Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Nieuwe moestuin aan schoolpad in Ooij
dinsdag 13 augustus 2019 08:02

OOIJ - Dinsdagmorgen 20 augustus wordt er om 10 uur een officiële start gemaakt met het bouwrijp maken van een stukje grond voor een moestuin aan het schoolpad 3 in Ooij. Deze moestuin is een initiatief van een aantal inwoners van Ooij. Er wordt een stukje grond beschikbaar gesteld die door oude en nieuwe inwoners van Ooij ingericht wordt als moestuin. Forte Welzijn ondersteunt dit initiatief. In opdracht van de gemeente Berg en Dal zal Jan Lemmens uit Millingen aan de Rijn (grondverzet), het stukje land onkruid vrij maken.


 

 
KBO Beek vakantie uitje.
zaterdag 10 augustus 2019 09:11

BEEK - Donderdag 8 augustus om 09.45 uur vertrokken de leden van de KBO Beek vanaf de halte Kulturhus met een bus vanvervoersbedrijf Leenders naar het stoomgemaal de Tuut in Appeltern, waar wij ontvangen werden, zoals gebruikelijk bij de KBO Beek, met koffie en gebak. Met een gids gingen wij terug in de tijd van stoomgemalen en historisch erfgoed, het stoomgemaal werd in 1913 in gebruik genomen en heeft 50 jaar gewerkt. Na deze interessante rondleiding kregen wij een kijkje bij de antieke motoren, die enkele dagen per jaar ook nog gestart worden, een nostalgisch gebeuren. Na een complete lunch met een heerlijke soep vooraf, genoten wij van de fraaie Tuinen van Appeltern. Om 16.30 uur stapten wij weer in de bus richting Beek De kleurrijke dag werd, voor de leden die zich hiervoor hadden opgegeven afgesloten met een voortreffelijk drie gangen diner in hotel `t Spijker. Deze uitstapjes zijn ook voor u bereikbaar, voor 20 euro per kalender jaar bent ook u lid van de seniorenvereniging KBO Beek en maakt u alles mee wat de KBO Beek u iedere keer opnieuw weer biedt. Gérard Tesser voorzitter KBO Beek, 024 3226377.

Foto's: © René Hendriks. of op


 
KBO Beek organiseert, zaalsporten voor senioren.
vrijdag 09 augustus 2019 19:29

BEEK – De KBO Beek organiseert zaalsporten voor senioren in het Kulturhus van Beek Op maandag kan er van 16.45 uur tot 17.45uur worden gesport in de gymzaal. De lessen zijn gericht op conditie, kracht en lenigheid. Elke les wordt afgestemd op de deelnemers. Door variatie in de warming up, spierversterkende en balansoefeningen en sporten, zoals volleybal, dutch tennis en andere zaalsporten, kan een ieder op zijn of haar eigen tempo mee doen. Naast verantwoord bewegen en sporten staat de gezelligheid voorop in de lessen. Het samen sporten met leeftijdsgenoten bevordert de sociale contacten. Hierdoor wordt na de sportactiviteit veelal bijgepraat met een kopje koffie of thee. Docente is Chiquita Zonneveld, bij haar krijgt u alle informatie; 024-3236479. De lessen starten op maandag 26 augustus, U bent van harte welkom voor een proefles. Sporten, binnen en buiten, doet u bij de KBO Beek, succes verzekerd en de KBO Beek doet nog veel meer, ieder jaar opnieuw weer veel educatie op allerlei gebied, maar zeker ook gezelligheid en voor 20 euro per kalender jaar maakt u het van dicht bij mee. Gérard Tesser, voorzitter KBO Beek. Foto Jazz en Bof gym archief: © René Hendriks.


 
Palingmuseum en restauratie HK 4 in Botterloods Harderwijk.
donderdag 08 augustus 2019 19:57

HARDERWIJK- Op 8 juni werd op Aaltjesdag in het geheel nieuwe bedrijfspand annex Palingmuseum van Dries van den Berg het levensgrote bronzenbeeld  'De Palingeter' onthuld, met deze onthulling werd gelijktijdig ook het gratis toegankelijke Palingmuseum geopend, vanwege de drukte konden er toen geen foto’s gemaakt worden nu wel.                                                                                                                                      Ook van de HK 4 botter die momenteel in de Botterloods naast de Molen gerestaureerd wordt. De Harderwijker Botterstichting had voor de restauraties van de 3 botters en de pluut nieuw eikenhout nodig.  De Botterstichting heeft hiervoor 3 eikenbomen aangekocht welke begin juni tijdens een storm in Vollenhoven waren omgewaaid. Het zijn stammen eikenhout met een lengte van bijna acht meter. De stam heeft een mooie zeeg van 10 cm en is daarom erg geschikt voor het berghout en een aantal huidgangen. Hierbij investeren zij  in de toekomst voor het behoud van het varend erfgoed. Beide gelegenheden zijn vrij toegankelijk. Kom langs bij de vischafslag en palingmuseum. Meer info op: www.driesvandenberg.nl. en  www.vischafslagharderwijk.nl

Foto’s impressie © Bert Roodbeen. of op  

 


 
Terugplaatsen speeltoestellen bij de Tuier in Groesbeek
dinsdag 06 augustus 2019 20:33

GROESBEEK - De gemeente Berg en Dal gaat de speeltoestellen bij de Tuier in Groesbeek herplaatsen. Alle buurtbewoners van de wijk de Drulse Beek en toekomstige bewoners van appartementencomplex De Zwanenbloem zijn welkom om mee te denken. Op woensdag 21 augustus van 19.00 tot 20.30 uur zijn wethouder Fleuren en twee groenbeheerders van de gemeente Berg en Dal op locatie. Zij staan dan naast de Tuier 29a. Omdat de ruimte kleiner geworden is, kunnen de....

Lees meer...
 
Taxus aanmelden kan dit jaar tot en met donderdag 22 augustus
zondag 04 augustus 2019 21:20

De jaarlijkse inzamelingsactie van stichting Taxus Taxi verloopt voorspoedig. Op dit moment zijn al meer dan 2050 chemotherapieën gerealiseerd door het ophalen van het taxussnoeisel. Uit de eenjarige naalden van de taxus wordt dé basisgrondstof voor chemotherapieën gehaald. “We zijn goed op weg, maar we zijn er nog niet”, vertelt Werner Toonen van Taxus Taxi. De inzamelingsactie loopt door tot en met 23 augustus. Uw snoeisel aanmelden kan nog tot en met donderdag 22 augustus.

“We hebben dit jaar een....

Lees meer...
 
Gemeente pakt parkeerprobleem Weverstraat (Kekerdom) aan.
dinsdag 30 juli 2019 21:18

GROESBEEK -  De gemeente neemt na overleg met omwonenden extra maatregelen om de parkeeroverlast aan de Weverstraat in Kekerdom te voorkomen. Dit parkeerprobleem ontstaat met name door de vele bezoekers van de Millingerwaard, Millinger Theetuin en café De Waard van Kekerdom. Dit is een probleem voor omwonenden en hulpdiensten. Hoe is de situatie nu? Veel...

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Zondag 25 augustus om 13 uur is Toen en Now weer op de radio.

Deze zondag is Yvon Peterste gast. Yvon Peters heeft een damesmode zaak. De winkel is aan het “Holverkleafke” of het “Rozepadje”. Dat is het pad tussen de Pannenstraat en de Mooksestraat in Groesbeek. De winkel is gespecialiseerd in grote maten maar Yvon verkoopt ook baby en zwangerschapskleding. Ook andere artikelen zoals tassen en steigerhouten meubels horen bij het assortiment.

Maandag om 9 uur is er een herhaling.


 
DiGiD CURSUS KBO BEEK

BEEK - In samenwerking met de bibliotheek Beek geeft de KBO Beek u graag uitleg. Steeds meer....

Lees meer...
 
Als je meer wilt weten over de eikenprocessierups

Website gemaakt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Klik HIER


 
Gebruik geen gif tegen de Buxusmot Mezen dood door gif tegen buxusmot

Weer jonge mezen dood omdat ze rupsen van de buxusmot gegeten hebben. De rupsen zijn giftig omdat mensen gif gebruiken tegen de buxusmot. Mezen die juist de buxusmot bestrijden, worden vergiftigd.


 
Fotoalbums

Foto's kunnen ook op Facebook bekeken worden!

Tik HIER


 
Omroep Berg en Dal

LIVE