Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Tranen in Ooij bij afcheidsconcert zangroep De Kèls
dinsdag 19 oktober 2021 18:38

OOIJ –Bij het één na laatste afscheidsconcert zondagmiddag 17 oktober in dorpshuis De Sprong van zanggroep De Kèls uit Groesbeek sprongen aan het einde van het optreden met het lied Das Letzte Lied gezongen door Theo Jansen, zowel bij het publiek als zangers de tranen in de ogen. Met name voor oprichter Theo Jansen die oorspronkelijk Erlecom komt was het een emotioneel moment.
Het afscheid stond al een jaar eerder geplant, maar daar stak Corona een stokje voor. Rond de 150 mensen hadden een kaartje gekocht voor een succesvol optreden van De Kèls en genoten met volle teugen. De handen gingen extra op elkaar voor speciaal voor Ooij gecomponeerde lied “Ooij, Dorp aan de Waal”, en gezongen door oud-Ooijenaren Wim Gerritzen en Lam Groothuizen.
De 22 koppige zanggroep  onder leiding van dirigent Louis van Waarsenburg

wilde er na 14 jaar op het hoogtepunt  mee stoppen, nu ze nog allemaal erbij zijn, ook de leeftijd speelde een rol in het besluit, de oudste is al 80 plus. Heeft u nog echt niet genoeg van  De Kèls, dan heeft u nog één kans op zaterdagmiddag 11 december 14.00 uur in De Mallemolen in Groesbeek.De kaartverkoop hiervoor start op maandag 25 oktober uitsluitend verkrijgbaar aan de kassa van De Mallemolen(geopend van 09.00 tot 12.00 uur). De toegangsprijs bedraagt € 5,00. Reserveren is niet mogelijk! Er zijn alleen zitplaatsen! Foto’s © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Nieuwe spuitwagen en jubilarissen Brandweer Groesbeek.
zondag 17 oktober 2021 22:56

GROESBEEK - Zaterdag 16 oktober vond in Groesbeek de jaarlijkse korpsmiddag van het plaatselijk brandweerkorps plaats. Twee brandweerlieden werden gehuldigd met hun respectievelijk 25- en 40-jarig jubileum. Ook onthulde burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal een splinternieuwe brandweerwagen.....

Lees meer...
 
Chrysantenactie Muziekvereniging UNA Kekerdom
zaterdag 16 oktober 2021 23:37

KEKERDOM - Op zaterdag 23 oktober van 10.00 tot 12.00.u. kunt u bij UNA terecht voor de welbekende bolchrysanten. In verband met de coronamaatregelen komen we niet langs, maar kunt u de chrysanten kopen bij zaal UNA, Weverstraat 58 Kekerdom. Vooraf bestelde chrysanten worden in Leuth, Kekerdom en Millingen gratis bezorgd. Bestellen kan bij Ruth Awater: 0481-43 21 67 of Dorien Janssen: 0481-43 19 87 (liefst ’s avonds na 18.00u). De prijs is net zoals de voorgaande jaren €3,50. (i.v.m. corona verzoeken wij u om gepast te betalen).


 
Veteranendag Vrijheidsmuseum
maandag 11 oktober 2021 22:39

GROESBEEK -  Op maandag 11 oktober 2021 organiseerde  de gemeente Berg en Dal haar jaarlijkse Veteranendag. Deze Veteranendag is bedoeld voor alle veteranen die in de gemeente Berg en Dal wonen. Graag wilden we de Veteranendag zoals altijd in juni houden. Door de coronamaatregelen was dit helaas niet mogelijk. Na de het tonen van de coronapas, was er koffie/thee en gebak. Een toespraak in de filmzaal door museum directeur Wiel Lenders  en  burgemeester Mark Slinkman kregen de 82 veteranen een korte film te zien met Stef Bos waarin hij de veteranen toezong met het lied “Een veteraan herken je niet” op de Nederlandse Veteranendag 2021 in juni in de Koninklijke Schouwburg in den Haag.

In groepen verdeeld volgde hierna onder leiding van gidsen een rondleiding door het museum. De middag werd afgesloten met een drankje en iets te eten. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB. Fim Stef Bos HIER.


 
Regenboogvlag wappert op Coming Out Dag
maandag 11 oktober 2021 19:28

NIJMEGEN - Maandag 11 oktober is Coming Out dag, de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor seksuele en genderdiversiteit. Wethouder Grete Visser deed vandaag, samen met leerlingen van basisschool Petrus Canisius, de aftrap voor Coming Out dag, bij de St. Stevenstoren. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. 

Acceptatie blijft nodig: Aandacht voor acceptatie van seksuele en genderdiversiteit blijft belangrijk. Lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenderpersonen – zowel volwassenen als jongeren – hebben nog steeds te maken met scheldpartijen, pesterijen, seksueel geweld, bedreigingen, verstoting en fysiek geweld, thuis, op school, werk of op straat.

Nijmegen Regenboogstad: Coming Out dag is een Amerikaans initiatief uit 1988 om iedereen die nog ‘in de kast zit’ aan te moedigen zich niet langer schuil te houden. Sinds 2009 wordt 11 oktober ook in Nederland georganiseerd. Nijmegen is één van de 75 regenbooggemeenten – ook wel regenboogsteden – in Nederland. Een regenbooggemeente is een gemeente die zich actief inzet voor de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse personen (LHBTI’s).

Activiteiten: Er zijn in Nijmegen verschillende activiteiten in het kader van Coming Out dag. Voor een overzicht zie https://cocregionijmegen.nl/coming-out-dag/ Foto's: Gem Nijmegen.


 

 
Bielemantreffen OEV Millingen.
zondag 10 oktober 2021 21:40

MILLINGEN a/d RIJN - Zaterdag 9 oktober werd in het gebouw van schutterij OEV (Orde –Eendragt-Vreugde) het eerder uitgestelde Bielemantreffen gehouden, hiervoor hadden zich 60 deelnemers van 16 Gelderse schutterijen aangemeld waaronder ook vrouwen. Het wedstrijd podium was vanwege de spaanders goed beveiligd op gebouwd. Er werd in de klassen, aspiranten (11/ 13), junioren (14/15) en senioren vanaf 16 jaar gestreden om de felbegeerde Bieleman trofee.
Nadat er de loting was geweest kon de strijd beginnen die voor elke hakbeurt 3 minuten mocht duren om de 140 boomstammen van 1/5 meter aan gort te slaan. Na de finale ronde volgde snel de uitslag en die luide:

Aspirant:
1 Luuk Hendricksen 1.27.4. St. Martinus Greffelkamp .

Junioren :
1 Damian Verwaaij. 0.37.33. St. Martinus Greffelkamp.
2 Niels Lenderik. 1.21.13. St. Martinus Greffelkamp.
3 Tom Hendricksen. 1.52.16. St. Martinus Greffelkamp.

Senioren:
1 Sam Zegers. 0.30.97. Loil Vooruit Didam.
2 Henri Lenderink. 0.37.78. St. Martinus Greffelkamp.
3 Roel Kersjes. 0.50.78 St. Martinus Greffelkamp.

Ook deden er twee dames mee, namelijk Susan Horstink en Melanie Menting. Ze kwamen niet verder dan de eerste ronde. Hun haktijden waren respectievelijk 1.40.3 en 1.41.03, ze kregen hiervoor herinnering prijs,
Voorafgaand aan de prijs uitreiking werd de Millingese Bieleman Mark van Rens bedankt voor zijn werk met name de decorstukken voor de Bieleman-afdeling hij gooit er nu het bijltje er bij neer. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Y.A. te Riele-Wijers
zaterdag 09 oktober 2021 22:46

NIJMEGEN/ Berg en Dal.-Op zaterdag 9 oktober kreeg mevrouw Y.A. (Yvonne) te Riele-Wijers uit Groesbeek een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit. Dit deed hij na afloop van de thema-middag van de Luisterlijn Nijmegen. Mevrouw Te Riele is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze kreeg deze onderscheiding voornamelijk voor haar werkzaamheden voor de Luisterlijn. Mevrouw Te Riele is sinds 1990 vrijwilliger bij THD (SOS Telefonische Hulpdienst). THD heet nu de Luisterlijn. Wekelijks bellen mensen haar daar voor een vertrouwelijk gesprek. De bellers zoeken iemand om hun zorgen en verdriet of blijdschap mee te delen. Mevrouw Te Riele heeft zich tussen 1995 en 2015 ook ingezet voor de selectiecommissie. Hiervoor voerde ze vele kennismakingsgesprekken met nieuwe vrijwilligers. De Luisterlijn koppelt nieuwe vrijwilligers aan ervaren vrijwilligers. Mevrouw Te Riele is sinds 1995 mentor en deelt zo haar ruime ervaring met de nieuwe medewerkers. Hiermee heeft ze een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en de continuïteit van de vrijwilligers geleverd. Ze was ook lid van de vrijwilligersraad. Ze deed diverse hand- en spandiensten en was ook betrokken bij de organisatie van themadagen en feestelijke gebeurtenissen. Naast de Luisterlijn heeft mevrouw Te Riele zich ook op andere gebieden verdienstelijk gemaakt:  Ze was 12 jaar wekelijks vrijwilliger bij Radio Groesbeek. Ze was o.a. presentator, maar deed ook vele andere klusjes. *Ze begeleidde 6 jaar wekelijks een bewoner van Stichting Maria Roepaan, dit is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en ze was van 1992 tot 2008 mantelzorger van haar moeder.

Sinds lange tijd speldde de burgemeester Slinkman het lintje weer zelf bij mevrouw Te Riele op. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

De Ooijse Bandijk afgesloten

OOIJ- De Ooijse Bandijk is van 2 t/m 17 december afgesloten voor al het doorgaand verkeer tussen de Leuthsestraat en de Kruisstraat. We gaan de uitgesleten bermkanten herstellen. De afsluiting geldt voor alle weggebruikers.Er is een omleidingsroute via de Leuthsestraat en de Kruisstraat. Foto: Gemeente Berg en Dal.


 

 
KBO BEEK NIEUWS bloemschikavond afgelast.

BEEK - Beste leden, lezers, door het oprukkende corona virus is de KBO Beek helaas genoodzaakt de bloemschikavond van 8 december in hotel `t Spijker af te gelasten...

Lees meer...
 
Geen nieuwjaarsreceptie in Berg en Dal in 2022

Door corona houdt de gemeente Berg en Dal ook in 2022 geen nieuwjaarsreceptie. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit tot zijn spijt besloten. Sinds de herindeling in 2015 wordt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie druk door alle ....

Lees meer...
 
Weer schaap dood gebeten in de Ooijpolder

WERCHEREN- Vrijdagavond 13 november  om 18 u op zelfde plek weer een schaap dood gebeten. De schapen houder wilde net zijn schapen opstallen. Samen besloten om schaap te laten liggen en foto val er bij te hangen.

Beelden cam Wilbert Verriet klik HIER en HIER

 


 
Grote Nikolausmarkt Kranenburg afgelast.

KRANENBURG/Dld - Op 4 en 5 december zou dit jaar weer de traditionele "Grote Nicolaasmarkt" plaatsvinden in Kranenburg.

Lees meer...
 
Tijdelijke afsluiting RijnWaalpad langs Lentse Plas

Het deel van het Fietspad RijnWaalpad langs de Lentse Plas (tussen Moeke Nijmegen en Genesisstraat) is vanaf maandag 11 oktober tot uiterlijk vrijdag 19 november op doordeweekse dagen afgesloten voor....

Lees meer...
 
Duurzame Dorpen Tour op 13 oktober in Leuth

LEUTH- Op woensdag 13 oktober organiseert de werkgroep van het Duurzaamheidscafé Berg en Dal weer een gevarieerd informatief programma, dit keer in de grote zaal van de Vriendenkring in Leuth....

Lees meer...