Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Demonstratie op Waalkade Nijmegen
zondag 22 augustus 2021 20:57

NIJMEGEN - Zaterdagmiddag 21 augustus werd er net als in vier andere steden geprotesteerd door festivalorganisatoren, leveranciers, artiesten, evenementenlocaties en sympathisanten tegen de corona maatregeling voor de evenementen branche op de Waalkade. De demonstratie waar honderden mensen op afgekomen waren werden toegesproken door Brent van Roozendaal van “Drift om te Dansen, raadslid Lisanne Bouwman,”en nachtburgemeester Cees de Beer. Het motto van de demonstratie was “Unmute Us!” waarin zij eisen dat per 1 september 2021 weer evenementen georganiseerd mogen worden. Vervolgens ging de protestmars via Waalkade en Hezelpoort naar het festivalterrein bij de Vasim.

Foto’s: Jan Kroes.

 


 
Luchtballonnen bij Thornsche Molen
zondag 22 augustus 2021 19:35

WERCHEREN

Zaterdag avond 21 augustus zochten de  bemanning van twee luchtballonnen een plek om veilig te kunnen landen, deze vonden zij vlak achter de Thornsche Molen waar de ballonnen veilig aan de grond werden gezet.

René Hendriks maakten de foto’s.


 
Gaat de bus straks nog door Ooij
zondag 22 augustus 2021 08:00

OOIJ Komt de bus nog  bij de Sprong in Ooij, als het aan BRENG ligt niet, deze wil per 21 december bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling alleen nog via de St. Hubertusweg blijven rijden. Zoals nu al gebeurd door de wegwerkzaamheden. Dus zal er actie moeten worden genomen.

Politieke partij Polderbreed heeft in de raad van 29 oktober 2020 n.a.l.v. de 'tijdelijke' bushalte aan de Hubertusweg vragen gesteld over alternatieven om het probleem van bijna een jaar geen bus door het dorp op te lossen. Ook hebben...

Lees meer...
 
Stichting Faces to Graves reikt Jubileum-Coins uit aan twee vrijwilligers
zaterdag 21 augustus 2021 20:11

GROESBEEK - Op de Canadese militaire begraafplaats in Groesbeek liggen militairen van de geallieerde strijdkrachten die zijn gesneuveld in de strijd om de vrijheid. De vrijwilligers van stichting Faces to Graves zijn op zoek naar foto’s en informatie over deze mannen. Zaterdag 21 augustus werden twee vrijwilligers geëerd met de Faces to Graves Coin. Deze munt wordt uitgereikt aan vrijwilligers die tenminste 25 verhalen op hun naam hebben staan.

Marian Leusink - Straatman: Marian is al vrijwilliger vanaf het eerste uur, en heeft eigenlijk mede de eerste stappen gezet naar de huidige levensverhalen, en heeft ook meegewerkt aan het opzetten van de organisatie. Als lid van het Research Team heeft ze nu ruim 25 levensverhalen op haar naam staan. Marian is geboren in Groesbeek, waar haar ouders nog wonen, maar woont nu in Boxmeer. Mijn eerste verhalen zijn ontstaan doordat ik contact kreeg met een familie. Dan worden het een soort van 'jouw jongens'. Met die familie heb ik nog steeds contact", aldus Marian. "Het wordt uiteindelijk veel meer dan dat graf. Het wordt persoonlijk, en dat vind ik juist het leuke".

Gijs Krist: Gijs Krist is lid van het Research Team sinds eind 2018, en krijgt nu ook de Faces to Graves Coin voor zijn 25 mooie levensverhalen. Door Corona worden nu pas de coins uitgereikt, terwijl Gijs inmiddels al aan zijn 38e levensverhaal werkt. Gijs komt uit Heerewaarden heeft zich, net als Marian, vol ingezet voor het fotoproject, voor zover zijn werk dat toeliet. Hij helpt voornamelijk bij het samenstellen van verhalen van soldaten, waarvan al contact met familie is geweest, en waar het verhaal nog van moet worden geschreven.

"Bij ons in het dorp is tijdens de oorlog een Lancaster bommenwerper neergestort. Een van de bemanningsleden, de staartschutter, was een Canadees. Zo ben ik hier terecht gekomen", aldus Gijs. Ik ben nu bezig aan mijn 39e verhaal en ben trots dat ik mag schrijven voor Faces to Graves. Die jongens verdienen het om nooit vergeten te worden".Bron: Omroep Berg en Dal. Foto: Peter Hendriks.


 

 
KBO Beek nieuws en Themamaddag.
zaterdag 21 augustus 2021 17:27

BEEK - Woensdag 25 augustus, Openbaar Vervoer middag in het Kulturhus, aanvang 14.30 uur.

Vrijdag 27 augustus start om 10.00 uur vanaf het tunneltje onze grote fietstocht, deze keer uitgezet en begeleid door René Hendriks, de foto is van de laatste tocht van René. Goed weer toegewenst en veel plezier allemaal.

Donderdag 2 september om 14.30 uur vindt in hotel `t Spijker onze themamiddag doorgang, die 12 maart 2020 wegens de uitbraak van corona in Brabant, helaas moest worden afgelast. Het thema deze middag is Mantelzorg Berg en Dal in de breedste zin van het woord, het wordt een kennismaking met Hanneke Klievink, inmiddels ingewerkt in onze gemeente bij Forte Welzijn. Een bekend gezicht is Miel Fransen, zij gaan u een heel informatieve middag bezorgen....

Lees meer...
 
Bruggetje Kon Julianalaan Ooij ingestort.
zaterdag 21 augustus 2021 17:20

OOIJ – Het bruggetje dat onder de zandweg van de Kon Julianalaan en over de  Ooijsegraaf naar de Erlecomsdam loopt heeft het enkele dagen geleden begeven en is ingestort. Hoogstwaarschijnlijk heeft het de druk van de steeds zwaarder wordende  landbouwvoertuigen niet meer kunnen weerstaan. De gemeente heeft de weg afgezet en stalenplaten over de duiker gelegd, het blijft oppassen voor voetgangers daar het nogal stijl is, vooral bij nat weer! Foto: © Bert Roodbeen.


Laatst aangepast op zaterdag 21 augustus 2021 17:27
 
KBO Ooij dagreis met Tony Wijnands
zaterdag 21 augustus 2021 07:34

OOIJ Het heeft lang geduurd, maar na meer dan een jaar kon donderdag 19 augustus eindelijk weer de jaarlijkse dagreis georganiseerd worden. Om half negen stond chauffeur René van touringcarbedrijf Leenders uit Ooij op het Reiner van Ooiplein klaar met zijn bus, zodat hij om negen uur kon vertrekken met de 50 leden van de Ooijse KBO met mondkapje op naar het Brabantse land.   Hier werd in Deurne na een uurtje gestopt bij restaurant zalen van Bussel voor het kopje koffie met appel gebak, hier  verzorgde entertainer troubadour Tonny Wijnands uit Deurne, (bekend van het 65jarig KBO Ooij jubileum in oktober 2016) tweemaal een optreden, snel had hij de smaak en de gasten te pakken had met een spetterend optreden. Hij had speciaal zijn programma aangepast op de activiteiten van de KBO en kreeg dan ook de zaal mee. Na het optreden en de Brabantse koffietafel werd vervolgens een bezoek gebracht aan Museum KLOK en PEEL in Asten, waar in groepen verdeeld door gidsen een rondleiding werd gegeven. Op de terugreis werd als afsluiting bij restaurant Umberto in Alverna gedineerd. Exact om half negen was het gezelschap weer in Ooij en kon terug gekeken worden op een geslaagde dag.

Foto’s-Video: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB. You Tube film Tonny Wijnands. Klik op of kopieer Link.

https://youtu.be/CrU354-jufk deel 1

https://youtu.be/R38359ydwj0 deel 2


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Museum De Kleine Heilige Geest weer open

GROESBEEK - Na geruime tijd is het weer mogelijk het museum De Kleine Heilige Geest te bezoeken. De maand oktober is Rozenkransmaand en in deze maand worden ook de H.H.Engelbewaarders herdacht. Naast de grote vaste collectie devotionalia zal in het museum deze maand aandacht geschonken worden aan rozenkransen, boeken, prenten en beelden. Daarnaast is een collectie Engelbewaarders te bezichtigen in beelden en prenten. Beelden van vroeger voor vandaag.  . U bent van harte welkom op zondag  24 oktober van 11 tot 17 uur in ons museum. Van Ruysdaelweg 37 Groesbeek.Voor ander dagen en tijden  alleen na telefonische afspraak. 024-6636755.


 
Open Huis zaterdag 2 oktober bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen

GROESBEEK/Horst - Zaterdag 2 oktober is het eindelijk weer zover: “Open Huis” bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek. Voor de eerste keer in 2021!

De basisregel “verplicht 1,5m afstand houden” verandert in een dringend advies om afstand te houden. Oftewel, u bent van harte welkom, maarhoudt afstand tot elkaar. Tijd: van 10.00 t/m 14.00 uur. U kunt dan (zonder afspraak vooraf) komen kijken naar onze rollators –douchekrukjes – rolstoelen – toilet-douchestoelen – toiletsteunen  – tilliften –  wandsteunen – scoot-mobielen – sta-op-stoelen – etc. Voor alle andere keren dat u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. We plannen in met minimaal een half uur de tijd per persoon,

Raadpleeg s.v.p. onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl. De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken: “fun” voorgehandicapte kinderen (denk aan aangepast paardrijden, speciaal spelmateriaal, speelweek, atletiek).


 
Openingstijden gemeente Berg en Dal veranderen

Op vrijdag 3 september veranderen de openingstijden van de gemeente Berg en Dal. Vanaf die datum is de gemeente op vrijdagmiddag telefonisch niet meer bereikbaar. Ook de balies in het gemeentehuis zijn vanaf die datum op vrijdagmiddag dicht....

Lees meer...
 
Gezocht: Nierdonor voor Debby

GEZOCHT NIERDONER VOOR DEBBY

LEUTH- Debby van Vendeloo stuurde ons het onderstaande bericht voor plaatsing, waaraan we natuurlijk graag voldoen!

Hallo allemaal, Mijn naam is Debby van Vendeloo, ben 38 jaar en woonachtig in Leuth ( bij Nijmegen). Ik ben geboren met de erfelijke en ongeneeslijke Longaandoening ( taaislijmziekte ). Daarvoor ben ik 17 jaar geleden getransplanteerd (aan mijn longen) en dat is heel lang goed gegaan. Ik heb wel een heel turbulent leven gekend op medisch gebied maar steeds krabbelde ik daar weer uit. Momenteel kamp ik met ernstige nierfalen en ben ik opzoek naar een Nierdonor. Ik heb nu nog een nierfunctie van 15%. Niemand in mijn directe familie kan doneren daarom ben ik opzoek naar een Nierdonor.

Via deze weg hoop ik u te bereiken. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met mij op nummer: 06-31562798. Of mailen naar debjevanvendeloo@gmail.com Eigen foto.


 
Hartkoor Kekerdom zoekt enthousiaste dirigent m/v

KEKERDOM - In september weer veilig gaan zingen na de lange saaie Coronaperiode, daar verheugden onze koorleden zich allemaal heel erg op. Groot was dan ook de teleurstelling toen we onverwacht vernamen, dat onze sprankelende dirigente na 12 jaar gaat stoppen bij ons koor. Ze heeft ondertussen elders een vaste baan gekregen. Daarom zoekt het Hartkoor Kekerdom een enthousiaste dirigent m/v

Wij zijn een geliefd koor, dat...

Lees meer...
 
Kleding Weggeefwinkel Groesbeek

UPDATE: Tijdelijke verhuizing ingang kleding weggeefwinkel

GROESBEEK - Kleding weggeefwinkel verhuisd tijdelijk met ingang vanaf dinsdag 20 april. De organisatie van de weggeefwinkel, Pluryn en Forte Welzijn hebben na overleg met centrum manager Freek Stevens, een nieuwe ruimte gevonden om de vele ingezamelde kleding aan de man te brengen. Het oude pand van de Hema in het centrum van Groesbeek wordt ingericht door vrijwilligers en enkele sympathisanten. Op dinsdag en vrijdag is de winkel open van 10.00-14.00 uur. In verband met de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maximaal 6 personen gedurende 30 minuten tegelijk naar binnen. Vooraf aanmelden bij Wilma Fransen via 0611809216. Iedereen is van harte welkom!

GROESBEEK - Ook de weggeefwinkel mag eindelijk weer open. Voorlopig alleen op de vrijdagen van 12.30 tot 16.00 uur. Maak telefonisch een afspraak met Wilma Fransen via 0611809216. I.v.m. de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maar 2 bezoekers tegelijk naar binnen gedurende 30 minuten. Melden bij de ingang van het hoofdgebouw van Pluryn op Sportpark Zuid Nijerf 1 6562 KW Groesbeek. Er is voldoende in voorraad voor jong en oud van harte welkom.


 
Corona