Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Roon Staal doet Beek aan tijdens lente tour
Geschreven door red   
dinsdag 14 maart 2023 23:20

BEEK - Na de druk bezochte Winter Tour kijkt de 42-jarige zanger, pianist, singer-songwriter en acteur Roon Staal  uit naar zijn Lente Tour die werd geopend in Alkmaar, voert door 17 dorpen en steden in ons land en eindigt in Beerta. Het concert te Beek vindt plaats op 18 maart in het Kleine Bartholomeuskerkje. Aanvangstijd is 20.00 uur.

Roon Staal geniet al meer dan 20 jaar bekendheid in binnen- en buitenland door zijn fenomenale tenorstem en prachtige pianospel. Inmiddels is zijn 16e album ‘Dreamland’ uit. Tijdens deze Lente Tour speelt Roon Staal in een door zijn publiek veel gewaardeerde kleinschalige en intieme setting prachtige covers zoals ‘Bridge Over Troubled Water’ van Art Garfunkel en Paul Simon, ‘Across The Universe’ van John Lennon en ‘Where Peaceful Waters Flow’ van Gilbert O‘Sullivan. Daarnaast brengt Roon eigen werken ten gehore.

Voor meer informatie over de Lente Tour of om uw kaarten te bestellen bezoekt u www.roonstaal.com. Reserveren kan ook telefonisch via 06-15403125. Tickets kosten €22,50 voor volwassenen en €12,50 voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar.


 

 
Geslaagd KBO Ooij 50+ bandstoottoernooi 2023
zondag 12 maart 2023 09:14

OOIJVoor de 20e keer werd op 9-10 en 11 maart het 3 daagse KBO Ooij 50+ bandstoottoernooi 2023 in dorpshuis “De Sprong” georganiseerd. De winnaar heeft er drie jaar op moeten wachten, maar uiteindelijk lukte Jan Terwindt toch weer om de titel van winnaar en wisseltableau van het toernooi 2023 op zijn naam te krijgen. Ditmaal was er gekozen om met 16 spelers de partijen in een poule-systeem te spelen, in vier A-B-C–D poules, hierdoor kon iedere deelnemer minstens drie partijen spelen. Elke partij werd in 20 beurten gespeeld, de kwart, halve en Troostfinale in 25 beurten. De finale ging tussen Jan Terwindt met 36 caramboles 1e prijs plus wisseltableau en Herman Leensen met 23 caramboles 2e  prijs, die werd in 30 beurten gespeeld. De Troostfinale ging tussen Ton Driessen met 22 caramboles 3e prijs en Ko Tissen met 12 caramboles 4e prijs. Al met al een geslaagd toernooi. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER.


 
Open dag museum de kleine Heilige Geest
vrijdag 10 maart 2023 00:16

GROESBEEK - Op zondag 19 maart museum ,  feest van de Heilige Jozef besteed het huismuseum de kleine Heilige Geest van Diny Kuijpers in Groesbeek hier extra aandacht aan, daarnaast kan men genieten van veel religieuze kunst en devotionalia. Open van  13.00 uur tot 17.00 uur.  Verder is het museum na een telefonische afspraak te bezichtigen. van Ruysdaelweg 37 Groesbeek  tel. 024-6636755 mobiel 06-11274854 mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. site www.dekleineheiligegeest.nl

 

Foto: Museum kleine Heilige Geest


 

 

 

 

 

 
Nieuwe directeur Veiligheidsregio Gelderland-Zuid benoemd
donderdag 09 maart 2023 23:38

NIJMEGEN - Michiel van Dalen nieuwe directeur Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Donderdag 9 maart heeft het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid Michiel van Dalen benoemd als nieuwe directeur Crisisbeheersing en Bedrijfsvoering. Michiel van Dalen, momenteel gemeentesecretaris bij de gemeente Buren, start per 1 juni 2023 en neemt bij aanvang van de vierdaagseweek het stokje over van Johan van Kastel, die dan met pensioen gaat.

Voordracht aan Algemeen Bestuur: Na een zorgvuldige wervings- en selectieprocedure hebben zowel de selectiecommissie als de adviescommissie voor Michiel van Dalen gekozen als nieuwe directeur Crisisbeheersing en Bedrijfsvoering. Vandaag heeft het Algemeen Bestuur Michiel van Dalen officieel benoemd en tegelijk de huidige directeur Johan van Kastel bedankt voor zijn inzet de afgelopen jaren...

Lees meer...
 
Gemeente gaat nieuwe laadpalen aankondigen met borden.
donderdag 09 maart 2023 09:50

GROESBEEEK - De gemeente Berg en Dal gaat de komst van nieuwe openbare laadpalen voor elektrische auto’s voortaan aankondigen met borden. De borden komen op de plek voor de toekomstige laadpaal te staan. Op die manier kunnen inwoners zien dat er een openbare laadpaal in hun straat komt én waar die precies komt. Een openbare laadpaal staat op openbaar terrein, bijvoorbeeld bij een parkeerplaats. Openbare laadpaal zijn te gebruiken door iedereen met een elektrische auto. Voor de plaatsing van een laadpaal moet een verkeersbesluit worden genomen. De gemeente plaatst de aankondigingsborden in de bezwaarperiode van een verkeersbesluit. Dit betekent dat inwoners nog bezwaar kunnen maken tegen de komst van de laadpaal. Laadpaal aanvragen Heeft of krijgt een inwoner een elektrische auto en is opladen op eigen oprit niet mogelijk? Dan kan de inwoner een openbare laadpaal aanvragen bij de gemeente via www.bergendal.nl/oplaadpalen. Er komen steeds meer elektrische auto’s. Daarom zijn er meer (openbare) laadpalen nodig..


 
Dar opent SafetyKeet
dinsdag 07 maart 2023 00:11

NIJMEGEN - Dar opent SafetyKeet in de Week van de Helden in het afval en het groen. Dar investeert in veiligheid en zet innovatieve SafetyKeet in om samen te werken aan veiligheid .Veiligheid staat bovenaan. Ook in de afvalsector en bij Dar. Maar hoe zorg je ervoor dat dit onderwerp leeft bij alle medewerkers in de organisatie? De SafetyKeet, ontwikkeld door het O&O fond GEO, helpt hierbij! Bij een bezoek aan de SafetyKeet wordt op een speelse manier aandacht besteed aan veiligheid in de afvalinzameling, het groen of grijs (reiniging). Dar werkte intensief mee aan de inhoud van de SafetyKeet. In de Week van de Helden in het afval en het groen (6 tot en met 12 maart) en de week erop, staat de SafetyKeet daarom als eerste op het Dar-terrein. Dar zet in deze week niet alleen medewerkers in het zonnetje, maar onderstreept met de aanwezigheid van de SafetyKeet ook het belang van samen veilig werken aan een schone, frisse en groene leefomgeving in de Dar-regio. Wat is de SafetyKeet? Dit mobiele veiligheidscentrum is...

Lees meer...
 
Grenszland Bigband presenteert zich in Leuth

LEUTH – Eindelijk was het dan zover, na jaren van voorbereidingen, repetities en Corona perikelen presenteerde zondagmorgen 5 maart in een goedgevulde Vriendenkring, de Grenszland Bigband zich met een uitvoering, waarvan het repertoire vanuit alle muzikale uithoeken van de wereld komen. Alles kwam voorbij tijdens het optreden, van stemmige Duitse hits tot Britse pop of swingende USA classics, dampende salsa, funk, soul en rock ’n roll. Enkele nummers werden gezongen door de bekende Ooijse zangeres Karin van Rens, soms in duo met het bandlid Mark Vierboom. Het geheel stond onder leiding van de uit Kranenburg (D) afkomstige dirigent Reiner Kersten. Niet alleen de dirigent komt van over de grens, ook de muzikanten komen uit de regio Kranenburg en Nijmegen. Met een staande ovatie door het publiek werd de Grenszland Bigband bedankt voor deze succesvolle uitvoering. Voor meer info: www.grenszlandbb.de www.grenszlandbb.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Die Goeie Ouwe Tijd 50 jaar regionale hits in de Vriendenkring.


 
KBO BEEK THEMAMIDDAG “BRANDVEILGHEID”

Donderdagmiddag 23 maart om 14.30 uur in de Spiegelzaal van het Kulturhus van Beek, heeft de KBO Beek een speciale themamiddag voor u over brandveiligheid. Wij zien....

Lees meer...
 
Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom

Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom

Laat de gratis aansluiting in je huis niet voorbijgaan ...

Regio - De informatieavonden zijn geweest en nu verder... Samen met KBO Ooij voor glasvezel van DELTA!!!!! http://aklam.io/kNNdra. KBO Ooij beveelt je glasvezel van DELTA aan.

Wanneer je een abonnement afsluit bij DELTA via de link verdien je niet alleen € 25 voor jezelf maar ook nog eens € 50 voor de club. Laten we nu de kans grijpen, doe mee en steun tevens ook KBO Ooij.

Bezoek de facebookpagina van KBO Ooij voor de link http://aklam.io/kNNdra of tik de link in je browser, of klik in dit bericht. Doe de postcode check en ontdek jouw aanbod! Om mee te doen aan de actie en de beloning aan jou en je club te kunnen toewijzen, dien je het glasvezelabonnement af te sluiten via de link van KBO Ooij.

Met glasvezel kunnen we samen voor wonen, gamen, werken en zorg de toekomst in. Voor vragen en advies voor een abonnement neem contact op met het Internetcafé van KBO Ooij of het Glasvezel Informatiepunt van Delta in het Kulturhus van Beek, geopend woensdag t/m vrijdag van 11.00tot 18.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Roerdompstraat 6.


 

 

 

Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom


De informatieavonden zijn geweest en nu verder...

 

Laat de gratis aansluiting in je huis niet voorbijgaan ...

Samen met KBO Ooij voor glasvezel van DELTA!!!!!

http://aklam.io/kNNdra

 

KBO Ooij beveelt je glasvezel van DELTA aan.
Wanneer je een abonnement afsluit bij DELTA via de link verdien je niet alleen € 25 voor jezelf maar ook nog eens € 50 voor de club.

 

Bezoek de facebookpagina van KBO Ooij voor de link http://aklam.io/kNNdra of tik de link in je browser, of klik in dit bericht. Doe de postcode check en ontdek jouw aanbod! Om mee te doen aan de actie en de beloning aan jou en je club te kunnen toewijzen, dien je het glasvezelabonnement af te sluiten via de link van KBO Ooij.

 

Met glasvezel kunnen we samen voor wonen, gamen, werken en zorg de toekomst in.
Laten we nu de kans grijpen, doe mee en steun tevens ook KBO Ooij.

 

Voor vragen en advies voor een abonnement neem contact op met het Internetcafé van KBO Ooij of het Glasvezel Informatiepunt van Delta in het Kulturhus van Beek

 
NS-fietsenstalling station Nijmegen de eerste 24 uur gratis

NIJMEGEN - Vanaf 1 januari 2023 is het stallen van de fiets in de NS-fietsenstalling onder station Nijmegen de eerste 24 uur gratis. Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en NS maken dit mogelijk. Ze breiden zo.....

Lees meer...
 
Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! Regeling

GROESBEEK - Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! RegelingWat is de Doe Mee! Regeling? De Doe Mee! Regeling is een regeling voor kinderen en volwassenen die door een laag inkomen moeite hebben om mee te doen in de samenleving. Een onderdeel van de Doe Mee! Regeling is het Kindpakket voor kinderen. Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! Regeling. Wat verandert er aan de Doe Mee! Regeling vanaf 1 januari 2023?  De gemeente stopt met het Kindpakket van de Doe Mee! Regeling.

 • Ook worden geen schoolkosten meer betaald.
 • Kinderen krijgen hetzelfde bedrag als volwassenen, namelijk € 100,-
 • De inkomensgrens wordt verhoogd van 120% naar 130% van de bijstandsnorm.
 • · Stichting Leergeld De Stuwwal komt in de plaats van het Kindpakket .

Vanaf 1 januari 2023 starten we met,,,

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

Akeeba Backup Lazy Mode


Action: start
Last backup: 1679094835 (2023/03/18 00:13:55 GMT)
Adjusted last backup time: 1679094000 (2023/03/18 00:00:00 GMT)
Days frequency: 10
Backup time: 00:00 (0 seconds)
Next Backup: 1679958000 (2023/03/28 01:00:00 GMT)
Next Backup: 1679961600 (2023/03/28 02:00:00 LOCAL)
Time Now: 1679375935 (2023/03/21 06:18:55 LOCAL)
I will not start a new backup.

Profiel informatie

Application afterLoad: 0.001 seconds, 0.29 MB
Application afterInitialise: 0.025 seconds, 1.14 MB
Application afterRoute: 0.028 seconds, 1.32 MB
Application afterDispatch: 0.132 seconds, 3.29 MB
Application afterRender: 0.209 seconds, 2.77 MB

Geheugengebruik

2941616

16 queries gelogd

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '6bgfgvgc8tls9odi55g0vba417'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1679375335' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '6bgfgvgc8tls9odi55g0vba417'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( '6bgfgvgc8tls9odi55g0vba417','1679375935','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT *
    FROM jos_migration_backlinks
    WHERE url LIKE 'index.php?limitstart=7%' OR sefurl LIKE 'index.php?limitstart=7%'
 8. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 9. SELECT *
    FROM jos_jcomments_settings
 10. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 11. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 05:18:55' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 05:18:55' )
    ORDER BY  a.created DESC
    LIMIT 7, 22
 12. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 05:18:55' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 05:18:55' )
    ORDER BY  a.created DESC
 13. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 14. SELECT a.*, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1  
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 05:18:55' )  
    AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 05:18:55' )
    AND cc.id = 3
    AND cc.SECTION = s.id
    AND cc.published = 1
    AND s.published = 1
    ORDER BY a.ordering
    LIMIT 0, 7
 15. SELECT a.*,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 05:18:55' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 05:18:55' )
    AND s.id > 0
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND s.published = 1
    AND cc.published = 1
    ORDER BY a.created DESC
    LIMIT 0, 15
 16. SELECT `backupstart`
    FROM `jos_ak_stats`
    WHERE `origin` = "lazy"
    AND NOT(`status` = "failed")
    ORDER BY `backupstart` DESC
    LIMIT 0,1

Geladen taalbestanden

Niet vertaalde diagnostische strings

Geen

Niet vertaalde designer strings

Geen