Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Wandeling over de prachtige Mookerhei
Geschreven door red   
zaterdag 31 augustus 2019 22:27

MOOK – Niet allen op de Veluwe staat de heide in bloei, maar ook hier dichter bij huis kunt u genietenvan prachtige paarse kleuren. Namelijk op de Mookerhei. Waar eerst bos was is nu een wandeling over de Mookerhei zeker in deze periode de moeite waard. Dat dacht ook fotogaaf René Hendriks uit Beek. De Hei kleurt op veel plaatsen prachtige paars en met  mooie doorkijkjes en vergezichten .

Foto’s: © René Hendriks. of op


 

 
Afscheid Stef van de Pol als Kermismeester
zaterdag 31 augustus 2019 20:25

GROESBEEK - Zaterdagmiddag 31 augustus  heeft Stef v.d.Pol afscheid genomen als kermismeester omringd door de kermisexploitanten. Na 31 jaar tot volle tevredenheid van de Gemeente en de Kermisexploitanten. Wethouder Irma v.d. Schreur die ook economische zaken in haar portefeuille heeft overhandigde aan hem een cadeau namens de Gemeente. Te hopen is dat er weer een kermismeester komt die hart heeft voor de Kermis.

Foto’s: © Peter Farla.  of op  


 
De Kwieke Beekse Ouderen weer op de fiets
zaterdag 31 augustus 2019 17:10

BEEK – Vrijdag 30 augustus stapte vijftien Kwieke Beekse Ouderen  KBO  leden na een hete zomer, bij het tunneltje weer op hun fiets voor een flinke fietstocht, uitgezet door het fietsgilde Nijmegen, die begon met de van Randwijckweg via het Heumensoord naar Heumen waar bij de manege een koffie pauze was. Verder naar de Overasseltse vennen, waar de heide in een schitterende bloei stond, naar de Hatertse vennen waar geluncht werd, via de Berendonck, Lindenhout en Zwanenveldt met een mooie route terug naar Beek. De bijzonder pittige maar vooral fraaie tocht kwam ten einde met een drankje bij Sous les Eglise. Ook u kunt genieten van alles wat de KBO Beek u allemaal te bieden heeft, voor € 20,= per kalender jaar bent u lid van de sportiefste seniorenvereniging uit Beek, de KBO Beek. Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek, vertelt u er alles over, 024 3226377.

Foto’s: © René Hendriks. of op


 


 
Opening grensoverschrijdende Expo 82nd Airborne Divisie tentoonstelling in Groesbeek en Kranenburg.
zaterdag 31 augustus 2019 07:05

GROESBEEK / KRANENBURG - Vijdagmiddag 30 augustus verrichte wethouder Sylvia Fleuren met een korte toespraak in de hal van het gemeentehuis de officiële opening van de gecombineerde tentoonstelling “grensoverschrijdende gebeurtenissen en hun gevolgen tijdens  Operatie Market”.  Market was de codenaam van de luchtlandingen tijdens Operatie Market-Garden. De openingshandeling  bestond uit het luiden van een door landgoed Den Heuvel beschikbaar gestelde klok en het uitdelen in een oorlogshelm van  appels. De tentoonstelling is een tweeluik waarbij de gevolgen van enkele noodlottige gebeurtenissen tijdens de eerste twee dagen van Operatie Market centraal staan. Deel 1 is te zien in het gemeentehuis van Berg en Dal, deel 2 in het Rathaus van Kranenburg., tijdens de openingstijden. De  tentoonstelling is georganiseerd door de Stichting Airborne Vrienden Groesbeek. Kijk voor de tentoonstelling in Kranenburg op: Space van Wil. Klik hier

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op 
Eric Oudendijk nieuwe Koning Schutterij EMM Kekerdom
vrijdag 30 augustus 2019 21:47

KEKERDOM – Zondag 25 augustus werd er ook bij EMM (Eenracht maakt Macht) geschoten voor een nieuwe Koning(in) het was Eric Oudendijk die het 51 schot de vogel naar beneden haalde, samen met Joyce vormt hij het Koningspaar voor het komend jaar. Bij de jeugd  Ralph Loock zoon van de nu oude Koning die de vogel eraf schoot. Ook werden er jubilarissen gehuldigd, dit waren Rob Grotens en Han Haukes voor 25-jarig lidmaatschap. Jan Nielen voor 60-jarig lidmaatschap. Door de Kring Rijk van Nijmegen de Betuwe werden vier leden gehuldigd. Dit waren Jan klomp en  Jan Mulders, zij al 48 jaar vendelier, en ontvingen hiervoor de bronzen draagspeld van de kring. Twee bestuursleden Paul Geurts en Antoon van Haaren ontvingen de zilveren draagmedaille van de kring. De muziek werd verzorgd door  Fanfare UNA.  Foto: © Peter Hendriks.


 

 
Grafschennis op Kerkhof in Ooij
woensdag 28 augustus 2019 20:08

OOIJ – Op het kerkhof naast de St. Hubertuskerk zijn enkele graven vernield van één graf werd een kruis afgeslagen, bij een ander werd de steenplaat gelicht waardoor deze gebroken is. De grafschennis werd zondagmorgen j.l. ontdekt. Heeft u iets gezien of gehoord neem dan contact op met de politie op nr 0900-8844.  Foto’s: © Bert Roodbeen.


 

 
Schutterij Eendracht Ooij heeft weer een koningin
maandag 26 augustus 2019 20:44

OOIJ – Nadat schutterij Eendracht het een jaar zonder koning(in) paar heeft moeten doen, daar er vorig jaar geen kandidaten waren voor het koningsschot op de vogel. Werd zondag 25 augustus onder tropische temperaturen achter dorpshuis “De Sprong” weer het jaarlijkse Koningschieten gehouden. Ditmaal waren er gelukkig drie kandidaten die voor het koningsschot gingen. Burgemeester Mark Slinkman loste het  eerste schot, gevolgd door pastoor Henk Janssen en Ereleden, voor dat Koningsschot kon beginnen hadden enkele schutters de vogel al vleugel lam geschoten. De kandidaten Emiel Verstege, Renata de Vos en Christine Peters vd Brink konden hierna aantreden onder de schietmast voor het Koningsschot. Het was uiteindelijk Renata de Vos die met het 59e schot de vogel naar beneden haalde, zij zal met haar partner Emiel kermiszondag op 8 september geïnstalleerd worden als het nieuwe Koningspaar voor het  komend jaar. Jeugdkoning werd Rens Daamen, die hiermee Sil Verriet opvolgt. De vendeliers van de schutterij brachten als officiële afsluiting  een vendelhulde.  Voorafgaand aan het koningschieten werd door de drumfanfare van de schutterij en door muziekvereniging de Ooijse Toekomst een rondgang gemaakt door het dorp, ook de Duitse gasten van  ASG Nutterden liepen met hun koningspaar en schutters mee met de rondgang. De Eendracht heeft al jaren een vriendschapsband  met de Duitse schuttervan ASG Nuterden. De prijzen van het vogelschieten gingen naar: Kop: Fred Schel, R vleugel: Geert Verriet, L vleugel: Marga Reijnen, Staart: Appie Peters. Bij de jeugd was dit: R vleugel: Thomas Arnts. L vleugel: Rens Daamen. Staart: Thomas Arnts. De Jan Reijnen bokaal van het Lepel schieten ging naar Marco Groothuizen

Foto’s: © Bert Roodbeen. of op   


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Filmvoorstelling in De Mallemolen over Papoea Nieuw-Guinea en Kalimantan

Zondag 20 oktober twee films vertoond door J. Driessen ....

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Gezellige muziekavond met Zanggroep De Kèls

Groesbeek - De eerste “Kèlsavond” was in 2012 en die was ter gelegenheid van hun eerste lustrum. Op zaterdagavond 2 november aanstaande presenteren De Kèls inmiddels hun achtste Kèlsdag. Ook

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Typisch Groesbeek vanaf ma 30 sept t/m 17 okt op TV Ned 2

Vanaf vandaag 3 wekenlang van maandag t/m donderdag 19.15 19.50 uur Typisch Groebeek