Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Kinderlintjes uitgereikt in Nijmegen.
Geschreven door red   
donderdag 17 november 2022 10:18

NIJMEGEN- Op woensdagmorgen 16 november reikte in de raadszaal van het gemeentehuis burgemeester Bruls de Nijmeegse Kinderlintjes 2022 uit aan jonge helden. Het is de zeventiende keer dat de lintjes uitgereikt worden. Dit jaar  waren er vier lintjes. Een onafhankelijke jury bepaalde welke kinderen een lintje kregen, deze bestond uit: Oscar Hoiting Intensivist CWZ en Nijmegenaar van het jaar 2021 en de leden Mirlle Souverein( beleidsmedewerker onderwijs) Thijs Groen ( wijkveiligheidsheidregisseur) en de jeugdhelden van vorig jaar Bao Nam Nguyen (7), Lars Verhoeven (11), Isabella Strating (10), Sam Zare Mohazzabieh (8). Jeugdtv-presentator Klaas van Kruistum presenteerde de uitreiking en stelde de jeugdhelden één voor één aan de burgemeester voor, die vervolgens het kinderlintje uitreikte aan: …zie leesmeer....

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

Lees meer...
 
Dorpsagenda Leuth gaat wensen bewoners verder uitwerken. Nederland leest ... in Kulturhus Leuth op zondag 27 november
maandag 14 november 2022 21:40

LEUH - Dorpsagenda Laat Leuth leven nodigt graag alle inwoners uit op 24 november 2022 om 19:30 uur in het Kulturhus Leuth. Deze avond worden de resultaten van de onlangs gehouden bijeenkomst gepresenteerd, met elkaar doorgenomen en de vervolgstappen vormgegeven. Enkele werkgroepen gaan door, zoals Verkeer en Veiligheid en de Werkgroep Groen. Voor nieuw gekozen thema’s zullen ook nieuwe werkgroepen worden samengesteld, die aan de slag kunnen om deze uit te werken.

Wensen van inwoners; Door corona was er een tijd lang geen inwonersbijeenkomst geweest en in de aanloop naar de bijeenkomst van 13 oktober was het spannend of er genoeg animo zou zijn. Gelukkig was de opkomst groot te noemen en naast een aantal bekende gezichten (reeds bekende, betrokken bewoners en huidige werkgroepleden) mochten we ook veel nieuwe belangstellenden verwelkomen.

Aan de hand van de post-it sessie “op de kaart” ontstond een levendige dialoog over wat speelt bij de aanwezige inwoners in Leuth. Op zichzelf al waardevol om met elkaar in gesprek te zijn hierover. Vervolgens is met behulp van stickers aangegeven waar eenieder prioriteit aan geeft. Daarmee is zichtbaar gewordenwat er leeft.

Uitnodiging; Graag nodigen wij je dan ook uit op donderdag 24 november 2022 om 19:30 uur in het Kulturhus Leuth om de plannen verder vorm te geven. Deze uitnodiging geldt niet alleen voor de mensen die op 13 oktober in de Vriendenkring aanwezig waren, maar iedereen die mee wil doen is van harte welkom.


 

 


 
 
Sinterklaas wordt ontvangen op een Bomvol Dorpsplein.
Geschreven door red   
maandag 14 november 2022 19:20

GROESBEEK - Vol verwachting klopte het hart......., van heel veel kinderen op het Dorpsplein in Groesbeek. Zondag 13 november in de namiddag begon vanaf 16.00.u. het programma rond de aankomst van Sint Nicolaas en, alsof de tijd in Groesbeek heeft stilgestaan, louter zwarte pieten op het bomvolle plein.

Na enkele jaren bij de plaatselijke kringloopwinkel te zijn ontvangen werd de Goedheiligman dit jaar weer welkom geheten in het centrum van het dorp, niet op het bordes van het gemeentehuis zoals eerder vermeld, waar burgemeester hem op stond te wachten, Maar in een prachtige podiumtent op het plein ervoor. De kinderen werden wel op de proef gesteld, door een lang voorprogramma, vermaakt werden ze met dans, zang en ander vertier, op de balkons van de woningen achter de tent deden de pieten allerlei kunstjes, die door de opstelling van die tent niet voor iedereen zichtbaar waren. Rond 17.00.u. arriveerde de Sint op zijn paard Ozosnel waar hij allervriendelijkst werd hij ontvangen en toegesproken door burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal. De Sint nodigde alle kinderen uit om met hem op de foto te gaan.
De Sint had ook nog een boodschap voor alle kinderen die niet aanwezig konden zijn: "Ik was er vandaag ook voor jullie, lieve kinderen, en binnenkort kom ik jullie tegen op school of thuis. En ook jullie mogen vanavond de schoen zetten"
Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Sint ook in Nijmegen gearriveerd.
Geschreven door red   
zondag 13 november 2022 23:40

NIJMEGEN Was zaterdag 12 november naast Hellevoetsluis een van de Nederlandse steden waar Sinterklaas zijn intrede deed. Rond 13.00 uur arriveerde hij met de Pannenkoekenboot bij de aanlegsteiger aan de Waalkade, hier stond burgemeester Bruls hem op te wachten, vervolgens ging de Sint naar het evenemententerrein op de Waalkade en nam hij ruim de tijd om de kinderen een handje te geven, de Pieten begonnen met het uitdelen van pepernoten. Op het podium werd Sint Nicolaas door de burgemeester Bruls welkom geheten in Nijmegen . Na het welkomstwoord werd er door de Pieten gezongen en gedanst op het evenemententerrein van de Waalkade. Vervolgens vertrok Sint te paard met de Stefaantjes voorop voor een toer door het centrum naar de grote markt, waar hij op het bordes van het Waaggebouw de kinderen toesprak. Waarmee dit gedeelte eindigde. Zie foto’s: Eric Van Haalen. HIER.


 
Prins Frans de Frolijke nieuwe De Cavalieren in Beek
Geschreven door red   
zondag 13 november 2022 21:57

BEEK - Zaterdagavond 12 november werd in het Kulturhus bij Cv de Cavalieren Frans van Driel alias Prins Frans de Frolijke gekozen als nieuwe prins van Heksenketel met pages Laura en Lisan en adjudanten Dandy en Huub aan zijn zijde voor het carnavalseizoen 2023en werd er afscheid genomen van prins  Prins Joost den Draaijer die deze titel drei jaar heeft vervuld  Een dag later Zondag was er een receptie om de Prins te feliciteren.

Foto: Cv de Cavalieren.

 


 

 
“Alle dagen kermis in de lucht”. boek van Josine Franken gepresenteerd
Geschreven door red   
zondag 13 november 2022 08:50

BEEK Op zaterdagmiddag 12 november werd in de Kleine Bartholomeuskerk het boek  “Alle dagen kermis in de lucht” van Josine Franken gepresenteerd. De aanwezigen werden welkom geheten door Merlijn Keijzer, voorzitter Margot van Boldrikfonds. Josine Franken, auteur van het boek, waarin het Oorlogsdagboek van Marie Dazert is opgenomen, vertelde over het boek en reikte enkele eerste exemplaren uit. Als eerste aan Remco Schotemeijer, een achterkleinzoon van Marie Dazert. Drie kleinkinderen van Josine kregen een exemplaar, ook de andere vierde burgemeester Mark Slinkman, die het voorwoord had geschreven kreeg een exemplaar uitgereikt; hij noemde het een zeer lezenswaardig geschiedschrijvings agboek en vertelde dat hij weer wat van de Beekse geschiedenis heeft bijgeleerd.

Bijzonder aan deze presentatie was dat er een rechtstreekse livestream verbinding was met familie in Canada en de Verenigde Staten. Het boek levert een belangrijke aanvulling aan de geschiedenis van Beek en omgeving. Boerenmaasjazz -Gerard de Boer en Thed Maas en zangeres Marieke van Ruitenbeek zorgden voor de muzikale ondersteuning. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB

Oorlogsdagboek Marie Dazert 17 september 1944 – augustus 1945 en verhalen over enkele Beekse families in oorlogstijd…..

Lees meer...
 
KBO Beek Clubmiddag.
zaterdag 12 november 2022 09:15

BEEK - Donderdag 10 november 14.30 uur was de KBO Beek clubmiddag in de Brasserie van het Kulturhus van Beek, koffie en thee werd bij binnenkomst geschonken. De aanwezigen vonden het was wederom een prettig, gezellig samenzijn, er werd 'n spelletje rummicub gespeeld, 'n kaartje gelegd gesjoeld en natuurlijk een praatje gemaakt met elkaar. De meest gestelde vraag was, “wanneer is de volgende”. Foto; René Hendriks.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Kerststallen bezichtingen in Beek.

BEEK -KBO Beek penningmeester Ineke Huilmand neemt u mee naar lang vervlogen tijden. Naar......

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...