Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Gemeente Berg en Dal in Top 100 Green Destinations
Geschreven door red   
vrijdag 30 september 2022 22:03

GROESBEEK - Green Destinations is een non-profit organisatie die duurzaam toerisme wereldwijd onder de aandacht brengt. Jaarlijks brengen zij een top 100 van duurzaam toerisme-initiatieven uit. Dit jaar is zowel Berg en Dal verkozen in hun Top 100. Dit is op 28 september bij Poelen Pompoenen gevierd met de partijen die betrokken waren bij de fietsroutes langs streekproducten (kweek uit de streek). Wethouder Erik Weijers en Ivo Gelsing van de Stichting Toerisme en Recreatie vertellen tijdens de bijeenkomst over het belang van streekproducten.

Over de fietstochten om lokale producten te proeven in Berg en Dal zei Green Destinations:

*Er was weinig bekendheid met de regionale producten die in Berg & Dal worden geproduceerd.

*Promotie van streekproducten door ze te verwerken in een themafietstocht.

*De route maakte het gemakkelijker om de regio en haar streekproducten te beleven.

Lees hier het volledige rapport over Berg & Dal . Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
Koning Willem-Alexander opent nieuw hoofdgebouw en campus Radboudumc
Geschreven door umc   
vrijdag 30 september 2022 07:36

NIJMEGEN - Zijne Majesteit de Koning opende donderdag 29 september het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc. Bestuursvoorzitter Bertine Lahuis en medewerkers van het Radboudumc verzorgden een rondleiding en presentaties over duurzame, patiëntgerichte zorg en hoe het nieuwe gebouw hierop inspeelt. De Koning woonde in het Experience Center, samen met ongeveer 200 genodigden, korte presentaties bij over de strategische thema’s van het Radboudumc, en over de visie op de nieuwbouw, inrichting en design. De Koning hoorde hoe het Radboudumc hiermee een healing environment (helende omgeving) creëert voor patiënten. Deze omgeving maakt gebruik van natuurlijke elementen en speelt in op de persoonlijke behoeften van patiënten.

Openingshandeling: .....

Foto’s: © Bert Roodbeen.e.a. Kijk HIER of op FB

Lees meer...
 
Ooijse jeugd stemt voor speeltoestellen Wilhelminaplas
Geschreven door red   
donderdag 29 september 2022 15:42

OOIJ Woensdagmiddag 28 september konden de Ooijsejeugd t/m 16 jaar hun stem uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen bij de Wilhelminaplas, dit kon in echte stemhokjes de aula van de basisschool “Op Weg” tot 16.00 uur, daarna tot 17.00 uur in dorpshuis “de Sprong”.

De stembiljetten werden o.a. uitgereikt door  Hanny Vernooy en wethouder Ria Barber. De kinderen konden stemmen op één van de 3 onderwerpen. Na de sluiting en telling met enkele jongeren heeft onderwerp 3 met 67 stemmen van de uitgebrachte 111 stemmen. De  twee andere ontwerpen hadden ieder 22 stemmen. De gemeente gaat z.s.m .hiermee aan de slag. Foto’s © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Groot onderhoud aan de Zevenheuvelenweg
woensdag 28 september 2022 22:41

BERG EN DAL - Maandag 3 oktober start de provincie Gelderland met groot onderhoud aan de Zevenheuvelenweg. Het werk duurt tot ongeveer half november. Tijdens de werkzaamheden zijn er verschillende afsluitingen en omleidingen. Samen met de gemeente Berg en Dal en politie werden de knelpunten bekeken. Die worden nu tegelijk met het onderhoud aangepakt.

Nieuw asfalt: Op het gedeelte tussen Berg en Dal en de Derdebaan wordt het asfalt vervangen. De kwaliteit van het asfalt richting Groesbeek is nog goed, dus dat blijft liggen. Naast het onderhoud aan het asfalt worden ook maatregelen getroffen om wateroverlast op en naast de weg te verminderen bij hevige regenval.

Beter zicht vanaf Derdebaan: Verder wordt het zicht vanaf de Derdebaan verbeterd. Hiervoor worden vier bomen verwijderd. Ook de in- en uitrit van de Canadese begraafplaats wordt duidelijker zichtbaar gemaakt. Bij de kruising met de Meerwijksebaan wordt een plateau aangebracht, om de verkeerssituatie overzichtelijker te maken. Tenslotte zal ook de bebording enigszins worden aangepast en worden enkele bochten in de weg verruimd.

Inloopavond: Woensdag 28 september organiseerde de provincie een inloopavond van in de Holthurnsche Hof aan de Zevenheuvelenweg.. Actuele informatie vindt u op de website van de provincie Gelderland.


 
Afscheid directie Notre Dames des Anges.
Geschreven door red   
zaterdag 24 september 2022 23:00

UBBERGEN – Met een drukbezochte receptie hebben directeur Marij van Deutekom ()en adjunct-directeur Ed van Loon van de middelbare school Notre Dames des Anges vrijdagmiddag 23 september in verband met het bereiken van de  pensioengerechtigde leeftijd afscheid genomen van de school. Marij van Deutekom op 01-08-22 en  Ed van Loon op 01-02-23. Veel collega’s en relaties waren naar de Kasteelselaan gekomen om hen met  toespraken en kado’s te bedanken. Het afscheidschool kado wat beide kregen, een schilderij was gemaakt  door kunstenaar Frank Taensteen, tevens docent op de school. Collega Micha Boon-Diks trakteerde hen op een prachtige dans optreden uitgevoerd door jongemannen van haar dansschool On Y Danse en Boys Action. Voor het inwerken van zijn opvolgers Inge van Doorn en Frank Spijkers blijft Ed nog even actief. Per 1 december sluit Petra Molenaar daar als nieuwe directeur- bestuurder bij aan. Voor alle gasten was er een boekwerk “De eigenwijze Notre Dame anders  leren, anders werken” Foto’s: © Bert Roodbeen> Kijk HIER Dansgroep HIER of op FB


 
KBO Beek tweede fotomiddag.
zaterdag 24 september 2022 07:32

BEEK - Donderdagmiddag 22 september vonden leden van de KBO Beek de weg naar de brasserie van het Kulturhus van Beek, om 14.30 uur begon René Hendriks aan zijn tweede fotomiddag van dit jaar op een groot scherm, waar de foto`s nog beter op uit kwamen. Alle activiteiten van in en na coronatijd kwamen voorbij, zodat wij nu ook wat de foto`s betreft weer helemaal bij zijn. Terugzien doet meestal goed, herinneringen komen weer boven, wat ook de bedoeling was van deze fotomiddag. Ontvangen werden de gasten met een kopje koffie of thee, in de pauze werd iedereen voorzien van een consumptie. De dvd-jes van José van Geffen, die bij afwezigheid van René bij onze uitstapjes, de taken waarnam, konden helaas niet worden gespeeld, sorry José. Aan deze hele fijne KBO Beek middag kwam om 17.00 uur een einde.

Volgende KBO Beek activiteiten zijn op: Donderdag 6 oktober, uitstap naar Doesburg. Donderdag 27 oktober, 14.30 uur gezondheidsmiddag in hotel`t Spijker. Donderdag 10 november, 14.30 uur clubmiddag Kulturhus Beek.

De KBO Beek, een seniorenvereniging waar je bij wilt horen, een seniorenvereniging die er voor u is, die luistert naar haar leden en er voor haar leden is. Ook er bij horen, voor maar € 20,= per kalender jaar bent ook u van alles op de hoogte. Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek, voor alle info 024 3226377. Foto: © René Hendriks.


 

 
Graafmachines keren terug in Millingerwaard
Geschreven door red   
donderdag 22 september 2022 23:23

KEKERDOM – Met een publieksdag op zondag 3 juli jl. werd feestelijk met een ''Afrondingsevent Beleef de Millingerwaard'' het einde van de graafwerkzaamheden gevierd. Nu komen de graafmachines tijdelijk weer terug. K3Delta en Staatsbosbeheer gaven woensdagmiddag 21 september in café De Waard van Kekerdom nadere toelichting op de plannen van het project Perceel Roozendaal.

Enkele bewoners van Leuth en Kekerdom waren bang voor de eventuele overlast die de kleivrachtwagens in het dorp geven. Er werd toegezegd de mogelijkheid van de rijroute via de Polderweg (Beier) naar de Duffeltdijk en steenfabriek aan de Erlecomsedam te onderzoeken, dit in overleg met de eigenaar van de Polderweg (gemeente), Hierbij moet aangetekend, dat voor de eventuele afvoer van klei naar andere steenfabrieken dan Erlecom een route via de Polderweg minder voor de hand ligt, ook dit zal met de gemeente worden besproken. De verwachting is overigens wel dat het overgrote deel van de klei naar de steenfabriek aan de Erlecomsedam gaat!

Waarom nu pas: Voorheen beschikte staatbos nog niet over het Perceel Roozendaal, nu wel en is dit werk mogelijk. Overigens is de looptijd van dit project ongeveer twee jaar waarin men telkens in korte periode van enkele weken per jaar wordt gewerkt. De reden dat er weer gegraven wordt, is dat er een kleilaag afgegraven wordt tussen ”De Schutdam” en de bossage langs de Waal, hierdoor ontstaat er een nieuwe strook moerasgebied. Door het afgraven sluit het terrein beter aan op de oude kleiputten van de nabijgelegen Millingerhof, aan de andere zijde van de dam. In plassen die blijven staan, kunnen vissen paaien en opgroeien. Ook voor rugstreeppadden, libellen en misschien de porseleinhoen wordt het gebied interessant. De planning is om in het begin van 2023 starten. Foto’s: © Bert Roodbeen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Kerststallen bezichtingen in Beek.

BEEK -KBO Beek penningmeester Ineke Huilmand neemt u mee naar lang vervlogen tijden. Naar......

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...