Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
KBO Ooij Jeu-De-Boulesmiddag
vrijdag 27 augustus 2021 13:51

OOIJ – Het was twee jaar geleden, maar donderdag 26 augustus hebben KBO leden met een lekker zonnetje, de weg gevonden naar de Jeu-De-Boulesbanen voor het jaarlijks treffen met de Zilveren Kogels. Na een lekker kopje koffie of thee met een koekje, aangeboden door de KBO, worden de teamnummertjes uitgereikt. Willie heeft als toernooileider van de Zilveren Kogels willekeurig de teams ingedeeld en de wedstrijden gaan van start. Er wordt fanatiek gespeeld en regelmatig hoor je ballen op elkaar of de “bud” ketsen. De verschillen zijn af en toe klein en dan biedt de meetlat onder toeziend oog van hoofdscheidsrechter Wim uitkomst. Na de eerste ronde worden de banen aangeharkt door de winnaars van de verschillende partijen en wordt er een korte pauze ingelast om wat te drinken. Het zonnetje blijft schijnen en het wordt het nog behaaglijk warm in de tweede ronde. Ook in deze ronde wordt er enthousiast gespeeld op de verschillende banen. Als alle partijen gespeeld zijn is het tijd om de punten te gaan tellen. De wedstrijdleiding trekt zich terug en als snel overhandigen ze de uitslagenlijsten aan Arnold en Mientje die de prijsuitreiking verzorgen. Vol spanning zit iedereen te wachten wie er dit jaar in de prijzen gaat vallen. Toos Delsink mag de poedelprijs in ontvangst nemen. De derde prijs gaat naar Thea Arnts en de tweede prijs is voor Tonnie v.d Mee. De winnaar van het toernooi is Leny Rikken en zij gaat dus met de eerste prijs aan de haal. We genieten nog van een drankje met een paar gehaktballetjes voordat we naar huis gaan, al met al was het een super gezellige middag en de complimenten voor de organisatie van de Zilveren Kogels, tot volgend jaar. Foto © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
‘We Can Do It!’ Dag Vrijheidsmuseum videobelt met 90+ vrouwen
donderdag 26 augustus 2021 08:00

GROESBEEK - Op vrijdag 3 september 2021 organiseert het Vrijheidsmuseum in Groesbeek een speciale ‘We Can Do It!’ Dag. Op deze dag eert het museum alle vrouwen die een bijdrage geleverd hebben aan de Amerikaanse oorlogsindustrie tijdens de Tweede Wereldoorlog. We beginnen de middag met een korte lezing door conservator Rense Havinga over het ontstaan en de beeldvorming van Rosie de Riveter als internationaal symbool. Hierna volgt een speech van de directeur van het museum, Wiel Lenders, en de “Ring a Bell for the Rosies” ceremonie om 13.00 uur. De afsluiting van het programma is een absoluut hoogtepunt: een videogesprek met drie echte Amerikaanse Rosies:...

Lees meer...
 
Trossen los voor MPS de Zonnebloem
donderdag 26 augustus 2021 06:49

ARNHEM/BREDA - Na anderhalf jaar start het aangepaste vakantieschip weer met vaarvakanties. Op maandag 30 augustus start de Zonnebloem weer met het vaarseizoen van het MPS vanaf vaste ligplaats aan de Rijnkade 1 in Arnhem. Het Nationaal Bestuur van de vereniging vindt het weer verantwoord om met een aantal extra maatregelen de vakanties weer geleidelijk op te starten. Wat hebben gasten, vrijwilligers en bemanning naar dit moment toegeleefd. Als je interesse hebt om in 2022 met ons op vaarvakantie te gaan laat dan hier je e-mailadres achter. Je ontvangt van ons dan in november bericht over de vaarroutes, de prijzen, etc. Aanmelden is dan ook pas mogelijk. “De gezondheid van onze gasten, vrijwilligers en bemanning zijn onze topprioriteit. We hebben er alles aan gedaan om op ons schip de veiligheid te kunnen bieden aan mensen met een lichamelijke handicap. We willen de vaarvakanties weer veilig en vertrouwd kunnen organiseren. Om die reden is de capaciteit beperkt met slechts de helft van de reguliere bezetting aan boord en gelden er extra voorzorgsmaatregelen.”....

Lees meer...
 
Gemeentelijke onderscheiding voor Angelien Liebers en Sascha Pouwels van The Moonlights
woensdag 25 augustus 2021 20:42

GROESBEEK - Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal reikte op woensdag 25 augustus  gemeentelijke onderscheidingen uit aan mevrouw A.C.H.M (Angelien) Liebers en de heer S.J.H.M. (Sascha) Pouwels van The Moonlights uit Groesbeek. Zij werden onderscheiden met de erepenning van de gemeente Berg en Dal. Angelien Liebers en Sascha Pouwels vormen samen The Moonlights een amusementsorkest met naamsbekendheid in Nederland en in het buitenland. The Moonlights hebben met diverse albums in de Nederlandse hitlijsten gestaan....

Lees meer...
 
Expositie on] geloof - Van Lieshout VI. Kleine Bartholomeuskerkje Beek
maandag 23 augustus 2021 23:02

BEEK - Expositie on] geloof - Van Lieshout VI. Solo-expositie van Van Lieshout VI waarin zij de kijker uitnodigt zich te verwonderen en prikkelt tot beantwoording van de vraag 'Wat geloof ik nu eigenlijk?’

*WAT geloof ik nu eigenlijk?

*Wat GELOOF ik nu eigenlijk?

*Wat geloof IK nu eigenlijk?

*Wat geloof ik NU eigenlijk?

*Wat geloof ik nu EIGENLIJK?

 

 

 

 

 

 


Op deze tentoonstelling wordt een selectie getoond van haar werk van de afgelopen twee jaar, waarin iedereen zich noodgedwongen terugtrok en alles door de lockdown goeddeels ongezien bleef. Naast recente fotomontages vind je het 3D-werk dat in België is tentoongesteld en het ‘quarantainesieraad’ dat ook in het CODA-museum werd geëxposeerd. Bartholomeuskerkje hoek Rijksstraatweg – Nieuwe Holleweg te Beek op zaterdag 28 & zondag 29 augustus 2021 van 11.30-17.30 uur.

Naast de expositie is er ook een SchrijfwandelingGeloof jij (nog) in sprookjes? Geloof jij dat je met kunst kunt praten, dat je woorden kunt vinden voor wat beweegt en klinkt? Laat je verrassen door wat je tegenkomt tijdens een creatieve schrijfwandeling op zondag 29 augustus van 14 tot 16 uur. Ervaren schrijfdocenten Wilma Eras en Manon Emons begeleiden de wandeling. Kosten € 15. Aanmelden via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Meer info www.vlvi.nl/expo


 

 
Dorpsagenda Leuth: Groenplan krijgt vorm
maandag 23 augustus 2021 19:44

LEUTH - Kom je vanaf de dijk Leuth binnenrijden, dan zie je het meteen: kleurrijke borders sieren de voorheen eenzijdige grasstroken langs de Steenheuvelsestraat. De eerste fase van het Groenplan, waarin ook de Hoge Kamp, Margrietstraat, Meester Pontenstraat, Kerkplein en Botsestraat werden opgeknapt, is klaar. Reden voor een feestelijke “opening” door wethouder Sylvia Fleuren op 25 september op het Kerkplein om 11.30 uur.

Burendag: Die datum is niet willekeurig gekozen. Dat weekend staan namelijk in het teken van de nationale Burendag. Onderhoud aan dit Leuthse Groenplan is een van de daarvoor aangemelde projecten; de door het vruchtbare zomerweer uitbundig groeiende nieuwe aanplant kan wel wat snoeiende en onkruid wiedende handen gebruiken. Alle inwoners die daaraan actief willen meewerken zijn van harte welkom.

Doe je mee? Aanmelden kan via de mail:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . In september volgt in De Rozet verdere informatie en mensen die zich aanmelden ontvangen natuurlijk ook persoonlijk bericht.

Vriendenkring: En dan: Hoe staat het eigenlijk met het vervolg? Als goedkeuring op ontwerp en subsidie-aanvraag wordt verkregen zal de tweede fase worden uitgevoerd: de vergroening van het terrein rond de Vriendenkring en Klaproosstraat. En dat geldt ook voor de rotonde aan de noord-oostkant van het dorp.

Kortom: Leuth is al flink opgeknapt en wordt nóg mooier. Laten we als trotse dorpsgenoten op Burendag massaal ons steentje daaraan bijdragen. Foto: dorpsagenda Leuth.


 
Politie op bezoek bij Peutercafé Leuth;
maandag 23 augustus 2021 19:15

LEUTH - Anderhalf jaar was er geen peutercafé in het Kulturhus van Leuth. Dit doordat ouders en kinderen door de coronamaatregelen niet te gelijk aanwezig mochten zijn. Het peutercafé is blij om weer te starten op maandag 6 september van 10.00 tot 11.30 uur in het Kulturhus Leuth aan de Reusensestraat 4. Deze eerste editie is er een speciale gast uitgenodigd! Hoeveel kinderen dromen er van om later brandweer of politieagent te worden. Het is nu hun kans om kennis te maken met een echte politieagent. Er komen twee wijkagenten werkzaam in de polder vertellen over hun werk. Peuters kunnen al hun vragen stellen en wie weet mogen ze ook nog even een kijkje nemen in de politiewagen, spannend! In het peutercafé kan je kind lekker spelen en fruit eten. Daarnaast kun je ook andere ouders, opa’s, oma’s of gastouders ontmoeten.

Heb je nog leuke ideeën voor een bijeenkomst of is er een onderwerp waarover je meer wil weten? Laat het weten, dat geeft het peutercafé inspiratie! Je kunt mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bellen met 06-82 61 26 12. Peutercafé Leuth wordt georganiseerd door een aantal ouders uit Leuth in samenwerking met Forte Welzijn, Partou en Kulturhus Leuth. Voor dit peutercafé hoef je je niet aan te melden. De activiteit is vrij toegankelijk voor inwoners van Leuth en omliggende dorpen. Hopelijk tot dan, gezellig! Meer informatie over Forte is te vinden op www.fortewelzijn.nl.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Museum De Kleine Heilige Geest weer open

GROESBEEK - Na geruime tijd is het weer mogelijk het museum De Kleine Heilige Geest te bezoeken. De maand oktober is Rozenkransmaand en in deze maand worden ook de H.H.Engelbewaarders herdacht. Naast de grote vaste collectie devotionalia zal in het museum deze maand aandacht geschonken worden aan rozenkransen, boeken, prenten en beelden. Daarnaast is een collectie Engelbewaarders te bezichtigen in beelden en prenten. Beelden van vroeger voor vandaag.  . U bent van harte welkom op zondag  24 oktober van 11 tot 17 uur in ons museum. Van Ruysdaelweg 37 Groesbeek.Voor ander dagen en tijden  alleen na telefonische afspraak. 024-6636755.


 
Open Huis zaterdag 2 oktober bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen

GROESBEEK/Horst - Zaterdag 2 oktober is het eindelijk weer zover: “Open Huis” bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek. Voor de eerste keer in 2021!

De basisregel “verplicht 1,5m afstand houden” verandert in een dringend advies om afstand te houden. Oftewel, u bent van harte welkom, maarhoudt afstand tot elkaar. Tijd: van 10.00 t/m 14.00 uur. U kunt dan (zonder afspraak vooraf) komen kijken naar onze rollators –douchekrukjes – rolstoelen – toilet-douchestoelen – toiletsteunen  – tilliften –  wandsteunen – scoot-mobielen – sta-op-stoelen – etc. Voor alle andere keren dat u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. We plannen in met minimaal een half uur de tijd per persoon,

Raadpleeg s.v.p. onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl. De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken: “fun” voorgehandicapte kinderen (denk aan aangepast paardrijden, speciaal spelmateriaal, speelweek, atletiek).


 
Openingstijden gemeente Berg en Dal veranderen

Op vrijdag 3 september veranderen de openingstijden van de gemeente Berg en Dal. Vanaf die datum is de gemeente op vrijdagmiddag telefonisch niet meer bereikbaar. Ook de balies in het gemeentehuis zijn vanaf die datum op vrijdagmiddag dicht....

Lees meer...
 
Gezocht: Nierdonor voor Debby

GEZOCHT NIERDONER VOOR DEBBY

LEUTH- Debby van Vendeloo stuurde ons het onderstaande bericht voor plaatsing, waaraan we natuurlijk graag voldoen!

Hallo allemaal, Mijn naam is Debby van Vendeloo, ben 38 jaar en woonachtig in Leuth ( bij Nijmegen). Ik ben geboren met de erfelijke en ongeneeslijke Longaandoening ( taaislijmziekte ). Daarvoor ben ik 17 jaar geleden getransplanteerd (aan mijn longen) en dat is heel lang goed gegaan. Ik heb wel een heel turbulent leven gekend op medisch gebied maar steeds krabbelde ik daar weer uit. Momenteel kamp ik met ernstige nierfalen en ben ik opzoek naar een Nierdonor. Ik heb nu nog een nierfunctie van 15%. Niemand in mijn directe familie kan doneren daarom ben ik opzoek naar een Nierdonor.

Via deze weg hoop ik u te bereiken. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met mij op nummer: 06-31562798. Of mailen naar debjevanvendeloo@gmail.com Eigen foto.


 
Hartkoor Kekerdom zoekt enthousiaste dirigent m/v

KEKERDOM - In september weer veilig gaan zingen na de lange saaie Coronaperiode, daar verheugden onze koorleden zich allemaal heel erg op. Groot was dan ook de teleurstelling toen we onverwacht vernamen, dat onze sprankelende dirigente na 12 jaar gaat stoppen bij ons koor. Ze heeft ondertussen elders een vaste baan gekregen. Daarom zoekt het Hartkoor Kekerdom een enthousiaste dirigent m/v

Wij zijn een geliefd koor, dat...

Lees meer...
 
Kleding Weggeefwinkel Groesbeek

UPDATE: Tijdelijke verhuizing ingang kleding weggeefwinkel

GROESBEEK - Kleding weggeefwinkel verhuisd tijdelijk met ingang vanaf dinsdag 20 april. De organisatie van de weggeefwinkel, Pluryn en Forte Welzijn hebben na overleg met centrum manager Freek Stevens, een nieuwe ruimte gevonden om de vele ingezamelde kleding aan de man te brengen. Het oude pand van de Hema in het centrum van Groesbeek wordt ingericht door vrijwilligers en enkele sympathisanten. Op dinsdag en vrijdag is de winkel open van 10.00-14.00 uur. In verband met de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maximaal 6 personen gedurende 30 minuten tegelijk naar binnen. Vooraf aanmelden bij Wilma Fransen via 0611809216. Iedereen is van harte welkom!

GROESBEEK - Ook de weggeefwinkel mag eindelijk weer open. Voorlopig alleen op de vrijdagen van 12.30 tot 16.00 uur. Maak telefonisch een afspraak met Wilma Fransen via 0611809216. I.v.m. de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maar 2 bezoekers tegelijk naar binnen gedurende 30 minuten. Melden bij de ingang van het hoofdgebouw van Pluryn op Sportpark Zuid Nijerf 1 6562 KW Groesbeek. Er is voldoende in voorraad voor jong en oud van harte welkom.


 
Corona