Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Schutterskoningin en jeugdkoningin geïnstalleerd bij Eendracht Ooij
Geschreven door red   
maandag 12 september 2022 08:27

OOIJZondagmiddag in zijn  in de schutterstent bij schutterij Eendracht Ooij Jacquline Kaldenberg als nieuwe schutterskoningin en Amy Groothuizen als nieuwe jeugdkoningin geïnstalleerd zij volgen hiermee koningspaar Renata de Vos en Emile Verstege en jeugdkoning Rens Daamen op, die drie jaar corona tijd hebben overbrugd. Dit alles gebeurde na een muzikale rondgang met de drumband van de schutterij door het dorp waarbij het keizerspaar en het zittende koningspaar thuis waren opgehaald. In de Koningin Julianalaan werd een vendelhulde gebracht. Zij worden terzijde gestaan door twee hofdames. DJ Mike verzorgde de muziek deze dag. Het echte kermis gevoel werd buiten gemist door het ontbreken van echte kermis attracties op het Reiner van Ooiplein, er waren nog wel een viertal enkele kleine kramen, waaronder een gokhijskraan, Cheerkee spellen, suikerspin en oliebollen kraampje bereid gevonden te komen om het kermis gevoel iets te verlichten. Foto’s: Bert Roodbeen. kijk HIER of op FB.


 

 


 
KBO Beek ” Terug in de tijd” in Horn
zondag 11 september 2022 08:11

BEEK - Donderdag 6 september ging de KBO Beek naar Limburg. Om 11.00 uur vertrokken wij met vervoersbedrijf Leenders naar Horn. Een bijzonder aardig museum, enkele maanden geleden te zien in het programma Egmond Binnen. We gingen terug naar de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw, naar een verzameling van oa. nagebouwde winkels met voorwerpen en producten uit die tijd, die alleen in Nederland te verkrijgen waren.

Een oude apotheek, benzine station, ouderwets ingerichte keuken , kapper, Vivowinkel, fietsenzaak, kazuivels uit die tijd, spulletjes uit een vervlogen kindertijd, maar ook oa. oude koetsen, bijzondere auto`s, solexen en brommers, gitarencollectie en nog veel meer. Alles heel netjes en schoon uitgestald. Een echt dagje “terug in de tijd”. Bij aankomst stond onze lunch klaar, heerlijke broodjes en bood, kaas, vleesbeleg, zoet,koffie en of thee en uiteraard een kroket erbij. Rond 14.30 uur was het tijd voor een drankje, om 16.00 uur reden wij weer terug naar Beek, waar die leden die zich opgegeven voor het driegangen diner, de dag afsloten bij hotel `t Spijker. Stemt u ook op de KBO Beek bij de RABO CLUB ACTIE, nemens onze leden, dank u wel.

Agenda: *Donderdag 22 september, 14.30 uur fotomiddag Kulturhus Beek. *Vrijdag 30 september, 10.00 uur laatste grote fietstocht van dit jaar. De KBO Beek doet meer voor haar leden, kom erbij en geniet mee. Voor € 20,= per kalender jaar doet ook u mee. Gérard Tesser, vz KBO Beek, alle info 024 3226377.


 
Onthulling Crossroads Vectory of Memory bij de Oversteek.
Geschreven door red   
zaterdag 10 september 2022 23:39

NIJMEGEN Naar aanleiding van de Waaloversteek in de Tweede Wereldoorlog vond zaterdagmiddag 10 september bij “De Oversteek” de onthulling plaats van de Vectors of Memory. Dit is een monumentale wegwijzer in een serie van meerdere Crossroad Vectors of Memory, ontworpen door Daniel Libeskind. Voor Nijmegen is dit de eerste Vectors of Memory
Voorafgaand werden welkom geheten, kolonel James Satler van de Amerikaanse ambassade, Jan van den Meer gedeputeerde van de Provincie Gelderland, kapitein Hughes van de 82ste Airborne Divisie, Herre Dijkema, bestuurslid Liberation Route Europe (LRE), Peter Grotens en afgevaardigde veteranen van de Sunset March, van de nieuwe jonge generatie waren  Stijn en Hidde aanwezig, evenals enkele militairen van de 82ste Airborne divisie.De aanwezigen werden toegesproken door o.a. burgemeester Bruls, Jan van den Meer en Herre Dijkema. Sarra van Gennep (woordkunstenaar vertelde een verhaal) muzikale bijdrage was er van Hanna van Renesse. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Koninklijke Onderscheiding voor B.A.(Ben) Semmekrot uit Ooij
vrijdag 09 september 2022 23:44

NIJMEGEN/Ooij - Op vrijdag 9 september kreeg de heer B.A. (Ben) Semmekrot uit Ooij een Koninklijke Onderscheiding. De heer Semmekrot is kinderarts in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Ter gelegenheid van zijn pensioen was er een afscheidssymposium.

Hierbij werd de heer Semmekrot verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Locoburgemeester Erik Weijers van Berg en Dal reikte de onderscheiding uit. De heer Semmekrot is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Semmekrot kreeg deze onderscheiding omdat hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de zorg voor kinderen en dan met name rondom het onderwerp wiegendood. Kinderarts Als kinderarts zette de heer Semmekrot zich bijzonder in voor de verdere ontwikkeling van de neonatologie (zorg voor zieke of vroeggeboren zuigelingen) en het juiste gebruik van geneesmiddelen bij kinderen. Hij was opleider bij de opleiding tot kinderarts binnen het CWZ. Hij heeft bijdrages geleverd aan veel onderwerpen zoals de infectiepreventie en het ontwikkelen van het geneesmiddelenformularium (voorkeurslijst welke geneesmiddelen bij welke ziekte het beste kunnen worden toegediend). Ook maakte hij zich sterk voor de zorgketen 'acute verloskunde'. Naast zijn werk als.....

Kijk HIER of op FB.

Lees meer...
 
Feestelijke opening kinderopvang KION Op weg Ooij
Geschreven door red   
maandag 05 september 2022 11:26

OOIJ - Onder belangstelling van kinderen, ouders en omwonenden opende wethouder Irma van de Scheur op zaterdag 3 september de nieuwe huisvesting van KION Kinderopvang en basisschool Op Weg in Ooij. De locatie aan de Prinses Beatrixstraat heeft een complete metamorfose gekregen. Schooldirecteur Monique Vromen en KION-clustermanager Jacqueline Mientjes zijn blij met de nieuwe inrichting: ‘Het licht, de ruimte en de rustige kleuren zorgen voor een fijne sfeer. We merken dat de kinderen zich meteen thuis voelen.’

De basisschool en het kinderdagverblijf zitten in één gebouw. De peutergroep en de bso verhuisden naar het pand direct naast de school en zijn ingericht in dezelfde natuurlijke stijl. Door de verhuizing is er in de school ruimte gekomen voor een extra kinderdagverblijfgroep voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Tientallen kinderen, ouders en omwonenden namen zaterdag een kijkje in de nieuwe ruimtes. Voor de kinderen was er een feestelijk programma met een springkussen, reuzenzeepbellen, schmink, een show van Goochelaar Marc Luijben, en een hapje en drankje. Ook de centrale ruimte in de basisschool heeft een metamorfose  ondergaan. Foto: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Parachute Group Holland springt boven Groesbeek
zondag 04 september 2022 13:07

GROESBEEK - Op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 september organiseert Parachute Group Holland parachutesprongen ter herinnering en herdenking aan operatie Market Garden. De grootschalige luchtlandingsoperatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op deze dagen herdenkt PGH de luchtlandingsoperatie Market Garden uit 1944 en de slachtoffers die hierbij omkwamen. Dit doen zij met parachutesprongen en ceremonies in Sint Oedenrode, Groesbeek en Ede.

Op vrijdag 16 september vinden de sprongen vanaf 9.00 uur plaats boven Groesbeek, aan Klein Amerika. Aansluitend vindt een ceremonie plaats bij het monument.

De sprongen door PGH zullen gemaakt worden in origineel uniform, onder militaire ronde koepels, uit een C-47 Dakota uit de Tweede Wereldoorlog. De tijden en het doorgaan van de sprongen zijn afhankelijk van de weersomstandigheden op die dagen.

Market Garden: Dit jaar 78 jaar geleden, op 17 september 1944, ging operatie Market Garden van start. Amerikaanse, Britse en Poolse luchtlandingsdivisies werden vanuit...

Lees meer...
 
Weer een week geen bus door Nassaustraat Ooij
Geschreven door red   
zondag 04 september 2022 05:25

OOIJ – Van 12 tot 16 september rijdt er weer geen bus door de Ooij. Omdat het hoogte verschil van de rioolputten met het wegdek te groot is worden deze omhoog gehaald.

Hierdoor gaat de Nassaustraat voor een week dicht voor alle verkeer. De bus rijdt dan weer langs het dorp met een tijdelijke halte aan de St. Hubertusweg t.h.v de Nassaustraat.

Zaterdag 17 september moet alles weer normaal zijn en komt de bus weer bij “De Sprong”. Eerder al was de route vorig jaar voor maanden afgesloten voor rioolwerkzaamheden. Foto archief: © Bert Roodbeen.


 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Kerststallen bezichtingen in Beek.

BEEK -KBO Beek penningmeester Ineke Huilmand neemt u mee naar lang vervlogen tijden. Naar......

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...