Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Goeie ouwe tijd even terug in Leuth
zondag 09 april 2023 22:48

LEUTH Zaterdagmiddag 8 april was er een optreden van de Groesbeekse zanger van Alfred Arts, zangeres Margriet Verhagen en zanger entertainer Tom Meuwese in de Vriendenkring. Het initiatief voor deze middag was genomen door de artiesten om een gezellige middag te presenteren met 50 jaar regionale hits. Er waren liefhebbers uit de hele regio aanwezig. Mogelijk komt er een vervolg op deze gezellige ‘’Goeie ouwe tijd’’ middag. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER


 
Tentoonstelling Kalorama 100 jaar jong geopend.
zaterdag 08 april 2023 22:21

BEEK – Op vrijdag 7 april werd met een korte toespraak van samensteller Frans van de Vorst de tentoonstelling Kalorama 100 jaar jong feestelijk geopend. De openingshandeling mocht de 70 jarige Jos Weijs verrichten door een foto te onthullen uit eind jaren 60/begin jaren 70 waar hij zelf nog op staat en bij hangen in een gang in het gebouw. Jos woont al meer dan 40 jaar in het Kalorama Centrum voor doofblinden. Hij kent Kalorama als geen ander!

Hierna werd een korte film vertoond met heel veel historische Kalorama wandeltocht beelden. De tentoonstelling ‘’Kalorama 100 jaar jong’’ is te zien van 7 april tot 27 mei 2023 bij Kalorama aan de Nieuwe Holleweg 12 in Beek. Bezoekers zijn vanaf 8 april dagelijks welkom tussen 10.00 en 19.00 uur. De toegang is gratis. De getoonde foto’s en voorwerpen nemen de bezoeker mee naar de zorg en het wonen bij Kalorama toen, nu én in de toekomst. De tentoonstelling vertelt het verhaal van álle vijf de locaties van Kalorama.

100 jaar jong: De titel van de tentoonstelling is Kalorama 100 jaar jong. Want zo voelen zij het. Kalorama bestaat dan weliswaar een eeuw en kent een lange geschiedenis die in de tentoonstelling aan bod komt. Maar leggen ook graag de nadruk op 100 jaar jong. Kalorama is volop aan het ontwikkelen en vernieuwen. Sterker nog door onze nieuwbouw en verbouwingen zijn we meer dan ooit klaar voor de toekomst!

Interessante verzameling: De tentoonstelling is samengesteld door Frank van de Vorst. Frank: “Ik werk al 39 jaar bij Kalorama en ken vele ins en outs. Tijdens de voorbereidingen ben ik bijzonder veel mooie dingen tegengekomen. Zoals authentieke glas- in-lood ramen, een vergulde monstrans van de Broeders van Johannes de Deo, foto’s uit de oorlogsperiode en allerlei attributen uit de zorg. En ik heb verrassend leuke anekdotes gehoord van onder meer de zoon van dokter Van Hasselt die in de beginjaren als arts bij Kalorama werkte. De tentoonstelling is een interessante verzameling geworden voor iedereen die geïnteresseerd is in de zorg en in Kalorama in het bijzonder.” Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER


 
Paasviering KBO Beek 2023 in hotel ’t Spijker.
vrijdag 07 april 2023 22:25

BEEK - Woensdag 5 april was in hotel ‘t Spijker de Paasviering van de KBO Beek. Voorzitter Gérard Tesser heet iedereen welkom en nodigt de aanwezige leden uit voor de Paasviering. Deze werd voorgegaan werd door Pastoor Bomer en geassisteerd door Paul Spijkerman.  Na de viering werden onder het genot van een drankje, loten verkocht voor de loterij. Coby van der Pluijm heeft hiervoor de winkeliers van Beek benaderd, die hieraan spontaan hebben meegewerkt. Daarvoor onze hartelijke dank. Voor de verloting plaats kon vinden, kregen de aanwezige leden een heerlijk buffet aangeboden.

Helaas heeft deze Paasviering ook een bittere nasmaak. Gérard Tesser mist de afstap in de zaal en moet na onderzoek van de dokter, onder vervelende omstandigheden, met een ambulance naar het Radboud ziekenhuis gebracht worden. Wij wensen hem een snel herstel toe. Ondanks het vervelende ongeval, waren de leden toch heel tevreden na afloop. Ik wil hierbij Coby, Ria, Ineke bedanken voor het goede verloop van deze toch wel mooie Paasviering. Gerard van der Pluijm. Foto’s: ©  René Hendriks. Kijk HIER.


 
Inloopbijeenkomst over plan voor herinrichting Ooijse Graaf
woensdag 05 april 2023 22:10

ERLECOM - Op donderdag 20 april organiseren ARK Rewilding en gebiedsontwikkelaar K3 een nieuwe inloopbijeenkomst over het plan voor de herinrichting van de Ooijse Graaf. ARK en K3 hebben de wens om het gebied te herinrichten om verdroging van het gebied tegen te gaan en de Ooijse Graaf ook beter beleefbaar te maken. De inloopbijeenkomst is op boerderij Eindschenhof aan de Erlecomseweg 80 in Erlecom. Tijdens de inloopbijeenkomst kunt u het bestemmingsplan inzien, vragen stellen en informeren ARK en K3 u graag over het proces zoals dat er vanaf nu uit gaat zien. Vanaf 17.00 uur zijn er ook medewerkers van de gemeente aanwezig. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Vergunningentraject: Al enkele jaren zijn ARK en K3 bezig om een plan te maken voor de uitbreiding van het bestaande natuurgebied de Ooijse Graaf. Na een uitgebreid en zorgvuldig onderzoeks- en planvormingstraject zijn ARK en K3 nu bij het vergunningentraject aangekomen.

Bestemmingsplan ter inzage: Ook ligt de komende weken het gewijzigde bestemmingsplan ter inzage bij de gemeente Berg en Dal. Voor het maken van het plan moet het bestemmingsplan aangepast worden. Inmiddels heeft de gemeente Berg en Dal het bestemmingsplan gereed en is deze door het college van burgemeester en wethouders aangenomen. Het bestemmingsplan ligt vanaf 4 april gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Vervolgens besluit de gemeenteraad over het bestemmingsplan.

Over het plan voor de Ooijse Graaf: De Ooijse Graaf is een gebied dat steeds droger wordt. Daarvan hebben planten en dieren steeds meer last. De wens van ARK en K3 is om een groot oppervlak aan moerasnatuur te ontwikkelen, meer water vast te houden en de Ooijse Graaf bovendien beter beleefbaar te maken door het realiseren van wandelroutes. Het uiteindelijke doel is om een gebied te realiseren waarin natuur, wandelen, klimaatadaptatie en landbouw hand in hand gaan. De tijdelijke winning van zand is de drager van deze ontwikkeling van de Ooijse Graaf.
Op www.k3.nl/ooijsegraaf is meer informatie te vinden over het plan voor de Ooijse Graaf. Ook is daar het bestemmingsplan te vinden dat de komende weken ter inzage ligt.
Foto: K3.


 
Omleiding buslijn 76 en 80 vanaf 5 april opgeheven

OOIJ - Volgens Breng info rijden de buslijn 76 en 80 vanaf 5 april weer door het dorp en kunnen de passagiers weer in de Nassaustraat en bij het dorpshuis De Spong in en uit stappen!


 

 
Ooijse Bandijk en Erlecomsedam (gedeeltelijk) afgesloten
dinsdag 04 april 2023 14:16

OOIJ - De Ooijse Bandijk, Erlecomsedam en Hezelstraat.worden opgeknapt en vanaf dinsdag 11 april tot en met vrijdag 21 april gedeeltelijk afgesloten. Er wordt aan de berm gewerkt, asfalt gefreesd en vernieuwd. Er komen 30 km zones. Bij  clusters met woningen op de Ooijse Bandijk en Erlecomsedam komen 30 km zones. Bebording worden geplaatst en witte markering met 30 km aangebracht op bestaande asfalt. Ook komen er drempels. Alle kruispunten op de dijk worden gelijkwaardig en krijgen een rode kleur asfalt. Het waar nodig zal het verkeer door verkeersregelaars geregeld worden. Dit alles na de bewoners avond van woensdagavond 29 juni om de verkeersoverlast te verminderen Foto: © Bert Roodbeen.


 

 

 

 
Na 53 jaar viert Heemkundekring De Duffelt haar 50 jaar jarig bestaan
zaterdag 01 april 2023 15:01

MILLINGEN a/d RIJN - Heemkundekring De Duffelt bestond op 31 maart 53 jaar, maar vierde haar 50-jarig bestaan dat vanwege corona uitgesteld moest worden. Ter gelegenheid werd een feestelijke bijeenkomst gehouden in het schuttersgebouw OEV1 aan de Heerbaan. Na de Inloop met koffie of thee, hete de voorzitter Paul Remy de gasten welkom. Vervolgens hield prof.dr. Johan Oosterman van de Radboud Universiteit Nijmegen een lezing over het gebied De Duffelt. Mede oprichter van de Heemkundekring Pater Willem Spann, die in het Millings-dialect en op de melodie van het ons dorp de Heemkundekring bezong.

Burgemeester Mark Slinkman overhandigde hem hierna een bordje met de tekst (Pater Willem Spann oprichter van de Heemkundekring De Duffelt

geschonken op 31 maart 2023 bij het 50-jarig bestaan) Het bankje bij het Zalmkerkje zal naar Pater Spann vernoemd worden, door het monteren van dit bordje. Bas van der Hoeven hield een Duffeltkenniskwis die door Johan Oosterman werd gewonnen. Er was ook een fotowedstrijd aan dit jubileum verbonden deze werd gewonnen door Pater Willem Spann 1e prijs, voor een  foto uit 1972 van het Zalmkerkje waar een tentoonstelling werd gehouden. Theo Marcelis had  2e prijs en Jack Reuvers de 3e prijs. Rob Croes en Heinz Maahs waren de juryleden van de fotowedstrijd. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER


 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Flits

Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Openhuis bij Stichting 2e hands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek.

Lees meer...
 
Oplichters actief in de Polder

Oplichters actief in de polder

Burgemeester Mark Slinkman waarschuwt inwoners dat er criminelen actief zijn in de gemeente Berg en Dal. De afgelopen week sloegen zij al toe in Ooij, Erlecom en Leuth. De burgemeester wil voorkomen dat meer mensen slachtoffer worden en roept op verzoek van de politie op tot waakzaamheid. Om wat voor oplichting gaat het? Alleen al in de afgelopen 24 uur zijn twee bewoners opgelicht dan wel is gepoogd hen op te lichten....

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...
 
Weer schaap dood gebeten in de Ooijpolder

WERCHEREN- Vrijdagavond 13 november  om 18 u op zelfde plek weer een schaap dood gebeten. De schapen houder wilde net zijn schapen opstallen. Samen besloten om schaap te laten liggen en foto val er bij te hangen.

Beelden cam Wilbert Verriet klik HIER en HIER

 


 
Hartkoor Kekerdom zoekt enthousiaste dirigent m/v

KEKERDOM - In september weer veilig gaan zingen na de lange saaie Coronaperiode, daar verheugden onze koorleden zich allemaal heel erg op. Groot was dan ook de teleurstelling toen we onverwacht vernamen, dat onze sprankelende dirigente na 12 jaar gaat stoppen bij ons koor. Ze heeft ondertussen elders een vaste baan gekregen. Daarom zoekt het Hartkoor Kekerdom een enthousiaste dirigent m/v

Wij zijn een geliefd koor, dat...

Lees meer...
Akeeba Backup Lazy Mode


Action: start
Last backup: 1701471727 (2023/12/02 00:02:07 GMT)
Adjusted last backup time: 1701471600 (2023/12/02 00:00:00 GMT)
Days frequency: 10
Backup time: 00:00 (0 seconds)
Next Backup: 1702335600 (2023/12/12 00:00:00 GMT)
Next Backup: 1702339200 (2023/12/12 01:00:00 LOCAL)
Time Now: 1701543986 (2023/12/02 20:06:26 LOCAL)
I will not start a new backup.

Profiel informatie

Application afterLoad: 0.001 seconds, 0.30 MB
Application afterInitialise: 0.019 seconds, 1.14 MB
Application afterRoute: 0.022 seconds, 1.31 MB
Application afterDispatch: 0.170 seconds, 3.33 MB
Application afterRender: 0.195 seconds, 2.76 MB

Geheugengebruik

2930680

16 queries gelogd

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'gd1kn5dd76b3b43fi7u0d8ent1'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1701543386' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'gd1kn5dd76b3b43fi7u0d8ent1'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'gd1kn5dd76b3b43fi7u0d8ent1','1701543986','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT *
    FROM jos_migration_backlinks
    WHERE url LIKE 'index.php?limitstart=91%' OR sefurl LIKE 'index.php?limitstart=91%'
 8. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 9. SELECT *
    FROM jos_jcomments_settings
 10. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 11. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-12-02 19:06:26' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-12-02 19:06:26' )
    ORDER BY  a.created DESC
    LIMIT 91, 22
 12. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-12-02 19:06:26' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-12-02 19:06:26' )
    ORDER BY  a.created DESC
 13. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 14. SELECT a.*, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1  
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-12-02 19:06:26' )  
    AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-12-02 19:06:26' )
    AND cc.id = 3
    AND cc.SECTION = s.id
    AND cc.published = 1
    AND s.published = 1
    ORDER BY a.ordering
    LIMIT 0, 7
 15. SELECT a.*,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-12-02 19:06:26' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-12-02 19:06:26' )
    AND s.id > 0
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND s.published = 1
    AND cc.published = 1
    ORDER BY a.created DESC
    LIMIT 0, 15
 16. SELECT `backupstart`
    FROM `jos_ak_stats`
    WHERE `origin` = "lazy"
    AND NOT(`status` = "failed")
    ORDER BY `backupstart` DESC
    LIMIT 0,1

Geladen taalbestanden

Niet vertaalde diagnostische strings

Geen

Niet vertaalde designer strings

Geen