Zoeken


Drugspand in Groesbeek gesloten PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
zondag 02 augustus 2020 09:07

GROESBEEK - Burgemeester Mark Slinkman heeft donderdag 30 juli een bedrijfspand in Groesbeek voor één jaar gesloten. De politie trof onlangs een hennepkwekerij aan in het pand.

Wat heeft de politie aangetroffen? In het bedrijfspand waren drie kweekruimtes met in totaal 842 hennepplanten. Ook heeft de politie allerlei goederen in beslag genomen die bestemd waren voor de hennepkweek, zoals assimilatielampen en koolstoffilters. Daarnaast was in de meterkast van het pand een illegale stroomaansluiting aangebracht.

Wat betekent deze sluiting? Van 30 juli 2020 tot 30 juli 2021 mogen het pand en het daarbij horende erf niet gebruikt worden. Ze moeten bovendien zichtbaar afgesloten zijn, de deuren zijn verzegeld. Het toch betreden van het pand is verboden en strafbaar. Dit is voor iedereen kenbaar gemaakt door op het pand aangebrachte affiches.

Waarom sluit burgemeester Slinkman dit pand? De burgemeester sluit dit pand vanwege een overtreding van de Opiumwet. De aanwezigheid van een hennepkwekerij kan bovendien leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en brandgevaar. En het kan een aanzuigende werking hebben op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Burgemeester Mark Slinkman licht zijn besluit toe: ”In onze gemeente treden we hard op tegen de productie van en handel in drugs en alle overlastvormen die dat met zich meebrengt. Het veiligheidsgevoel van onze inwoners en de leefbaarheid in wijken en dorpen staan daarbij bij mij voorop. Ik roep onze inwoners op om drugsactiviteiten te blijven melden, zodat we samen onze gemeenschap veilig houden.”


Laatst aangepast op woensdag 05 augustus 2020 00:45
 

Flits

Corona

 

 
KBO BEEK ACTIEF

BEEK - De seniorenvereniging van Beek, de KBO Beek met ruim 400 leden, is altijd in beweging en overal waar het gaat om uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw welzijn, uw woongenot, inkomen en koopkracht en alles wat u verder helpt om zelfstandig fijn te kunnen leven. Uw gegevens worden beschermd volgens de AVG regels, de privacywetgeving. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling, lid van de KBO Gelderland en de landelijk Unie KBO, deze heeft voor u een service en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE