Zoeken


Bericht van onze huisartsengroep Milbergen. PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 18 maart 2020 07:57

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

om iedereen te testen is er gewoonweg niet. We voorzien dat in de komende weken de druk op de gezondheidszorg sterk gaat toenemen door verdere verspreiding van het virus. Voor uw eigen veiligheid en ter preventie van besmettingen in de praktijk hebben we de volgende maatregelen genomen:

- De deuren van de huisartspraktijken zijn gesloten.

- Alle reguliere spreekuren komen voorlopig te vervallen.
- Alleen indien u een afspraak heeft kunt u naar de praktijk komen.
- Een afspraak maken voor dit spreekuur gebeurt tijdelijk alleen telefonisch. Het maken van online afspraken of via de balie is momenteel niet mogelijk.
- Wij draaien als huisartsen mee in de stedelijke zorg voor mogelijk corona-geinfecteerden, waardoor wij minder aanwezig zijn in de praktijk.

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen willen we iedereen dringend vragen om zich aan de volgende adviezen te houden:

- Heeft u last van hoesten, snotteren, keelpijn of koorts? Blijf thuis en kom met niemand in contact, behalve met uw eigen gezin. Kom NIET in contact met andere familie. De hond uitlaten mag, maar hoest onderweg in de elleboog en maak met niemand een praatje als u klachten heeft.
- Blijf thuis totdat u minimaal 24 uur volledig klachtenvrij bent.
- Heeft u WEL klachten, maar een gezinslid NIET? Dan mag het gezinslid WEL naar buiten, naar het werk of boodschappen doen.
- Bent u ouder dan 70 jaar, hart- of longpatiënt of heeft u een aandoening aan uw immuunsysteem of gebruikt u medicijnen die uw afweer onderdrukken? Blijf dan ook als u geen klachten hebt zoveel mogelijk thuis gedurende in ieder geval de komende drie weken.
- Ga niet naar clubjes of afspraken, tenzij deze afspraken noodzakelijk zijn voor uw eigen gezondheid. Uw eigen familie mag u gerust bezoeken, mits zij HELEMAAL GEEN klachten hebben.

Wanneer moet ik de huisarts bellen?
Bel alleen de huisarts als u last hebt van benauwdheid of ernstig ziek zijn.

Kan ik mij laten testen op COVID-19/Coronavirus?
Nee. Op dit moment zijn er alleen nog voldoende testen beschikbaar voor de ernstig zieke patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Dit zijn de adviezen zoals deze via het RIVM zijn opgesteld. In de komende week zullen we mogelijk een aangepast advies uitbrengen wanneer u ons moet bellen. Houdt u daarom onze website in de gaten.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de volgende nuttige sites:
https://www.thuisarts.nl
https://www.rivm.nl

English
For your own safety and to prevent infections in practice, we have the following changes:
- It is currently not possible to make online appointments.
- An appointment for the consultation hour is temporarily only by telephone.
- It is also currently not possible to make appointments at the counter. Look for more information about corona on our website: https://www.milbergen.nl/

Met vriendelijke groet,

De huisartsen en ondersteunend personeel van Huisartsengroep Milbergen

 

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...