Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Veteranendag gemeente Berg en Dal
woensdag 29 juni 2022 22:43

GROESBEEK – Woensdagmiddag 29 juni was de jaarlijkse #Veteranendag in het nieuwe Vrijheidsmuseum in Groesbeek. Er waren 70 veteranen, familie, begeleiders en vrienden aanwezig. We organiseren de Veteranendag om veteranen uit de gemeente Berg en Dal te eren.

Er waren speciale gasten aanwezig: de militair attaché van Oekraïne, kolonel Y. Herashchenko en zijn vrouw. Na indrukwekkende toespraken van kolonel Y. Herashchenko en burgemeester M. Slinkman was er een moment van samenzijn. Tijdens de borrel werden verhalen uitgewisseld en als afsluiting werd een ‘blauwe hap’ geserveerd. Bron/foto: gemeente Berg enDal.

Toespraken van Kolonel Y Herashchenko:....

Lees meer...
 
De Bastei: een Nijmeegse schatkamer aan archeologie
donderdag 23 juni 2022 22:50

NIJMEGEN - Tussen 2015 en 2018 voerde Bureau Archeologie en Bodemkwaliteit van de gemeente Nijmegen archeologisch onderzoek uit op het terrein waar op 19 mei 2018 museum De Bastei haar deuren opende. Vrijdag 17 juni 2022 presenteerde het Bureau het resultaat van dit onderzoek in De Bastei, in bijzijn van de adviseur van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed, José Schreurs en wethouder Bert Velthuis.
Het lijvige tweedelige verslag is....

Lees meer...
 
Certificaten jeugdbrandweerleiders Veiligheidsregio Gelderland-Zuid uitgereikt.
donderdag 23 juni 2022 13:03

BUREN - Voorzitter van Jeugdbrandweer Nederland Marcel Jonkman heeft op woensdag  15 juni de behaalde certificaten aan de jeugdleiders van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid uitgereikt. De Jeugdbrandweerleider begeleidt jeugdbrandweerleden van 12 tot 18 jaar. De jeugdleider geeft op een doelgerichte wijze sturing aan de jeugdleden, inspireert, stimuleert en motiveert de jeugdleden om samen te werken in een jeugdbrandweerteam. Daarnaast zorgt hij voor een fysiek en emotioneel veilig leerklimaat en beschikt over vakinhoudelijke kennis en didactische vaardigheden om oefeningen en instructie aan te bieden aan de jeugdleden. Jeugdcoördinator Jan van Amerongen van de regio Gelderland-Zuid vindt het geweldig dat zoveel jeugdleiders het certificaat hebben behaald. ‘Hierdoor kunnen goede oefeningen en lessen worden verzorgd waardoor de jeugdleden opgeleid worden volgens de brandweerlesstof. Door een goede opleiding bij de jeugdbrandweer is ook doorstroming naar de brandweer mogelijk’. De jeugdbrandweer kan nog nieuwe jeugdleden gebruiken. Neem daarvoor contact op met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

De volgende jeugdleiders, Paulien van Mourik, Jelle Treffers, Rick Bouwman, Martin Teunissen, Martijn Gerritsen, Eward v/d Born, Barry van Stuivenberg, Arjan Crum, Roderick Gramser, Lorenzo Molnár, Mathijs Pranger, Nick Wijnbelt, Marice van der Spek, Gert Jan Broekhuis, Robin de Haas, Henk van der Meer en Chris Kooiman hebben het certificaat jeugdleider ontvangen.

Kim van Zee-Marchal heeft het certificaat instructeur behaald om de jeugdleiders te mogen opleiden. Foto: Vrgz.


 
Politie dringend op zoek naar twee ontsnapte TBS’er; identiteit vrijgegeven.
donderdag 23 juni 2022 06:14


NIJMEGEN - De Hoofdofficier van Justitie van het Landelijk Parket vraagt uw aandacht voor het volgende: De politie is dringend op zoek naar de 24-jarige Luciano Dijkman en de 27-jarige Sherwin Benshomin Windster. Zij ontsnapten dinsdagavond rond 20.30 uur uit de Pompekliniek in Nijmegen. Onbekenden hebben met apparatuur een gat gemaakt in de omheining van de forensisch-psychiatrische kliniek. Daarna zijn ze gevlucht in een witte Volkswagen Golf met zonnedak. Meteen werd onder andere de politiehelikopter ingezet om de mannen op te sporen, maar tot nu toe is hun verblijfplaats onbekend. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig met het onderzoek.

Luciano Dijkman is in 2021 onherroepelijk veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf en TBS dwang voor een gewapende overval. Sherwin Benshomin Windster is in 2019 veroordeeld tot 5 jaar en 6 maanden gevangenisstraf en TBS voor een dubbele afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers is overleden.

Signalementen: Beide mannen hebben een normaal postuur. Windster is 1.74 meter, heeft 2 gouden tanden en een tatoeage op zijn borst. Hij droeg tijdens de ontsnapping een bruin trainingspak. Dijkman is 1.83 meter lang en droeg dinsdagavond een donkerblauw trainingspak. Als u hen gezien heeft of weet waar ze verblijven, benader hen niet zelf, maar bel direct de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Foto’s: Politie.nl


 
Zilveren Waalbrugspeld voor wethouder Bert Velthuis
donderdag 23 juni 2022 05:29

NIJMEGEN - Bert Velthuis ontving op 22 juni de Zilveren Waalbrugspeld van de gemeente Nijmegen voor zijn verdiensten als wethouder en raadslid. Bert Velthuis (SP) was actief als gemeenteraadslid van 2006 tot 2014. Van 2014 tot 2018 was hij wethouder Stedelijke Ontwikkeling, Grondbeleid, Wonen en Cultuur. Zijn tweede termijn als wethouder van 2018 tot heden had hij de portefeuilles Wijken, Openbare Ruimte, Vastgoed, Sport en Accommodaties. Burgemeester Bruls reikte de Zilveren Waalbrugspeld vanavond uit tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Hierin werd stilgestaan bij het afscheid van de wethouders van de collegeperiode 2018-2022 en de installatie van de nieuwe wethouders. Foto: Gemeente Nijmegen.


 
Akkoord op stedenbouwkundig plan Vijverhof
dinsdag 21 juni 2022 22:21

BERG en DAL - Goed nieuws: het college Berg en Dal heeft akkoord gegeven op het stedenbouwkundig plan van Vijverhof. Dat betekent dat we verder kunnen met de ontwikkeling van circa 120 woningen op deze prachtige locatie!

Dit staat er in het stedenbouwkundig plan…..

Lees meer...
 
Themamiddag KBO Beek. Speciale themamiddag voor alle senioren
dinsdag 21 juni 2022 05:40

Donderdagmiddag 7 juli organiseert de KBO Beek in hotel `t Spijker een speciale gezondheidsmiddag voor alle senioren uit Beek e.o. Aanvang 14.30 uur.Uw KBO Beek ontvangt deze middag Willemijn van der Ligt, huisarts, Anneke Wisse, POH-ouderen bij de huisarts en Ellen Broekhoven, jurist in zorg. Zij willen u deze middag graag wat vertellen over wat verstandig is om te regelen voor uw vertegenwoordiging in medische en financiële zaken en uw wensen voor de zorg in het algemeen en aan het einde van het leven in het bijzonder.

Vanuit hun kennis en ervaring in de praktijk willen zij u meer vertellen en informeren over de mogelijkheden om wensen vast te leggen en vertegenwoordiging goed te regelen. Natuurlijk zijn het serieuze zaken maar zij zullen proberen het voor u praktisch te houden. Vragen van u zijn dan ook van belang, noteert u uw vragen voor de dames nu alvast. De KBO Beek ontvangt u als onze gast met een kopje koffie of thee, in de pauze ontvangt u van ons nog een drankje. Deze gezondheidsmiddag mag u als senior beslist niet missen!!!

De KBO Beek biedt u de mogelijkheid om op de hoogte te blijven, DUS KOM!

Vakantie agenda:

Iedere maandag kleine fietstocht.

Iedere woensdag wandeling.

Donderdag 14 juli: Dagtocht Passieflorahoeve.

Vrijdag 20 juli: grote fietstocht met Magda Hectors.

Donderdag 11 augustus: middagtocht Imkerij.

Donderdag 18 augustus: KBO Beek middag in de Brasserie.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Nieuwe cursus EHBO - Reanimatie / AED

MILLINGEN a/d RIJN - Iets voor u..? Als er iets mis gaat…weet u, wat u moet doen..? Vindt u het belangrijk dat, als u iets overkomt, u goed geholpen wordt? Ongelukken gebeuren dagelijks, op het werk, in het verkeer maar ook in en rond het huis. Tijdens het werk voelt een collega zich niet goed…is het een beroerte, zijn hart? Kunt u wat doen? Weet u, wat u moet doen, als iemand iets overkomt zoals snijwond, verbrandingen, hartfalen, botbreuk, verslikking etc.? Zorg, dat u voorbereid bent......

Lees meer...
 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...