Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Woonarken in ’t Meertje liggen weer droog.
Geschreven door red   
maandag 01 augustus 2022 07:26

NIJMEGEN Door weer een extreme lage waterstand, liggen net als in 2012 en 2018 nu de woonarken in het ‘t Meertje weer droog, het uitbaggeren in het voorjaar van maart 2003 heeft dit nu niet kunnen voorkomen, al liggen de arken minder scheef als toen. Volgens waterpijlen.nl ziet het er naar uit dat het nog wel even kan duren voordat er weer meer water in de Rijn en Waal het staat. Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik op foto.


 
Eurogames zwemtoernooi Erica Terpstrabad
Geschreven door red   

NIJMEGEN - Wethouder Grete Visser verrichte vrijdagmorgen 29 juli de officiële opening van het tweedaags durende EuroGames 2022 zwemtoernooi in het “Erica Terpstra Sportfondsenbad”, speciaal voor LHBTQI+. Meer dan 160 deelnemers uit 18 verschillende landen doen mee aan deze zwemcompetitie in 5 disciplines bestaan uit, de vrije slag, schoolslag, vlinderslag, rugslag en gemengd estafette zwemmen. De Eurogames worden ondersteund door meer dan 500 vrijwilligers voor de ruim 1500 sporters die op alle niveaus meedoen. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

Zaterdag 30 juli was dag twee van de zwemwedstrijden in het Erica Terpstrabad en roeiwedstrijden op de  Spiegelwaal met prijsuitreiking. Eric van Haalen maakt van beide foto’s. © Eric van Haalen. Zwemmen HIER. Roeien HIER


 
Nieuwe Boerenprotest bannerslangs Nieuwe Rijksweg (N325) en St. Hubertusweg .
Geschreven door red   

PERSINGEN – De boze boeren uit de gemeente Berg en Dal hebben de eerder vernielde strobalen langs de St Hubertusweg en de Nieuwe Rijksweg N325 donderdagavond 28 juli vervangen door nieuwe stobalen, er werden ook nieuwe  hoger geplaatste protestbanners op gehangen. Foto’s: Bert Roodbeen. 
Nijmegen Atletiek wint titel “Meest inclusieve sportaanbieder van Nijmegen”
Geschreven door red   

NIJMEGEN – In het kader van Eurogames 2022 werd donderdagavond 27 juli Nijmegen Atletiek”  uitgeroepen tot meest inclusieve sportaanbieder van Nijmegen. De sportclub kreeg de prijs - €3000,00- uit handen van wethouder Grete Visser in de villageplace van EuroGames op het Mariënburgplein uitgereikt. Badmintonclub Mariken en Waalhalla  kregen beide een gedeeld tweede prijs van €1000,00 Euro. Met de prijs beloond de gemeente sportaanbieders die actief bezig zijn met inclusiviteit.

Jury onder de indruk van inclusie bij Nijmegen Atletiek: Bij Nijmegen Atletiek proberen ze kosten wat het kost nieuwe sporters met reguliere groepen mee te laten doen. “Pas wanneer dit echt niet lukt door beperkingen om met regulier aanbod mee te gaan, wordt er een aparte groep opgestart.” Mensen van alle leeftijden kunnen bij de club terecht voor sport of gezelligheid. Er worden aanpassingen gedaan aan de accommodatie zodat iedereen zich er thuis voelt.

De clubs op de gedeelde tweede plaats, BC Mariken en Waalhalla, krijgen ook complimenten van de jury. Zo straalt Waalhalla met deelnemers én medewerkers uit dat iedereen welkom is. BC Mariken krijgt complimenten voor de samenwerkingen die zij met verschillende partners hebben.

In Nijmegen is sport voor en van iedereen:  =Wethouder Sport, Jean-Paul Broeren, is trots op de clubs. “In Nijmegen is sporten voor en van iedereen. Dat laten we deze week ook eens zien tijdens de EuroGames. Ik ben heel trots dat deze 3 sportaanbieders zich hier zo voor inzetten.” Het doel van de prijs is om Nijmeegse sportverenigingen te belonen voor hun bijdrage aan een inclusieve stad. Tegelijkertijd is het een aanmoediging voor verenigingen om (verder) aan de slag te gaan met inclusiviteit.  Voor de prijsuitreiking zong het koor Choir Cantus Obliquus, erna het koor  Men’s Choir Manoeuvre met hierna een gezamenlijk optreden en  MO3D, drie muzikanten uit Nijmegen-Arnhem. Foto’s © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Jaarmarkt Groesbeek
Geschreven door red   

GROESBEEK – Na twee jaar was er weer een jaarmarkt in Groesbeek. De belangstelling was goed, wel wat minder als voor corona, soms wandelen dan weer voetje voor voetje schuifelen. Een lang lint van kramen stonden er op Dorps en Pannenstraat waar voor ieder wel iets van zijn gading te vinden was, ook voor de jeugd, b.v. bij de Pokomonkraam waar veel belangstelling voor was, voor de jongste jeugd was er een springkussen met glijbaan, jumping springen, hengelen. live muziek was er van Theo van Blitz. Voor de inwendige mens kon men op diverse plaatsen terecht. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

 


 
Kermis in Millingen aan de Rijn.
Geschreven door red   

MILLINGEN a/d RIJN – Zondag 24 juli kon er weer ouderwets kermis gevierd worden in het Rijndorp met diverse attracties. Ook bij de twee schutterijen OEV (de Dröge) en OEV (de Natte) kon er weer voor het koningschap geschoten worden, Bij OEV (de Dröge) was het Jurre Lohnstein die de romp van de paal schoot. Hij vormt daardoor het komend jaar samen met zijn koningin Sharona het koningspaar. Jeugdkoningin werd Lotte Buil.

Bij schutterij werd OEV1 (de Natte) was het Karin Bex-Strijbos die de titel Koningin behaalde. Zij streed samen met haar man Peter om het koningschap. Karin bleek de betere schutter en haalde de romp naar beneden, jeugd koningin werd Roos Cremers . Zo heeft het dorp weer een schutters Koningin bij OEV1  en een Koning bij OEV. Bron: Omroep Berg en Dal. Foto OEV1 Peter Hendriks, Eigen foto OEV.


 
Aftrap Zero Flags project Waalkade, 71 vlaggen met zwarte wipels.
Geschreven door red   

NIJMEGEN - Wethouder Noël Vergunst heeft dinsdagmorgen 26 juli samen met Henk Beerten  startsein gegeven van het Project EuroGames Nijmegen 2022. door het onthullen van een Bannerbord waarop de 71 landen staan waar homoseksualiteit bij wet verboden is en strafbaar. Bij elf landen staat hierop de doodstraf. Voor dit project staan 71 vlaggenmasten met de nationale vlag en zwarte wippels van betreffende landen met onderschrift van de strafmaat op de waalkade. Willem Laan van Zero Flags Project, “homo nog steeds het meest gebruikte scheldwoord is”, hij hoopt dat dit vlaggenproject mensen aan het denken zet. De officiële start van het sportevenement  ‘’De Eurogames’’  met 17 verschillende sporten is woensdagavond 27 juli om 19.00 uur, ook op de waalkade. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Nieuwe cursus EHBO - Reanimatie / AED

MILLINGEN a/d RIJN - Iets voor u..? Als er iets mis gaat…weet u, wat u moet doen..? Vindt u het belangrijk dat, als u iets overkomt, u goed geholpen wordt? Ongelukken gebeuren dagelijks, op het werk, in het verkeer maar ook in en rond het huis. Tijdens het werk voelt een collega zich niet goed…is het een beroerte, zijn hart? Kunt u wat doen? Weet u, wat u moet doen, als iemand iets overkomt zoals snijwond, verbrandingen, hartfalen, botbreuk, verslikking etc.? Zorg, dat u voorbereid bent......

Lees meer...
 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...