Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Video UPDATE 08-04-2020: Persbericht burgemeester Mark Slinkman over Coronavirus in gemeente Berg en Dal
donderdag 09 april 2020 05:46

Video UPDATE 08-04-2020: Persbericht burgemeester Mark Slinkman over Coronavirus in gemeente Berg en Dal                Klik op foto


 
Romeins gezichtsmasker klaar voor vertrek uit Millingen.
woensdag 08 april 2020 21:22

Millingen a/d Rijn - Het grote Romeins gezichsmaskermasker ‘’Het Gezicht van Nijmegen’’ dat vanaf februari 2019 door kunstenaar Andreas Hetfeld in Millingen werd gebouwd heeft dinsdagmorgen 7 april de loods van scheepswerf Shipyard verlaten en op een ponton op de scheepshelling van de werf gehesen. Na te zijn gezekerd kreeg hij een scheeps-terwaterlating en rolde zo langzaam de boothelling af het Rijn water in. Een dag later zal het op transport gaan naar het stadseiland Veur-Lent bij de Spiegelwaal bij Nijmegen.

Het kunstwerk weegt 4 Ton. Kunstenaar Andreas Hetfeld was al vanaf februari 2019 bezig met het 2.5 meter brede en 6 meter hoge masker, eerst bij scheepswerf Gelria in Nijmegen en vanaf april 2019 in een loods van scheepswerf Shipyard in Millingen a/d Rijn. het kunstwerk ‘’Het Gezicht van Nijmegen’’ kost in totaal zo'n 100.000 euro, met een bijdrage van de gemeente Nijmegen van 20.000 euro, de rest werd bijeen gebracht door sponsoring bijeen is gebracht. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB

Kijk HIER voor video omroep Berg en Dal camera Peter Hendriks.


 

 
Onvrede optreden Kloostertuin uitgepraat
dinsdag 07 april 2020 22:36

Groesbeek - Handhavers van de politie en de gemeente Berg en Dal hebben zondag 5 april een muziekoptreden voor bewoners van Kloostertuin/Mariendaal in Groesbeek helaas moeten beëindigen. Toevallige voorbijgangers bleven massaal staan luisteren, met groeps-vorming tot gevolg. Hierdoor werden de veiligheidsvoorschriften overtreden die gelden om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan....

Lees meer...
 
“Maak een videoboodschap voor een ander” en voor verzorgingshuizen
dinsdag 07 april 2020 20:20

Millingen a/d Rijn/ Beek/ Groesbeek Zaterdag 4 en dinsdag 7 april konden bezoekers bij de supermarkt in Millingen en Beek en de weekmarkt in Groesbeek. een videoboodschap inspreken Dit werd gedaan op initiatief van Henk en Carolien Peters van Duijnhoven en Sonja van Duijnhoven, in samenwerking met omroep  Berg en Dal. De videoboodschappen konden worden ingesproken voor bewoners  en personeel in verzorgingshuizen in de gemeente Berg en Dal, om ze een hart onder de riem te steken.Bij Peter Hendriks van omroep Berg en Dal achter de camera maakten tientallen hier gebruik van, zoals, Angela Sanders uit Millingen voor haar moeder, die in aanleunwoning van het Gasthuis woont, waar ze nog steeds boodschappen voor mag doen en zo haar nog kan zien, zij spreekt alle lof uit voor het personeel, die op hun tenen lopen, dat wordt buiten de camera bevestigd door een langskomend personeels lid. Ook Anja de Boer uit Millingen wenst de bewoners en personeel van het gasthuis St. Jan de Deo sterkte toe. De uit Bergharen afkomstige Gert-Jan Bruisten doet nu boodschappen voor zijn dochters, waarvan één in het gasthuis in Millingen werkt en de ander in het verzorgingshuis in Beuningen, hij heeft elke dag contact met ze, nu zegt hij, kun je zien hoe belangrijk het werk in de zorg is dat jaren lang onderschat werd. Hij hoopt dat dit alles snel voorbij is en wenst iedereen sterkte. Nadat alle de opnamen gemonteerd zijn zal het uitzendt schema bekent worden gemaakt op de  kabelkrant en facebook van omroep Berg en Dal bekend worden gemaakt. En op deze site. TV kanaal nummers de omroep zijn: ZIGGO kanaal 335. KPN 1440. Vodafoon 741. Foto’s: © Bert Roodbeen, Joop Verstraaten, Karola Hendriks. Kijk HIER of op FB.


 
Aanvullende Coronamaatregelen op campings, vakantieparken en andere recreatielocaties in Gelderland-Zuid
vrijdag 03 april 2020 20:21

Gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen op campings, vakantieparken, jachthavens en andere recreatielocaties moeten vanaf 2 april 2020 gesloten zijn. Deze maatregel is onderdeel van de aanvullende Coronamaatregelen van het Kabinet. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft vandaag alle eigenaren van dergelijke voorzieningen hierover per brief geïnformeerd. Accommodaties die zijn voorzien van eigen sanitaire voorzieningen zijn wel toegestaan. Voor recreatiegelegenheden waar kampeermiddelen of accommodaties geen eigen sanitaire voorzieningen hebben, betekent dit dat zij geen gasten kunnen ontvangen en/of kunnen laten overnachten. De maatregel geldt voor alle campings en recreatieparken in Nederland, in ieder geval tot 28 april 2020.

De maatregel staat beschreven in de noodverordening van Gelderland-Zuid: https://www.crisisglz.nl/.

Daarnaast blijft het landelijke advies gelden:
- blijf zoveel mogelijk thuis. Thuis is in dit geval het kampeermiddel of de accommodatie;
- maximaal met 3 mensen bijeen (uitgezonderd gezinnen) én
- houd 1,5 meter afstand.


 
Plantenmarkt Werkenrode gaat niet door
vrijdag 03 april 2020 07:13

Groesbeek - De vertrouwde Plantenmarkt bij de kassen op het terrein van Pluryn-locatie Werkenrode Jeugd in Groesbeek gaat dit jaar niet door. De organiserende groenopleidingen van REA College en Werkenrode School achten het houden van de markt niet verantwoord, met het oog op het coronavirus. De Plantenmarkt vindt jaarlijks plaats op de twee dagen voor Moederdag. Dit jaar zou dat op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei zijn. Leerlingen verkopen dan de planten die zij voor hun opleiding of bij hun stagebedrijf hebben gekweekt. Volgend jaar vindt de Plantenmarkt weer gewoon in het weekeinde van Moederdag plaats en is iedereen weer welkom.


 

 
Video UPDATE 01-04-2020: Persbericht burgemeester Mark Slinkman over Coronavirus in gemeente Berg en Dal
donderdag 02 april 2020 13:06

Video UPDATE 01-04-2020: Persbericht burgemeester Mark Slinkman over Coronavirus in gemeente Berg en Dal. Klik op foto


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...