Zoeken


Geef een gladiool! PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 22 juli 2020 09:15

NIJMEGEN - Dit jaar geen gladiolen voor de helden van de Vierdaagse, maar voor de helden van de zorg. Op vrijdag 24 juli - de dag waarop normaliter de welbekende intocht over de Via Gladiola zou hebben plaatsgevonden - krijgen Nijmeegse zorginstellingen namens Stichting DE 4DAAGSE en de gemeente Nijmegen een boeket gladiolen uitgereikt.

Het symbool van de Vierdaagse:Nijmegen doopt een keer per jaar de St. Annastraat om tot Via Gladiola en verwelkomt de wandelaars op de laatste dag van de Vierdaagse als echte helden. Traditiegetrouw krijgen de wandelaars gladiolen door het publiek aangeboden, terwijl ze onder luid applaus en gejuich door hun laatste kilometers worden geloodst. De gladiool is een teken van kracht en overwinning. Deze bloem verdient men na een bijzondere prestatie.

Helden van de zorg: Dit jaar zijn het de helden van de zorg die het verdienen om in het zonnetje te worden gezet met een gladiolenhulde. Daarom gaan burgemeester Hubert Bruls en wethouders van de gemeente Nijmegen samen met bestuursleden van Stichting DE 4DAAGSE op vrijdag 24 juli bij verschillende zorginstellingen langs om hen persoonlijk een boeket gladiolen te overhandigen, en hen te danken voor hun inzet bij de enorme uitdagingen die het coronavirus heeft veroorzaakt.

Oproep: Daarnaast roept Stichting DE 4DAAGSE iedereen op om ook zelf mee te doen. Het concept is eenvoudig: ga naar je plaatselijke bloemist, koop een bosje gladiolen en geef dat - inclusief Vierdaagsewenskaartje - aan jouw zorgheld. Om ruchtbaarheid te geven aan de actie wordt iedereen gevraagd om foto’s van de gladiolenhulde op social media te delen met de hashtags #geefgladiolen en #4d20. Het wenskaartje (pdf) is te downloaden via deze link.


 

Flits

Corona

 

 
KBO BEEK ACTIEF

BEEK - De seniorenvereniging van Beek, de KBO Beek met ruim 400 leden, is altijd in beweging en overal waar het gaat om uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw welzijn, uw woongenot, inkomen en koopkracht en alles wat u verder helpt om zelfstandig fijn te kunnen leven. Uw gegevens worden beschermd volgens de AVG regels, de privacywetgeving. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling, lid van de KBO Gelderland en de landelijk Unie KBO, deze heeft voor u een service en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE