Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Afval gedumpt langs de Persingensestraat in Ooijpolder.
zaterdag 28 maart 2020 13:20

Ooijpolder - Woensdag 25 maart waren er al diverse dozen met potgrond gedumpt (vermoedelijk afval van de wietteelt) langs de Dyck Graaf van Wijckweg bij het Meertje in Ooijpolder. Vrijdag 27 maart zijn nog meer dozen gedumpt langs de Persingensestraat. Misschien heeft iemand iets gezien. Geef dit dan door aan de politie op 0900-8844.

Foto’s © Marcel Vink. Ooijpoldernieuws.


 
Video UPDATE 25-03-2020: Persbericht burgemeester Mark Slinkman over Coronavirus in gemeente Berg en Dal. .
zaterdag 28 maart 2020 12:02

Video UPDATE 25-03-2020: Persbericht burgemeester Mark Slinkman over Coronavirus in gemeente Berg en Dal. . Klik Foto.


 
Zaterdagnacht begint de zomertijd en gaat de klok een uurtje vooruit.

Met het begin van de lente 20 maart gaat het weekend erna de klok ook weer een uurtje vooruit. Dit betekent langere avonden, maar jammer genoeg ook een uur minder slaap in de nacht van zaterdag 28 maart op zondag 29 maart.

De lente begint op het noordelijk halfrond (meestal) op 20 maart en eindigt (meestal) op 21 juni. Het begin van de lente (20 of 21 maart) is bepaald op basis van een afspraak.

Vergeet deze nacht niet de klok te verzetten. Help je lichaam aan het tijdsverschil te wennen door te zorgen voor een goede slaapsituatie, goed te bewegen en wat koolhydraten en vetten te eten voor het slapen gaan.

De zomertijd duurt tot zaterdag 24 oktober dan wordt hij in de nacht naar zondag 25 oktober weer een uurtje terug gezet, dus één uurtje langer slapen.


Laatst aangepast op zaterdag 28 maart 2020 13:28
 
Maatregelen wijkonderhoud Dar door coronavirus
donderdag 26 maart 2020 21:16

De gemeente Berg en Dal en Dar nemen door het coronavirus maatregelen voor wijkonderhoud. Ditbetekent dat Dar helaas niet al het werk voor grijs en groen kan uitvoeren. Door het coronavirus en de RIVM-richtlijnen zijn er minder mensen beschikbaar om het werk te doen. Samen met Dar doet de gemeente haar best om met de mensen en middelen die zij hebben, de leefomgeving netjes te houden. Ondanks alle inspanningen lukt dit waarschijnlijk de komende tijd helaas niet overal....

Lees meer...
 
Gemeente Berg en Dal stelt hulplijn Coronavirus in
donderdag 26 maart 2020 20:53

Vanaf vandaag 26 maart hebben we een hulplijn vanwege de coronacrisis. Forte Welzijn en medewerkers van het Sociaal Team bieden inwoners een luisterend oor, informatie, advies en indien nodig ondersteuning.
Inwoners kunnen bellen naar 024-2049699. Het telefoonnummer is iedere werkdag bereikbaar van 10.00 uur tot 14.00 uur.
Overheid, gemeenten en organisaties hebben ingrijpende maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. Voor iedereen in Nederland heeft dit grote gevolgen. De huidige situatie brengt onzekerheden, vragen en soms ook spanningen met zich mee. Wilt u uw verhaal kwijt? Of heeft u vragen? Dan bieden wij een luisterend oor. We geven informatie en advies en als het nodig is ondersteunen we u.

Waarover kunt u bijvoorbeeld contact opnemen?- Balans thuiswerken en kinderen- U bent zelf ziek of maakt zich zorgen over zieken in de omgeving - Een grotere druk op u als mantelzorger- U voelt zich eenzaam- U zoekt hulp bij rouwverwerking of vragen bij een uitvaart- U raakt uw baan kwijt of uw eigen bedrijf dreigt failliet te gaan.

Zelf hulp aanbieden? Wilt u graag uw steentje bijdragen en mensen in uw dorp een helpende hand bieden in deze lastige tijden? Ook daarvoor kunt u contact opnemen met de hulplijn.


 
Berg en Dalse scholen en kinderopvangcentra helpen elkaar
donderdag 26 maart 2020 19:40

Afgelopen weken hebben alle basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs in de gemeente Berg en Dal hard gewerkt om het ‘onderwijs op afstand’ te organiseren. Ook de kinderopvangcentra hebben de afgelopen periode veel werk verzet. De gemeente is trots op alle medewerkers, kinderopvangcentra, leerkrachten, leerlingen, scholen en ouders die dit in korte tijd hebben gerealiseerd. Wat is er zoal....

Lees meer...
 
Video UPDATE 25-03-2020: Persbericht burgemeester Mark Slinkman over Coronavirus in gemeente Berg en Da
donderdag 26 maart 2020 08:27

Video UPDATE 25-03-2020: Persbericht burgemeester Mark Slinkman over Coronavirus in gemeente Berg en Dal. .

Ook te zien op TV om 10:00 / 15:00 /20:00 uur bij Omroep Berg en Dal. Klik foto


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...