Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Open Huis zaterdag 6 november bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen
donderdag 28 oktober 2021 18:35

GROESBEEK/HORST - Zaterdag 6 november is het weer zover: “Open Huis” bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek. Voor de tweede keer in 2021! We willen ons graag houden aan het dringend advies om 1,5m afstand houden. Oftewel, u bent van harte welkom, maar geef elkaar de ruimte. Tijd: van 10.00 t/m 14.00 uur. U kunt dan (zonder afspraak vooraf) komen kijken naar onze rollators – douchekrukjes – (douche-)rolstoelen – toiletstoelen – toiletsteunen – tilliften – wandsteunen – scootmobielen – sta-op-stoelen – etc.. Voor alle andere keren dat u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537 of een mail sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . We plannen in met minimaal een half uur de tijd per persoon.Raadpleeg s.v.p. onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl. Ons aanbod wisselt! De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken: “fun” voor gehandicapte kinderen (denk aan aangepast paardrijden, speciaal spelmateriaal, speelweek, atletiek).


 
Bruggetje-Duiker over Ooijsegraaf herstelt.
woensdag 27 oktober 2021 23:17

OOIJ – Na enkele weken te zijn afgesloten door het instorten van het bruggetje-duiker over de Ooijsegraaf is wandelen van de Kon. Julianalaan naar de Erlecomsedam weer mogelijk, de zijmuren van het bruggetje-duiker en het zandpad zijn hersteld en is de weg weer vrijgegeven. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland. Nieuwe tijdelijke expositie in het Vrijheidsmuseum
woensdag 27 oktober 2021 19:17

 

 

GROESBEEK – Het Vrijheidsmuseum is zeer verheugd met de nieuwe tijdelijke expositie. Sinds het museum in 2019 haar naam veranderde van Bevrijdingsmuseum naar Vrijheidsmuseum, toont ze naast zelfgeproduceerde tentoonstellingen over onderwerpen gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog ook producties van anderen over vrijheid door de jaren heen en vandaag de dag. “‘Buitengewone Geschiedenis’ past natuurlijk perfect in onze nieuwe brede programmering” vertelt conservator Rense Havinga, “want wat is er nu fundamenteler dan de vrijheid om jezelf te kunnen zijn?”

Lees meer...
 
Nieuwbouw Kalorama Centrum voor doofblinden officieel geopend. Prinses Margriet onthult laatste steen.
dinsdag 26 oktober 2021 19:42

BEEK­- Het is feest bij Kalorama. De nieuwbouw van het Centrum voor doofblinden is op maandag 25 oktober jl. officieel geopend. In het bijzijn van bewoners, collega’s en genodigden heeft Prinses Margriet de laatste steen onthuld. Dit deed zij samen met twee bewoners die de steen ontworpen en gemaakt hebben. En om de opening te bezegelen volgde daarop een ferme slag op een grote gong. Het geluid en de trilling van de gong was voelbaar voor iedereen. Met de komst van Prinses Margriet, was ook de burgemeester van Berg en Dal, de heer M. Slinkman aanwezig. Hoog bezoek dus! Toneel Mooi Uitzicht, de theatergroep van Kalorama met doofblinde acteurs, zong een lied dat speciaal voor de opening geschreven is. Precies 50 jaar geleden opende Prinses Margriet de nieuwbouw van toen. Als aandenken kregen de prinses en de bewoners een klein zakje met steen van de oude gebouwen. Na de officiele opening bezochten Prinses Margriet en haar entourage de woongroepen in de nieuwbouw. Vol trots lieten de bewoners samen met hun begeleiders hun nieuwe huis zien.

Kalorama: Kalorama is een organisatie die zich richt op mensen met een specifieke zorgvraag. Dat zijn mensen die slecht horen én zien (doofblindheid) maar ook mensen die revalideren, mensen met beademing dan wel comazorg, mensen met dementie en mensen waar somatische zorg aan wordt verleend. Daarnaast biedt Kalorama hospicezorg. Deze specifieke doelgroepen vragen om een extreme mate van maatwerk. Dat is de exact de kracht van Kalorama! Het Kalorama Centrum van doofblinden is een van de 5 locaties van Kalorama.

Kalorama bouwt nieuw: Boven op de berg aan de Nieuwe Holleweg 12 in Beek wordt het steeds mooier. Kalorama is hier al bijna 100 jaar gevestigd en op dit moment volop bezig met nieuwbouw. Uiteindelijk maken álle bestaande gebouwen plaats voor nieuwbouw. Eind 2025 zal hier een compleet nieuwe woonwijk gerealiseerd zijn waar mensen wonen met een specifieke zorgvraag. Deze wijk heeft een open karakter waar de bewoners van Kalorama en inwoners van Beek elkaar ontmoeten. Er wordt in fases gesloopt en gebouwd zodat alle bewoners ook tijdens het bouwen, kunnen blijven wonen. Foto’s: Peter Hendriks/Kalorama, Kijk HIER.


 
Lijn 80 toch door Ooijse dorpskern . Kruispunten afgeloten
zondag 24 oktober 2021 22:45

 

OOIJ – Busmaatschappij Breng komt terug op het besluit om lijn 80 niet meer door het dorp te laten rijden, dit meld De Gelderlander in haar editie van vrijdag 22 oktober. Of dit gedaan is nadat de KBO Ooij bij de gemeente Berg en Dal en bij belangenbehartiger ROVOV Gelderland haar zorgen hierover had uitgesproken. Ook verkeerswethouder Sylvia Fleuren had bezwaar gemaakt tegen de plannen van Breng, evenals de  politieke partij Polderbreed. Als de riool werkzaamheden in de Nassaustraat klaar zijn komt de bus weer terug in het dorp en zal de tijdelijke halte op de St, Hubertusweg definitief verdwijnen! Foto; © Bert Roodbeen.

Kruispunten afgesloten. Vanaf dinsdag 26 oktober het kuispunt St, Hubertusweg Nassaustraat, Pr.W. Alexanderstraat geheel  afsloten. En kunnen ook de parkeervakken niet gebruik worden.


 
Uitwisseling concert Fanfare Wilhelmina
donderdag 21 oktober 2021 19:18

GROESBEEK - Op zaterdag 6 november kunt u eindelijk weer genieten van live muziek in het verenigingsgebouw aan de Kloosterstraat 7 in Groesbeek. Er treden drie verschillende orkesten op te weten: Vlijt en Volharding uit Heumen, het Nijmeegs Amusement Orkest en natuurlijk fanfare Wilhelmina. Vlijt en Volharding staat onder leiding van dirigent Theo Jetten en Wilhelmina en NAO staan onder leiding van Louis van de Waarsenburg. De zaal is om 19.30 uur open voor ontvangst van de muzikanten en alle muziekliefhebbers. Om 20.00 uur bijt Wilhelmina het spits af met een spetterend optreden. De entree is vrij maar er zal wel gecontroleerd worden op de QR-code tenzij de regels anders gaan worden. Kom gezellig weer ouderwets genieten van heerlijke muziek die we al zolang hebben moeten missen.

Voor verdere info: www.fanfarewilhelminagroesbeek.nl


 
KBO Ooij lid Thé Huisman 90 jaar.
woensdag 20 oktober 2021 05:47

OOIJ. Alweer kon een bestuursdelegatie van de afdeling KBO Ooij (Katholieke Belangen Organisatie 50+) een lid feliciteren voor het bereiken van de 90-jarige leeftijd. Ditmaal was het Thé Huisman. Ter gelegenheid hiervan verleende vicevoorzitter Arnold Wulterkens hem op zondagmiddag 17 oktober bij hem thuis het Erelidmaatschap van de KBO afdeling Ooij. Dit ging vergezeld met een ingelijste Oorkonde en natuurlijk een mooi boeket bloemen, overhandigd door bestuurslid Mientje Huisman. De foto maakte bestuurslid Bert Roodbeen. Het feest werd later op de dag afgesloten met een etentje met verdere familie in het plaatselijke restaurant.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of FB 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

De Ooijse Bandijk afgesloten

OOIJ- De Ooijse Bandijk is van 2 t/m 17 december afgesloten voor al het doorgaand verkeer tussen de Leuthsestraat en de Kruisstraat. We gaan de uitgesleten bermkanten herstellen. De afsluiting geldt voor alle weggebruikers.Er is een omleidingsroute via de Leuthsestraat en de Kruisstraat. Foto: Gemeente Berg en Dal.


 

 
KBO BEEK NIEUWS bloemschikavond afgelast.

BEEK - Beste leden, lezers, door het oprukkende corona virus is de KBO Beek helaas genoodzaakt de bloemschikavond van 8 december in hotel `t Spijker af te gelasten...

Lees meer...
 
Geen nieuwjaarsreceptie in Berg en Dal in 2022

Door corona houdt de gemeente Berg en Dal ook in 2022 geen nieuwjaarsreceptie. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit tot zijn spijt besloten. Sinds de herindeling in 2015 wordt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie druk door alle ....

Lees meer...
 
Weer schaap dood gebeten in de Ooijpolder

WERCHEREN- Vrijdagavond 13 november  om 18 u op zelfde plek weer een schaap dood gebeten. De schapen houder wilde net zijn schapen opstallen. Samen besloten om schaap te laten liggen en foto val er bij te hangen.

Beelden cam Wilbert Verriet klik HIER en HIER

 


 
Grote Nikolausmarkt Kranenburg afgelast.

KRANENBURG/Dld - Op 4 en 5 december zou dit jaar weer de traditionele "Grote Nicolaasmarkt" plaatsvinden in Kranenburg.

Lees meer...
 
Tijdelijke afsluiting RijnWaalpad langs Lentse Plas

Het deel van het Fietspad RijnWaalpad langs de Lentse Plas (tussen Moeke Nijmegen en Genesisstraat) is vanaf maandag 11 oktober tot uiterlijk vrijdag 19 november op doordeweekse dagen afgesloten voor....

Lees meer...
 
Duurzame Dorpen Tour op 13 oktober in Leuth

LEUTH- Op woensdag 13 oktober organiseert de werkgroep van het Duurzaamheidscafé Berg en Dal weer een gevarieerd informatief programma, dit keer in de grote zaal van de Vriendenkring in Leuth....

Lees meer...