerris, ondernemer John Kuipers,  wethouders Monique Esselbrugge en Noël Vergunst, kunstenaars Paul Keizer en Albert Dedde met Waalwater gedoopt.
Het kunstwerk is ontworpen door Paul Keizer en Albert Dedden, uit Deventer. Het kunstwerk werd de afgelopen 24 maanden deel voor deel gegoten en samengesmeed in Bronsgieterij Kemner in Cuijk. Het beeld, weegt 2500 kilo en is ongeveer 3 meter hoog. De metamorfose van de kade die eind 2018 op de schop ging is dan afgerond, met de kunst nog niet. Naast De Waterwolf en het eerder op 4 september geplaatste kunstwerk De Kaaisjouwer van kunstenaar Margriet Hovens, zal het Gezicht van Nijmegen van Andreas Hetfeld dat nu nog op het Eiland Veur-Lent staat een plek aan deze zijde van de Waal krijgen. De symbolische overdracht van het beeld vond plaats in het Besiendershuis.
Scan de QRcode op de foto en hoor het verhaal van de Waterwolf.
Foto’s: © Bert Roodbeen. kijk HIER of op FB

 


 

Flits

Corona

 

 
Gedeeltelijke Lockdown

Klik op Poster


 
KBO Beek sport op afstand door in coronatijd!

De sportactiviteiten van de KBO Beek hebben geen last van de maatregelen van het kabinet. Fietsen en wandelen kunnen natuurlijk altijd, maar ook onze activiteiten in de zaal kunnen gewoon doorgang vinden. Op de...

Lees meer...
 
Dorpsagenda Leuth presenteert plan om dorp groener te maken.

LEUTH -Toen in 2018 in de Vriendenkring een start werd gemaakt met de Dorpsagenda was ‘maak Leuth groener’ een van de meest genoemde onderwerpen. De werkgroep Groen kon aan de slag. Samen met de gemeente, een drietal lokale bedrijven en een extern adviseur zijn plannen gemaakt hoe met het geld op de begroting van de gemeente Berg en Dal het dorp (nog) mooier kan worden gemaakt. En niet onbelangrijk, beter aangepast aan de klimaatverandering. Het resultaat ligt er nu; komend najaar en volgend voorjaar gaat ‘de schop in de grond’....

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE