Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Weer gaslek in Ooij
woensdag 01 september 2021 19:54

OOIJ – Woensdagmiddag was er wederom een gaslek in Ooij, hiervoor werd om 13.43 uur de brandweer van post Ubbergen gewaarschuwd. Ditmaal was lek in de Nassaustraat. Zoals bekent worden er in deze straat rioolwerkzaamheden verricht, waarvoor i.v.m. het grondwater bronbemaling moet worden verricht, de oorzaak lag dus niet in het graafwerk , maar bij de drainagepijpen die de grond ingeperst moesten worden, hierbij is vermoedelijk de leiding geraakt. Op het lek werd voor de zekerheid een generatorcontainer geplaatst. Direct omwonenden werd geadviseerd het gas af te sluiten en ramen en deuren te sluiten ze mochten er ook niet meer in of uit. Met een ventilator van de brandweer werd de gaslucht verspreid. Liander heeft vervolgens het lek opgespoord en gedicht. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Vrouwen in de meerderheid bij Berg en Dalse lintjesregen 2022
dinsdag 31 augustus 2021 23:30

GROESBEEK - Verenigingen geven gehoor aan oproep burgemeester Bij de afgelopen lintjesregen ontvingen zes inwoners van Berg en Dal een Koninklijke Onderscheiding. Mooi en welverdiend. Alleen … dit waren allemaal mannen. Reden voor burgemeester Slinkman om op te roepen tot het voordragen van meer vrouwen. Dat heeft effect gehad: een meerderheid van de ingediende aanvragen voor 2022 betreft dames die zich lange tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. Mark Slinkman: “Vrouwen doen zeker niet onder voor mannen als het gaat om vrijwilligerswerk. Toch gaat landelijk tweederde van alle lintjes nog steeds naar een man. Hoog tijd om dat te veranderen en al die stille krachten alsnog in een oranjezonnetje te zetten!” De ingediende aanvragen zijn dus geen reden om nu op de lauweren te gaan rusten, vindt de burgemeester. Eén zwaluw maakt immers nog geen zomer. Slinkman hoopt dat verenigingen doorgaan met het voordragen van vrouwelijke vrijwilligers. Er zit nog heel veel verdienste in het sportieve, culturele en maatschappelijke leven van Berg en Dal. Burgemeester Slinkman: “En kijk ook verder dan degenen die lang bestuursfuncties vervullen. Voor hen natuurlijk alle waardering, maar vergeet ook al die vrouwen –en mannen!- niet die tientallen jaren de handjes letterlijk uit de mouwen steken. Op de velden, in de kantine en de schoonmaak.” Foto: Marcel Vink.


 
Stichting Taxus Taxi zamelt ruim 4.360 chemokuren in
dinsdag 31 augustus 2021 23:08

REGIO - Met een groot genoegen kijken wij terug op een zeer geslaagde taxus inzameling van 2021. Het doel dat we onszelf gesteld hebben lag op 425.000 kilo vers snoeisel. Uiteindelijk is dit 480.000 kilo geworden, een fantastisch resultaat! Deze gigantische hoeveelheid is goed voor meer dan 4.360 chemotherapieën. We zijn ontzettend blij met het resultaat” verteld Werner Toonen van Stichting Taxus Taxi. “Zonder alle mensen die dit jaar hun takje hebben bijgedragen was het nooit gelukt. Heel erg bedankt.” Dit alles hadden wij ook nooit gekund zonder de inzet van onze vrijwilligers, gemeenten, hoveniers, verenigingen, bedrijven en natuurlijk de prettige samenwerking met verschillende media. Wij willen jullie hartelijk danken voor deze warme bijdrage aan ons doel. Mochten er vragen zijn, dan zijn wij zoals gewoonlijk bereikbaar via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en via 06-53 569 970. Graag zien we jullie weer terug tijdens de Taxus Taxi Actie van 2022! Eigen foto. Met vriendelijke groet, Stichting Taxus Taxi.....

Lees meer...
 
Jubilarissen EHBO Millingen / Kekerdom
dinsdag 31 augustus 2021 14:22

MILLINGEN a/d RIJN - Zaterdagavond 28 augustus zijn, na de Algemene Ledenvergadering van EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom in café-zaal ’t Fuske in Millingen aan de Rijn, 3 (van de 4) jubilarissen gehuldigd voor hun jarenlang lidmaatschap.
De jubilarissen 2021 werden door de voorzitter van de EHBO-vereniging gehuldigd met bijbehorend jaarspeldje, oorkonde en een mooi boeket bloemen.

*40 jaar Ruth Awater uit Kekerdom *20 jaar Harrie Ermers, Jeroen Haan *5 jaar Hanneke van Swelm (niet aanwezig).

Het aantal leden zal, naar alle waarschijnlijkheid, eind dit jaar over de 100 gaan en de vereniging wordt steeds meer ingezet bij lokale en regionale evenementen. De opleiding tot LOTUS is gevolgd door Theo Burgers en Richel Bach en beide zijn geslaagd.
Voor de vereniging is dit heel fijn om 2 Lotussen te hebben, die direct aan de vereniging verbonden zijn. Op de basisschool is de vereniging actief in het geven van EHBO lessen voor kinderen. Het goed blijven functioneren van alle AED’s en de geografische spreiding van deze levensreddende apparaten is een voorname zorg en taak van de vereniging.
De EHBO-vereniging is opgericht in 1946 en bestaat dit jaar 75 jaar. Daarom kregen alle leden een leuke attentie in de vorm van een tinnen mini-vuistje, die aan de aanwezigen werd uitgedeeld door Jolanda Vergeer, de secretaris.
Iemand in nood bij u in de buurt, dat kan zomaar gebeuren..! Wilt u dan kunnen helpen..? Als u geïnteresseerd bent in de nieuwe basisopleiding EHBO of Reanimatie/ AED,
neem dan contact op met Alex Janssen, 06 - 10434247.
Alle EHBO-lessen vinden plaats in de kantine van het clubgebouw van SC Millingen/Odio aan de Hoefseweg in Millingen aan de Rijn.
Kijk gerust ook eens op onze site: www.ehbomillingenkekerdom.nl of op
Facebook: EHBO Millingen aan de Rijn / Kekerdom..Bestuur EHBO vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom. Foto’s: Hans Driessen
. Kijk HIER.


 
Seizoen afsluiting Speulplek Ooij
maandag 30 augustus 2021 19:53

OOIJ – Nat en druilerig was het zondag 29 augustus de seizoenafsluiting van kinder “Speulplek”aan de Rietlanden. Ondanks dit, deerden het de kinderen niet en deden ze waar voor ze gekomen waren, zoals springkussen, stokbrood bakken op het kampvuur, sminken graveren in mergelstenen en andere activiteiten.

 

 

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
De Posthoorn Leuth gerenoveerd
zondag 29 augustus 2021 12:04

LEUTH – De Leuthse familie van Eck, Lowie, Lenny en hun kinderen Sil en Fenne zijn ruim 20 maanden bezig geweest om het oude monumentale woonhuis aan de Steenheuvelsestraat te renoveren. Het vooroorlogse huis is oorspronkelijk in 1936 gebouwd waar de eerste eigenaar er een schildersbedrijf annex drogisterij in vestigde. Vanaf 1956 heeft het geruime tijd dienst gedaan als postkantoor van Leuth, ook staat het op de gemeentelijke monumentenlijst. Het toepasselijke houten bord “De Posthoorn”als kenmerk is dan ook door de familie weer terug geplaatst aan de voorgevel van het huis. Zaterdag 28 augustus was het dan eindelijk mogelijk om de vaste en trouwe hulp van de gehele renovatie te bedanken. Samen met een wederhelft beleefde ze een prachtige middag en avond om te borrelen en te eten. Familie en vrienden ontzettend bedankt. Gr, Lowie, Lenny, Sil en Fenne van Eck. In het Leuthse boek “Het ziet hier zwart van de wittelakens” staat op blz. 45 meer over de geschiedenis van het pand. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Scholen beginnen weer!!
vrijdag 27 augustus 2021 21:04

Na een lange zomervakantie is het opeens zover... de scholen gaan weer beginnen!


Let daarom extra op in het verkeer.

De drukte in het verkeer neemt toe en dat is voor iedereen even wennen. Niet alleen voor de kinderen en jongeren in het verkeer. Maar ook voor autorijders. Wist u dat er vlak na de zomervakantie duidelijk meer ongelukken gebeuren onder fietsende scholieren?

Zo zorgen we ervoor dat onze jeugd veilig naar school kan.

*Pas uw snelheid aan.

*Rij mobielvrij.

*Neem bewust deel aan het verkeer en voorkom afleiding.

Vermijd schoolzones: Rond de opening en sluiting van de scholen is het vaak extra druk in de schoolomgeving. Is een andere route mogelijk? Vermijd dan wegen langs scholen. Rustiger voor u en voor de scholieren.

Werk vanuit huis: Is thuiswerken ook voor u een mogelijkheid? Zo helpt u zeker in deze periode mee aan veiliger verkeer!

Vertrek op tijd: U heeft meer tijd om veilig van A naar B te komen. Ook bent u geduldiger naar uw medeweggebruikers toe.

Pak de fiets: Is het niet echt nodig om met de auto op pad te gaan? Dan is het een idee om op de fiets te stappen in deze periode. Dit zorgt voor minder gemotoriseerd verkeer en is nog gezond ook.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Museum De Kleine Heilige Geest weer open

GROESBEEK - Na geruime tijd is het weer mogelijk het museum De Kleine Heilige Geest te bezoeken. De maand oktober is Rozenkransmaand en in deze maand worden ook de H.H.Engelbewaarders herdacht. Naast de grote vaste collectie devotionalia zal in het museum deze maand aandacht geschonken worden aan rozenkransen, boeken, prenten en beelden. Daarnaast is een collectie Engelbewaarders te bezichtigen in beelden en prenten. Beelden van vroeger voor vandaag.  . U bent van harte welkom op zondag  24 oktober van 11 tot 17 uur in ons museum. Van Ruysdaelweg 37 Groesbeek.Voor ander dagen en tijden  alleen na telefonische afspraak. 024-6636755.


 
Open Huis zaterdag 2 oktober bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen

GROESBEEK/Horst - Zaterdag 2 oktober is het eindelijk weer zover: “Open Huis” bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek. Voor de eerste keer in 2021!

De basisregel “verplicht 1,5m afstand houden” verandert in een dringend advies om afstand te houden. Oftewel, u bent van harte welkom, maarhoudt afstand tot elkaar. Tijd: van 10.00 t/m 14.00 uur. U kunt dan (zonder afspraak vooraf) komen kijken naar onze rollators –douchekrukjes – rolstoelen – toilet-douchestoelen – toiletsteunen  – tilliften –  wandsteunen – scoot-mobielen – sta-op-stoelen – etc. Voor alle andere keren dat u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. We plannen in met minimaal een half uur de tijd per persoon,

Raadpleeg s.v.p. onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl. De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken: “fun” voorgehandicapte kinderen (denk aan aangepast paardrijden, speciaal spelmateriaal, speelweek, atletiek).


 
Openingstijden gemeente Berg en Dal veranderen

Op vrijdag 3 september veranderen de openingstijden van de gemeente Berg en Dal. Vanaf die datum is de gemeente op vrijdagmiddag telefonisch niet meer bereikbaar. Ook de balies in het gemeentehuis zijn vanaf die datum op vrijdagmiddag dicht....

Lees meer...
 
Gezocht: Nierdonor voor Debby

GEZOCHT NIERDONER VOOR DEBBY

LEUTH- Debby van Vendeloo stuurde ons het onderstaande bericht voor plaatsing, waaraan we natuurlijk graag voldoen!

Hallo allemaal, Mijn naam is Debby van Vendeloo, ben 38 jaar en woonachtig in Leuth ( bij Nijmegen). Ik ben geboren met de erfelijke en ongeneeslijke Longaandoening ( taaislijmziekte ). Daarvoor ben ik 17 jaar geleden getransplanteerd (aan mijn longen) en dat is heel lang goed gegaan. Ik heb wel een heel turbulent leven gekend op medisch gebied maar steeds krabbelde ik daar weer uit. Momenteel kamp ik met ernstige nierfalen en ben ik opzoek naar een Nierdonor. Ik heb nu nog een nierfunctie van 15%. Niemand in mijn directe familie kan doneren daarom ben ik opzoek naar een Nierdonor.

Via deze weg hoop ik u te bereiken. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met mij op nummer: 06-31562798. Of mailen naar debjevanvendeloo@gmail.com Eigen foto.


 
Hartkoor Kekerdom zoekt enthousiaste dirigent m/v

KEKERDOM - In september weer veilig gaan zingen na de lange saaie Coronaperiode, daar verheugden onze koorleden zich allemaal heel erg op. Groot was dan ook de teleurstelling toen we onverwacht vernamen, dat onze sprankelende dirigente na 12 jaar gaat stoppen bij ons koor. Ze heeft ondertussen elders een vaste baan gekregen. Daarom zoekt het Hartkoor Kekerdom een enthousiaste dirigent m/v

Wij zijn een geliefd koor, dat...

Lees meer...
 
Kleding Weggeefwinkel Groesbeek

UPDATE: Tijdelijke verhuizing ingang kleding weggeefwinkel

GROESBEEK - Kleding weggeefwinkel verhuisd tijdelijk met ingang vanaf dinsdag 20 april. De organisatie van de weggeefwinkel, Pluryn en Forte Welzijn hebben na overleg met centrum manager Freek Stevens, een nieuwe ruimte gevonden om de vele ingezamelde kleding aan de man te brengen. Het oude pand van de Hema in het centrum van Groesbeek wordt ingericht door vrijwilligers en enkele sympathisanten. Op dinsdag en vrijdag is de winkel open van 10.00-14.00 uur. In verband met de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maximaal 6 personen gedurende 30 minuten tegelijk naar binnen. Vooraf aanmelden bij Wilma Fransen via 0611809216. Iedereen is van harte welkom!

GROESBEEK - Ook de weggeefwinkel mag eindelijk weer open. Voorlopig alleen op de vrijdagen van 12.30 tot 16.00 uur. Maak telefonisch een afspraak met Wilma Fransen via 0611809216. I.v.m. de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maar 2 bezoekers tegelijk naar binnen gedurende 30 minuten. Melden bij de ingang van het hoofdgebouw van Pluryn op Sportpark Zuid Nijerf 1 6562 KW Groesbeek. Er is voldoende in voorraad voor jong en oud van harte welkom.


 
Corona