Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Vrouwen en verzet n het Rijk van Nijmegen, 1940-1945
donderdag 21 mei 2020 07:47

NIJMEGEN - Vrouwen en verzet van Anneke Nolet ligt vanaf vandaag in de boekhandel.  De auteur signeert zaterdag 23 mei vanaf 16.00 uur haar boek bij boekhandel Roelants in Nijmegen. Uiteraard worden voorzorgsmaatregelen m.b.t. het coronavirus genomen. Na de oorlog is over verzetsmannen het nodige geschreven, maar over verzetsvrouwen nauwelijks – op enkele heldhaftige vrouwen na aan wie een biografie is gewijd. Deden vrouwen niet aan verzet of waren ze...

Lees meer...
 
Berg en Dal wil geen uitstel Wet Woonplaatsbeginsel
vrijdag 15 mei 2020 20:32

De gemeente Berg en Dal wil al lange tijd een wijziging van het woonplaatsbeginsel in de Jeugdwet. De gemeente heeft relatief veel instellingen, waar ook jongeren verblijven die uit andere gemeenten komen. Berg en Dal draagt de..

Lees meer...
 
Koninklijke Onderscheiding voor raadslid Theo van der Velden
vrijdag 15 mei 2020 18:17

 


MILLINGEN a/d RIJN
-Theo van der Velden uit Millingen aan de Rijn heeft op 15 mei 2020 een Koninklijke Onderscheiding gekregen voor zijn raadslidmaatschap. De heer van der Velden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Langer dan 12 jaar raadslid: De heer Van der Velden nam in de digitale raadsvergadering van 14 mei afscheid als raadslid. Voor vertrekkende raadsleden die 12 jaar of langer lid zijn geweest van de gemeenteraad mag een lintje aangevraagd worden. Theo is al sinds 2002 raadslid voor Gemeente-, Jeugd- en Sportbelangen (GJS). Tot 2015 in de gemeente Millingen aan de Rijn, daarna in de fusiegemeente Berg en Dal.

Uitreiking op 1,5 meter: De onderscheiding werd, samen met een gedenkpenning, vrijdagochtend 15 mei officieel uitgereikt door burgemeester Mark Slinkman. Dat gebeurde bij Theo thuis. De uitreiking was anders dan normaal, maar daardoor zeker niet minder speciaal. Vanwege de corona-maatregelen werd bij de uitreiking de 1,5 meter-regel in acht genomen. De vrouw van Theo mocht de onderscheiding vervolgens opspelden. Foto’s: Gem Berg en Dal.

Arnold Driessen:

Arnold Driessen werd donderdagavond 14 mei tijdens de raadsvergadering benoemd tot raadslid van de gemeente Berg en Dal. Hij volgt de heer Van der Velden op, die nog wel politiek actief blijft als lid van de carrousel.


 
63-jarig huwelijk gevierd met raambezoek
vrijdag 15 mei 2020 17:25

BEEK - Op 9 mei 1957 stapten de heer en mevrouw Van Dooren samen in het huwelijksbootje. Dat wasafgelopen zaterdag precies 63 jaar geleden. Toch reden voor feest in deze moeilijke tijd. Mevrouw Van Dooren verblijft op afdeling De Sterrenberg van Kalorama in Beek. Door het coronavirus zag het er naar uit dat het echtpaar hun trouwdag zonder elkaar moest vieren. Maar met inzet van de betrokken activiteitenbegeleiding en zeker ook door de inzet van medewerkers van afdeling De Sterrenberg kon het echtpaar elkaar treffen!

Feestelijk en ontroerend weerzien: Met  goedkeuring van het crisisteam van Kalorama voor deze uitzonderlijke gebeurtenis, werd er een bijzonder raambezoek georganiseerd. Met inachtneming van de hygiënemaatregelen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het werd een feestelijk en ontroerend bezoek en weerzien! Hulde aan hun 63-jarige huwelijk, hulde aan het echtpaar en hulde aan de inzet van alle betrokkenen! De reactie van de heer van Dooren na afloop was ontroerend: “Wat jullie voor ons hebben gedaan mag gerust in de krant. Ik weet niet hoe ik u moet bedanken voor deze bijzondere middag. Ik kan niet zeggen wat dit voor mij heeft betekend. Deze dag zal lang in mijn geheugen blijven. Ik bedank ook het volledige personeel van de Sterrenberg voor de goede zorg.” Foto: Kalorama.


 
Vishandel de Graaf sponsort Corona-hesjes voor jeugd BVC’12
Geschreven door red   

BEEK - Zaterdagmorgen 9 mei nam Roland Brussen namens de jeugdcommissie 20 gekleurde hesjes in ontvangst met daarop helder afgebeeld de 1,5 meter veiligheidszone.nBVC'12 zet deze gele hesjes in voor de trainers van de groepen JO/MO 13-19. Daarnaast zijn er rode hesjes voor onze Corona-coördinatoren die noodzakelijk zijn om veilig trainen te waarborgen binnen onze club. BVC’12 dankt Vishandel Jaco en Corrina de Graaf hartelijk voor deze spontane extra sponsoring ! Foto: BVC.

 


 
Inwoners mogen meedenken over onderzoeksonderwerpen Rekenkamercommissie
maandag 11 mei 2020 19:51

Inwoners van de gemeente Berg en Dal kunnen bij de gemeentelijke Rekenkamercommissie aangeven wat zij onderzocht willen hebben. De commissie doet onderzoek naar goed bestuur in de gemeente.

Hoe draag ik een onderwerp aan?....

Lees meer...
 
Gemeente Berg en Dal bedankt basisscholen en kinderopvang
maandag 11 mei 2020 17:01

OOIJVandaag, maandag 11 mei, gingen het basisonderwijs en speciaal onderwijs weer open.Alle kinderen krijgen voorlopig 50% onderwijs op school. Ook de Buitenschoolse opvang (BSO) en de kinderdagverblijven gingen weer open.

Daarom heeft de gemeente Berg en Dal al haar basisscholen en kinderopvang  een bedankje gestuurd: iets lekkers bij de koffie of thee. Wethouder Annelies Visser overhandigde de lekkernij vanochtend persoonlijk bij één van de locaties, basisschool Op Weg en kinderopvang KION in Ooij.

Wethouder Annelies Visser; Met dit gebaar wil ik mijn hartelijke dank en waardering uitspreken voor alle medewerkers van basisscholen en kinderopvang in onze gemeente. Zij hebben er met hun enorme inzet en flexibiliteit voor gezorgd dat kinderen in deze coronacrisis thuis les kunnen krijgen. Dat ouders met cruciale beroepen en kwetsbare gezinnen noodopvang hebben. En dat alle kinderen vanaf vandaag weer naar school kunnen. Ik realiseer me dat het een bijzondere prestatie is om in deze bizarre tijden het onderwijs en de opvang voor onze kinderen staande te houden. Dit met constant veranderende maatregelen en de veiligheidsrisico’s. Hiermee hebben de scholen en de kinderopvang er samen met ouders voor gezorgd dat essentiële onderdelen van onze samenleving, onderwijs en kinderopvang, door konden gaan." Foto: © Peter Hendriks


 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...