Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Opening Liberation wandelroute
zaterdag 07 september 2019 07:32

HEILIG LANDSTICHTING – Donderdagmiddag 5 september opende wethouder Annelies Visser bij deLuisterkei voor Museumpark Orientalis de Liberation Wandelroute op het museum terrein, dit in het kader van 75 jaar Market Garden herdenking. Na toespraken werden in twee groepen onderleiding van een verteller, hij vertelde op 12 plaatsen op het museum park uit het boekje “Verhalen Dichtbij dicht bij huis 1944-1945”. Na de wandeling kon men met een hapje en een drankje napraten in het museum Café.

Foto’s: © René Hendriks. of op


 
Bloemen-Knuffels en Briefjes voor Lieke.
woensdag 04 september 2019 19:44

mini-IMG 0008PERSINGEN/ Wercheren – Een dag nadat de Millingse leerlinge Lieke Steeg (11) op het fietspad langs de Thornschestraat door een verkeersongeval om het leven kwam is een speciaal hiervoor een berm herdenkingsplek ingericht, waar medeleerlingen stoppen bloemen een knuffel en briefjes met lieve teksten neer te leggen, het aantal hiervan groeit met de minuut. Enkele scholier is vergezeld door een ouder of een ander volwassen. Zowel op de oude als nieuwe school is een herdenkingshoek voor ingericht. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Onbegrip voor nieuwe bankplaats in Ooij
woensdag 04 september 2019 17:27

OOIJ - Hoewel er overal in de gemeente Berg en Dal nieuwe bankjes geplaatst worden, is er onbegrip gerezen bij mensen over het plaatsbeleid en de keuze van bankjes in de gemeente met name in Ooij. Onlangs werd er aan de Hubertusweg ter hoogte van Jonkmanshof en Kerkdijk langs het fietspad een nieuw bankje geplaatst, je zou verwachten dat hij op dezelfde plek zou komen als op de nu verwijderde oude plaatst, wat altijd een prima pauze plaats is geweest om te rusten en te lunchen en waar je de ook je fiets kwijt kon. Nee dacht men we zetten hem om de hoek met rugleuning naar het fietspad, en je waar je fiets kwijt kunt op het fietspad, want in de berm valt hij om! Wie er ook om vallen zijn de mensen die er gaan zitten, namelijk de berm loopt schuin naar beneden en is voor vooral de ouderen gevaarlijk om niet naar beneden te glijden en het prikkeldraad te belanden volgens enkele passanten. Volgens hen moet hij weer snel terug naar zijn oude plaatst!! Het zicht naar het dorp is minder door de begroeiing, maar naar de stuwwal bij Beek des te beter! Foto’s: © Bert Roodbeen.

 


 
Wylerbergmeer vanaf 13 september weer open voor recreanten Zwemverbod blijft nog wel van kracht
woensdag 04 september 2019 06:20

BEEK -De werkzaamheden op Wylerbergmeer lopen op schema. Deze zijn naar verwachting in de tweede week van september afgerond waardoor het recreatiegebied vanaf vrijdag 13 september weer open gaat voor recreanten. Het zwemverbod blijft nog wel van kracht. Medio juni startten de baggerwerkzaamheden om de zwemwaterkwaliteit te verbeteren. Er was de laatste jaren een terugkerend probleem met blauwalg. Terreineigenaar Leisurelands heeft goede hoop dat met de start van het nieuwe hoogseizoen, op 1 mei 2020, Wylerbergmeer weer een zwemlocatie met goede waterkwaliteit kan bieden.

Wylerbergmeer werd enkele maanden gesloten in verband met de veiligheid van bezoekers tijdens de werkzaam-heden. Om de kwaliteit van het zwemwater te verbeteren is de plas uitgebaggerd. Er is 30.000 m3 slib uit de plas gehaald. Het slib is toegepast om de bodemkwaliteit van een aangrenzende akker te verbeteren. De locatie is afgestemd met Vogelwerkgroep Nijmegen en Stichting Flora Fauna Werkgroep Gelderse Poort, om verstoring van plaatselijke flora en fauna te voorkomen. Het kan enige tijd duren voordat bekend is of door het verwijderen van het slib het probleem van de blauwalg is verholpen.

Nieuw zandstrand: Tevens is een

Lees meer...
 
Ernstig ongeval op de Thornshestraat. Persingen/Wercheren
dinsdag 03 september 2019 21:04

PERSINGEN /WERCHEREN - Dinsdagmiddag 3 september heeft er een ernstig ongeval plaats gevonden op de Thornshestraat te hoogte van Wercheren waarbij een 11 jarige scholiere uit Millingen a/d Rijn werd geschept door een auto die een eind verder in een weiland tot stilstand kwam. Het slachtoffer die op het fietspad reed is hier bij overleden, ook een andere scholiere werd hierbij geraakt en verwond.  De oorzaak is onbekend hier wordt onderzoek naar verricht. Ook de trauma helikopter kwam ter plaatse. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Beek, Ooij en Leuth spelen samen Pétanque
maandag 02 september 2019 07:21

BEEK - Zaterdag 31 aug. kwamen in Beek de drie jeu de boules verenigingen uit de polder bij elkaar om na twee keer uitstel vanwege de hitte, het Bol-on -tour toernooi te spelen. Dit toernooi wordt gespeeld ter afsluiting van de drie Boltoernooien die al gespeeld zijn deze zomer. Weer was het een hete dag maar dankzij de bomen was er de nodige schaduw. Wel waren het vaak verhitte partijen. De teams werden samengesteld door èèn speler van Beek, èèn speler van Ooij en èèn speler van Leuth. Door deze samenstelling, die bij iedere ronde anders was, speelde iedereen over drie rondes tegen 9 verschillende spelers. Voor de uitslag van de wedstrijden werden alleen de pluspunten geteld. Na drie rondes waren de winnaars bekend. Voor de derde plaats werd een beslissingsronde gespeeld door Wil de Haas van De Zilveren Kogels uit Ooij en Ine Gout van PV. Beek die door Ine werd gewonnen. De tweede plaats voor Ben Rutten van PV. Leuth en de eerste plaats was voor Nolda Langens van PV. Leuth. De Bol- commissie kan weer terugkijken op vier sportieve speeldagen voor de drie verenigingen uit de polder, die volgend jaar zeker een herhaling krijgt.

Foto’s: © Peter Farla. Omroep Berg en Dal.  of op


 
Vrijheidsmuseum opent de deuren voor publiek
zondag 01 september 2019 20:28

v.l.n.r. Teun van Doorn, Lara Smyrek, Maria Diedenhofen, Ria Roosendaal en Ute Mulder.

GROESBEEK – Na een bouwperiode van bijna 1 jaar en de tijdelijke sluiting van het voormalige Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 tijdens de maand augustus is het Vrijheidsmuseum nu gereed. Op zondagmiddag 1 september opende het gloednieuwe Vrijheidsmuseum  om 12.00 uur haar de deuren voor het grote publiek. Het is daarmee het eerste WO2 museum dat in het officiële herdenkingsjaar van 75 Jaar Vrijheid na een bouwperiode (her-)opent. De ingebruikname van het Vrijheidsmuseum werd na het welkomswoord door museumdirecteur Wiel Lenders worden gemarkeerd door een betekenisvolle symbolische handeling, het doorknippen van het lint voor de ingang door drie senioren en twee junioren. Dit zijn op foto v.l.n.r. Teun van Doorn, Lara Smyrek, Maria Diedenhofen, Ria Roosendaal  en Ute Mulder. Teun rijdt voor toeristen Fieldtrips in een historisch militair voertuig  de laatste zijn als gidsen o.a (Duitstalige) verbonden aan het museum De muzikale entourage voor het ruim aanwezige publiek kwam van “De Pauwergirls”.  zie ook leesmeer...

Foto’s: © Bert Roodbeen.  of op 

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Filmvoorstelling in De Mallemolen over Papoea Nieuw-Guinea en Kalimantan

Zondag 20 oktober twee films vertoond door J. Driessen ....

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Gezellige muziekavond met Zanggroep De Kèls

Groesbeek - De eerste “Kèlsavond” was in 2012 en die was ter gelegenheid van hun eerste lustrum. Op zaterdagavond 2 november aanstaande presenteren De Kèls inmiddels hun achtste Kèlsdag. Ook

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Typisch Groesbeek vanaf ma 30 sept t/m 17 okt op TV Ned 2

Vanaf vandaag 3 wekenlang van maandag t/m donderdag 19.15 19.50 uur Typisch Groebeek