Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Onderscheiding voor mevrouw. P.B.M. Aarts uit Beek.
donderdag 14 april 2022 17:03

NIJMEGEN - Woensdag 13 april 2022 kreeg mevrouw P.B.M. (Pauline) Aarts uit Beek een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit. Dit deed hij bij een minisymposium ter gelegenheid van het 40 jaar jubileum en afscheid van mevrouw Aarts bij haar werkgever Sint Maartenskliniek. Mevrouw Aarts is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Aarts zorgde voor....

Lees meer...
 
Hobby-& snuffelmarktroute in Ooij
dinsdag 12 april 2022 22:41

OOIJ. De zon deed zondag 10 april goed zijn best om van de eerste “hobby-& snuffelroute” in het dorp en er buiten een succes te maken, z’n 35 deelnemers hadden zich aangemeld om tussen 11 en 16 uur op eigen terrein een kraam op te zetten om hun hobby of tweedehands spullen aan de man te brengen, voor menig bezoeker aanleiding om nu eens een niet een rondje om het dorp te doen, maar er doorheen om te zien of er nog iets bij op de kop getikt kon worden. Volgens de organisatie was het een geslaagde dag, “voor herhaling vatbaar”. De opbrengst gaat naar de voedselbank.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Bus lijn 80 blijft toch door Ooij rijden.
zondag 10 april 2022 07:16

Ooij - De bus van lijn 80 blijf gewoon door Ooij rijden, dat bericht de Gelderlander in haar uitgave van vrijdag 4 april 2022.

Zie Gelderlander

 

 

 


 

 
Koninklijke Erepenning voor Voetbal Vereniging Trekvogels.
zaterdag 09 april 2022 14:15

NIJMEGEN – Vrijdag 8 april werd bij V.V. Trekvogels om 1922 uur het jaar van oprichting het startschot gegeven voor 100 jaar V.V. Trekvogels. Bij het woord van welkom werd door Joost Gerrits (penningmeester) een schrijven voor gelezen van oud voorzitter Theo Janssen, die om reden van gezondheid er helaas niet bij kon zijn.

Burgemeester Bruls kwam speciaal naar de Luciaweg om de vereniging te feliciteren met deze mijlpaal en te vertellen dat hij de voetbalvereniging Trekvogels de Koninklijke Erepenning met oorkonde mocht overhandigen. De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. De Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling. De gemeente Nijmegen is trots op een vereniging met zo’n lange historie! Bestuurslid Jo de Haan nam deze voor de vereniging in ontvangst. Daarna kreeg burgemeester Bruls het jubileumboek 100 jaar Trekvogels. Op zijn beurt overhandigde de burgemeester bij twee leden (Henk Brouwers en Jan Jansen) het jubileumboek en spelde hen voor 75 jaar lid de goudenvogel verenigingsspeld op, vergezeld met een bos bloemen....

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

Lees meer...
 
Nassaustraat en Pr.W. Alexanderstraat op z’n Paasbest.
vrijdag 08 april 2022 12:02

OOIJ –  Met planten van bomen (Colnella Iepen) en struiken door de Fa, Elbers uit Cuijk liggen de Nassaustraat en Pr.W. Alexanderstraat er op z’n Paasbest bij.

 

 

 

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Internationale Hanenkraaiwedstrijd
donderdag 07 april 2022 22:24

GROESBEEK/KRANENBURG – De Groesbeekse kleindierenvereniging Edelras verzorgt op tweede paasdag 18 april bij café Merlijn voor de zestiende maal de internationale hanenkraaiwedstrijd. Na twee jaar van gedwongen afwezigheid kan Iedereen weer met zijn of haar haan meedoen. De haan moet wel een geschikte naam hebben! Het doel van deze hanenkraai wedstrijd is om te kijken welke haan het beste is getraind en de meeste slagen van zich laat horen. De hanen die deelnemen moeten in goede gezondheid verkeren en worden voor aanvang van de wedstrijd aan een gezondheidskeuring onderworpen. De deelnemende haan en eigenaar moeten een half uur voor de aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn. Het inschrijfgeld bedraagt twee euro per haan. Al het inschrijfgeld is ook het prijzengeld dat er in de wacht te slepen is met het kraaien. Dit jaar wordt er een nieuwe prijsverdeling gehanteerd. Een jeugdprijs, een volwassenenprijs en een voorkraaiersprijsprijs. Elke kraaironde wordt begonnen met een voorkraaier. Degene met de meest originele voorkraai wint de prijs! We roepen iedereen dan ook op om zich aan te melden als voorkraaier. Kandidaten kunnen zich een half uur voor aanvang van de wedstrijd melden bij de organisatie. Heeft men zelf geen haan en wil men toch meedoen dan kan men ter plaatse een haan leasen.

De aanvang is 10.00 uur in en rondom café Merlijn aan de Grafwegenerstrasse in Kranenburg. Foto; Erik Weijers


 
Wilco Gerritzen pakt Supercup van DCM’99 Opening van de nieuwe competitie 2022
woensdag 06 april 2022 23:04

MILLINGEN a/d RIJN - Zaterdag 2 April j.l. werd vooraf aan het nieuwe seizoen van de onderlinge clubcompetitie van DCM’99 de traditionele wedstrijd gespeeld om de Supercup. Een wedstrijd tussen kampioen en de bekerwinnaar van 2020, Wally Gerritzen vs. Dorus Arnts. Een dart wedstrijd in een best off 9 . Dorus won de bull en opende daarmee het nieuwe seizoen. Maar Wilco brak Dorus al direct in de 2e leg met een 14 darter en liep uit tot 4-0 toen Dorus een leg wist te behouden. Wally wint uiteindelijk met 1-5 en pakt daarmee de “eerste” prijs van dit seizoen. De competitie van dit jaar bestaat uit 5 series en een play off dag waarbij de beste 8 deelnemers zich voor de play-offs plaatsen die onderling gaan strijden om de club titel van 2022. Dorus pakte overigens wel de dag winst op de eerste serie dag door in de finale van de winnaars ronde Frank Erinveld met 4-2 te verslaan. In de B-ronde wist Rob Braam te finale te winnen.

De volgende data van de series zijn : 7 Mei, 11 Juni, 24 September,15 Oktober en de Finaledag is op 17 December. Om de Club beker wordt er op 12 November een toernooi gespeeld. Met dank aan Biljart-en Dartcafe Janssen & Janssen. Foto: DCM’99


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

SVO korfbal kampioen?

OOIJ Na 18 jaar kans op kampioenschap voor het 1e van SVO Korfbal.......bent u erbij?

 
De 104e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli 2022.

MILLINGEN a/d RIJN Verzorging 4-Daagselopers

Ook dit jaar is het mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen. U kunt hierbij denken aan het behandelen van blaren, afplakken, tapen en masseren.

Lees meer...
 
Ziggo verplaats omroep Berg en Dal naar kanaal 41

BERG EN DAL - Onlangs heeft Ziggo het aanbod van TV-zenders aangepast. Hierbij zijn ook enkele zenders van kanaal veranderd. Omroep Berg en Dal is voortaan te bekijken via kanaal 41 in plaats van 36.


 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur.e "Open Huis",- Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

.De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken. Op de 1e zaterdag van de maand kunt u zonder van te voren een afspraak te maken bij ons komen kijken. Voor als u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. Raadpleeg onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl.


 
Vrijwilligersteunpunt Oekraïne van start

GROESBEEK - Ook de gemeente Berg en Dal vangt vluchtelingen vanuit de Oekraïne op. Het is hartverwarmend om te mogen constateren, dat veel inwoners van de gemeente en daarbuiten bereid zijn om te helpen: met spullen, als contactpersoon of op een andere manier als vrijwilliger. Om ervoor te zorgen, dat dit aanbod van vrijwilligers terecht komt bij de vluchtelingen, die daaraan behoefte hebben, is een steunpunt van start gegaan. Ook dit steunpunt wordt bemensd door vrijwilligers. Iedereen, die vragen heeft of iets wil aanbieden, kan contact opnemen met de mensen van dit steunpunt. Je kunt terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur op het gemeentehuis van Berg en Dal in de spreekkamer Erlecom.

Telefonisch zijn we gedurende die tijd bereikbaar onder nummer 06-43438852. En er kan altijd een mailtje gestuurd worden naar Oekraine@bergendal.nl. Iedereen, die al iets aangeboden heeft, krijgt zo snel mogelijk een inhoudelijke reactie van ons. We hopen met z’n allen, dat we iets kunnen betekenen voor de Oekraïeners, die hebben moeten vluchten en nu zo’n moeilijke tijd doormaken.


 

 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...