Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Feest 5 jaar Ooij in beweging
maandag 04 juli 2022 13:38

OOIJ - Op 6 juli 2022 bestaat de Beweegtuin naast het dorpshuis ‘’De Sprong’’ 5 jaar. Dat is een feestje waard! Iedereen is van harte uitgenodigd voor dit feestelijk jubileum. Er zijn dan diverse speciale gasten aanwezig en je kunt deelnemen aan leuke bewegingsactiviteiten.                              Lokatie: Beweegtuin.Tijd: 6 juli, van half drie tot half vier. Archief foto: © Bert Roodbeen. 
Luchtballon land bij Ooij
zondag 03 juli 2022 18:29

OOIJ – Een luchtballon had zaterdagavond rond 21uur zijn landingsplaats dicht bij Ooij uitgezocht, laag over het dorp vaarde hij richting St. Hubertusweg om vervolgens te landen in een weiland achter de zorgboerderij aan de Erlecomsedam, een geschikte plek voor een landing, waar hij ook weer makkelijk kon worden opgehaald door de volwagen. Foto’s: © Bert Roodbeen.

 

 

 

 

Kijk HIER of op FB. 
Beek Bruist Taptoe
zondag 03 juli 2022 14:06

BEEK - Het feestweekend van Beek Bruist ging na de wasserijspelen een dag eerder, zaterdagmiddag 2 juli verder met een Taptoe op de Schuttersweide voor ’t Höfke. Na de rondgang door het dorp van schutterij B.U.B. waarbij de schutterlijke hoogheden waren opgehaald. Onder een stralende hemel opende harmonie “Kunst Na Arbeid” (K.N.A.) uit Beek de Taptoe, gevolgd door een debuut optreden van de nieuwe aanwas van de jeugdvendeliers, hierna verzorgde muziekverrein Bernau e.V uit het Schwarzwald-Deelstaat Baden-Wuttenberg- een optreden met als laatste een optreden van ‘’Batavorum Pipes & Drums’’ uit Nijmegen. Een gezamenlijk optreden sloot de middag muzikale middag af. De op het programma staande ‘’Brassband Amizade Monte Ren” kon helaas niet aanwezig zijn. Foto’s © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Examen Jeugd Eerste Hulp 2022
zaterdag 02 juli 2022 22:39

MILLINGEN a/d RIJN- Zaterdag 2 juli  deden vanaf 10.00 uur 5 leerlingen van groep 8 van de basisschool in Millingen a/d Rijn examen Jeugd Eerste Hulp en Reanimatie/AED. De heer Koen Iepstra uit Nijmegen was de externe officiële EHBO-examinator. De laatste weken zijn vrijwillige medewerkers van de EHBO-vereniging Millingen a/d Rijn-Kekerdom bezig geweest met het verzorgen van lessen Jeugd Eerste Hulp voor leerlingen van de hoogste groepen van de basisschool.In boeiende lessen werd uitleg en demonstratie gegeven over Jeugd Eerste Hulp. In de kantine van Sportpark De Hove waren Richel Bach en Theo Burgers, beide Lotus, het slachtoffer en de leerlingen konden hun kennis en vaardigheden van Jeugd EHBO en Reanimatie/AED tonen aan de EHBO-examinator. Tijdens de examens zijn géén foto-opnamen gemaakt. Na afloop deelde de examinator mede, dat alle 5 leerlingen geslaagd zijn Aan de geslaagden werd een medaille en een extraatje uitgereikt. Het officiële EHBO-diploma volgt per post. De 5 geslaagde leerlingen zijn in elk geval dit jaar ook lid van de EHBO-vereniging. In de kantine waren de ouders aanwezig en waren trots, dat hun kind geslaagd is. Na de uitreikingen op het buitenterras aan Maritt van der Waal, Robin de Kleijn, Bregje Raaijmakers, Hayley de Haan en Fien Mallo werd de instructeur Alex Janssen en de examinator Koen Iepstra bedankt. Van de EHBO-vereniging ontving de examinator een attentie.

De EHBO-vereniging Millingen a/dRijn-Kekerdom bedankt de basisschool, de ouders van de leerlingen en Koen Iepstra voor de samenwerking en het vertrouwen. Het Bestuur van de EHBO-vereniging Millingen a/d Rijn -Kekerdom. Foto’s: © Hans Driessen. Kijk HIER of op FB


 
Zomerevent in Kulturhus Beek.
vrijdag 01 juli 2022 23:10

BEEK - Aan het begin van zomer organiseerden op woensdag 29 juni de Inloop & Ontmoeting samen met de Zonnenbloem en KBO Beek een topdag voor alle senioren, het Zomerevent. Om 10.30 uur werd de dag geopend met een geurend kopje koffie of thee en een gebakje. Rond 12.30 uur werd er een overheerlijke lunch geserveerd, kopje soep, een mooi aangeklede salade en heerlijk ijsdessert, een consumptie hoorde daar ook nog bij. Nadat iedereen z’n buikje rond gegeten had, zorgde live entertainer Perry voor een muzikale  wereldmiddag , met muziek die bij iedereen goed in het gehoor lag, waar heerlijk op gedanst kon worden, ook onze lijndansers deden hun uiterste best. ’N consumptie en nog enkele hapjes maakten er een fijne seniorendag van, tegen 16.00 uur kwam er langzaam aan een einde aan een onvergetelijke dag.

Vanwege dit succes hebben de drie samenwerkende organisaties besloten om op woensdag 23 november het sinterklaas-festival op poten te zetten.
Paulien van Inloop & Ontmoeting, Marian van de Zonnebloem en Gérard van KBO Beek danken alle aanwezigen en medewerkers.

Agenda KBO Beek: Donderdag 14 juli, uitstap Passieflorahoeve Vrijdag 29 juli, grote fietstocht door Rikie Willems Donderdag 11 augustus, middagtocht Imkerij.

Ook u kunt onvergetelijke dagen meemaken, lid worden van de KBO Beek, doet u voor maar € 20,= per kalender jaar. Bel voor inlichtingen 024-3226377. Foto’s: © René Hendriks. Kijk HIER of op FB.


 
Koninklijke Onderscheiding voor J.H.M. (Sjef) Wieland
vrijdag 01 juli 2022 15:47

OOIJ - Op vrijdag 1 juli kreeg de heer J.H.M. (Sjef) Wieland uit Ooij een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal reikte de onderscheiding uit tijdens een besloten bijeenkomst in Oortjeshekken. De heer Wieland is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Wieland is in Ooij altijd actief geweest op vele gebieden. De Koninklijke Onderscheiding kreeg hij voor al zijn verdiensten.

KBO- Ooij: De heer Wieland heeft zich lange tijd ingezet voor de ouderen. Sinds 2011 was hij voorzitter van KBO Ooij. Daarvoor was hij de penningmeester. Hij verzorgde onder andere de themamiddagen van de KBO en bezocht de vergaderingen van de Unie KBO/PCOB. Ook was hij lid van de seniorenraad van de gemeente Ubbergen.

SVO’68: Ook bij voetbalvereniging SVO’68 heeft de heer Wieland zijn sporen verdiend. Hij was daar onder andere 15 jaar voorzitter, verzorgde de administratie van het clubhuis en leverde een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van het nieuwe sportcomplex.

Overige verdiensten: De heer Wieland was interim-voorzitter en vele jaren burgerlid van de commissie Algemene zaken en Financiën van het CDA Ubbergen. Hij was lid van de commissie 100 jaar kerk van de Parochie St. Hubertus. Hij heeft ook meegewerkt aan het rapport van de commissie Vraaggericht Werken. En van 2006 tot 2020 leidde hij bezoekers in de Ooijpolder rond, als gastheer in de zonnetrein van Stichting Van Steen en Natuur. Hij was penningmeester van de seniorenraad, bestuurslid van de klussendienst en lid van het Oranje comité Ooij. In het verleden was hij ook nog penningmeester van het schoolbestuur van basisschool ‘Op Weg’.

Eerdere onderscheidingen: De heer Wieland is in het verleden al vaker onderscheiden. Hij kreeg op 7 mei 2022 de zilveren goudomrande speld van de KBO-afdeling Gelderland. Hij was erelid van SVO voetbal en kreeg in 2012 de Gouden KNVB speld voor zijn vele verdiensten voor SVO’68. Carnavalsvereniging De Deurzakkers reikte hem in 2020 de Ballenmakerspenning uit voor zijn inspanningen voor de ouderen in de Ooijse gemeenschap. Na al deze onderscheidingen volgde nu dus een welverdiende Koninklijke Onderscheiding voor de heer Wieland. Ook van het KBO Ooij bestuur was er een bloemetje voor de decorandus. Foto’s © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Boekpresentatie NYMA-geschiedenis.
donderdag 30 juni 2022 08:45

NIJMEGEN – Woensdagmiddag 29 juni werd door STIENEO (Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omgeving) het boek over de geschiedenis van de Kunstzijde Spinnerij NYMA gepresenteerd. De presentatie vond plaats op het terras van horecagelegenheid ‘’De Achtertuin” op het Vasim terrein, indertijd het meest moderne productiegebouw van de NYMA.
Na de opening door STIENEO voorzitter Tom Smits, beantwoorde acteur van het boek Henk Janssen vragen van Piet Hieltjes over de geschiedenis van de NYMA en tot stand komen van het boek waar wethouder Noël Vergunst, een belangrijke rol in heeft gespeeld bij de realisering van dit boek, oorspronkelijk zou hij het éérste exemplaar in ontvangst nemen, maar was op verhinderd, nu werd éérste exemplaar aangeboden aan de 90-jarige Cees Alewijnse kleinzoon van Cornelis Alewijnse de stichter van elektrotechnisch bureau Alewijnse. Dit bedrijf was gevestigd aan de Waalkade, precies op de plek waar nu De Bastei is verrezen. Bij de genodigden waren o.a. medewerkers van de nieuwe NYMA, vertegenwoordigers van verenigingen van oud-medewerkers van de Nijmeegse industrie, oud-medewerkers van de NYMA, vertegenwoordigers van de gemeente. Hierna kregen de aanwezige een unieke rondleiding door het NYMA en Vasim gebouw, welke momenteel grondig wordt verbouwd. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Nieuwe cursus EHBO - Reanimatie / AED

MILLINGEN a/d RIJN - Iets voor u..? Als er iets mis gaat…weet u, wat u moet doen..? Vindt u het belangrijk dat, als u iets overkomt, u goed geholpen wordt? Ongelukken gebeuren dagelijks, op het werk, in het verkeer maar ook in en rond het huis. Tijdens het werk voelt een collega zich niet goed…is het een beroerte, zijn hart? Kunt u wat doen? Weet u, wat u moet doen, als iemand iets overkomt zoals snijwond, verbrandingen, hartfalen, botbreuk, verslikking etc.? Zorg, dat u voorbereid bent......

Lees meer...
 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...