Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Start groot onderhoud N840 Beek-Millingen aan de Rijn Nachtelijke omleidingsroutes tussen 18 en 22 juli 2022

Provincie Gelderland bereidt groot onderhoud voor aan de N840 tussen Beek en Millingen aan de Rijn.

Van maandag 18 juli tot en met vrijdag 22 juli 2022 vinden de eerste onderhoudswerkzaamheden plaats. Vanaf de Thornsche Molen tot aan de Duffeltdijk krijgt de rijbaan een nieuwe deklaag. Voor gemotoriseerd verkeer komt er ’s nachts een omleidingsroute. Ook worden in die week bomen gekapt om bij de Thornsche Molen een fietsoversteek te maken. Verkeer wordt daar om en om langs de werkzaamheden geleid. Vanaf 22 augustus 2022 volgt het grootste deel van de werkzaamheden. De provincie organiseert daarvoor een inloopbijeenkomst om bewoners te informeren.Omleidingsroutes:.....

Lees meer...
 
Extra bewaking woning minister Jetten

UBBERGEN -  Sinds start van de boerenprotesten maandag 4 juli heeft de woning van D66 minister Rob Jetten 24 uurs camera en politie bewaking.

Er zijn beveiligings camera’s geplaatst en er staat een politie wagen bij ingang van de woning.

 

Foto: © Bert Roodbeen.


 
Vijf jaar Beweegtuin Ooij. “Ooij in beweging”.

OOIJ – De Beweegtuin naast dorpshuis “De Sprong” bestaat vijf jaar en is nog springlevend. Een goede reden voor een klein feestje. Waarvoor iedereen op woensdag 6 juli was uitgenodigd om dit mee te vieren. Ongeveer 30 hoofdzakelijk senioren en vaste deelnemers deden mee aan dit bewegingsfeestje, na een Warming Up gegeven door Magaret van der Burgt van Fysio Ooij met de 4 enthousiasten vrijwilligers, Agnes, Ria, Els en de jarige Arnoud. Van huisartsengroep Milbergen waren ook Dr. Krijgsman met enkele medewerkers aanwezig. Het uurtje werd met een Cooling Down afgesloten en werd er nog even gezellig nagepraat. Met een bloemetje werden de vrijwilligers door San Pernet fysiotherapeute bedankt. Het beweeguurtje is iedere woensdagmorgen om 10 uur…Het beweegpark is ook buiten deze uren vrij toegankelijk, wat hoofdzakelijk door de jeugd word gewaardeerd.

De officiële opening van het Beweegtuin werd op 14 juli 2017 verricht door Olga Commandeur, in het bijzijn van provincie gedeputeerde Jan Markink. Op 6 september 2017 ging onder begeleiding van Esther Heezen van de Gelderse sportfederatie en fysiotherapeute San Pernet het eerste beweeguur van start met rond de 30 aanwezige senioren. Aanmelden kan nog steeds bij o.a. fysiotherapeute San Pernet) 024- 6631421 of 06-55183311. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Jeugdtrainerscursus in Millingen aan de Rijn
woensdag 06 juli 2022 18:22

MILLINGEN a/d RIJN - De voetbalvereniging SC Millingen is door de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond) aangewezen als cursuslocatie voor opleiding van een cursus voor gediplomeerd jeugdtrainer.
Bij voldoende deelname vindt deze opleiding, theorie en praktijk, plaats bij SC Millingen aan de Hoefseweg 21. Deelnemers uit Millingen aan de Rijn en omgeving en ook van andere voetbalverenigingen zijn welkom.
De opleiding Juniorentrainer wordt gegeven door een ervaren KNVB-docent, leidt op voor een officieel KNVB-diploma en er wordt bijgebracht hoe de trainer-coach jeugdige voetballers met plezier beter leert voetballen.

Vind je het leuk om met voetballers in de leeftijd t/m 15 jaar om te gaan, te trainen en te coachen? En ben jezelf 18 jaar of ouder, dan is deze opleiding Juniorentrainer echt iets voor jou!  Het opleidingsdeel bestaat uit 8 bijeenkomsten van elk 3 uur op een maandag of vrijdag van 19.00-22.00 uur. Bij het ervaringsdeel worden opdrachten uitgevoerd bij jouw juniorenteam.
Bij minimaal 12 deelnemers gaat de opleiding begin oktober 2022 van start, maximaal 14 deelnemers. Momenteel zijn er nog 10 lege plekken. Zodra er voldoende deelnemers zijn, word je door de KNVB geïnformeerd.
Meer informatie is te vinden op de KNVB-site en daar kun je je ook inschrijven:
https://www.knvb.nl/info/60185/training-trainers/249/juniorentrainer.
. .

Het Bestuur van SC Millingen wenst je veel succes..! Foto: Hans Driessen.


 
Winnaars Beachvolleybal Waalkade Nijmegen.
maandag 04 juli 2022 22:32

NIJMEGEN – Nadat zondag 3 juli de laatste wedstrijd gespeeld was reikte burgemeester Bruls en  wethouder sport Jean Paul Broeren de prijzen uit aan de winnaars van de het Nationale Nightwatch Eredivisie Beachvolleykampioenschap-pen, dat van 28 juni tot 3 juli op de Waalkade gehouden werd. Bij de de vrouwen ging het goud naar Pleun Ypma en Emi van Driel, bij de mannen wonnen Matthew Immers en Mart van Werkhoven. Uitslagen: HIER.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Beek Bruist / concert en kinderspelen.
maandag 04 juli 2022 18:18

BEEK -  Op de derde dag van het feestweekend Beek Bruist werd zondagmorgen 3 juli op schuttersweide bij ’t Hofke en concert gegeven door muziekverrein Bernau e.V uit Schwarzwald, wederzijds werden er kado’s uitgewisseld. Vervolgens werd er door Harmonie K.N.A een concert gegeven o.l.v. Leo van Zantvoort, evenals door het eigen K.N.A. jeugdorkest, de ‘’Jeugdbende” o.l.v. Marieke Ruitenberg. Het middag gedeelte ook bij het ’t Hofke bestond uit spellen voor de jeugd met diverse activiteiten, o.a. luchtbuksschieten, ballengooien, verven, koor dansen op een door scouting gemaakt klimrek, ect. Het weer zorgde ervoor dat het een geslaagde dag werd. Foto’s © René Hendriks. Kijk HIER of op FB.


 
Afrondingsevent Beleef de Millingerwaard.
maandag 04 juli 2022 15:16

MILLINGEN a/d RIJN –. In het prachtige natuurgebied de Millingerwaard, aan de zuidkant van de Waal is in het afgelopen decennium veel werk verzet. Als je van boven kijkt, zie je een hand met duim en vingers vastgelegd in het rivierlandschap. De geulen zijn gegraven en de zandwind-installatie is inmiddels afgebroken. De rivier pakt de ruimte en de natuur ontwikkelt zich snel.

Met een publieksdag op zondag 3 juli van 11.00 uur tot 15.00 uur vierde Staatsbosbeheer met de aannemerscombinatie en de omgeving de afronding van dit werk. Om 11.00 uur startte het officieel gedeelte met een woord van welkom door Arjan Snel hoofd Gelderland Staatsbosbeheer. Met voormalig Gelderlander journalist Rob Jaspers als gespreksleider werd in twee ronden de ontwikkeling van de Millingerwaard besproken met in de 1e o.a. Arjan Snel, Jos van Hees Directeur RWS oost-Nederland, Titus Haverkamp (Projectleider Millingerwaard K3), Hans van de Wetering, (directeur namens de combinatie Boskalis/van Wetering). In de 2e ronde met o.a. Twan Teunissen ( teamleider Rivierengebied Oost, Staatbosbeheer), Johan Bekhuis (ambassadeur van het gebied en bewoner van Kekerdomdeskundige en kenner van het gebied) Wouter Helmer (mede- oprichter van Rewilding Europa en vanaf het begin betrokken bij de ontwikkelingen in de Millingerwaard). Aansluitend aan de gesprekken gaf Arjan Snel een toelichting op het magazine “Beleef de Millingerwaard” en overhandigde dit aan de geïnterviewden. De officiële handeling....

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Nieuwe cursus EHBO - Reanimatie / AED

MILLINGEN a/d RIJN - Iets voor u..? Als er iets mis gaat…weet u, wat u moet doen..? Vindt u het belangrijk dat, als u iets overkomt, u goed geholpen wordt? Ongelukken gebeuren dagelijks, op het werk, in het verkeer maar ook in en rond het huis. Tijdens het werk voelt een collega zich niet goed…is het een beroerte, zijn hart? Kunt u wat doen? Weet u, wat u moet doen, als iemand iets overkomt zoals snijwond, verbrandingen, hartfalen, botbreuk, verslikking etc.? Zorg, dat u voorbereid bent......

Lees meer...
 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...