Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Margriet Bosma Nijmegenaar van het Jaar 2022
dinsdag 10 januari 2023 08:14

NIJMEGEN - Burgemeester Bruls maakte tijdens de nieuwjaarsreceptie op 9 januari 2023 bekend dat Margriet Bosma de Nijmegenaar van het Jaar 2022 is. Andere kandidaten waren Harrie Clemens en Emile van der Staak.

Margriet Bosma
Margriet Bosma werkt sinds 2014 op vrijwillige basis als coördinator bij de Voedselbank Nijmegen en Overbetuwe. Hier regelt zij alles op het gebied van de uitgifte aan klanten. Met enthousiasme en een warm hart stuurt zij haar mensen aan en probeert het uitgifteproces in goede banen te leiden. Het afgelopen jaar is het aantal huishoudens dat een beroep doet op de Voedselbank explosief gestegen van 750 naar 950. Samen met de vrijwilligers doet Margriet Bosma er alles aan om deze toename op te vangen en alle klanten te kunnen helpen....

Lees meer...
 
Nieuwjaarinstuif Ooijse KBO
zaterdag 07 januari 2023 16:46

OOIJ – Het heeft even geduurd, maar donderdag 5 januari kon de Ooijse KBO eindelijk weer een nieuwjaarsinstuif organiseren in de foyer van dorpshuis “de Sprong”.
In het openingswoord sprak vicevoorzitter Arnold Wulterkens dat het bestuur bijzonder blij was dat we na zo’n lange tijd weer samen konden komen, waarna hij even terug keek naar activiteiten van 2022 met name het 71 jarig bestaan  dat groots gevierd werd, verder ging hij in op de jaarlijkse activiteiten en het werk van de vrijwilligers. Ook benoemde hij de Zonnebloem die sinds 1 januari is opgeheven. De KBO heeft nu 358 leden. Hij wenste  eenieder het veel gezondheid en het allerbeste voor 2023.
Het werd een gezellige middag met een drankje snacks en een hapje, waarin het voor de nieuwe Sprong medewerkers Anne en Max een hele toer was om hun draai te vinden, maar met wat ondersteuning van het bestuur is het prima gelukt! De nieuwjaarscommissie had voor afwisseling gezorgd, met onder andere een optreden van de Ooijse zangeres Karin van Rens gevolgd door een quiz met als quizmaster Annie Verriet ze gaf een korte uitleg aan de 65 aanwezigen leden die uit 24 foto’s de namen van nationale personen moesten raden, hieruit moest dan weer uit 10 antwoorden een letter gekozen worden om tot de oplossing van de slagzin te komen. De winnaar(s) kreeg als prijs eeuwige roem en een foto in het eerstvolgende verenigingsblad e.v. Als afgevaardigde van de gemeente Berg en Dal was wethouder Ria Barber aanwezig. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Nieuwjaarsinloop KBO Beek en Zonnebloem 2023
zaterdag 07 januari 2023 08:47

BEEK – Voor de laatste keer hebben donderdag 5 januari de KBO Beek en de Zonnebloem Beek weer de handen ineen geslagen om de senioren te laten genieten van een muzikale nieuwjaarsinloop-middag in het Kulturhus. Om het nieuwe jaar echt te laten beginnen, konden leden, donateurs en senioren elkaar nieuwjaar wensen, alles onder het genot van een glaasje en hapje. Bij de opening wenste KBO-voorzitter Gérard eenieder een gezond, gelukkig en liefdevol 2023 toe. Helaas was dit de laatste maal dat de beide verenigingen samenwerken, de Zonnebloem stopt i.v.m. gebrek aan vrijwilligers met al haar activiteiten. KBO-voorzitter bedankte Marian met een bloemetje, maar vooral voor de prettige en langdurige samenwerking.

De KBO Beek gaat als zelfstandig vereniging door met deze muzikale inloopmiddagen.
De beheerstichting van het Kulturhus had zich garant gesteld voor het kopje koffie of thee dat bij binnenkomst geserveerd werd, waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank. Na de koffie of thee was het aan de organiserende verenigingen om de aanwezigen van een consumptie te laten nuttigen met tussendoor enkele hartige snacks. De bekende live-entertainer Perry zorgde met zijn prima in het gehoor liggende muziek die en herinneringen wakker maakte, voor een fantastisch start van het nieuwe jaar zodat iedereen zich meteen er in thuis voelde en de beentjes snel van de vloer gingen. Ook lijndansers konden zich naar harte lust uitleven, alleen maar zitten, luisteren en keuvelen kon natuurlijk ook. Rond half vijf kwam er, na dankzegging aan de bestuursleden van de KBO Beek en in het bijzonder aan Gerard die zich had ontpopt van barman, ober tot fotograaf, langzaam een einde aan een bijzonder geslaagde middag.
Ook lid worden en de KBO Beek steunen, voor maar 20 euro per kalender jaar een heel jaar onder de pannen, u vaart er wel bij, Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek info 024 3226377. Foto’s: © Gerard van der Pluijm. Kijk HIER of op FB.


 
Pech voor de afvalophaler, even geen groencontainer geleegd
vrijdag 06 januari 2023 15:35

OOIJ -  Door een lekkage in het besturingssysteem kon vrijdag 6 januari de chauffeur zijn route niet afmaken en zijn in enkele straten waaronder Nassaustraat en de verder achterliggende straten de groencontainer niet geleegd en moest worden afgesleept door de fa:Houterman naar de Arn in Beuningen om daar te lossen, van daaruit naar de  garage voor reparatie.  Of er een andere wagen kon worden ingezet was nog onbekend? Foto: © Bert Roodbeen.

 

Foto: © Bert Roodbeen.


 
Lifeport Welcome Center opent de deuren voor internationale kenniswerkers, studenten en gezinnen
vrijdag 06 januari 2023 00:19
Op  foto: Maria Amjed uit Pakistan wordt als eerste bezoeker van Lifeport Welcome Center welkom geheten door medewerkers LWC, gemeente Nijmegen en IND.

NIJMEGEN - Internationale kenniswerkers en hun gezinsleden, wetenschappelijk onderzoekers, studenten, start-ups en buitenlandse investeerders kunnen vanaf 5 januari alles voor hun verblijf in Nijmegen regelen bij één loket: het Lifeport Welcome Center. De eerste officiële bezoekers werden met bloemen verwelkomd door medewerkers van de gemeente Nijmegen, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Radboud Universiteit. 

Deze nieuwkomers kunnen nu versneld hun formaliteiten voor inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) en het afhalen van hun verblijfsdocument regelen bij Lifeport Welcome Center. Ook ontvangen zij direct informatie over wonen, werken, leren en ondernemen in de regio. Zo wordt de kenniswerkers -en eventuele gezinsleden- een warm welkom geboden en wordt de regio aantrekkelijker voor hen om zich te vestigen wat een positief effect heeft op de regionale economie. Het Lifeport Welcome Center is gehuisvest op locatie Huize Heyendael op de Radboud-campus in Nijmegen....

Lees meer...
 
Gewaardeerde collega’s“TV ploeg” omroep Berg en Dal nemen afscheid
dinsdag 03 januari 2023 15:51

GROESBEEK - Jacqueline en Chris Bouwhuisen zijn gestopt als medewerker bij Omroep Berg en Dal. Zij hebben met heel veel plezier vele jaren, samen met andere medewerkers, het TV weekjournaal mede verzorgd. Gezien de leeftijd en het vele werk, dat dit wekelijks met zich meebracht, hebben zij afgelopen zomer al besloten te stoppen per 1 januari 2023. Ze gaan, zoals zij het zelf noemen, met het 2de pensioen. Heel veel dank voor de samenwerking als collega’s en geniet van jullie 2e pensioen. Met een gezond en gelukkig 2023! (Bert). Foto: Omroep Berg en Dal.


 
Wees voorbereid op koude ‘stormmaand’ januari
dinsdag 03 januari 2023 07:57

Januari is gemiddeld de koudste maand in Nederland en dan kunnen we te maken krijgen met extreem weer. Hoe kun je je erop voorbereiden als het weer ineens omslaat? Afgelopen jaren hebben we in Nederland te maken gehad met verschillende effecten van klimaatveranderingen. Denk aan zware stormen, hoosbuien, hitte en langdurige droogte. Deze onverwachte weertypen kunnen ons dagelijks leven ineens ontregelen. Daarom besteden we in januari aandacht aan overlast door neerslag, wind, sneeuw en ijs. Stormmaand: Januari wordt ook wel de...

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Die Goeie Ouwe Tijd 50 jaar regionale hits in de Vriendenkring.


 
KBO BEEK THEMAMIDDAG “BRANDVEILGHEID”

Donderdagmiddag 23 maart om 14.30 uur in de Spiegelzaal van het Kulturhus van Beek, heeft de KBO Beek een speciale themamiddag voor u over brandveiligheid. Wij zien....

Lees meer...
 
Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom

Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom

Laat de gratis aansluiting in je huis niet voorbijgaan ...

Regio - De informatieavonden zijn geweest en nu verder... Samen met KBO Ooij voor glasvezel van DELTA!!!!! http://aklam.io/kNNdra. KBO Ooij beveelt je glasvezel van DELTA aan.

Wanneer je een abonnement afsluit bij DELTA via de link verdien je niet alleen € 25 voor jezelf maar ook nog eens € 50 voor de club. Laten we nu de kans grijpen, doe mee en steun tevens ook KBO Ooij.

Bezoek de facebookpagina van KBO Ooij voor de link http://aklam.io/kNNdra of tik de link in je browser, of klik in dit bericht. Doe de postcode check en ontdek jouw aanbod! Om mee te doen aan de actie en de beloning aan jou en je club te kunnen toewijzen, dien je het glasvezelabonnement af te sluiten via de link van KBO Ooij.

Met glasvezel kunnen we samen voor wonen, gamen, werken en zorg de toekomst in. Voor vragen en advies voor een abonnement neem contact op met het Internetcafé van KBO Ooij of het Glasvezel Informatiepunt van Delta in het Kulturhus van Beek, geopend woensdag t/m vrijdag van 11.00tot 18.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Roerdompstraat 6.


 

 

 

Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom


De informatieavonden zijn geweest en nu verder...

 

Laat de gratis aansluiting in je huis niet voorbijgaan ...

Samen met KBO Ooij voor glasvezel van DELTA!!!!!

http://aklam.io/kNNdra

 

KBO Ooij beveelt je glasvezel van DELTA aan.
Wanneer je een abonnement afsluit bij DELTA via de link verdien je niet alleen € 25 voor jezelf maar ook nog eens € 50 voor de club.

 

Bezoek de facebookpagina van KBO Ooij voor de link http://aklam.io/kNNdra of tik de link in je browser, of klik in dit bericht. Doe de postcode check en ontdek jouw aanbod! Om mee te doen aan de actie en de beloning aan jou en je club te kunnen toewijzen, dien je het glasvezelabonnement af te sluiten via de link van KBO Ooij.

 

Met glasvezel kunnen we samen voor wonen, gamen, werken en zorg de toekomst in.
Laten we nu de kans grijpen, doe mee en steun tevens ook KBO Ooij.

 

Voor vragen en advies voor een abonnement neem contact op met het Internetcafé van KBO Ooij of het Glasvezel Informatiepunt van Delta in het Kulturhus van Beek

 
NS-fietsenstalling station Nijmegen de eerste 24 uur gratis

NIJMEGEN - Vanaf 1 januari 2023 is het stallen van de fiets in de NS-fietsenstalling onder station Nijmegen de eerste 24 uur gratis. Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en NS maken dit mogelijk. Ze breiden zo.....

Lees meer...
 
Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! Regeling

GROESBEEK - Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! RegelingWat is de Doe Mee! Regeling? De Doe Mee! Regeling is een regeling voor kinderen en volwassenen die door een laag inkomen moeite hebben om mee te doen in de samenleving. Een onderdeel van de Doe Mee! Regeling is het Kindpakket voor kinderen. Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! Regeling. Wat verandert er aan de Doe Mee! Regeling vanaf 1 januari 2023?  De gemeente stopt met het Kindpakket van de Doe Mee! Regeling.

 • Ook worden geen schoolkosten meer betaald.
 • Kinderen krijgen hetzelfde bedrag als volwassenen, namelijk € 100,-
 • De inkomensgrens wordt verhoogd van 120% naar 130% van de bijstandsnorm.
 • · Stichting Leergeld De Stuwwal komt in de plaats van het Kindpakket .

Vanaf 1 januari 2023 starten we met,,,

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

Akeeba Backup Lazy Mode


Action: start
Last backup: 1679094835 (2023/03/18 00:13:55 GMT)
Adjusted last backup time: 1679094000 (2023/03/18 00:00:00 GMT)
Days frequency: 10
Backup time: 00:00 (0 seconds)
Next Backup: 1679958000 (2023/03/28 01:00:00 GMT)
Next Backup: 1679961600 (2023/03/28 02:00:00 LOCAL)
Time Now: 1679372931 (2023/03/21 05:28:51 LOCAL)
I will not start a new backup.

Profiel informatie

Application afterLoad: 0.001 seconds, 0.29 MB
Application afterInitialise: 0.028 seconds, 1.14 MB
Application afterRoute: 0.032 seconds, 1.32 MB
Application afterDispatch: 0.140 seconds, 3.27 MB
Application afterRender: 0.222 seconds, 2.76 MB

Geheugengebruik

2926080

16 queries gelogd

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'kiitefdp8ro8d04q301jns7372'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1679372331' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'kiitefdp8ro8d04q301jns7372'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'kiitefdp8ro8d04q301jns7372','1679372931','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT *
    FROM jos_migration_backlinks
    WHERE url LIKE 'index.php?limitstart=49%' OR sefurl LIKE 'index.php?limitstart=49%'
 8. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 9. SELECT *
    FROM jos_jcomments_settings
 10. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 11. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 04:28:51' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 04:28:51' )
    ORDER BY  a.created DESC
    LIMIT 49, 22
 12. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 04:28:51' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 04:28:51' )
    ORDER BY  a.created DESC
 13. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 14. SELECT a.*, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1  
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 04:28:51' )  
    AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 04:28:51' )
    AND cc.id = 3
    AND cc.SECTION = s.id
    AND cc.published = 1
    AND s.published = 1
    ORDER BY a.ordering
    LIMIT 0, 7
 15. SELECT a.*,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 04:28:51' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 04:28:51' )
    AND s.id > 0
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND s.published = 1
    AND cc.published = 1
    ORDER BY a.created DESC
    LIMIT 0, 15
 16. SELECT `backupstart`
    FROM `jos_ak_stats`
    WHERE `origin` = "lazy"
    AND NOT(`status` = "failed")
    ORDER BY `backupstart` DESC
    LIMIT 0,1

Geladen taalbestanden

Niet vertaalde diagnostische strings

Geen

Niet vertaalde designer strings

Geen