Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
23 duurzame appartementen opgeleverd in centrum Groesbeek
donderdag 22 december 2022 23:52

GROESBEEK - Onlangs zijn 23 appartementen opgeleverd aan het Kloosterpad in Groesbeek. De woningen zijn inmiddels verkocht en kunnen nu bewoond worden. De 23 appartementen zijn energiezuinig en gasloos. Ook zijn er veel duurzame bouwmaterialen gebruikt. De kunststof kozijnen komen van een leverancier die zo veel mogelijk circulair produceert. Alle appartementen zijn levensloopbestendig. Binnentuin Het appartementencomplex bestaat uit twee gebouwen. Ieder gebouw heeft een eigen ondergrondse parkeergarage. Deze garages zijn via een tunnel met elkaar verbonden. De ingang is aan de kant van de Spoorlaan. Door de ondergrondse parkeergarages was er ruimte om tussen de twee appartementengebouwen een binnentuin aan te leggen. Deze tuin is ecologisch ingericht met inheemse planten die goed tegen droogte kunnen en aantrekkelijk zijn voor vogels en insecten. Een groene tuin zorgt ook voor minder hitte in de zomer en voor minder wateroverlast en droogte. Regenwater kan in een groene omgeving namelijk makkelijker wegzakken in de grond. Het hekwerk bij de tuin is laag gehouden. Hierdoor is er vanaf het Kloosterpad zicht op de tuin. Wethouder Alex ten Westeneind: “Dit nieuwe appartementencomplex is een echte aanwinst voor het centrum van Groesbeek. Het levert meer woningen op voor onze inwoners. En door het ondergronds parkeren ontstaat een aantrekkelijker straatbeeld met meer groen en minder geparkeerde auto’s. Daarnaast is het complex duurzaam en de binnentuin versterkt de biodiversiteit. De meeste appartementen zijn verkocht aan inwoners uit onze gemeente. Hiermee zorgt het project ook nog voor doorstroming op de woningmarkt!” Kloosterpad is fiets- en voetpad Het Kloosterpad is een fiets- en voetpad geworden. Zo is er een goede, veilige route ontstaan tussen het centrum en de wijken aan de zuidkant van Groesbeek. Dit als alternatief voor de drukke route Dorpsstraat - Pannenstraat - Herwendaalseweg. Bij de Mallemolen is het fiets- en voetpad smal gebleven om de boom daar te beschermen. Foto, gem Berg en Dal.


 
Kerst en Nieuwjaarswens


 
Stichting 2E handszorghulpmiddelen
maandag 19 december 2022 23:44


 
Ongeval op Botsestraat in Kekerdom
vrijdag 16 december 2022 23:08

KEKERDOM- Op de Botsestraat in Kekerdom heeft vrijdagochtend 16 december een ongeval plaatsgevonden, waarbij mogelijk één of meerdere personen gewond zijn geraakt. Ambulance, brandweer en politie waren naar het incident gestuurd. Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend.

Foto © Ooijpoldernieuws. HIER


 

 


 
Muzikale Nieuwjaarsinloop KBO Beek en Zonnebloem.
vrijdag 16 december 2022 00:02

BEEK - Enkele jaartjes zonder door corona, maar nu het weer mag hebben de KBO Beek en de Zonnebloem de handen weer in elkaar geslagen om u weer te laten genieten die dag om het nieuwe jaar echt te laten beginnen, op donderdag 5 januari 2023 om 14.00 uur met een muzikale Nieuwjaarsinloop in het Kulturhus. De dag voor onze leden en donateurs om elkaar Nieuwjaar te wensen, onder het genot van een glaasje en hapje. De subsidie die wij voor deze muzikale inloopmiddagen ontvingen van de beheerstichting is helaas van de baan, wel heeft de beheerstichting van het Kulturhus Beek, zich garant gesteld voor het kopje koffie of thee die u bij binnenkomst ontvangt, waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank. Na de koffie of thee ontvangt u van de organiserende verenigingen een consumptie en tussendoor zijn er ook nog hartige snacks, het wordt een fantastisch begin van 2023!!! Komt u ook, ja toch, de entree is voor alle senioren gratis Deze middag zorgt de bekende live- entertainer Perry ervoor dat iedereen zich thuis voelt met muziek die goed in het gehoor ligt en herinneringen wakker maken, de beentjes kunnen van de vloer, aan onze lijndansers wordt uiteraard ook gedacht. Alleen maar luisteren en keuvelen mag tijdens deze middag natuurlijk ook. De besturen van de Zonnebloem en de KBO Beek hopen u ook nu weer op deze middag te mogen ontmoeten. Mede namens hen een Zalig Kerstfeest en Prettige Jaarwisseling. Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek info: 024- 3226377


 
KBO Beek kerstbloemschikavond.
donderdag 15 december 2022 23:55

BEEK - Woensdagavond 14 december werd er onze leden door Coby welkom geheten om weer een fraai bloemstukje te maken voor hun kersttafel in de Panoramazaal van hotel 't Spijker. Om 19.30 uur begonnen we onze creatieve avond met 'n kopje koffie-thee en met de opbouw van het kerststukje, uiteraard weer met de hulp van de dames Miriam, Femke en bloemist Brandon van bloemisterij Semper Florens.

Halverwege de avond terwijl er druk aan het stukje werd gewerkt ontvingen onze hard werkende leden nog een consumptie die weer meer energie gaf ter verfraaiing van het kerststukje.
De KBO Beek heeft altijd creatieve dagen voor haar leden, de KBO Beek is de seniorenvereniging die altijd het beste voor haar leden in petto heeft. Nu lid of donateur worden en heel 2023 mee genieten en dat voor maar 20 euro per kalender jaar. Kom er bij, kom samen en geniet meer. Gérard Tesser, voorzitter KBO Beek, voor alle info 024 3226377. Foto’s: Gerard van der Pluijm. Kijk HIER of op FB.


 
Schoolkinderen versieren kerstboom naast gemeentehuis.
donderdag 15 december 2022 00:34

GROESBEEK - Ieder jaar versieren kinderen van een basisschool uit onze gemeente de kerstboom naast het gemeentehuis. Dit jaar waren op dinsdag 13 december het de kinderen van de basisschool in Breedeweg. De firma Bakker heeft de boom opgehaald en neergezet, samen met de kinderen in een hoogwerker waarmee de kinderen de versieringen hoog in de boom konden hangen. De vier wethouders van de gemeente hielpen de kinderen en zorgden voor warme chocolademelk om op te warmen na de koude klus. De firma Bakker, de eigenaar van de boom en de leerlingen bedankt. Zonder jullie was er  geen mooi versierde boom. Foto: © Peter Hendriks.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Die Goeie Ouwe Tijd 50 jaar regionale hits in de Vriendenkring.


 
KBO BEEK THEMAMIDDAG “BRANDVEILGHEID”

Donderdagmiddag 23 maart om 14.30 uur in de Spiegelzaal van het Kulturhus van Beek, heeft de KBO Beek een speciale themamiddag voor u over brandveiligheid. Wij zien....

Lees meer...
 
Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom

Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom

Laat de gratis aansluiting in je huis niet voorbijgaan ...

Regio - De informatieavonden zijn geweest en nu verder... Samen met KBO Ooij voor glasvezel van DELTA!!!!! http://aklam.io/kNNdra. KBO Ooij beveelt je glasvezel van DELTA aan.

Wanneer je een abonnement afsluit bij DELTA via de link verdien je niet alleen € 25 voor jezelf maar ook nog eens € 50 voor de club. Laten we nu de kans grijpen, doe mee en steun tevens ook KBO Ooij.

Bezoek de facebookpagina van KBO Ooij voor de link http://aklam.io/kNNdra of tik de link in je browser, of klik in dit bericht. Doe de postcode check en ontdek jouw aanbod! Om mee te doen aan de actie en de beloning aan jou en je club te kunnen toewijzen, dien je het glasvezelabonnement af te sluiten via de link van KBO Ooij.

Met glasvezel kunnen we samen voor wonen, gamen, werken en zorg de toekomst in. Voor vragen en advies voor een abonnement neem contact op met het Internetcafé van KBO Ooij of het Glasvezel Informatiepunt van Delta in het Kulturhus van Beek, geopend woensdag t/m vrijdag van 11.00tot 18.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Roerdompstraat 6.


 

 

 

Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom


De informatieavonden zijn geweest en nu verder...

 

Laat de gratis aansluiting in je huis niet voorbijgaan ...

Samen met KBO Ooij voor glasvezel van DELTA!!!!!

http://aklam.io/kNNdra

 

KBO Ooij beveelt je glasvezel van DELTA aan.
Wanneer je een abonnement afsluit bij DELTA via de link verdien je niet alleen € 25 voor jezelf maar ook nog eens € 50 voor de club.

 

Bezoek de facebookpagina van KBO Ooij voor de link http://aklam.io/kNNdra of tik de link in je browser, of klik in dit bericht. Doe de postcode check en ontdek jouw aanbod! Om mee te doen aan de actie en de beloning aan jou en je club te kunnen toewijzen, dien je het glasvezelabonnement af te sluiten via de link van KBO Ooij.

 

Met glasvezel kunnen we samen voor wonen, gamen, werken en zorg de toekomst in.
Laten we nu de kans grijpen, doe mee en steun tevens ook KBO Ooij.

 

Voor vragen en advies voor een abonnement neem contact op met het Internetcafé van KBO Ooij of het Glasvezel Informatiepunt van Delta in het Kulturhus van Beek

 
NS-fietsenstalling station Nijmegen de eerste 24 uur gratis

NIJMEGEN - Vanaf 1 januari 2023 is het stallen van de fiets in de NS-fietsenstalling onder station Nijmegen de eerste 24 uur gratis. Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en NS maken dit mogelijk. Ze breiden zo.....

Lees meer...
 
Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! Regeling

GROESBEEK - Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! RegelingWat is de Doe Mee! Regeling? De Doe Mee! Regeling is een regeling voor kinderen en volwassenen die door een laag inkomen moeite hebben om mee te doen in de samenleving. Een onderdeel van de Doe Mee! Regeling is het Kindpakket voor kinderen. Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! Regeling. Wat verandert er aan de Doe Mee! Regeling vanaf 1 januari 2023?  De gemeente stopt met het Kindpakket van de Doe Mee! Regeling.

 • Ook worden geen schoolkosten meer betaald.
 • Kinderen krijgen hetzelfde bedrag als volwassenen, namelijk € 100,-
 • De inkomensgrens wordt verhoogd van 120% naar 130% van de bijstandsnorm.
 • · Stichting Leergeld De Stuwwal komt in de plaats van het Kindpakket .

Vanaf 1 januari 2023 starten we met,,,

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

Akeeba Backup Lazy Mode


Action: start
Last backup: 1679094835 (2023/03/18 00:13:55 GMT)
Adjusted last backup time: 1679094000 (2023/03/18 00:00:00 GMT)
Days frequency: 10
Backup time: 00:00 (0 seconds)
Next Backup: 1679958000 (2023/03/28 01:00:00 GMT)
Next Backup: 1679961600 (2023/03/28 02:00:00 LOCAL)
Time Now: 1679374737 (2023/03/21 05:58:57 LOCAL)
I will not start a new backup.

Profiel informatie

Application afterLoad: 0.001 seconds, 0.29 MB
Application afterInitialise: 0.027 seconds, 1.14 MB
Application afterRoute: 0.030 seconds, 1.32 MB
Application afterDispatch: 0.124 seconds, 3.27 MB
Application afterRender: 0.198 seconds, 2.75 MB

Geheugengebruik

2922712

16 queries gelogd

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'vsfef8m684s0037te7onmb5l31'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1679374136' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'vsfef8m684s0037te7onmb5l31'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'vsfef8m684s0037te7onmb5l31','1679374736','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT *
    FROM jos_migration_backlinks
    WHERE url LIKE 'index.php?limitstart=63%' OR sefurl LIKE 'index.php?limitstart=63%'
 8. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 9. SELECT *
    FROM jos_jcomments_settings
 10. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 11. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 04:58:56' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 04:58:56' )
    ORDER BY  a.created DESC
    LIMIT 63, 22
 12. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 04:58:56' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 04:58:56' )
    ORDER BY  a.created DESC
 13. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 14. SELECT a.*, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1  
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 04:58:56' )  
    AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 04:58:56' )
    AND cc.id = 3
    AND cc.SECTION = s.id
    AND cc.published = 1
    AND s.published = 1
    ORDER BY a.ordering
    LIMIT 0, 7
 15. SELECT a.*,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 04:58:56' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 04:58:56' )
    AND s.id > 0
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND s.published = 1
    AND cc.published = 1
    ORDER BY a.created DESC
    LIMIT 0, 15
 16. SELECT `backupstart`
    FROM `jos_ak_stats`
    WHERE `origin` = "lazy"
    AND NOT(`status` = "failed")
    ORDER BY `backupstart` DESC
    LIMIT 0,1

Geladen taalbestanden

Niet vertaalde diagnostische strings

Geen

Niet vertaalde designer strings

Geen