Zoeken


Evacuatie beelden monument bij Thornsche Molen geplaatst. PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 19 maart 2020 22:20

Persingen/ WercherenDinsdag 17 maart eerder dan verwacht zijn de 30 beelden monumenten geplaatst achter de Thornsche Molen naast het andere OPEN-monument op de Querdamm, in het grensgebied de Duffelt. De beelden moetende evacuatie voorstellen en het lijden van bevolking van beide zijde van de grens, die moesten vluchten voor het water en het geweld. Het kunstwerk dat bestaat 30 eikenhouten beelden staan 15 aan beide Duitse zijde staan en 15 aan de Nederlandse van de grens staan. Ze zijn gemaakt door de Duitse kunstenares Anne Thoss, een kunstenares uit het Duitse Kleve. Het kunstwerk koste 155.000 euro en werd financieel mogelijk gemaakt door Landesverein Rheinland, Heimatverein Zyfflich, de Euregio, Stichting Thornsche Molen, de provincie Gelderland en gemeente Berg en Dal.
Officieel zou het monument in het kader van herdenking 75 jaar vrijheid op vrijdag 20 maart worden onthuld, waarbij tevens de 6 kilometer lange wandelroute zou worden geopend, die loopt vanaf de Thornsche Molen via het Wylerbergmeer bij Beek en het dorp Zyfflich weer terug naar het monument en de Thornsche Molen. Er staan elf informatie panelen langs de route die gaan over de ellende en strijd van toen. Foto’s: © René Hendriks / Wil Gipman. Kijk HIER of op FB.


 

 

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...