Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Traditioneel carbid knallen in Ooij
maandag 02 januari 2023 00:00

OOIJ - Op veel plekken in de provincie Gelderland klinkt op 31 december het gebulder van het carbidschieten, onder andere in Ooij. Om 13.00.u. was het de bedoeling te beginnen met het knalfestijn. Helaas kon men door de stevige regenbuien pas een uur later van start gaan.

Koffie en oliebollen: De afgelopen jaren was het wat lastiger organiseren door de in verband met corona opgelegde beperkingen. De 1,5 meter afstand was dit jaar niet meer van kracht, desondanks waren er wel afzettingen om het publiek op veilige afstand te houden. Dit jaar kon er weer een bakkie koffie en een oliebol worden geserveerd om er een gezellig evenement van te maken. Ondanks de wind en de regen knalde het goed in Ooij !

Carbidschieten: Het doel van het carbidschieten is een zo luid mogelijke knal te maken. Dit is te bereiken door een goede verhouding van carbidstenen en toegevoegd water te zoeken. Een grote knal is ook mogelijk door meerdere bussen tegelijkertijd af te vuren.De geschiedenis van het carbidschieten is niet goed bekend. De traditie voert mogelijk terug tot de Germaanse joelfeesten. In de 19e eeuw bestond zowel op het platteland als in de stad het gebruik om op bijzondere dagen kabaal te maken. De traditie om in steden kanonnetjes af te vuren verdween aan het begin van de negentiende eeuw toen deze werd verboden. Op het platteland bleef de gewoonte van het losschieten, het lossen van schoten bij de ondertrouw, bestaan. Waarschijnlijk is daaruit het carbidschieten ontstaan. (bron: Wikipedia).
Foto: © Peter Hendriks: Bron: Omroep Berg en Dal.
 
Gelukkig Nieuwjaar
zondag 01 januari 2023 00:13
ALLE BEZOEKERS VAN DEZE WEBSITE

 
Kersttoespraak locoburgemeester Erik Weijers

Klik op foto


 
Kaarsjes verlichten op kerstavond weer de Canadese Erebegraafplaats bij Groesbeek.
Geschreven door red   
zondag 25 december 2022 09:26

GROESBEEKZaterdagmiddag 24 december vond er weer een traditionele lichtjesavond met publiek plaats op de Canadese begraafplaats aan de Zevenheuvelenweg. Na het welkom door Ronald Boschman van Stichting Lichtjesavond Groesbeek, sprak deze dat door de opoffering van deze jongens wij kerstmis in vrijheid kunnen vieren. Enkele  liederen werden er gezongen door Maarten Peters (voormalig lid van de Frank Boeijen Groep),  Anne van Benthum las een gedicht voor. De speciaal uit Canada overgekomen Peter Marwick hield een speech. Hierna werden rond 16.30 uur door vrijwilligers, leden van de Europese veteranen-motorclub Army Vets MC, ouders met hun kinderen de 2619 kaarsjes aangestoken en geplaatst bij de graven.

De kaarsjes brandden de afgelopen twee jaar wel op kerstavond, alleen moest het zonder ceremonie en publiek. Zonder het gezamenlijk gedenken van de 2619 gevallen soldaten die op de begraafplaats begraven liggen. Zonder het samen stilstaan bij vrede en vrijheid.

Dit jaar kon het weer. Om 17.00 uur werd de Lastposten en het Canadese volkslied ’Oh Canada’ geblazen door trompettist Hans Jansen van Benthum, waarna  aansluitend één minuut stilte in acht werd genomen. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
KBO Beek kerstviering in hotel 't Spijker.
zaterdag 24 december 2022 00:16

BEEK – Woensdagmiddag 21 december organiseerde de KBO Beek in hotel 't Spijker haar jaarlijkse
goed bezochte Kerstviering, bij de opening bedankte de voorzitter in zijn welkomstwoord Coby voor het subliem overnemen van zijn taken bij de bloemschik-avond een week eerder. Hierna volgde de eucharistieviering met als celebrant de Eerwaarde Heer Bomers geassisteerd door acoliet Paul Spijkerman. Met een gezongen evangelie, een fijne aansprekende preek, gezang door het zaalkoor van onze leden maakte het tot een bijzondere inspirerende viering, die door de voorzitter iets te vroeg werd afgesloten. Nadat er een consumptie was geserveerd, was een optreden van het koor de Hofbrouwers gepland, maar op het moment suprème waarschijnlijk door miscommunicatie geen Hofbrouwers meer. Een kostelijke gezamenlijke maaltijd met een heerlijke kop soep met stokbrood en een rijkelijk aangeklede hors d`oeuvre, uiteraard met koffie of thee beëindigde deze middag. De deelnemers aan deze middag werden bedankt, een Zalig Kerstfeest en een prettige Jaarwisseling toegewenst en uitgenodigd voor de muzikale Nieuwjaarsinloop op donderdag 5 januari in de brasserie van het Kulturhus Beek

De KBO Beek blijft in beweging ieder jaar weer vanaf begin januari tot eind december. Gaat u onze activiteiten ook meemaken, voor maar 20 euro per kalender jaar bent u lid van de actiefste seniorenvereniging van Beek, waarom nog wachten???                                              Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek, alle info 024 3226377. Foto; ©  René Hendriks. Kijk HIER of op FB. 
Brandweer Millingen verzorgde Informatie-avond brandwonden.
vrijdag 23 december 2022 17:33

MILLINGEN a/d RIJN - Vanwege de komende feestdagen en de grotere kans op brandwonden, verzorgde EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn-Kekerdom in samenwerking met Brandweer Millingen aan de Rijn op maandagavond 19 december 2022 een informatieavond over brandwonden in de kantine van Sportpark De Hove.
Deze interessante thema-avond werd geopend door
Alex Janssen, voorzitter en EHBO-instructeur. Na het openingswoord voor een goedgevulde zaal, droeg hij de presentatie over aan Peter Heijmen, commandant van de Brandweer. Met treffende voorbeelden benadrukte Peter de ernst van brand en brandwonden, zeker in deze periode. De bezoekers gingen in kleine groepjes de activiteiten af. Buiten was een geïmproviseerde vuurhaard. Onder leiding van 3 brandweermannen heeft elk deelnemer geoefend met een blusdeken en een brandblusser. Een van de kleedkamers werd gebruikt voor....

Foto's: Hans © Driessen. Kijk HIER of op FB.

Lees meer...
 
Fijne feestdagen
vrijdag 23 december 2022 00:06

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Die Goeie Ouwe Tijd 50 jaar regionale hits in de Vriendenkring.


 
KBO BEEK THEMAMIDDAG “BRANDVEILGHEID”

Donderdagmiddag 23 maart om 14.30 uur in de Spiegelzaal van het Kulturhus van Beek, heeft de KBO Beek een speciale themamiddag voor u over brandveiligheid. Wij zien....

Lees meer...
 
Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom

Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom

Laat de gratis aansluiting in je huis niet voorbijgaan ...

Regio - De informatieavonden zijn geweest en nu verder... Samen met KBO Ooij voor glasvezel van DELTA!!!!! http://aklam.io/kNNdra. KBO Ooij beveelt je glasvezel van DELTA aan.

Wanneer je een abonnement afsluit bij DELTA via de link verdien je niet alleen € 25 voor jezelf maar ook nog eens € 50 voor de club. Laten we nu de kans grijpen, doe mee en steun tevens ook KBO Ooij.

Bezoek de facebookpagina van KBO Ooij voor de link http://aklam.io/kNNdra of tik de link in je browser, of klik in dit bericht. Doe de postcode check en ontdek jouw aanbod! Om mee te doen aan de actie en de beloning aan jou en je club te kunnen toewijzen, dien je het glasvezelabonnement af te sluiten via de link van KBO Ooij.

Met glasvezel kunnen we samen voor wonen, gamen, werken en zorg de toekomst in. Voor vragen en advies voor een abonnement neem contact op met het Internetcafé van KBO Ooij of het Glasvezel Informatiepunt van Delta in het Kulturhus van Beek, geopend woensdag t/m vrijdag van 11.00tot 18.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Roerdompstraat 6.


 

 

 

Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom


De informatieavonden zijn geweest en nu verder...

 

Laat de gratis aansluiting in je huis niet voorbijgaan ...

Samen met KBO Ooij voor glasvezel van DELTA!!!!!

http://aklam.io/kNNdra

 

KBO Ooij beveelt je glasvezel van DELTA aan.
Wanneer je een abonnement afsluit bij DELTA via de link verdien je niet alleen € 25 voor jezelf maar ook nog eens € 50 voor de club.

 

Bezoek de facebookpagina van KBO Ooij voor de link http://aklam.io/kNNdra of tik de link in je browser, of klik in dit bericht. Doe de postcode check en ontdek jouw aanbod! Om mee te doen aan de actie en de beloning aan jou en je club te kunnen toewijzen, dien je het glasvezelabonnement af te sluiten via de link van KBO Ooij.

 

Met glasvezel kunnen we samen voor wonen, gamen, werken en zorg de toekomst in.
Laten we nu de kans grijpen, doe mee en steun tevens ook KBO Ooij.

 

Voor vragen en advies voor een abonnement neem contact op met het Internetcafé van KBO Ooij of het Glasvezel Informatiepunt van Delta in het Kulturhus van Beek

 
NS-fietsenstalling station Nijmegen de eerste 24 uur gratis

NIJMEGEN - Vanaf 1 januari 2023 is het stallen van de fiets in de NS-fietsenstalling onder station Nijmegen de eerste 24 uur gratis. Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en NS maken dit mogelijk. Ze breiden zo.....

Lees meer...
 
Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! Regeling

GROESBEEK - Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! RegelingWat is de Doe Mee! Regeling? De Doe Mee! Regeling is een regeling voor kinderen en volwassenen die door een laag inkomen moeite hebben om mee te doen in de samenleving. Een onderdeel van de Doe Mee! Regeling is het Kindpakket voor kinderen. Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! Regeling. Wat verandert er aan de Doe Mee! Regeling vanaf 1 januari 2023?  De gemeente stopt met het Kindpakket van de Doe Mee! Regeling.

 • Ook worden geen schoolkosten meer betaald.
 • Kinderen krijgen hetzelfde bedrag als volwassenen, namelijk € 100,-
 • De inkomensgrens wordt verhoogd van 120% naar 130% van de bijstandsnorm.
 • · Stichting Leergeld De Stuwwal komt in de plaats van het Kindpakket .

Vanaf 1 januari 2023 starten we met,,,

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

Akeeba Backup Lazy Mode


Action: start
Last backup: 1679094835 (2023/03/18 00:13:55 GMT)
Adjusted last backup time: 1679094000 (2023/03/18 00:00:00 GMT)
Days frequency: 10
Backup time: 00:00 (0 seconds)
Next Backup: 1679958000 (2023/03/28 01:00:00 GMT)
Next Backup: 1679961600 (2023/03/28 02:00:00 LOCAL)
Time Now: 1679377096 (2023/03/21 06:38:16 LOCAL)
I will not start a new backup.

Profiel informatie

Application afterLoad: 0.001 seconds, 0.29 MB
Application afterInitialise: 0.022 seconds, 1.14 MB
Application afterRoute: 0.026 seconds, 1.32 MB
Application afterDispatch: 0.123 seconds, 3.28 MB
Application afterRender: 0.199 seconds, 2.77 MB

Geheugengebruik

2934512

16 queries gelogd

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '77g3vc68cpfpsmo6r09rm6p6k5'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1679376496' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '77g3vc68cpfpsmo6r09rm6p6k5'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( '77g3vc68cpfpsmo6r09rm6p6k5','1679377096','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT *
    FROM jos_migration_backlinks
    WHERE url LIKE 'index.php?limitstart=56%' OR sefurl LIKE 'index.php?limitstart=56%'
 8. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 9. SELECT *
    FROM jos_jcomments_settings
 10. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 11. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 05:38:16' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 05:38:16' )
    ORDER BY  a.created DESC
    LIMIT 56, 22
 12. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 05:38:16' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 05:38:16' )
    ORDER BY  a.created DESC
 13. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 14. SELECT a.*, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1  
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 05:38:16' )  
    AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 05:38:16' )
    AND cc.id = 3
    AND cc.SECTION = s.id
    AND cc.published = 1
    AND s.published = 1
    ORDER BY a.ordering
    LIMIT 0, 7
 15. SELECT a.*,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 05:38:16' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 05:38:16' )
    AND s.id > 0
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND s.published = 1
    AND cc.published = 1
    ORDER BY a.created DESC
    LIMIT 0, 15
 16. SELECT `backupstart`
    FROM `jos_ak_stats`
    WHERE `origin` = "lazy"
    AND NOT(`status` = "failed")
    ORDER BY `backupstart` DESC
    LIMIT 0,1

Geladen taalbestanden

Niet vertaalde diagnostische strings

Geen

Niet vertaalde designer strings

Geen