Zoeken


Berg en Dal wil geen uitstel Wet Woonplaatsbeginsel PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 15 mei 2020 20:32

De gemeente Berg en Dal wil al lange tijd een wijziging van het woonplaatsbeginsel in de Jeugdwet. De gemeente heeft relatief veel instellingen, waar ook jongeren verblijven die uit andere gemeenten komen. Berg en Dal draagt de..

kosten daarvoor. Volgens de berekeningen gaat het jaarlijks om € 750.000. Deze kosten vangt de gemeente al zes jaar op. De wet zou per 1 januari 2021 veranderen, waardoor de gemeente van herkomst financieel verantwoordelijk wordt voor het verblijf van jongeren in een instelling in Berg en Dal. Maar nu wil het kabinet de wetswijziging uitstellen naar 1 januari 2022. Berg en Dal wil dat niet.

 

Daarom heeft de gemeente hierover een brief gestuurd aan de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten). De VNG is over dit uitstel in gesprek met minister de Jonge. Uitstel van de wet zorgt voor verhoging van de al bestaande tekorten op het sociaal domein. Deze lopen nu al in de miljoenen.

Waarom uitstel?

Invoering van deze wet op 1 januari 2021 schijnt niet meer haalbaar te zijn vanwege de coronamaatregelen. Maar ook omdat het lastig blijkt te zijn om de gemeente van herkomst te achterhalen van jongeren die al langere tijd in verblijf zijn.

Zo snel mogelijk invoeren Wet Woonplaatsbeginsel

De gemeente vindt het belangrijk dat deze nieuwe wet toch zo snel mogelijk wordt ingevoerd. Als de wetswijziging toch wordt uitgesteld, vinden wij dat gemeenten die hiervan nadeel ondervinden gecompenseerd moeten worden. Berg en Dal dus ook


 

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...