Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Omleiding buslijn 76 en 80 vanaf 5 april opgeheven

OOIJ - Volgens Breng info rijden de buslijn 76 en 80 vanaf 5 april weer door het dorp en kunnen de passagiers weer in de Nassaustraat en bij het dorpshuis De Spong in en uit stappen!


 

 
Ooijse Bandijk en Erlecomsedam (gedeeltelijk) afgesloten
dinsdag 04 april 2023 14:16

OOIJ - De Ooijse Bandijk, Erlecomsedam en Hezelstraat.worden opgeknapt en vanaf dinsdag 11 april tot en met vrijdag 21 april gedeeltelijk afgesloten. Er wordt aan de berm gewerkt, asfalt gefreesd en vernieuwd. Er komen 30 km zones. Bij  clusters met woningen op de Ooijse Bandijk en Erlecomsedam komen 30 km zones. Bebording worden geplaatst en witte markering met 30 km aangebracht op bestaande asfalt. Ook komen er drempels. Alle kruispunten op de dijk worden gelijkwaardig en krijgen een rode kleur asfalt. Het waar nodig zal het verkeer door verkeersregelaars geregeld worden. Dit alles na de bewoners avond van woensdagavond 29 juni om de verkeersoverlast te verminderen Foto: © Bert Roodbeen.


 

 

 

 
Na 53 jaar viert Heemkundekring De Duffelt haar 50 jaar jarig bestaan
zaterdag 01 april 2023 15:01

MILLINGEN a/d RIJN - Heemkundekring De Duffelt bestond op 31 maart 53 jaar, maar vierde haar 50-jarig bestaan dat vanwege corona uitgesteld moest worden. Ter gelegenheid werd een feestelijke bijeenkomst gehouden in het schuttersgebouw OEV1 aan de Heerbaan. Na de Inloop met koffie of thee, hete de voorzitter Paul Remy de gasten welkom. Vervolgens hield prof.dr. Johan Oosterman van de Radboud Universiteit Nijmegen een lezing over het gebied De Duffelt. Mede oprichter van de Heemkundekring Pater Willem Spann, die in het Millings-dialect en op de melodie van het ons dorp de Heemkundekring bezong.

Burgemeester Mark Slinkman overhandigde hem hierna een bordje met de tekst (Pater Willem Spann oprichter van de Heemkundekring De Duffelt

geschonken op 31 maart 2023 bij het 50-jarig bestaan) Het bankje bij het Zalmkerkje zal naar Pater Spann vernoemd worden, door het monteren van dit bordje. Bas van der Hoeven hield een Duffeltkenniskwis die door Johan Oosterman werd gewonnen. Er was ook een fotowedstrijd aan dit jubileum verbonden deze werd gewonnen door Pater Willem Spann 1e prijs, voor een  foto uit 1972 van het Zalmkerkje waar een tentoonstelling werd gehouden. Theo Marcelis had  2e prijs en Jack Reuvers de 3e prijs. Rob Croes en Heinz Maahs waren de juryleden van de fotowedstrijd. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER


 
Je eigen paasei in het Museumpark Orientalis
vrijdag 31 maart 2023 22:20

HEILIG LANDSTICHTING - Dit weekend staat Museumpark Orientalis in het teken van Pasen. De bijzondere collectie eieren wordt ‘verstopt’ in de historische dorpjes. Ook kun je je eigen versierde ei tentoonstellen! Op 7, 8, 9, en 10 april kun je je ei afgeven bij de kassa. Deze komt dan met een echt naambordje in het museum te staan. Deze lente staat Museumpark Orientalis in het teken van (zoek)tocht, letterlijk en figuurlijk. Van 7 april tot en met 4 juni ga je onder andere op zoek naar de betekenis van ‘Piëta’ en worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Neem je tussen Goede Vrijdag 7 april en Tweede Paasdag 10 april je eigen versierde ei mee? Dan zal jouw kunstwerk in het museum te bewonderen zijn. Daarnaast opent het Museumpark vanaf 7 april een nieuwe tentoonstelling. Verschillende kunstenaars lieten zich inspireren door de Piëta: het beeld van Maria met haar dode zoon Jezus op schoot. Het resultaat is een intieme en ontroerende expositie rondom compassie en verlies. Schilderijen, foto’s en video’s tonen de ervaringen van de kunstenaars, die heel universeel blijken te zijn.

Verder wordt er ieder weekend en tijdens de schoolvakanties extra programma georganiseerd. Onder andere kindertheater, een vuurspuwer en verschillende workshops maken het museumbezoek tijdens deze dagen extra leuk. Voor ieder gezin ligt er bovendien bij de ingang een gratis pelgrimstasje klaar. Hiermee kunnen kinderen op (zoek)tocht gaan door het Museumpark.

Museumpark Orientalis is weer geopend voor individueel bezoek van 7 april tot en met 4 juni. Op dagen dat er geen extra programma wordt georganiseerd, is het Museumpark te bezoeken tegen gereduceerd tarief. Kijk voor de actuele openingstijden en toegangsprijzen op www.museumparkorientalis.nl.


 
Paasstukjes maken bij KBO Beek
donderdag 30 maart 2023 22:23

BEEK - Donderdagmiddag 30 maart was het voor leden de eerste keer bloemschikken van de KBO Beek in hotel `t Spijker. Er werd begonnen met een kopje koffie of thee, vervolgens onder deskundige begeleiding van Miriam van Semper Florens, geassisteerd door penningmeester Ineke, met het maken van Paasstukjes. Ook nu weer vormde de gezelligheid de boven toon, een consumptie deed het tempo omhoog gaan, de stukjes vorderde gestaag, tegen half vijf was iedereen er weer in geslaagd om een fraai Paasstukje op de tafel te zetten met de Paasdagen.

Voor de sportieve leden: Vanaf maandag 3 april start onder leiding van Mieke en Gerrit de fietsclub weer. Iedere maandag vertrek om 13.00 uur vanaf het tunneltje.

De KBO Beek, ook de seniorenvereniging voor u, als senior van Beek. Kom Bij Ons en geniet van alle activiteiten en educatie, speciaal voor u als senior van Beek Voor maar 20 euro per kalender jaar bent u er bij en steunt u ons. Waarom wachten !! Meer info  bij Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek. Info 024 3226377. Foto’s; © René Hendriks. Kijk HIER


 
Tentoonstelling Kalorama 100 jaar jong
woensdag 29 maart 2023 00:23

BEEK - Van 7 april tot 27 mei 2023 is bij Kalorama aan de Nieuwe Holleweg 12 in Beek de tentoonstelling ‘Kalorama 100 jaar jong’ te zien. Bezoekers zijn vanaf 8 april dagelijks van harte welkom tussen 10.00 en 19.00 uur. De toegang is gratis. De getoonde foto’s en voorwerpen nemen de bezoeker mee naar de zorg en het wonen bij Kalorama toen, nu én in de toekomst. De tentoonstelling vertelt het verhaal van álle vijf de locaties van Kalorama.

100 jaar jong: De titel van de tentoonstelling is Kalorama 100 jaar jong. Want zo voelen we ons. Kalorama bestaat dan weliswaar een eeuw en kent een lange geschiedenis die in de tentoonstelling aan bod komt. Maar we leggen ook graag de nadruk op 100 jaar jong. Kalorama is volop aan het ontwikkelen en vernieuwen. Sterker nog door onze nieuwbouw en verbouwingen zijn we meer dan ooit klaar voor de toekomst!

Interessante verzameling: De tentoonstelling is samengesteld door Frank van de Vorst. Frank: “Ik werk al 39 jaar bij Kalorama en ken vele ins en outs. Tijdens de voorbereidingen ben ik bijzonder veel mooie dingen tegengekomen. Zoals authentieke glas- in-lood ramen, een vergulde monstrans van de Broeders van Johannes de Deo, foto’s uit de oorlogsperiode en allerlei attributen uit de zorg. En ik heb verrassend leuke anekdotes gehoord van onder meer de zoon van dokter Van Hasselt die in de beginjaren als arts bij Kalorama werkte. De tentoonstelling is een interessante verzameling geworden voor iedereen die geïnteresseerd is in de zorg en in Kalorama in het bijzonder.”


 
Onderdelen Liburna verloren bij brand Museumpark Orientalis
dinsdag 28 maart 2023 23:36

HEILIG LANDSTICHTING - Afgelopen zaterdag woedde er een hevige brand bij Museumpark Orientalis. Een grote loods ging in vlammen op. Hierbij zijn ook onderdelen van de Liburna, de replica van een Romeins zeilschip, verloren gegaan. Dit unieke schip is gebouwd op de werf in Millingen aan de Rijn en sinds 2015 te zien in het museumpark. Het schip zelf is intact, maar onder meer de mast, roeiriemen, zeil en tuigage lagen in de afgebrande loods en waren niet meer te redden.

Wethouder Erik Weijers: “Het is bijzonder jammer dat deze onderdelen van de Liburna verloren zijn gegaan. We willen met de complete Liburna toch een verbinding leggen met de Romeinse geschiedenis van Berg en Dal.”

De Liburna is compleet van eikenhout en weegt ruim vijf ton. Het schip is gebouwd op de werf in Millingen, door een grote groep (leerling)timmerlieden. Het is eigendom van de gemeente Berg en Dal en in bruikleen gegeven aan het museumpark Een uniek object met historische en toeristische waarde. Het schip zelf ligt vooraan het park bij de ingang en is hierdoor ongedeerd. De restanten van de loods en technische ruimte geeft een trieste aanblik weer. Fotografie: © Bert Roodbeen. Kijk HIER


 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Flits

Pizza-avond voor jongeren in onze gemeente

BEEK - Op 27 september 2023 organiseert de gemeenteraad van Berg en Dal in het Kulturhus in Beek een pizza-avond voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar. De avond begint om 18:00 en duurt tot 20:00 uur. Enquête In het voorjaar is een enquête gehouden onder de jongeren uit onze gemeente. Hierop zijn meer dan 80 reacties binnen gekomen. De gemeenteraad is blij met deze betrokkenheid. De resultaten van deze enquête worden gebruikt om met de jongeren in gesprek te gaan. Het gesprek… en natuurlijk pizza! Welke speel- of hangplekken kunnen wel een opknapbeurt gebruiken? Welke sportactiviteiten ontbreken er nog in onze gemeente? Heb je ergens anders behoefte aan? En wat kan de gemeente(raad) hierin betekenen? Hierover gaan we met groepjes in gesprek. Dit alles onder het genot van een heerlijke (gratis) pizza. Vervoer De avond wordt gehouden in het Kulturhus in Beek, omdat dit de meest centrale ligging is in onze gemeente. Wie er graag bij wil zijn, maar geen vervoer heeft, kan contact opnemen met Remco Wildeman (raadsadviseur) via r.wildeman@bergendal.nl. Dan kijken wij hoe wij kunnen helpen. Aanmelden voor deze avond kan tot en met 4 september via www.bergendal.nl/pizza


 

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Openhuis bij Stichting 2e hands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek.

Lees meer...
 
In- en uitchecken met de betaalpas of creditcard in bussen Arnhem en Nijmegen

Persbericht

Hilversum/Arnhem, 29 maart 2023: Reizen met de bus in de regio Arnhem-Nijmegen is nog makkelijker geworden.

In de bussen van Breng kunnen reizigers behalve met hun OV-chipkaart, vanaf vandaag ook in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard - ook op een mobiel....

Lees meer...
 
Oplichters actief in de Polder

Oplichters actief in de polder

Burgemeester Mark Slinkman waarschuwt inwoners dat er criminelen actief zijn in de gemeente Berg en Dal. De afgelopen week sloegen zij al toe in Ooij, Erlecom en Leuth. De burgemeester wil voorkomen dat meer mensen slachtoffer worden en roept op verzoek van de politie op tot waakzaamheid. Om wat voor oplichting gaat het? Alleen al in de afgelopen 24 uur zijn twee bewoners opgelicht dan wel is gepoogd hen op te lichten....

Lees meer...
 
NS-fietsenstalling station Nijmegen de eerste 24 uur gratis

NIJMEGEN - Vanaf 1 januari 2023 is het stallen van de fiets in de NS-fietsenstalling onder station Nijmegen de eerste 24 uur gratis. Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en NS maken dit mogelijk. Ze breiden zo.....

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
Akeeba Backup Lazy Mode


Action: start
Last backup: 1695072457 (2023/09/18 23:27:37 GMT)
Adjusted last backup time: 1694988000 (2023/09/18 00:00:00 GMT)
Days frequency: 10
Backup time: 00:00 (0 seconds)
Next Backup: 1695852000 (2023/09/28 00:00:00 GMT)
Next Backup: 1695855600 (2023/09/28 01:00:00 LOCAL)
Time Now: 1695728742 (2023/09/26 13:45:42 LOCAL)
I will not start a new backup.

Profiel informatie

Application afterLoad: 0.001 seconds, 0.29 MB
Application afterInitialise: 0.018 seconds, 1.14 MB
Application afterRoute: 0.021 seconds, 1.32 MB
Application afterDispatch: 0.127 seconds, 3.31 MB
Application afterRender: 0.206 seconds, 2.76 MB

Geheugengebruik

2926800

16 queries gelogd

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'ulpdtlv0tu4v2q915c3g4ogjj3'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1695728142' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'ulpdtlv0tu4v2q915c3g4ogjj3'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'ulpdtlv0tu4v2q915c3g4ogjj3','1695728742','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT *
    FROM jos_migration_backlinks
    WHERE url LIKE 'index.php?limitstart=70%' OR sefurl LIKE 'index.php?limitstart=70%'
 8. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 9. SELECT *
    FROM jos_jcomments_settings
 10. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 11. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-26 11:45:42' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-26 11:45:42' )
    ORDER BY  a.created DESC
    LIMIT 70, 22
 12. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-26 11:45:42' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-26 11:45:42' )
    ORDER BY  a.created DESC
 13. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 14. SELECT a.*, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1  
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-26 11:45:42' )  
    AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-26 11:45:42' )
    AND cc.id = 3
    AND cc.SECTION = s.id
    AND cc.published = 1
    AND s.published = 1
    ORDER BY a.ordering
    LIMIT 0, 7
 15. SELECT a.*,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-26 11:45:42' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-26 11:45:42' )
    AND s.id > 0
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND s.published = 1
    AND cc.published = 1
    ORDER BY a.created DESC
    LIMIT 0, 15
 16. SELECT `backupstart`
    FROM `jos_ak_stats`
    WHERE `origin` = "lazy"
    AND NOT(`status` = "failed")
    ORDER BY `backupstart` DESC
    LIMIT 0,1

Geladen taalbestanden

Niet vertaalde diagnostische strings

Geen

Niet vertaalde designer strings

Geen