Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Tijdelijke busabri halte Ooij weggehaald.
maandag 28 maart 2022 22:27

OOIJ Bijna twee maanden nadat bus lijn 80 weer door de dorpskern van Ooij gingen rijden is maandag 28 maart de tijdelijke Abri en halte aan de St, Hubertusweg weggehaald, of dit definitief is, zal de toekomst moeten uitwijzen? De huidige concessies lopen binnenkort af. Het Gelderse provinciebestuur wil de noodconcessie voor het busvervoer in de regio Arnhem-Nijmegen in combinatie met Veluwe-Zuid nog eens met anderhalf jaar verlengen. De extra kosten daarvan schat de provincie op 20 tot 46 miljoen euro. In september 2020 besloot Gelderland al tot een noodconcessie voor twee jaar. Foto: © Bert Roodbeen.


 

 

 

 
Dorpsommetje Leuth tussen Waal en Wetering officieel geopend
maandag 28 maart 2022 08:14

LEUTH – Nadat eerder de officiële opening moest worden geannuleerd, kon zondag 27 maart eindelijk het Leuthse Dorpsommetje officieel  worden geopend, dit gebeurde na de informatieve presentatie door historicus Jan van Eck over bezienswaardigheden die langs het Ommetje te zien zijn. Koos Donné van Dorpsagenda en werkgroep Dorpsommetje Leuth bedankte Natasja Giesbers van Via Natura  en Jan van Eck met een bloemetje voor hun medewerking met het tot stand komen van dit ommetje. Daarna ging een aantal vanaf het Kerkplein de verkorte route lopen via de Plezenburgsestraat en Groenestaat tot de grensovergang, vervolgens langs de watergang Otterlei weer richting Leuth naar het kerkplein. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


.

 
Koninklijke Erepenning Harmonie K.N.A. Beek
zondag 27 maart 2022 22:01

BEEK - Harmonie Kunst Na Arbeid (K.N.A.) bestaat 100 jaar. Ter ere van dit honderd jarig bestaan hielden zij zaterdagavond 26 maart een Classics Concert. Zondag 27 maart was er een receptie in het Kulturhus in Beek. Tijdens deze drukbezochte receptie reikte burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal een Koninklijke Erepenning uit. De voorzitter de heer Van den Bosch en de erevoorzitter de heer Engelen namen samen namens de harmonie deze erepenning en de bijbehorende oorkonde in ontvangst. K.N.A. is opgericht op 22-3-1922. Het is een mooie bloeiende vereniging, met een mooie historie. K.N.A. heeft een uitstekende financiële positie en een nog steeds stijgend aantal (jeugd)leden. K.N.A. heeft enthousiaste spelende en niet spelende leden, een goede dirigent en een voltallig en goed bestuur. K.N.A. is in Beek niet meer weg te denken. De harmonie profileert zich op cultureel, muzikaal, maar ook sociaal vlak. Ze hecht veel waarde aan een positieve uitstraling naar de eigen gemeenschap en ook daarbuiten. Hoe kom je in aanmerking voor een Koninklijke Erepenning? Als een vereniging 100 jaar bestaat, kan het bestuur zelf bij de burgemeester een verzoek doen voor een Koninklijke Erepenning. Deze erepenning krijg je echter niet zo maar. De vereniging en het bestuur worden grondig doorgelicht. Hiervoor moeten onder andere bewijzen van oprichting, statuten, financiële overzichten en een beschrijving van de geschiedenis worden aangeleverd. De burgemeester stuurt het verzoek samen met zijn advies door naar de Commissaris van de Koning. K.N.A. werd beoordeeld als een vooraanstaande vereniging. Daarom hebben zij bij het 100 jarig bestaan de Koninklijke Erepenning gekregen. Foto’s: Ben Nienhuis. Klik op foto's.


 

 
Vannacht gaat de zomertijd in!
zaterdag 26 maart 2022 12:37

OOIJ – Vergeet aankomende nacht niet de klok te verzetten, dan gaat de zomertijd weer in, om 02.00 uur moet de klok een uur vooruit gezet worden, mag natuurlijk ook eerder, komen toch al een uurtje slaap te kort. De zomertijd duurt van zondag 27 maart 2022 tot zondag 30 oktober 2022 dan mag hij weer een uurtje terug gezet worden. Help je lichaam aan het tijdsverschil te wennen door te zorgen voor een goede slaapsituatie, goed te bewegen en wat koolhydraten en vetten te eten voor het slapen gaan.


 

 
KBO Ooij lid mevrouw Dina Arntz-Gerbrands 90 jaar!
donderdag 24 maart 2022 18:36

OOIJ - Woensdag 23 maart togen 3 KBO bestuursleden naar mevrouw Dina Arntz-Gerbrands, om haar te feliciteren met haar 90ste verjaardag. We werden heel hartelijk ontvangen door drie nichtjes van Dina. Zoals gebruikelijk kreeg zij uit handen van vicevoorzitter Arnold Wulterkens de oorkonde overhandigt en werd zij tot erelid benoemd van KBO afdeling Ooij. Bestuurslid Mientje Huisman overhandigde haar een mooi boeket bloemen. Dina heeft jarenlang deel uitgemaakt van het bestuur. Nog tot vorig jaar bezorgde ze bij de leden ieder jaar met hun verjaardag een verjaardagskaart in de bus. Tevens was zij ook tot vorig jaar, de coördinator van het ziekenbezoek en heeft menige fruitschalen bij onze leden, na langdurige ziekenhuisopname, thuis bezorgd. KBO Ooij is Dina dan ook veel dank verschuldigd! Wij wensen haar nog vele mooie gezonde jaren toe! Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Trouw aan eigen nestbouw.
donderdag 24 maart 2022 18:04

KEKERDOM – Een maand nadat op 19 februari nog snel het nieuwe Ooievaarsnest aan de Duffeltdijk werd geplaatst, ziet het naar uit dat het dit jaar leeg blijft en de Ooievaars meer vertrouwen hebben in het eigen bouwsel waar ze 100 meter verder binnendijks aan begonnen waren, ondanks dat het al een keer door de storm vernield werd. Foto: © Bert Roodbeen.


 
Onthulling ‘Vectory of Memory’ bij het Vrijheidsmuseum. Monumentale wegwijzer internationale Liberation Route Europe wandelroute
donderdag 24 maart 2022 07:08

GROESBEEK – Met het verwijderen van een naoorlogse paraschute werd donderdag 24 maart door Peter Kruk (LRE Foundation -Liberation Route Europe), Sylvia Fleuren, wethouder gemeente Berg en Dal en Heiko Suhr, (Stadtarchiv Wesel) op het buitenterrein van het Vrijheidsmuseum aan de Wylerbaan de onthulling van de ‘Vector of Memory’plaats. De onthulling van deze vector bij het Vrijheidsmuseum is een volgende mijlpaal op de Liberation Route Europe, een netwerk van maar liefst 10.000 kilometer aan wandelroutes langs musea, monumenten, begraafplaatsen en historische locaties die herinneren aan de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog. Voorafgaand aan de onthulling hete museum directeur Wiel Lenders de genodigde welkom en waren er toespraken van Peter Kruk over de Hiking Trails Liberation Route Europe en de Vector of Memory, Heiko Suhr (Stadtarchiv Wesel) over het belang van een grensoverschrijdend verhaal en wethouder Sylvia Fleuren  over het thema herdenken en vrijheid in de gemeente Berg en Dal. Muzikale bijdrage werd gedaan door Lukas Kepser uit het naburige Kraneburg, deelnemer aan het Duitse-TV programma Superstar.

De Vector is een monumentale wegwijzer in een serie van meerdere ‘Vectors of Memory’, ontworpen door de befaamde Amerikaanse architect Daniel Libeskind. De vector wijst niet alleen de weg, maar zet ook de schijnwerper op een belangrijke gebeurtenis bij de bevrijding van de omgeving waar de vector geplaatst is. Bij het Vrijheidsmuseum wordt het verhaal verteld van zowel Operatie Market Garden alsook het Rijnlandoffensief. Het museum ligt namelijk midden in het gebied van deze twee van de belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De internationale Liberation Route Europe wandelroute (de zogeheten Hiking Trail) volgt door het Rijk van Nijmegen het Airborne Wandelpad van Wandelsportvereniging OLAT. De LRE Foundation, initiatiefnemer van de Liberation Route Europe, heeft voor de Vector of Memory in Groesbeek nauw samengewerkt met het Vrijheidsmuseum, de Gemeente Berg en Dal, het vfonds, de Provincie Gelderland en het Mondriaan Fonds. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

SVO korfbal kampioen?

OOIJ Na 18 jaar kans op kampioenschap voor het 1e van SVO Korfbal.......bent u erbij?

 
De 104e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli 2022.

MILLINGEN a/d RIJN Verzorging 4-Daagselopers

Ook dit jaar is het mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen. U kunt hierbij denken aan het behandelen van blaren, afplakken, tapen en masseren.

Lees meer...
 
Ziggo verplaats omroep Berg en Dal naar kanaal 41

BERG EN DAL - Onlangs heeft Ziggo het aanbod van TV-zenders aangepast. Hierbij zijn ook enkele zenders van kanaal veranderd. Omroep Berg en Dal is voortaan te bekijken via kanaal 41 in plaats van 36.


 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur.e "Open Huis",- Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

.De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken. Op de 1e zaterdag van de maand kunt u zonder van te voren een afspraak te maken bij ons komen kijken. Voor als u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. Raadpleeg onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl.


 
Vrijwilligersteunpunt Oekraïne van start

GROESBEEK - Ook de gemeente Berg en Dal vangt vluchtelingen vanuit de Oekraïne op. Het is hartverwarmend om te mogen constateren, dat veel inwoners van de gemeente en daarbuiten bereid zijn om te helpen: met spullen, als contactpersoon of op een andere manier als vrijwilliger. Om ervoor te zorgen, dat dit aanbod van vrijwilligers terecht komt bij de vluchtelingen, die daaraan behoefte hebben, is een steunpunt van start gegaan. Ook dit steunpunt wordt bemensd door vrijwilligers. Iedereen, die vragen heeft of iets wil aanbieden, kan contact opnemen met de mensen van dit steunpunt. Je kunt terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur op het gemeentehuis van Berg en Dal in de spreekkamer Erlecom.

Telefonisch zijn we gedurende die tijd bereikbaar onder nummer 06-43438852. En er kan altijd een mailtje gestuurd worden naar Oekraine@bergendal.nl. Iedereen, die al iets aangeboden heeft, krijgt zo snel mogelijk een inhoudelijke reactie van ons. We hopen met z’n allen, dat we iets kunnen betekenen voor de Oekraïeners, die hebben moeten vluchten en nu zo’n moeilijke tijd doormaken.


 

 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...