Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Feestelijke opening: ‘s Werelds eerste recyclinginstallatie voor luiers officieel geopend.

 

 

WEURT – Op donderdag 2 september 2021 was de officiële opening van de luierrecyclingsinstallatie. Aanwezigen lieten zich informeren over de grondstoffen en duurzame energie die geproduceerd worden. Aansluitend verrichtten de directeur van ARN Rutger Jan Pessers samen met de directeur van Dar Bart de Bruin en MARN-voorzitter Piet de Klein de officiële openingshandeling. Met een druk op de knop werd symbolisch de eerste luiercontainer door de inzamelwagen van Dar geleegd. Luiers en incontinentiemateriaal vormen nog een groot deel van het totale restafval. In de Dar-regio hebben we het over zo’n 10 kilo per inwoner per jaar. In sommige gemeenten is dat bijna 25% van het restafval. Tot nu toe waren luiers en incontinentiemateriaal niet te recyclen. ARN B.V. in Weurt heeft de eerste succesvolle luierrecyclinginstallatie ter wereld gebouwd....

Lees meer...
 
Steunt u fanfarekorps Ons Genoegen? Sponsoractie Nico de Witt PLUS
zaterdag 04 september 2021 08:19

Nico de Witt PLUS geeft verenigingen een steuntje in de rug. De supermarkt investeert namelijk in het lokale verenigingsleven met een speciale sponsoractie. We kunnen eenvoudig een mooi sponsorbedrag verdienen en daar willen we graag uw hulp bij vragen. Wanneer u in de periode van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november bij Nico de Witt PLUS boodschappen doet, spaart u sponsorgeld voor onze vereniging.

Hoe werkt de sponsoractie: • U ontvangt bij elke € 10, - aan boodschappen en wekelijkse actieproducten een voucher met een unieke code.                                                                                                                                               • De klant wijst actiecode(s) toe aan de vereniging van zijn keuze op een speciale  website.                                           • U kunt ook digitaal sparen via de Plus app, je ontvangt dan meteen één sponsorpunt gratis.                                       • Na de actieperiode wordt het totale sponsorbedrag verdeeld over alle deelnemende verenigingen.
Wanneer u boodschappen doet bij Nico de Witt PLUS denk dan aan ons en doneer uw sponsorpunten aan fanfarekorps Ons Genoegen. U steunt ons met elke punt en als je deelneemt maak je wekelijks kans op één van de drie PLUS-cadeaukaarten ter waarde van 75 euro!        Namens al onze leden en het bestuur bedanken wij u bij voorbaat voor uw steun.


 

 
Themamiddagen KBO Beek
vrijdag 03 september 2021 19:14

BEEK – De KBO Beek hield op 25 augustus en 1 september themamiddagen één in het Kulturhus en één bij hotel `t Spijker. De thema’s waren Open baar vervoer en Mantelzorg. Met een kopje koffie of thee begonnen deze informatieve middagen. Bij de KBO Beek blijft u op de hoogte over zaken die voor u van belang kunnen zijn. Voor 20 euro per kalender jaar maakt u het van dichtbij mee, doe het nu, er staat nog veel op ons programma. Voor alle info 024 3226377. Gérard Tesser, voorzitter KBO Beek. Zie onderstaand de verslagen.

KBO Beek Openbaar Vervoer themamiddag.

KBO Beek en Inloop & Ontmoeting Kulturhus organiseerde gezamenlijk op woensdagmiddag 25 augustus in het Kulturhus van Beek voor alle inwoner van onze gemeente een middag over het Openbaar Vervoer en alles waar daar onder valt. Ook het vervoer vanuit de WMO kwam aan de orde, de presentatie werd gegeven door Thérèse Wieland zij gaf uitleg en gaf op alle vragen antwoord. Foto:René Hendriks.


KBO Beek Mantelzorg themamiddag.

Forte Welzijn verzorgde donderdag 1 september i n hotel `t Spijker voor de KBO Beek een themamiddag over Mantelzorg in zijn totaliteit, gastsprekers waren Hanneke Klievink en Miel Franssen van Forte welzijn. Dit was een inhaalmiddag van vorig jaar maart, die toen niet door kon gaan vanwege Corona. De uitleg over het wel en wee van het mantelzorger zijn werd perfect verwoord.

Bent u mantelzorger laat, u dan registreren als mantelzorger, ook voor de mantelzorgpauze. In de pauze ontvingen de leden een consumptie, waarna de parate kennis onder de aanwezigen getest werd met een ludiek vraag en antwoord spel. Met veel kennis in onze bagage werd deze bijzonder boeiende middag afgesloten. Voor nog meer info kijk op  www.mantelzorgbergendal.nl of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , tel. 085 0406066.Foto:René Hendriks.


 
Grote fietstocht KBO Beek 2021
donderdag 02 september 2021 21:33

BEEK – Met elf deelnemers starte vrijdag 27 augustus om 10 uur vanaf het tunneltje onder de N325 bij Beek de leden van de Beekse KBO voor een mooie fietstocht van 39 kilometer naar de Duitse ‘’Duffelt’’. Over rustige weggetjes was het genieten van de prachtige natuur. Hoewel de weersverwachtingen niet geweldig waren, zijn we slechts één maal verrast door een hoosbui, waarvoor we gelukkig op tijd konden schuilen bij een brandweerkazerne in Duffelward Onderweg heeft iedereen in Mehr van de ”Kaffee mit Kuchen” genoten en zijn er nog leuke foto`s gemaakt. Bij de Thornsche Molen hebben we  met een drankje deze geslaagde fietstocht afgesloten. René Hendriks had deze mooie fietstocht uitgezet en begeleid en ook de foto’s gemaakt. Fietsen kunt u als lid van de KBO Beek ook op de maandagmiddag, Om 13.00 uur wordt er vertrokken vanaf het tunneltje, Mieke en Gerrit Groothuijse zijn de organisatoren van de tochten. De KBO Beek doet nog veel meer voor haar leden, kom er bij en geniet ook van alles wat er geboden wordt. Voor 20 euro per kalender jaar bent u lid. Bel voor alle info, 024 3226377. Kijk HIER of op FB.


 
Atelier Mimi opent winkeltje in het Gasthuis in Millingen
woensdag 01 september 2021 22:37

MILLINGEN a/d RIJN - Atelier Mimi is in Millingen al jaren het bekende adres voor wie creatief wil bezig zijn. Naast de hobbywinkel worden er ook diverse workshops voor kinderen en volwassenen gegeven. En Atelier Mimi is nu ook te vinden in het Millingse Gasthuis met een eigen winkeltje. Dinsdag werd 'Atelier Mimi' feestelijk geopend. Een winkeltje gevuld met ditjes en datjes: knutsel- en tekenspullen, kaarten, handwerkmateriaal, kleine snuisterijen, cadeautjes of wat lekkers. Gewoon een winkeltje om lekker in te snuffelen. Mimi kreeg een grote bos bloemen aangeboden door een van de bewoners, namens iedereen in het Gasthuis. Vervolgens kwam er een constante stroom op gang van bewoners en medewerkers die enorm benieuwd waren naar het aanbod van Atelier Mimi. Iedere dinsdag- en donderdagochtend en op vrijdagmiddag is de winkel van Mimi geopend in het Gasthuis. En niet alleen voor de bewoners, iedereen is van harte welkom. Bron: Omroep Berg en Dal. Foto: Peter Hendriks.


 
Speeldata van de theatervoorstelling TONEELFESTIVAL van Theatergroep Toneel Mooi Uitzicht worden verzet
woensdag 01 september 2021 21:17

BEEK - Wegens onvoorziene omstandigheden worden de speeldata van de voorstelling TONEELFESTIVAL van theatergroep Toneel Mooi Uitzicht (TMU) verzet. De speeldata van donderdag 30 september, zaterdag 2 oktober en zondag 3 oktober komen helaas te vervallen. De kaartverkoop die zou starten op 1 september 2021 wordt eveneens uitgesteld. Uiteraard betreuren wij dit zeer maar van uitstel komt zeker geen afstel!

 

 

Via de website www.kalorama.nl, en de social mediakanalen van Kalorama informeren wij u zodra er nieuwe speeldata bekend zijn.


 

 


 
Burgemeester Mark Slinkman herbenoemd tot burgemeester van Berg en Dal
woensdag 01 september 2021 20:26

Burgemeester Mark Slinkman is bij Koninklijk Besluit herbenoemd tot burgemeester van de gemeente Berg en Dal. De burgemeester is maandag 30 augustus beëdigd door de commissaris van de Koning in Gelderland, de heer J. Berends. Aanbeveling door gemeenteraad De gemeenteraad van Berg en Dal heeft in mei besloten om burgemeester Mark Slinkman aan te bevelen voor herbenoeming. De vice-voorzitter van de gemeenteraad, Mechteld ten Doesschate, maakte dat in de raadsvergadering van 20 mei bekend. De aanbeveling is via de commissaris van de Koning doorgestuurd naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dit heeft geleid tot de definitieve herbenoeming. Tweede termijn Burgemeester Slinkman is op 16 september 2015 begonnen als burgemeester van de fusiegemeente Berg en Dal. Zijn tweede ambtstermijn start op 16 september 2021. Een ambtstermijn voor een burgemeester is 6 jaar. Foto’s gemeente Berg en Dal.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Museum De Kleine Heilige Geest weer open

GROESBEEK - Na geruime tijd is het weer mogelijk het museum De Kleine Heilige Geest te bezoeken. De maand oktober is Rozenkransmaand en in deze maand worden ook de H.H.Engelbewaarders herdacht. Naast de grote vaste collectie devotionalia zal in het museum deze maand aandacht geschonken worden aan rozenkransen, boeken, prenten en beelden. Daarnaast is een collectie Engelbewaarders te bezichtigen in beelden en prenten. Beelden van vroeger voor vandaag.  . U bent van harte welkom op zondag  24 oktober van 11 tot 17 uur in ons museum. Van Ruysdaelweg 37 Groesbeek.Voor ander dagen en tijden  alleen na telefonische afspraak. 024-6636755.


 
Open Huis zaterdag 2 oktober bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen

GROESBEEK/Horst - Zaterdag 2 oktober is het eindelijk weer zover: “Open Huis” bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek. Voor de eerste keer in 2021!

De basisregel “verplicht 1,5m afstand houden” verandert in een dringend advies om afstand te houden. Oftewel, u bent van harte welkom, maarhoudt afstand tot elkaar. Tijd: van 10.00 t/m 14.00 uur. U kunt dan (zonder afspraak vooraf) komen kijken naar onze rollators –douchekrukjes – rolstoelen – toilet-douchestoelen – toiletsteunen  – tilliften –  wandsteunen – scoot-mobielen – sta-op-stoelen – etc. Voor alle andere keren dat u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. We plannen in met minimaal een half uur de tijd per persoon,

Raadpleeg s.v.p. onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl. De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken: “fun” voorgehandicapte kinderen (denk aan aangepast paardrijden, speciaal spelmateriaal, speelweek, atletiek).


 
Openingstijden gemeente Berg en Dal veranderen

Op vrijdag 3 september veranderen de openingstijden van de gemeente Berg en Dal. Vanaf die datum is de gemeente op vrijdagmiddag telefonisch niet meer bereikbaar. Ook de balies in het gemeentehuis zijn vanaf die datum op vrijdagmiddag dicht....

Lees meer...
 
Gezocht: Nierdonor voor Debby

GEZOCHT NIERDONER VOOR DEBBY

LEUTH- Debby van Vendeloo stuurde ons het onderstaande bericht voor plaatsing, waaraan we natuurlijk graag voldoen!

Hallo allemaal, Mijn naam is Debby van Vendeloo, ben 38 jaar en woonachtig in Leuth ( bij Nijmegen). Ik ben geboren met de erfelijke en ongeneeslijke Longaandoening ( taaislijmziekte ). Daarvoor ben ik 17 jaar geleden getransplanteerd (aan mijn longen) en dat is heel lang goed gegaan. Ik heb wel een heel turbulent leven gekend op medisch gebied maar steeds krabbelde ik daar weer uit. Momenteel kamp ik met ernstige nierfalen en ben ik opzoek naar een Nierdonor. Ik heb nu nog een nierfunctie van 15%. Niemand in mijn directe familie kan doneren daarom ben ik opzoek naar een Nierdonor.

Via deze weg hoop ik u te bereiken. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met mij op nummer: 06-31562798. Of mailen naar debjevanvendeloo@gmail.com Eigen foto.


 
Hartkoor Kekerdom zoekt enthousiaste dirigent m/v

KEKERDOM - In september weer veilig gaan zingen na de lange saaie Coronaperiode, daar verheugden onze koorleden zich allemaal heel erg op. Groot was dan ook de teleurstelling toen we onverwacht vernamen, dat onze sprankelende dirigente na 12 jaar gaat stoppen bij ons koor. Ze heeft ondertussen elders een vaste baan gekregen. Daarom zoekt het Hartkoor Kekerdom een enthousiaste dirigent m/v

Wij zijn een geliefd koor, dat...

Lees meer...
 
Kleding Weggeefwinkel Groesbeek

UPDATE: Tijdelijke verhuizing ingang kleding weggeefwinkel

GROESBEEK - Kleding weggeefwinkel verhuisd tijdelijk met ingang vanaf dinsdag 20 april. De organisatie van de weggeefwinkel, Pluryn en Forte Welzijn hebben na overleg met centrum manager Freek Stevens, een nieuwe ruimte gevonden om de vele ingezamelde kleding aan de man te brengen. Het oude pand van de Hema in het centrum van Groesbeek wordt ingericht door vrijwilligers en enkele sympathisanten. Op dinsdag en vrijdag is de winkel open van 10.00-14.00 uur. In verband met de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maximaal 6 personen gedurende 30 minuten tegelijk naar binnen. Vooraf aanmelden bij Wilma Fransen via 0611809216. Iedereen is van harte welkom!

GROESBEEK - Ook de weggeefwinkel mag eindelijk weer open. Voorlopig alleen op de vrijdagen van 12.30 tot 16.00 uur. Maak telefonisch een afspraak met Wilma Fransen via 0611809216. I.v.m. de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maar 2 bezoekers tegelijk naar binnen gedurende 30 minuten. Melden bij de ingang van het hoofdgebouw van Pluryn op Sportpark Zuid Nijerf 1 6562 KW Groesbeek. Er is voldoende in voorraad voor jong en oud van harte welkom.


 
Corona