Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Maud wint Sjors Sportief & Creatief Tekenwedstrijd
vrijdag 24 september 2021 07:30

GROESBEEK-BREEDEWEG - Sjors Sportief & Creatief organiseerde de afgelopen maanden een tekenwedstrijd voor de jeugd van Berg en Dal. De wedstrijd is gewonnen door Maud Arens van basisschool Breedeweg. Maud zit in groep 6-7. De prijs werd woensdagochtend 22september uitgereikt door wethouder Annelies Visser van de gemeente Berg en Dal, Annelies Visser, samen met Buurtsportcoach Loesan Bottema.s: 3000 boekjes: De tekening van Maud siert nu de voorkant van de 3000 boekjes van Sjors, die worden uitgedeeld op alle basisscholen in de gemeente Berg en Dal. Ook verdiende Maud een golf-clinic voor de hele klas! Sportieve en creatieve activiteiten: In het genoemde boekje staan.....

Lees meer...
 
Olympische medaillewinnaars Tokyo ontvangen Nijmeegse Traianuspenning
donderdag 23 september 2021 23:04

NIJMEGEN - Sanne Koolen, Koen Metsemakers, Abdi Nageeye en Merel Smulders hebben vrijdag 18 september een Traianuspenning ontvangen. Tijdens de huldiging van Nijmeegse Olympiërs heeft Merel Smulders uit handen van burgemeester Bruls de Traianuspenning ontvangen, omdat zij een bronzen medaille op haar BMX behaalde tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Via een videoverbinding met Kenia ontving Abdi Nageeye de penning, omdat hij de als tweede finishte tijdens de marathon. Sanne Koolen, gouden medaille met het dameshockeyteam, en Koen Metsemakers, goud met roeien in de mannen dubbel vier, konden niet aanwezig zijn en krijgen de Traianuspenning op een later moment. De medaillewinnaars zijn een inspiratie voor de stad. Nijmegen is een echte sport? en beweegstad met een bloeiende verenigingscultuur en prachtige sport? en beweegvoorzieningen zoals Triavium, het Radboud Sportcentrum, vier zwembaden, meerdere sporthallen en goed onderhouden sportvelden. Nijmegen is trots op al de sporters die deelnamen aan de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo. De Traianuspenning is een gemeentelijke onderscheiding die eind 2009 is ingesteld en tot nu toe drie keer eerder werd uitgereikt. Mensen of organisaties kunnen deze onderscheiding ontvangen als blijk van waardering en erkentelijkheid voor bijzondere verdiensten voor of ten behoeve van Nijmegen of de Nijmeegse gemeenschap. Deze verdiensten kunnen bestaan uit een eenmalige of kortstondige actie met nationale of regionale uitstraling. Foto’s: gemeente Nijmegen.


 

 
Nieuwe kantinebeheerder Sporthal Heuvelland
donderdag 23 september 2021 20:29

GROESBEEK - Gemeente Berg en Dal heeft een nieuwe kantinebeheerder voor sporthal Heuvelland gevonden: Mike van de Steeg. Hij gaat met veel enthousiasme per 1 oktober aan de slag. Mike is een jonge horecaondernemer met familiebanden in Groesbeek. Hij is ook beheerder van de Ark van Oost in Nijmegen. “Horeca is mijn passie. Ik wil met de sportkantine een warm huiskamergevoel bieden aan sporters en verenigingen”. Kantine belangrijk voor het verenigingsleven Sporthal Heuvelland bestaat uit 2 hallen waar veel verenigingen komen. Doordeweeks tijdens de spitstijden tussen 16.00 en 22.30 uur is het druk met sporters. Ook in de weekenden is de sporthal tussen oktober en mei volop in gebruik. De sociale functie van de kantine is erg belangrijk voor sporters. Er zijn verschillende overleggen geweest met verenigingen die mee wilden denken over het beheer. Daarbij waren er 2 mogelijkheden. Het beheer door verenigingen of door een nieuwe beheerder/pachter. Om de bezetting van de kantine te kunnen garanderen ging de voorkeur uit naar een nieuwe beheerder. En die is gevonden in Mike van de Steeg. De vorige beheerders Toon en Henny Schoofs zijn gestopt per 1 augustus. Foto: Gem Berg en Dal.

 


 
Expositie 'Kijk Omhoog Kijk Vooruit' in Molenpoortpassage.
donderdag 23 september 2021 20:03

NIJMEGEN — Burgemeester Hubert Bruls heeft zaterdagmiddag 18 september in het voormalige Bristol pand in de Molenpoortpassage de Tentoonstelling 'Kijk Omhoog Kijk Vooruit' geopend.      De tentoonstelling gaat over de naoorlogse wederopbouw van de stad en industrie met als aanjager de Marshallhulp. Volgens sommige staat deze stad niet bekend om de prachtige architectuur. Stichting Nijmegen Wederopbouwstad, voortgekomen uit Stichting industrieel erfgoed Nijmegen is dit onterecht. Het idee ontstond in het kader van 75 jaar Bevrijding van Nijmegen. In het pand moest alle opnieuw worden ingericht er was geen elektro ect. Stichting voorzitter Ben van Hees bedankte in zijn toespraak Piet Hieltjes en Wim Bilo voor hun inzet evenals Stef Cuppens van Cuppens bouwbedrijf voor het beschikbaar stellen van de wand en lichtmaterialen. De tentoonstelling ‘Kijk Omhoog. Kijk Vooruit’ is gratis te bezoeken op de eerste verdieping van de Molenpoortpassage. Van 11.00 uur tot 17.00 uur. En is nog te zien tot 21 november Op maandag is tentoonstelling gesloten. Kijk HIER of op FB.


 
Herdenking vliegeniers Kranenburg
donderdag 23 september 2021 06:51

KRANENBURG/Duitland – Zondagmorgen 19 september vond de jaarlijkse herdenking bij het monument "Hass tötet, Liebe versöhnt" naast het gemeentehuis plaats. Een Amerikaans vliegtuig was 77 jaar geleden op 17 september 1944 neergestort en de  bemaningsleden (corporal William H. Armstrong en Technical sergeant George T. Harrison)  werden  krijgsgevangen gemaakt en bij het gemeentehuis door een SA Man vermoord. Bij de herdenking waren naast burgemeester Ferdi Böhmer van Kranenburg, ook burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal, leden van de Sichting Airbornvrienden Groesbeek en de leden van het herdenkingscomité Stichting Reünie Paratroopers uit Beek, afgevaardigde van de 82e Airborn Divisie en van de Amerikaans Ambassade uit Den Haag aanwezig. Kransen werden gelegd door, Chief Scott Marisson van de Amerikaanse Ambasade, de Amerikaanse Chaplain of the 82nd Airbornedivisie, burgemeester Slinkman, referend Major Dominique Grotti, Franz van der Molen van het Vrijheidsmuseum Groesbeek enToon de Jong van Stichting Reünie Paratroopers uit Beek en burgemeester Böhmer.Een nicht van de in 1944 in Erlecom omgekomen parachutist van de 82nd Airborne Divisie Romeo Hamel -Liz Kraft, las een gedicht voor. Theo Jetten (Last Post) en Muziekvereniging Zyfflich verleende haar muzikale medewerking.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Herdenking operatie Market Garden bij Brug De Oversteek.
dinsdag 21 september 2021 23:33

NIJMEGEN - Maandag 20 september was er weer de  jaarlijkse herdenking van de oversteek van de Waal en de bevrijding van Nijmegen tijdens operatie Market Garden plaats. De herdenking  bij het monument aan de Oosterhoutsedijk aan de voet van stadsbrug De Oversteek. Op 20 september 1944 staken Amerikaanse soldaten in canvasboten de Waal over als onderdeel van operatie Market Garden. Tijdens deze actie verloren 48 Amerikaanse soldaten hun leven. Hun namen staan gebeiteld in het herdenkingsmonument aan de Oosterhoutsedijk. Ook dit jaar, 77 jaar na dato, zal deze operatie, die de bevrijding van Nijmegen inluidde, herdacht worden. Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen is aanwezig. Verder zijn 120 kinderen van basisschool De Oversteek, enkele genodigden en 80 vertegenwoordigers van de 82nd Airborne Division bij de herdenking. Vanwege de coronabeperkingen zal er verder geen publiek aanwezig zijn. Het programma zag er als volgt uit:.....

Lees meer...
 
Wilfried van Eck nog een jaar Koning in Leuth.
dinsdag 21 september 2021 20:52

LEUTH - Over twee weken is het kermis in Leuth, en zoals gebruikelijk werd er zondag geschoten voor het koningschap. Na een rondgang door het dorp verrichtte burgemeester Slinkman rond 13.30.u. het openingsschot op het schietterrein naast schuttersgebouw De Vriendenkring. Vervolgens werden kop en vleugels van de vogel er respectievelijk afgeschoten door Wilfried van Eck, Stefan Verriet en Dimitri Janssen. Helaas waren er geen kandidaten voor het koningsschot waarop het huidige koningspaar, Wilfried en Amanda van Eck, besloot een jaar langer de troon te zullen bezetten. Lorenzo Jansen werd de nieuwe jeugdkoning. Het lukte hem om na 190 schoten de vogel naar beneden te halen. De middag werd afgesloten met muziek van The Band. De kermisactiviteiten in Leuth vinden plaats van vrijdag 1 oktober t/m dinsdag 5 oktober in een feesttent op het terrein naast de Vriendenkring. Bron: Omroep Berg en Dal. Foto: Vriendenkring.


 


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Museum De Kleine Heilige Geest weer open

GROESBEEK - Na geruime tijd is het weer mogelijk het museum De Kleine Heilige Geest te bezoeken. De maand oktober is Rozenkransmaand en in deze maand worden ook de H.H.Engelbewaarders herdacht. Naast de grote vaste collectie devotionalia zal in het museum deze maand aandacht geschonken worden aan rozenkransen, boeken, prenten en beelden. Daarnaast is een collectie Engelbewaarders te bezichtigen in beelden en prenten. Beelden van vroeger voor vandaag.  . U bent van harte welkom op zondag  24 oktober van 11 tot 17 uur in ons museum. Van Ruysdaelweg 37 Groesbeek.Voor ander dagen en tijden  alleen na telefonische afspraak. 024-6636755.


 
Open Huis zaterdag 2 oktober bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen

GROESBEEK/Horst - Zaterdag 2 oktober is het eindelijk weer zover: “Open Huis” bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek. Voor de eerste keer in 2021!

De basisregel “verplicht 1,5m afstand houden” verandert in een dringend advies om afstand te houden. Oftewel, u bent van harte welkom, maarhoudt afstand tot elkaar. Tijd: van 10.00 t/m 14.00 uur. U kunt dan (zonder afspraak vooraf) komen kijken naar onze rollators –douchekrukjes – rolstoelen – toilet-douchestoelen – toiletsteunen  – tilliften –  wandsteunen – scoot-mobielen – sta-op-stoelen – etc. Voor alle andere keren dat u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. We plannen in met minimaal een half uur de tijd per persoon,

Raadpleeg s.v.p. onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl. De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken: “fun” voorgehandicapte kinderen (denk aan aangepast paardrijden, speciaal spelmateriaal, speelweek, atletiek).


 
Openingstijden gemeente Berg en Dal veranderen

Op vrijdag 3 september veranderen de openingstijden van de gemeente Berg en Dal. Vanaf die datum is de gemeente op vrijdagmiddag telefonisch niet meer bereikbaar. Ook de balies in het gemeentehuis zijn vanaf die datum op vrijdagmiddag dicht....

Lees meer...
 
Gezocht: Nierdonor voor Debby

GEZOCHT NIERDONER VOOR DEBBY

LEUTH- Debby van Vendeloo stuurde ons het onderstaande bericht voor plaatsing, waaraan we natuurlijk graag voldoen!

Hallo allemaal, Mijn naam is Debby van Vendeloo, ben 38 jaar en woonachtig in Leuth ( bij Nijmegen). Ik ben geboren met de erfelijke en ongeneeslijke Longaandoening ( taaislijmziekte ). Daarvoor ben ik 17 jaar geleden getransplanteerd (aan mijn longen) en dat is heel lang goed gegaan. Ik heb wel een heel turbulent leven gekend op medisch gebied maar steeds krabbelde ik daar weer uit. Momenteel kamp ik met ernstige nierfalen en ben ik opzoek naar een Nierdonor. Ik heb nu nog een nierfunctie van 15%. Niemand in mijn directe familie kan doneren daarom ben ik opzoek naar een Nierdonor.

Via deze weg hoop ik u te bereiken. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met mij op nummer: 06-31562798. Of mailen naar debjevanvendeloo@gmail.com Eigen foto.


 
Hartkoor Kekerdom zoekt enthousiaste dirigent m/v

KEKERDOM - In september weer veilig gaan zingen na de lange saaie Coronaperiode, daar verheugden onze koorleden zich allemaal heel erg op. Groot was dan ook de teleurstelling toen we onverwacht vernamen, dat onze sprankelende dirigente na 12 jaar gaat stoppen bij ons koor. Ze heeft ondertussen elders een vaste baan gekregen. Daarom zoekt het Hartkoor Kekerdom een enthousiaste dirigent m/v

Wij zijn een geliefd koor, dat...

Lees meer...
 
Kleding Weggeefwinkel Groesbeek

UPDATE: Tijdelijke verhuizing ingang kleding weggeefwinkel

GROESBEEK - Kleding weggeefwinkel verhuisd tijdelijk met ingang vanaf dinsdag 20 april. De organisatie van de weggeefwinkel, Pluryn en Forte Welzijn hebben na overleg met centrum manager Freek Stevens, een nieuwe ruimte gevonden om de vele ingezamelde kleding aan de man te brengen. Het oude pand van de Hema in het centrum van Groesbeek wordt ingericht door vrijwilligers en enkele sympathisanten. Op dinsdag en vrijdag is de winkel open van 10.00-14.00 uur. In verband met de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maximaal 6 personen gedurende 30 minuten tegelijk naar binnen. Vooraf aanmelden bij Wilma Fransen via 0611809216. Iedereen is van harte welkom!

GROESBEEK - Ook de weggeefwinkel mag eindelijk weer open. Voorlopig alleen op de vrijdagen van 12.30 tot 16.00 uur. Maak telefonisch een afspraak met Wilma Fransen via 0611809216. I.v.m. de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maar 2 bezoekers tegelijk naar binnen gedurende 30 minuten. Melden bij de ingang van het hoofdgebouw van Pluryn op Sportpark Zuid Nijerf 1 6562 KW Groesbeek. Er is voldoende in voorraad voor jong en oud van harte welkom.


 
Corona