Zoeken


Berg en Dalse scholen en kinderopvangcentra helpen elkaar PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 26 maart 2020 19:40

Afgelopen weken hebben alle basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs in de gemeente Berg en Dal hard gewerkt om het ‘onderwijs op afstand’ te organiseren. Ook de kinderopvangcentra hebben de afgelopen periode veel werk verzet. De gemeente is trots op alle medewerkers, kinderopvangcentra, leerkrachten, leerlingen, scholen en ouders die dit in korte tijd hebben gerealiseerd. Wat is er zoal....

gerealiseerd? Leerkrachten zijn flexibel en creatief aan de slag gegaan. Binnen enkele dagen is het thuisonderwijs opgezet, zodat zoveel mogelijk leerlingen onderwijs kunnen volgen. Daarbij is het een uitdaging om de digitale hulpmiddelen van school thuis in te zetten. Hoe is de onderlinge samenwerking? Niet iedere school heeft de beschikking over voldoende apparatuur (zoals chromebooks en tablets) zodat iedere leerling er over één kan beschikken. Zo waren er op basisschool Op de Heuvel in Groesbeek te weinig laptops. De Martinusschool in Millingen aan de Rijn heeft inmiddels deze ter beschikking gesteld aan de leerlingen van basisschool Op de Heuvel. Zo kunnen ook die leerlingen goed thuisonderwijs volgen. Wat is er nog geregeld voor de kinderopvang? De scholen en kinderopvangcentra hebben hun opvang ingericht en werken intensief samen. Vanuit de gemeente is er een coördinatiepunt opgezet voor onderwijs en kinderopvang. Dit om te helpen en faciliteren bij problemen. Dagelijks houdt men elkaar op de hoogte. Bij de scholen en kinderopvangorganisaties worden kinderen van ouders met vitale beroepen opgevangen. Ook is in de regio 24-uurs opvang geregeld. Ook bij dit alles volgt men zo goed mogelijk de nationale richtlijnen: zo min mogelijk contact, zoveel mogelijk vanuit thuis werken en ouders die kinderen brengen blijven zo veel mogelijk buiten.

 

Wethouder Annelies Visser, namens het college van burgemeester en wethouders: “Het siert het Berg en Dalse onderwijs en de kinderopvangcentra dat ze elkaar zo helpen en bijspringen in deze moeilijke tijd. Iedereen denkt met elkaar mee en kijkt verder dan zijn of haar eigen belang. Dit is een groot compliment waard.”


 

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...