Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Opening beleefweken Vallen en Opstaan
zondag 17 april 2022 08:08

HEILIG LANDSTICHTING - Zaterdagmiddag 16 april was o.a. voor de pers de opening van de beleefweken rondom het thema Vallen en Opstaan in het Museumpark Orientalis. Tijdens deze opening spraken de bestuurder Walter Hamers en directeur Sietse Jager beiden over wat 'Vallen en Opstaan' voor hen betekent. Ook tentoonstellingsmaker Wim de Mul  vertelde kort iets over de tentoonstelling. Waarna de nieuwe tentoonstellingen kon worden bekeken. Een voorproefje van de twee nieuwe tentoonstellingen met bijzondere activiteiten o.a een tokkelbaan, waar mee men van het dak van het hoofdgebouw langs een kabel met een snelheid van ongeveer 70 km pr uur kan afdalen. De opening was ook een mooi moment om even stil te staan en kennis te maken met Sietse Jager die begin april tot directeur van het Museumpark werd benoemd. De tentoonstelling De kracht van het kruis is van 15 april t/m 6 juni 2022 te bezichtigen in de Heilig Hart Basiliek; het hoofdgebouw van Museumpark Orientalis. Meer info vindt u op de museumsite: www.museumparkorientalis.nl Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Eenmalige energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen
vrijdag 15 april 2022 22:41

Inwoners van de gemeente Berg en Dal met een laag inkomen krijgen van de gemeente een eenmalige energietoeslag van € 800,-. De toeslag is bedoeld om de stijgende energielasten in 2022 te betalen en wordt betaald door het Rijk. Wethouder Irma van de Scheur: “De prijzen van gas en elektriciteit zijn natuurlijk hard gestegen. Dat is vooral zwaar voor inwoners die al een laag inkomen hebben. Wij willen financiële problemen zoveel mogelijk voorkomen. En zijn daarom blij dat we hiermee deze inwoners de helpende hand kunnen bieden.” Wie komen in aanmerking voor de toeslag? Inwoners met een uitkering van de gemeente die aan de voorwaarden voldoen ontvangen de energietoeslag automatisch eind april/begin mei. Het gaat dan om inwoners met een uitkering vanuit de Participatiewet, een IOAW-uitkering, IOAZ-uitkering of uitkering vanuit de BBZ 2004. Daarnaast komen ook inwoners zonder uitkering van de gemeente, maar met een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm) in aanmerking voor de toeslag. Op de website van de gemeente kunnen inwoners zien of zij in aanmerking komen hiervoor. Vanaf 16 mei kunnen zij de toeslag aanvragen via een formulier op de website van de gemeente of met een papieren formulier. Hulp bij de aanvraag Inwoners die hulp nodig hebben met het invullen van het formulier kunnen een afspraak maken met de Formulierenbrigade. De Formulierenbrigade werkt op afspraak en is online te bereiken via https://www.sshbsupport.nl/formulierenspreekuur. Inwoners kunnen de energietoeslag tot en met 31 december 2022 aanvragen.


 
Integriteitsonderzoek raadslid: geen schending integriteit.
vrijdag 15 april 2022 22:21

GROESBEEK - Namens de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Berg en Dal. Gisterenavond 14 april is het Presidium van de gemeente Berg en Dal in een besloten vergadering bijeen geweest. In deze vergadering is gesproken over een door burgemeester Mark Slinkman uitgevoerd integriteitsonderzoek. Dat onderzoek heeft hij gedaan naar aanleiding van een melding over de integriteit van raadslid Alex ten Westeneind. De uitkomst van dit onderzoek heeft geen enkele indicatie opgeleverd dat sprake is van een integriteitsschending. Doordat de afgelopen dagen berichten in de pers zijn verschenen, hechten alle fractievoorzitters eraan duidelijk te maken dat dhr. Ten Westeneind op geen enkele wijze verwijtbaar handelen kan worden aangerekend. De fractievoorzitters concluderen dat hierbij zijn naam is gezuiverd. Voor hen is de zaak afgedaan. De fractievoorzitters betreuren het dat dhr. Ten Westeneind en zijn familie ten onrechte pijn en verdriet is aangedaan. Dit kwam door wat er 6 april jongstleden besproken is tijdens de bijeenkomst over de voortgang van de coalitievorming. En door de daaropvolgende berichten in de media. Foto: © Bert Roodbeen.


 
KBO Beek bloemschikken - Paasviering en Themamiddagen in hotel `t Spijker.

BEEK - Na enkele jaren zonder, waren de leden van de KBO Beek op woensdagavond 6 april weer van harte welkom in hotel `t Spijker, de plaats waar onze leden hun Paastafel konden verfraaien, ondersteund door de dames van Semper Florens met goede adviezen, zodat iedereen met een fantastisch stukje naar huis ging. Zoals gebruikelijk werden de leden, zoals zij dat mogen verwachten van hun KBO Beek, met een kopje koffie of thee, nadat de eerste instructies van de dames waren uitgewerkt kregen de leden, om nog meer energie te krijgen halverwege een consumptie. Deze fijne en altijd gezellige avond werd ook nu weer, ondanks afzeggingen door nog altijd het coronavirus, goed bezocht. Foto; René Hendriks.


KBO Beek Paasviering

Op Donderdag 14 april hield de KBO afdeling Beek in hotel `t Spijker haar jaarlijkse Paasviering.  Celebrant was de Eerwaarde Heer F. Bomers, geassisteerd door Paul Spijkerman, acoliet. Het zaalkoor de” KBO singers”ondersteunde de viering muzikaal. In de preek van deze viering werd het doel van de collecte aangegeven, dit maal voor de slachtoffers van de oorlog in de Oekraïne.                                 Na de viering ontvingen de aanwezigen een consumptie, tevens werden er door onze dames lootjes verkocht voor de loterij met prachtige prijzen, die ook deze keer door Coby van der Pluijm bijeen waren gehaald, zij staat garant voor succes. Hartelijke dank ook dit jaar weer aan onze gulle gevers zijnde; Banketbakkerij Looiinga, optiek LaVer, Semper Florens, Hans de Bakker, slagerij Eef van Ginkel, drogisterij de Duffelt, Intens bloemen, Leonka kaarten, vishandel Jaco en Corina de Graaf, kaaskar Rutger, M`ìjsjes, hotel `t Spijker en Plusmarkt Nico de Witt, wij hopen volgend jaar weer beroep op u te mogen doen voor een geslaagde viering van onze KBO Beek.

Nadat alle prijzen een eigenaar hadden gevonden, begonnen wij aan onze gezamenlijke maaltijd, dit maal een kop gevulde groentesoep met daarna een rijkelijk aangeklede huzarensalade en natuurlijk koffie en thee. Met een bijzonder smakelijk samen zijn en bedankjes van de voorzitter werd deze Paasviering afgesloten. De KBO Beek doet altijd iets meer voor haar leden, voor maar € 20,= per kalender jaar maakt ook u het allemaal van nabij mee. Foto: René Hendriks.


. Alvast noteren in uw agenda

* Themamiddag over kaartspel “Cartamore” op donderdag 28 april.

* Themamiddag “de Gebroeders van Lymborch”. op  donderdagmiddag 12 mei

* Bustocht op donderdag 19 mei.


Op donderdag 28 april in het hotel `t Spijker krijgt u om 14.30 uur uitleg van een uniek spel, genaamd Cartamore. Het wordt gespeeld met een stok gewone kaarten (dus 52 stuks). Normaal speel je het met z`n tweeën maar je kunt het ook alleen spelen. Het is met geen ander kaartspel te vergelijken. Het spel bestaat uit met twee blokken met ieder 16 gleuven in vier rijen en vier kolommen. Met een compleet spel, drie sets, met score ben je `n uurtje onder de panne. Cartamore is niet alleen een mooi kaartspel voor senioren maar ook een fantastisch spel om te spelen met uw (klein)kinderen. Vorig jaar stond er in het Magazine van de KBO/PCOB een aardig stukje over. Piet Eekelen maakt deze donderdagmiddag voor u vrij om dit geweldige spel aan u uit te leggen en met u de eerste partijtjes te spelen. De handleidingen bij dit spel en de benodigde blokken brengt Piet uiteraard mee. Een aardige educatieve middag staat u te wachten, met tenslotte een verrassing. Natuurlijk ontvangen wij u met het gebruikelijke kopje koffie of thee, met in de pauze  u nog een consumptie. Voor leden van onze KBO Beek is deze middag gratis te bezoeken. Niet leden van de KBO Beek betalen € 7.= bij binnenkomst. Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek, info 024 3226377. Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek, info 024 3226377


  
Grote meerderheid leden voor fusie bij SVO en VVLK
donderdag 14 april 2022 22:04

OOIJ/LEUTH - Maandagavond was een spannende avond voor de Leuthse en Ooijse voetballiefhebbers. Bij voetbalverenigingen SVO en VVLK werd gestemd over een eventuele fusie tussen de clubs. Na afloop bleken de leden massaal voor die fusie te zijn. Slechts enkelen stemden tegen. Vanaf 2023 volledig gefuseerd: Vanaf het seizoen 2023-2024 willen de verenigingen volledig gefuseerd zijn. Al een aantal jaren spelen de jeugdelftallen samen en het volgend seizoen is de bedoeling om met één gezamenlijk eerste elftal aan de competitie deel te nemen. Verder is het de bedoeling dat men uiteindelijk afscheid neemt van sportpark De Duffelt in Leuth en verder gaat op de Kempkes in Ooij. Jubileumweekend: Komend weekend zal VVLK haar 90e Jubileum vieren met diverse sportieve en feestelijke activiteiten. Het laatste jubileum voor de voetballers uit Leuth en Kekerdom. Bron: Omroep Berg en Dal. Foto: VVLK.


 

Grote meerderheid leden voor fusie bij SVO en VVLK

- Maandagavond was een spannende avond voor de Leuthse en Ooijse voetballiefhebbers. Bij voetbalverenigingen SVO en VVLK werd gestemd over een eventuele fusie tussen de clubs. Na afloop bleken de leden massaal voor die fusie te zijn. Slechts enkelen stemden tegen.

Vanaf 2023 volledig gefuseerd

Vanaf het seizoen 2023-2024 willen de verenigingen volledig gefuseerd zijn. Al een aantal jaren spelen de jeugdelftallen samen en het volgend seizoen is de bedoeling om met één gezamenlijk eerste elftal aan de competitie deel te nemen. Verder is het de bedoeling dat men uiteindelijk afscheid neemt van sportpark De Duffelt in Leuth en verder gaat op de Kempkes in Ooij.

Jubileumweekend

Komend weekend zal VVLK haar 90e Jubileum vieren met diverse sportieve en feestelijke activiteiten. Het laatste jubileum voor de voetballers uit Leuth en Kekerdom. Bron: Omroep Berg en Dal. Foto: VVLK.

 
Start van promotiecampagne “Verrijk jezelf in het Rijk van Nijmegen”.
donderdag 14 april 2022 20:09

GROESBEEK – Donderdagmiddag 14 april vond in het Vrijheidsmuseum de start plaats van de gezamenlijke promotiecampagne van zes bijzondere musea in het Rijk van Nijmegen: ‘’Verrijk jezelf in het Rijk van Nijmegen’’’! Wethouder Sylvia Fleuren lanceerde de nieuwe promotievideo samen met Vrijheidsmuseumdirecteur Wiel Lenders en Erik de Gans van de Stichting Toerisme & Recreatie Berg en Dal (STER). De promotiecampagne bestaat uit een aanstekelijke promovideo en een promotiekrant. De krant wordt verspreid bij alle verblijfsaccommodaties in de wijde omtrek. De video wordt breed ingezet in een social-mediacampagne. Als gevolg van de COVID-19 pandemie zijn de musea de afgelopen twee jaar noodgedwongen vele maanden gesloten geweest. Nu de samenleving weer volledig open is, is de verwachting dat evenals vorig jaar het Rijk van Nijmegen van april tot en met september zeer goed bezocht zal worden door Nederlandse vakantiegangers. Dit blijkt nu al uit de boekingen bij alle typen verblijfsaccommodaties. Daarnaast worden veel dagjesmensen uit omliggende regio’s verwacht. De musea spelen daarop in door hun aanbod samen aan te bieden aan de gasten. “Wij willen met deze campagne alle verblijfstoeristen in een straal van 30 km rond Nijmegen bereiken. Wij willen ze informeren over het museale aanbod van de musea in Nijmegen en Berg en Dal, stimuleren één of meerdere musea te bezoeken tijdens hun verblijf en een aantrekkelijk alternatief bieden bij slechtweer”, aldus Erik de Gans van de STER. “MOET JE BIJ WEZEN!” De speciaal voor deze campagne gemaakte promovideo wordt ingezet op diverse social  mediakanalen. Hierbij wordt samengewerkt met VisitNijmegen.com, IntoNijmegen.com en de New Sales Company. “Hierdoor optimaliseren wij ons online bereik en sluiten wij aan bij bestaande promotiekanalen van VisitNijmegen en IntoNijmegen”, zegt Jolanda van Dijk seniormedewerker marketing & communicatie van Museum Het Valkhof. Uiteraard is de campagne ook onderdeel van de reguliere activiteiten van de zes musea. Wethouder Fleuren: “Geweldig dat deze zes uiteenlopende musea de handen ineen hebben geslagen om gezamenlijk onze regio te verrijken met hun aanbod. En ook een mooie samenwerking tussen Nijmegen en Berg en Dal. Daar moet je bij wezen!”, vertelde ze met een knipoog naar de video. De museumcampagne is een initiatief van de Stichting Toerisme & Recreatie Berg en Dal (STER) in samenwerking het Vrijheidsmuseum, Museum Het Valkhof, De Bastei, Museumpark Orientalis, Afrika Museum en MuZIEum. De campagne is mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Nijmegen en Berg en Dal. Foto: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB. VideoRijk v Nijmegen

 
Onderscheiding voor mevrouw. P.B.M. Aarts uit Beek.
donderdag 14 april 2022 17:03

NIJMEGEN - Woensdag 13 april 2022 kreeg mevrouw P.B.M. (Pauline) Aarts uit Beek een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit. Dit deed hij bij een minisymposium ter gelegenheid van het 40 jaar jubileum en afscheid van mevrouw Aarts bij haar werkgever Sint Maartenskliniek. Mevrouw Aarts is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Aarts zorgde voor....

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

SVO korfbal kampioen?

OOIJ Na 18 jaar kans op kampioenschap voor het 1e van SVO Korfbal.......bent u erbij?

 
De 104e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli 2022.

MILLINGEN a/d RIJN Verzorging 4-Daagselopers

Ook dit jaar is het mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen. U kunt hierbij denken aan het behandelen van blaren, afplakken, tapen en masseren.

Lees meer...
 
Ziggo verplaats omroep Berg en Dal naar kanaal 41

BERG EN DAL - Onlangs heeft Ziggo het aanbod van TV-zenders aangepast. Hierbij zijn ook enkele zenders van kanaal veranderd. Omroep Berg en Dal is voortaan te bekijken via kanaal 41 in plaats van 36.


 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur.e "Open Huis",- Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

.De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken. Op de 1e zaterdag van de maand kunt u zonder van te voren een afspraak te maken bij ons komen kijken. Voor als u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. Raadpleeg onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl.


 
Vrijwilligersteunpunt Oekraïne van start

GROESBEEK - Ook de gemeente Berg en Dal vangt vluchtelingen vanuit de Oekraïne op. Het is hartverwarmend om te mogen constateren, dat veel inwoners van de gemeente en daarbuiten bereid zijn om te helpen: met spullen, als contactpersoon of op een andere manier als vrijwilliger. Om ervoor te zorgen, dat dit aanbod van vrijwilligers terecht komt bij de vluchtelingen, die daaraan behoefte hebben, is een steunpunt van start gegaan. Ook dit steunpunt wordt bemensd door vrijwilligers. Iedereen, die vragen heeft of iets wil aanbieden, kan contact opnemen met de mensen van dit steunpunt. Je kunt terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur op het gemeentehuis van Berg en Dal in de spreekkamer Erlecom.

Telefonisch zijn we gedurende die tijd bereikbaar onder nummer 06-43438852. En er kan altijd een mailtje gestuurd worden naar Oekraine@bergendal.nl. Iedereen, die al iets aangeboden heeft, krijgt zo snel mogelijk een inhoudelijke reactie van ons. We hopen met z’n allen, dat we iets kunnen betekenen voor de Oekraïeners, die hebben moeten vluchten en nu zo’n moeilijke tijd doormaken.


 

 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...