Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Willy Jansen nieuwe schutterskoning schutterij Vriendekring Leuth.
Geschreven door red   
maandag 19 september 2022 23:48

LEUTH Zondag 18 september werd er na twee corona jaren weer door schutterij Vriendenkring voor een nieuwe schutterskoning geschoten. Door het slechte weer werd vanonder een opgestelde tent geschoten. Het huidige koningspaar Wilfried en Amanda van Eck en jeugdkoning Lorenzo Jansen evenals het keizerspaar Hans en Dorien Jansen werden door schutterij en muziekvereniging D.E.S thuis opgehaald.  Wethouder Alex ten Westenend  van de gemeente Berg en Dal verrichte het eerste schot. Nadat de vogel van vlegellam was geschoten, kon er op de romp voor het koningschap geschoten worden, hiervoor melde zich één kandidaat n.l. Willy Janssen, hij had 88 schoten nodig om de romp te laten vallen en zich zo de  nieuwe koning schutterij Vriendenkring mag noemen. Samen met Helma is hij het koningspaar voor het koment seizoen, en volgt hiermee het koningspaar Wilfried en Amanda van Eck die twee jaar de titel vervuld hebben op. Ook jeugdkoning Lorenzo Jansen heeft twee jaar vol gemaakt, hij mag doorgaan als nieuwe jeugdkoning omdat hij als enigste kandidaat met 161 schoten de romp eraf schoot. Alvorens het huidige koningspaar en jeugdkoning werden onttroond kregen zij een koningspeld met het jaartal van het koningschap. Onder het spelen van het Wilhelmus werd nieuwe koningpaar Wlllt en Helma jansengeïnstalleerd.

De Kermis is van vrijdagavond 30 september21.00 uur  t/m dinsdagmiddag 18.00 uur.

De prijzen van de vogel gingen naar. * Kop Brigitte Thunnissen. *linker vleugel Petra Hubbers. * Rechter vleugel  Alex ten Westeneind. Jeugdvogel: *kop-linker-rechter vleugel-romp, Lorenzo Jansen. Foto: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Onthulling vernieuwde gedenk plaquette Erlecom.
Geschreven door red   
zondag 18 september 2022 23:47

ERLECOM Zondagmiddag 18 september vond de onthulling plaats van de vernieuwde   herinneringsplaquette waar nu na 78 jaar de nog ontbrekende naam van de toen 25 jarige   korporaal Romeo Hamel is toegevoegd, en zo de eer krijgt die hem toekomt. Het welkom en   ceremonie werd geleid door Maarten Dekkers samen met Jan van Eck één van de  initiatiefnemers. De plaquette is bevestigd aan de gevel van de boerderij van de familie van Thiel aan de Erelecomseweg 14. Samen met locoburgemeester Erik Weijers van de gemeente Berg en Dal onthulde familielid en nicht van Romeo Beth Hamel-Eiferten de plaquette. Sprekers waren o.a. door Colenel Daniel Gibson, 82e Divisions Artillery Brigade Commander,  locoburgemeester Weijers. (zie toespraak leesmeer.) De aalmoezenier sprak een gebed uit, op de bugel werd de Taps werd geblazen (Theo Jetten) met een moment stilte. Hierna volgde het Amerikaanse en Nederlandse volkslied. Kransen werden gelegd door de gemeente Berg en Dal, 82e Airborne Division, vertegenwoordiger Amerikaanse ambassade en stichting Groesbeek Airborne Vrienden en familie Hamel. Bloemen werden gelegd door James Cook, zoon van 3e division commandant Jurian Aron Cook. Beth Hamel-Eifert, sprak dankbaarheid uit, ,,Ik ben de Nederlanders zo dankbaar dat ze het nooit, nooit, nooit zijn vergeten”, zei ze. ,,We haalden er zo’n gevoel van steun uit dat we wisten dat hier door jullie voor Romeo’s graf werd gezorgd. Een Nederlandse familie adopteerde zijn graf. En wij zetten deze traditie hier nu voort.” Als afsluiting. sprak Jaeanne Melcher de Act of Remembransce.

De oorspronkelijke plaquette werd op 4 mei 2011 onthuld door Paul Wilbers burgemeester van de voormalige gemeente Ubbergen en veteraan George Roth en werd nu als herinnering aan soldier Abusch van de 82e Airborne  Division overhandigd. Voorafgaand aan de ceremonie werden de genodigde ontvangen met koffie en gebak in het restaurant van Hotel De Gelderse Poort in Ooij..---------------------------------------------------------------------------------------------

-Tijdens de Operatie Market Garden was op deze locatie een tijdelijke commandopost ingericht van de E. Compagnie 504th parachute Infantry Regiment onderdeel van de US 82 nd Airborne DivisionDe post werd in oktober 1944 getroffen door vijandelijk mortiervuur waarbij de gehele bezetting werd gedood of zwaargewond.-

Medewerking werd verleend o.a. door de groep Keep Them Rolling, Stichting Airborne Vrienden, die deze bijeenkomst mogelijk gemaakt had. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB. Toespraak locoburgemeester Weijers:.....

Lees meer...
 
Eerste fase nieuwbouw 48 zorgstudio’s Kalorama klaar.
zaterdag 17 september 2022 22:13

BEEK - De eerste van drie nieuwe zorggebouwen die Giesbers ontwikkelt en bouwt voor Kalorama in de heuvels van Beek zijn klaar; 48 zorgstudio’s voor mensen met dementie. Donderdag 15 september 2022 was de feestelijke oplevering en zijn de sleutels symbolisch aan Kalorama overgedragen. Kalorama gaat het nieuwe gebouw nu inrichten waarna de bewoners er rond half november kunnen gaan wonen. Toekomstbestendige oplossing voor huisvestingsvraagstuk: De wereld verandert en...

Lees meer...
 
Parachutisten springen boven Klein Amerika bij Groesbeek.
Geschreven door red   
vrijdag 16 september 2022 23:32

GROESBEEK - Ter ere van de 78ste herdenking van Operatie Market Garden sprongen vrijdagmorgen 16 september rond 09.00 uur en 10.00 uur uit een C42 Dakota 32 parachutisten van de  Parachute Group Holland boven de oorspronkelijke dropzone bij Klein Amerika. Zij sprongen met de ronde parachutes die minder bestuurbaar zijn. Na alle sprongen werd door de parachutisten een kleine herdenkingsceremonie aan de rand van de dropzone gehouden. Hierbij waren ook enkele militairen van de 82e Airborne divisie aanwezig. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
Herinrichting Ooijsegraaf naar Open Natuurgebied.
Geschreven door red   
vrijdag 16 september 2022 18:00

ERLECOM – K3 en ARK Natuurontwikkeling hebben de handen ineengeslagen om met in afstemming met de omgeving een plan te maken voor de aanleg van een nieuw natuurgebied in de Ooijsegraaf’. Hiervoor zijn vorig jaar gebiedsexcursies georganiseerd en zijn er de afgelopen maanden verschillende onderzoeken uitgevoerd. Donderdag 15 september werd hiervoor tussen 16.00 en 20.uur een inloop georganiseerd bij de boerderij van Charles Jeuken aan de Erlecomseweg. Belangstellenden konden de plannen bekijken en zich laten voorlichten. Er zal nu een vergunningprocedure is doorlopen kan er gestart worden o.a het plaatsen van een zandzuiger en aanleggen van pijpleidingen naar de Waal waar het gewonnen zand in schepen geladen wordt. Meer info op: K3 Delta.nl/ Ooijsegraaf

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
Tijdelijke halte St. Hubertusweg is weer terug in Ooij
Geschreven door red   
dinsdag 13 september 2022 14:42

OOIJDe tijdelijke halte met Abri (13sept) aan de St. Hubertusweg/Nassaustraat bij Ooij is weer terug- en misschien wel voor altijd? In ieder geval niet voor de werkzaamheden die van 12 t/m 16 september aan de Nassaustraat waar rioolputten verhoogd moesten worden, dit is al gebeurd, alleen de passagiers moeten nog even geduld hebben. Zaterdag 17 september gaat hij weer door het dorp??  Foto: © Bert Roodbeen.

 


 
Binnenkort: een ecologische pluktuin in Ooij
maandag 12 september 2022 22:44

OOIJ - In 2023 opent Gelukkige Groentes een pluktuin in Ooij. Dit is een tuin waar je zelf ecologisch geteelde groentes kan oogsten bij de boer. In 2020 startte de eerste pluktuin in Malden, waar nu een tweede locatie bij komt.

Op dit moment staan er suikerbieten op het perceel bij Ooijs Moois waar de nieuwe pluktuin komt. Deze gaan er in oktober af en dan start de aanleg van de pluktuin. Hiervoor gaan de initiatiefnemers – Sam Emons, Maarten Mulders en Jorian Damen – de samenwerking aan met stadsboer Jesse van Deelen, welke reeds werkt bij Ooijs Moois. In oktober gaan de eerste zaden en plantgoed al de grond in. Jesse van Deelen: “Vanaf mei 2023 kunnen de eerst ‘plukkers’ hun groentes komen oogsten.”

Groentes oogsten kan door een pluk-abonnement af te sluiten. Hierbij betaal je een bedrag van €315,- waarvoor je van mei t/m december kan komen plukken. “Omgerekend betaal je een tientje per week per persoon. Maar nog belangrijker: je betaalt de eerlijke prijs voor groentes. In de supermarkt zie je namelijk niet hoeveel gif er is gespoten of hoeveel CO2 er is uitgestoten om de groentes te in de schappen te krijgen. Wij willen de voedselketen verduurzamen door lokaal te produceren, dichtbij de consument en met respect voor de natuur”, aldus de initiatiefnemers.

In de pluktuin kan je straks bekende groentes vinden als de prei, bloemkool en aardappel maar ook onbekende gewassen zoals de tromboncino en de chioggia biet. Gedurende het seizoen zijn er meer dan 60 verschillende groentes en verse kruiden te oogsten. De reeds bestaande pluktuin in Malden is een groot succes: “We hebben plek voor 250 abonnementen, deze waren voordat de oogst in mei begon al uitverkocht. Op dit moment hebben we een wachtlijst met ruim 80 huishoudens. We zijn twee jaar geleden begonnen en zijn verrast dat het concept zo populair is.”

Geïnteresseerden voor de pluktuin in Ooij kunnen zich aanmelden via de website ooij.gelukkigegroentes.nl. Zij zijn welkom voor een rondleiding en kunnen alvast kennismaken met de boeren. Voor meer informatie kan er ook gemaild worden naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Kerststallen bezichtingen in Beek.

BEEK -KBO Beek penningmeester Ineke Huilmand neemt u mee naar lang vervlogen tijden. Naar......

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...