Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
DiGiD cursus KBO Beek en de Bibliotheek Beek Ubbergen
maandag 26 augustus 2019 17:46

BEEK – De cursus DiGiD die de KBO Beek in samenwerking met de bibliotheek gaat geven, start door de verhuizing van de bibliotheek in het Kulturhus van Beek, waarvan de officiële opening 25 september is, niet voor oktober.  Ben u geïnteresseerd, opgeven is nog mogelijk. De cursus is ook toegankelijk voor niet leden van de Bieb of van de KBO Beek. Maar natuurlijk stelt de KBO Beek uw lidmaatschap zeer op prijs en de KBO Beek doet meer veel meer voor haar leden. Voor 20 euro per kalender jaar bent u al lid van de seniorenvereniging van Beek. Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek. Tel. 024 3226377


 
Schuttersmis Schutterij Eendracht Ooij en huldiging trouwe leden
maandag 26 augustus 2019 07:49

OOIJ-  Zondag middag 25 augustus werd achter dorpshuis “De Sprong” de jaarlijkse openlucht schuttersmis van schutterij Eendracht gehouden, deze  werd voor gegaan door pastoor Henk Janssen muzikale medewerking van  van  Encore en Henk Hubbers achter het orgel. Na de mis was er voor de leden binnen een koffietafel  waar na de lunch twee trouwe leden werden gehuldigd  Dit was an Reijnen voor zijn 70 jaar lidmaatschap, hij kreeg hiervoor een oorkonde en een bos bloemen voor zijn vriendin Mientje. Jan werd in1949 lid en vendelier, en in1966 toegetreden tot het bestuur, waarvan 1970 tot 1977 als secretaris en van 1977 tot 1990 als voorzitter, hij kreeg hiervoor de zilveren Federatie speld en Ere-voorzitter. In 2001 kreeg Jan een Koninklijke onderscheiding.

Annie Houterman werd gehuldigd voor 40 jaar lidmaatschap. Zij is al 30 jaar penningmeester van de dames schietgroep, waarvoor op 26 augustus 2007 zij een zilveren federatie medaille kreeg. Haar zus Maria nam de bos bloemen in ontvangst.

Foto’s: © Bert Roodbeen.  schuttersmis  huldinging. of op


 
KBO Beek Koersbalmiddag
zondag 25 augustus 2019 22:51

BEEK - De woensdagmiddag is voor de KBO Beek de koersbalmiddag. Marti en Herman hebben dan voor u om 14.00 uur de mat al uitgerold en gladgestreken in de zaal van `t Höfke zodat het spel wanneer iedereen aanwezig is een aanvang kan nemen. Er wordt, in een competitie, tegen elkaar gestreden, natuurlijk is er tussendoor ook tijd voor een praatje en een kopje koffie of thee. Koersbal is een sport die door iedereen jong, oud, valide, minder valide gespeeld kan worden. Het koersballen, bij de KBO Beek is een gratis activiteit, dus wat let u om te komen kijken of nog beter direct een ronde mee spelen. U wordt verwacht!

Wilt u lid worden van de seniorenvereniging die dit voor u organiseert, de KBO Beek, graag natuurlijk, iedereen is van harte welkom, ook uw steun kunnen wij goed gebruiken, voor 20 euro per kalender jaar bent u er bij. En de KBO Beek doet nog veel meer voor haar leden, overtuig u zelf.                                       Voor alle info, Gérard Tesser, voorzitter KBO Beek,024 3226377.  Foto; © René Hendriks.


 
Millings Jaarboek ‘Millingen aan de Hijskraan’ weer verkrijgbaar
zaterdag 24 augustus 2019 18:24

 

MILLINGEN a/d RIJN - De herdruk van 'Millingen aan de Rijn' is geleverd en vanaf  NU is het boek weer verkrijgbaar bij de Primera in Millingen aan de Rijn. Reserveren is NIET meer mogelijk.


 
Succesvolle Muziekopleidingen Fanfare Wilhelmina
vrijdag 23 augustus 2019 20:31

GROESBEEK - Fanfare Wilhelmina is trots op het grote aantal leerlingen. Deze muzieklessen zijn zeer succesvol wat blijkt uit het aantal geslaagden. Op bijgaande foto staan van links naar rechts: Liz de Ridder diploma A op trompet, Lena Nieuwenhuis diploma A op saxofoon, Lieke bouwman diploma D op bugel, Britt Kuijpers diploma B op saxofoon, Lieverke Overduin, bouwsteen diploma op slagwerk.

Ook dit jaar worden er projecten en muzieklessen op enkele basisscholen gegeven in samenwerking met “Beat it Muziekeducatie” en “Hafa Scool”. Naast deze muzieklessen worden er individuele muzieklessen gegeven door vakdocenten. Wil je ook muziekles of een proefles? Wij hebben nog enkele plaatsen beschikbaar. Kijk voor informatie over de opleidingen op www.fanfanfarewilhelminagroesbeek.nl of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Foto: Theo Kersten.


 

 
Officiële aftrap voor nieuwe moestuin in Ooij
dinsdag 20 augustus 2019 17:32

OOIJ- Dinsdagmorgen 20 augustus heeft Jan Lemmens (grondverzet),uit Millingen a/d Rijn in opdracht van de gemeente Berg en Dal aan het schoolpad gestart met onkruid vrij maken van een stukje grond voor een moestuin. De moestuin komt naast het pand waar voorheen bergingsbedrijf Schamp gevestigd was. De grond is door de nieuwe eigenaar beschikbaar gesteld. Het initiatief voor een Moestuin komt van een aantal inwoners uit Ooij. Oude en nieuwe inwoners gaan deze inrichten. Hieraan zullen ook statushouders uit de directe omgeving meewerken. Dit initiatief wordt door Forte Welzijn ondersteunt. Voor info: Forte Welzijn Roly Buijs. 06-33793841 Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op


 
Actie tegen ruimen graf Eddy Otten-’Gekke Eddy’-
zondag 18 augustus 2019 10:45

GROESBEEK - Hans Zweers uit Groesbeek start actie om grafruiming van Eddy Otten (meer bekend als ’Gekke Eddy’ en de Nijmeegse Vierdaagse) te voorkomen.

’Eddie kende iedereen: zijn open frisse snoet, zijn iets te grote mond vol weinig woorden en zijn vaste groet’, Eddy kende iedereen; wie hem eenmaal had gehoord. Hij strooide glimlach over vele gezichten met een simpel woord. Ze wisten waar hij ging. Hij liep in ogen van agenten, postbestellers, winkelier en hartelijk onthaal door winkelmeisjes had hij het nog niet zo gek, Eddy ,hier’. Stond er op de rouwkaart

De familie wil de grafrechten o.a. vanwege de afstand niet meer verlengen.  Hans was voor zijn pensioen als klinisch psycholoog werkzaam op de Groesbeekse tehuizen, waar ook Eddy Otten woonde.  Hij wil dit laten gebeuren dat dit graf op de begraafplaats van de hervormde kerk in Groesbeek geruimd zou worden.

Mensen die een bijdrage willen leveren voor de verlenging van de grafrechten, kunnen een mail sturen naar de protestantse gemeente in Groesbeek:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Ze krijgen dan een mail terug met daarop een instructies en een banknummer.  Hans Zweers. Foto: © Bert Roodbeen.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Filmvoorstelling in De Mallemolen over Papoea Nieuw-Guinea en Kalimantan

Zondag 20 oktober twee films vertoond door J. Driessen ....

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Gezellige muziekavond met Zanggroep De Kèls

Groesbeek - De eerste “Kèlsavond” was in 2012 en die was ter gelegenheid van hun eerste lustrum. Op zaterdagavond 2 november aanstaande presenteren De Kèls inmiddels hun achtste Kèlsdag. Ook

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Typisch Groesbeek vanaf ma 30 sept t/m 17 okt op TV Ned 2

Vanaf vandaag 3 wekenlang van maandag t/m donderdag 19.15 19.50 uur Typisch Groebeek