Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Koninklijke Onderscheiding voor Jos Peters
vrijdag 20 mei 2022 20:56

GROESBEEK - Koninklijke Onderscheiding voor oud-raadslid Jos Peters Jos Peters (73) uit Beek heeft in de raadsvergadering van 19 mei 2022 een Koninklijke Onderscheiding gekregen voor zijn raadslidmaatschap. De heer Peters is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Langer dan 12 jaar raadslid De heer Peters nam in de raadsvergadering definitief afscheid van de raad. Voor vertrekkende raadsleden die 12 jaar of langer lid zijn geweest van de gemeenteraad mag een lintje aangevraagd worden. CDA, Ubbergen Anders en Voor Berg en Dal De heer Peters was al vanaf 2002 raadslid. Van 2002 tot en met 2010 bij het CDA in Ubbergen. Daarna werd hij fractievoorzitter van de lokale partij Ubbergen Anders. Vanwege de herindeling in 2015 veranderde de naam van deze partij naar Voor Berg en Dal (nu LOKAAL!). Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar gaf de heer Peters aan een punt achter zijn politieke carrière te zetten. Uitreiking De onderscheiding werd, samen met een gedenkpenning, donderdagavond uitgereikt door burgemeester Mark Slinkman, voorzitter van de gemeenteraad. Foto’s: © BertRoodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Petitie van SVO Ooij korfbalsters voor burgemeester Slinkman.
vrijdag 20 mei 2022 18:12

GROESBEEK – Tijdens de raadsvergadering donderdagavond 19 mei hebben jeugdleden en oudere leden van SVO korfbal uit Ooij een petitie met 1250 handtekeningen voor een sporthal in Ooij aangeboden aan burgemeester Mark Slinkman. Door het sluiten van de huidige sporthal in Ooij en de sloop van de Hubertushal in Beek moeten ze nu uitwijken naar naar Millingen a/d Rijn om de wedstrijden te kunnen spelen. De handtekeningen werden door de burgemeester in ontvangst genomen, hij beloofde er naar te kijken. Jeugdige leden van SVO korfbal uit Ooij hebben donderdagavond, voorafgaand aan de raadsvergadering vasn de gemeente Berg en Dal een petitie aangeboden met handtekeningen aan burgemeester Mark Slinkman voor het krijgen van een sporthal in Ooij, waar ze hun wedstrijden kunnen spelen. Na het sluiten van de sportzaal in Ooij en de Hubertushal in Beek moeten ze nu voor hun wedstrijden naar Millingen a/d Rijn. Een sporthal in Ooij zou ze erg goed uitkomen. De burgemeester nam de handtekeningen in ontvangst en beloofde er naar te kijken. Meer leden zaten op de publieke tribune in de raadszaal. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Blikseminslag woning Erlecom.
vrijdag 20 mei 2022 05:46

ERLECOM – Tijdens het noodweer dat donderdagmiddag 19 mei over onze polder trok, de brandweer tegen 15.00 uur de melding van blikseminslag en woningbrand in een woning aan de Erlecomseweg. Waarna de brandweer van Ubbergen en Millingen a/d Rijn uitrukte, geassisteerd door de brandweer uit Beuningen en een hoog werker van Gelderland Midden uit Arnhem.

De brand heeft brand voor veel schade gezorgd aan het dak en de zolderverdieping van een woning. Ook in Nijmegen veroorzaakten blikseminslag veel schade aan woningen. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Diamanten bruidspaar Ebbers-Jochoms compleet verrast
woensdag 18 mei 2022 18:28

GROESBEEK - Op 4 mei jl. was het 60 jaar geleden dat Thé Ebbers uit de Bruuk in het huwelijk trad met Nellie Jochoms uit de Bosstraat, beide geboren en getogen in Groesbeek. De dag zou rustig gaan verlopen, want het feest zou gevierd worden met kinderen en kleinkinderen tijdens een mooie gezamenlijke vakantie later in het jaar. Zij wisten echter niet van de verrassing die hun kinderen Susan en Theo voor hen georganiseerd hadden. Met een smoesje werd het diamanten bruidspaar door kinderen en kleinkinderen naar Restaurant ’t Zwaantje gelokt. Tot hun grote verbazing kregen ze een receptie aangeboden, waar vele vrienden, familie en (oud-)buren hen kwamen feliciteren. Een wekenlang goed bewaard geheim van meer dan 60 mensen!

Ook Sylvia Fleuren, locoburgemeester en petekind van het bruidspaar, kwam met een mooi bloemstuk en de originele trouwakte het bruidspaar nog veel geluk en gezondheid toewensen, mede namens de gemeente Berg en Dal.

Thé en Nellie leerden elkaar kennen op de bruiloft van de broer van Thé, Gerrit Ebbers, die trouwde met een nicht van Nellie, Toos Jochoms. Nellie hielp in de catering en zo kwam het dat Thé die dag meer in de keuken dan in de feestzaal te vinden was. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Samen fietsen, samen zwemmen en natuurlijk genieten ze samen met volle teugen van de kinderen, hun partners en de kleinkinderen Mayra, Amber en Roos. Eigen foto.


 

 


 
Gemeentelijke onderscheiding voor Gerrie Driessen en Bram den Boer
dinsdag 17 mei 2022 14:32

GROESBEEK - De heren G.G. (Gerrie) Driessen en A. (Bram) den Boer uit Groesbeek kregen op maandag 16 mei een gemeentelijke onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman reikte de onderscheidingen uit. Beide heren kregen een erepenning omdat zij al bijna een halve eeuw bijgedragen aan het succes en de continuïteit van de Heemkundekring Groesbeek. Dit doen zij met grote betrokkenheid en bevlogen inzet. Den Boer en Driessen hebben de Heemkundekring samen met anderen in 1973 opgericht. Sinds die tijd is de heer Driessen voorzitter. De heer Den Boer is sinds 1976 secretaris van het bestuur. De heer Den Boer spant zich, naast zijn bestuurlijke taken, in voor archeologisch onderzoek naar de oudste geschiedenis van Groesbeek. Hij was betrokken bij opgravingen in Groesbeek en heeft de resultaten daarvan vastgelegd. De heer Driessen is onderzoeker van het Groesbeekse verleden. Hij stelde tientallen boeken samen en schrijft bijdragen voor regionale kranten. Ook is hij de vraagbaak voor iedereen die historische informatie zoekt over het dorp Groesbeek. Kandidaat voor een gemeentelijke onderscheiding? Iedereen kan iemand voordragen voor een gemeentelijke onderscheiding. De voorwaarden voor de aanvraag en de aanvraagprocedure staan op de website van de gemeente, www.bergendal.nl > aanvraag gemeentelijke onderscheiding. De gemeente Berg en Dal heeft drie soorten gemeentelijke onderscheidingen: het ereburgerschap, de erepenning en het jongerenlintje. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Nationale Molendag 2022
dinsdag 17 mei 2022 10:58

WERCHREN/PERSINGEN In het weekend van 14 n 15 mei vond de 49ste editie van de nationale Molendag plaats. In heel Nederland openden de oude wind- en watermolens hun deuren voor het publiek. Volgens stichting “De Hollandse Molen” waren er mede door het zonnige weekend opnieuw een recordaantal bezoekers bij de molens. In de gemeente Berg en Dal deed ook de Thornsche Molen bij Wercheren/Persingen hier aan mee, er waren rondleiding in de molen door molenaars Edwin Wissink en Jan Meurs. Oud Hollandse Ambachten zoals, bezem binden, manden vlechten door Kees van Kuppeveld en Johannes Bennemaker en Handboogschieten. Wilbert Verriet was er met zijn schapen, die door hem en schaapscheerder Gerrit Crum  geschoren werden, Verder was er een markt rond de molen, muziek, pannenkoeken bakken en kinderactiviteiten. In het Infocentrum van het restaurant  is een Expositie. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Esther Wolvers nieuwe Keizerin EMM Kekerdom
maandag 16 mei 2022 23:44

KEKERDOM -  Na een druk bezochte receptie een dag eerde werd er zaterdag 14 mei bij de jubilerende schutterij Eendracht Maakt Macht EMM voor een nieuwe keizer geschoten. Voor het keizersschot hadden zich 7 kandidaten aangemeld om de titel van Keizer of Keizerin op hun naam te krijgen om  het oude Keizerspaar Ruud Schaminee & Esther Wolvers op te volgen. Na het 65e schot was het uiteindelijk de partner van de huidige keizer, Esther Wolvers die de romp van de vogel van de mast afschoot en daarmee titel op haar naam kreeg, en kon zich laten instaleren. Onder de klanken van het Wilhelmus werden ze door leden van Schuttersgilde St. Bavo ui Angeren geïnstalleerd die ook de vendelhulde op zich namen. De Keizerin gaat de geschiedenis in als éérste Keizerin in het bestaan van de schutterij EMM. Het nieuwe Keizerspaar gaan hiermee voor de derde keer de termijn van 5 jaar in. Voorafgaand aan het keizerschieten werden jubilarissen van het eerste uur gehuldigd, namelijk Theo Janssen (Thé “de Post”) voor zijn 75 jarig lidmaatschap en Wim Leenders en Dorus Daamen voor 60 jaar lidmaatschap, de laatste kon niet aanwezig zijn. Hierna kon het feest beginnen met de Band MMOOZZ. Foto’s: © Bert Roodbeen. Meer op www.inhetlaag.nl Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

SVO korfbal kampioen?

OOIJ Na 18 jaar kans op kampioenschap voor het 1e van SVO Korfbal.......bent u erbij?

 
De 104e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli 2022.

MILLINGEN a/d RIJN Verzorging 4-Daagselopers

Ook dit jaar is het mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen. U kunt hierbij denken aan het behandelen van blaren, afplakken, tapen en masseren.

Lees meer...
 
Ziggo verplaats omroep Berg en Dal naar kanaal 41

BERG EN DAL - Onlangs heeft Ziggo het aanbod van TV-zenders aangepast. Hierbij zijn ook enkele zenders van kanaal veranderd. Omroep Berg en Dal is voortaan te bekijken via kanaal 41 in plaats van 36.


 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur.e "Open Huis",- Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

.De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken. Op de 1e zaterdag van de maand kunt u zonder van te voren een afspraak te maken bij ons komen kijken. Voor als u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. Raadpleeg onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl.


 
Vrijwilligersteunpunt Oekraïne van start

GROESBEEK - Ook de gemeente Berg en Dal vangt vluchtelingen vanuit de Oekraïne op. Het is hartverwarmend om te mogen constateren, dat veel inwoners van de gemeente en daarbuiten bereid zijn om te helpen: met spullen, als contactpersoon of op een andere manier als vrijwilliger. Om ervoor te zorgen, dat dit aanbod van vrijwilligers terecht komt bij de vluchtelingen, die daaraan behoefte hebben, is een steunpunt van start gegaan. Ook dit steunpunt wordt bemensd door vrijwilligers. Iedereen, die vragen heeft of iets wil aanbieden, kan contact opnemen met de mensen van dit steunpunt. Je kunt terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur op het gemeentehuis van Berg en Dal in de spreekkamer Erlecom.

Telefonisch zijn we gedurende die tijd bereikbaar onder nummer 06-43438852. En er kan altijd een mailtje gestuurd worden naar Oekraine@bergendal.nl. Iedereen, die al iets aangeboden heeft, krijgt zo snel mogelijk een inhoudelijke reactie van ons. We hopen met z’n allen, dat we iets kunnen betekenen voor de Oekraïeners, die hebben moeten vluchten en nu zo’n moeilijke tijd doormaken.


 

 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...