Zoeken


Inwoners mogen meedenken over onderzoeksonderwerpen Rekenkamercommissie PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 11 mei 2020 19:51

Inwoners van de gemeente Berg en Dal kunnen bij de gemeentelijke Rekenkamercommissie aangeven wat zij onderzocht willen hebben. De commissie doet onderzoek naar goed bestuur in de gemeente.

Hoe draag ik een onderwerp aan?....

Heeft u ideeën en suggesties voor een onderzoeksonderwerp? Dan kunt u dat vóór 14 juni 2020 laten weten door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Vermeld daarin uw contactgegevens, om welk onderwerp het gaat en een korte omschrijving van het onderwerp. De commissie beoordeelt vervolgens de ideeën.

Wat doet een Rekenkamercommissie?

De Rekenkamercommissie kan besluiten van het gemeentebestuur (raad, college) onderzoeken en daarover een onderzoeksrapport opstellen. De commissie kijkt naar alle aspecten. Was het een verstandig besluit en is bereikt wat we voor ogen hadden?

Zo deed de oude Rekenkamercommissie in 2017 nog onderzoek naar de aanleg van het veelbesproken fietspad door de spoorkuil.

Wie zitten er in de Rekenkamercommissie?

De gemeenteraad heeft in 2019 gekozen voor een externe Rekenkamercommissie die uit drie leden bestaat. De leden zijn William van Deursen (voorzitter), Harry Smeets en Derk-Jan Schonewille. Ambtelijk secretaris van de rekenkamer is de griffier, de heer Jan van Workum.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de Rekenkamercommissie van Berg en Dal en haar leden? Ga dan naar www.bergendal.nl (ga vervolgens naar Bestuur en Organisatie  Gemeenteraad  Rekenkamercommissie) of bel de griffier (06-51517753).


 

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...