Zoeken


Zomerkriebels: kunst, muziek, theater en cultuur in de buitenlucht PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 15 juli 2020 19:03

HEILIG LANDSTICHTING - Museumpark Orientalis kriebelt deze zomer de zintuigen met het programma ‘Zomerkriebels Orientalis’, dat van 18 juli tot en met 23 augustus in het buitenpark plaatsvindt. Oor en oog worden vermaakt met kunst, (vertel)theater en muziek gedurende de weekenden, terwijl er op de woensdagen speciale kinderprogramma’s zijn. De authentieke gebouwen in het museumpark vormen het decor voor de sculpturen en objecten van diverse kunstenaars. Zo zijn onder andere ‘De zetels’ van kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas te bewonderen. Huub en Adelheid: “Begin jaren ’70 raakten we steeds meer gefascineerd door het wonder natuur en voelden ons verbonden: Wij zijn natuur! De Zetels geven uitdrukking aan de sacrale, magistrale dimensie van de natuur en hierdoor krijgen ze een bijna menselijke uitstraling.“ Tijdens Zomerkriebels wordt er in het gehele park nog meer sculptuur en kunst geplaatst. Voor de muziekliefhebber is er een divers aanbod, van pop tot klassiek tot een avondvoorstelling van operagezelschap Cherubino op het karakteristieke plein van Pilatus. De romeinse re-enactmentgroep Germania Inferior, maar ook diverse oude ambachten zijn traditiegetrouw ook in het programma opgenomen.

Met een Grand Finale op 22 en 23 augustus wordt het zomerprogramma knallend afgesloten met een mix van voorstellingen die in de voorafgaande weken voorbij zijn gekomen. De optredens vinden plaats in een volledig Coronaproof museum. Omdat het park 30 hectare oppervlakte beslaat, kunnen bezoekers hier makkelijk voldoende afstand houden tot andere bezoekers. Kaarten moeten wel van te voren online gekocht worden op de site van Orientalis. Meer info over het programma en tickets is te vinden op www.museumparkorientalis.nl. Foto: Museumpark. 

Flits

Corona

 

 
KBO BEEK ACTIEF

BEEK - De seniorenvereniging van Beek, de KBO Beek met ruim 400 leden, is altijd in beweging en overal waar het gaat om uw belangen te behartiging op landelijk, provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau, denkt u aan de AOW, uw pensioen, uw welzijn, uw woongenot, inkomen en koopkracht en alles wat u verder helpt om zelfstandig fijn te kunnen leven. Uw gegevens worden beschermd volgens de AVG regels, de privacywetgeving. De KBO Beek is een zeer actieve zelfstandige afdeling, lid van de KBO Gelderland en de landelijk Unie KBO, deze heeft voor u een service en juristentelefoon.

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE