Zoeken


Brief van burgemeester Mark Slinkman aan Verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen voor ouderen PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 21 maart 2020 09:12

Beste bewoners, Een paar weken geleden nog maar hadden wij nog maar nauwelijks gehoord van het coronavirus. Laat staan dat wij ons voor konden stellen dat deze een epidemie zou veroorzaken, die in verbluffend korte tijd ons dagelijks leven compleet zou veranderen!...,.

En toch is dat gebeurd, en met pijn in ons hart hebben wij voorlopig afscheid moeten nemen van vertrouwde en volstrekt vanzelfsprekende gewoonten en omgangsvormen. Een warme handdruk, een knuffel, een kus op de wang. Samen met familie en vrienden je verjaardag vieren, of gezellig uit eten, een kopje koffie op een terras in het voorjaarszonnetje. Al die kleine gebaren en gebeurtenissen die warmte en betekenis geven aan ons leven.

Het kan allemaal voorlopig niet meer, want hoe dichter wij bij elkaar zijn, des te gemakkelijker kan de ziekte zich verspreiden. Wij moeten dus meer afstand van elkaar nemen. De offers die van u en ons allemaal gevraagd worden, die moeten wij helaas brengen. Zo kunnen wij de mensen beschermen die door hun leeftijd of zwakke gezondheid minder goed bestand zijn tegen dit vervelende virus. Het is dus voor uw gezondheid, dat de regering heeft besloten om voorlopig geen bezoek meer toe te laten tot verpleeghuizen.

Een goede beslissing, denk ik, maar wel één die ons zwaar valt. Die zeker u zwaar valt. Bezoeken van kinderen en kleinkinderen, het samenzijn met broers en zussen, vrienden en bekenden. Dát is het waar u naar uitkijkt, en wat kleur geeft aan uw dag.

Ik vind dat eenzaamheid niet de prijs moet zijn van veiligheid en gezondheid. Ik hoop van harte dat wij met z’n allen mooie manieren vinden om onze verbondenheid met u een nieuwe invulling te geven. Door met u te bellen en te skypen, door brieven en kaarten te schrijven, door foto’s te sturen en door extra mooie tekeningen te maken. En wie weet wat wij nog meer verzinnen om het contact warm te houden!

Ik wens u heel veel sterkte toe in de komende tijd. Houd vol, en houd moed, en laten wij er samen de schouders onder zetten en er het beste van maken. Ik hoop dat wij elkaar heel spoedig weer op ouderwets hartelijke wijze zullen kunnen begroeten!

Met vriendelijke groet, mede namens de wethouders en raadsleden van Berg en Dal, Mark Slinkman. Burgemeester van Berg en Dal

 

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...