Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Corona: de wereld op zijn kop
woensdag 15 april 2020 06:40

Onze wereld staat op zijn kop. Binnen heel korte tijd is veel van wat doodgewoon was in ons leven niet meer mogelijk. De kinderen gaan niet meer naar school. Iedereen werkt thuis of heeft opeens geen werk meer. Samen uit eten of naar de inloop en ontmoeting kan niet meer. Met je team lekker sporten en daarna in de kantine gezellig napraten is ook niet langer mogelijk. En zo zijn er nog veel meer dagelijkse bezigheden weggevallen. Iedereen zit voornamelijk thuis en dat doen we voor elkaar. Eenieder draagt zo zijn of haar steentje bij aan het voorkomen van besmettingen.

Veel verdriet: We kennen inmiddels de beelden en verhalen van mensen op de intensive care, en het slopende karakter van Covid-19. We horen iedere dag...

Lees meer...
 
Start bestrijden Eikenprocessierups
dinsdag 14 april 2020 19:19

De gemeente Berg en Dal begint deze week met het bestrijden van de eikenprocessierups. Een gespecialiseerd bedrijf gaat tussen half april en half mei het grootste deel van eikenbomen bespuiten met biologische middelen. Dat doen ze in die periode 3 a 4 keer. Het spuiten gaat 24 uur per dag door en kan voor korte tijd geluidsoverlast veroorzaken.

In de eerste ronde spuit het bedrijf aaltjes in de bomen. Aaltjes zijn de natuurlijke vijand van insectenlarven. Ze gebruiken de larven om zich te voeden en zich voort te planten. Als er weer blad aan de bomen zit, spuit het bedrijf bacterien (XenTari) in de bomen. Deze bacteriën hechten zich op de bladeren. Als de rupsen van de bladeren eten, gaan ze dood.

Nevel vermijden: De aaltjes en bacteriën zijn veilig voor mens en dier, maar kunnen de ogen en luchtwegen irriteren als mensen of dieren tijdens het spuiten in contact komen met de spuitnevel. Daarom raadt de gemeente aan om niet onder de nevel door te lopen.

Bijzondere vlinders: In overleg met de vlinderstichting wordt niet gespoten in gebieden waar de afgelopen jaren bijzondere of zeldzame vlindersoorten zijn gezien. Dit is onder andere in het Natura 2000 gebied bij De Bruuk. Op die locaties waar niet gespoten wordt en later toch overlast ontstaat, worden nesten weggezogen of weggeplukt. Dit geldt ook voor plekken waar de preventieve bestrijding onvoldoende of niet effectief is geweest.

Eigenaar moet bestrijden: De verantwoordelijkheid voor het verwijderen van eikenprocessierupsen ligt bij de eigenaar van de bomen. Als inwoners eikenprocessierupsen in hun tuin hebben, moeten zij die zelf laten verwijderen. Ze kunnen hiervoor contact opnemen met een professionele bestrijder. Sinds dit jaar zijn er meerdere lokale bedrijven die deze dienst aanbieden.

Nesten in de openbare ruimte: Als inwoners processierupsen zien in bomen van de gemeente kunnen ze dit doorgeven via het Meldpunt Buitenruimte. Dat kan via www.bergendal.nl/meldpuntbuitenruimte of via de app Meldpunt Buitenruimten (categorie dieren en dierenoverlast).


 
Dijken van Nijmegen naar Millingen a/d Rijn afgesloten
zondag 12 april 2020 19:44

OOIJ Met het afsluiten van de dijken van Nijmegen naar Millingen a/d Rijn voor gemotoriseerd en fietsverkeer in het Paasweekend tussen 8.00 tot 20.00 uur heeft voor zover bekend geen grote problemen opgeleverd in de gemeente Berg en Dal, op enkele plaatsen moesten bestuurders van de aanwezige verkeersregelaars rechtomkeer maken. De  preventieve maatregel die de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid had genomen werd goed nageleefd. Wandelaars mochten met in acht nemen van de 1,5 meter afstand wel  een rondje over verlaten dijk maken, daar was dan ook alle ruimte voor.  Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Zware hijsklus bij scheepswerf Shypyard Millingen a/d Rijn.
zaterdag 11 april 2020 22:29

MILLINGEN a/d RIJNDinsdagmiddag 7 april arriveerde bij scheepswerf Shipyard aan de Rijndijk een grote een mobile telescopische kraan van 750 ton met drie volgtrucks geladen met materiaal welke nodig is om de kraan op te bouwen. De kraan van de firma Boekenstijn uit Maaslanden was ingehuurd voor een zware hijsklus een dag later. Er moest namelijk een op de wal liggend groot duwschip naar de scheepshelling verplaats worden. Samen met de bokkraan (80 ton) van de werf werd deze zware klus geklaard. De technische gegevens van deze gigantische 750 tons mobilekraan met 9 assen, heeft een telescopische arm van  52 meter met een bereik van 154 meter en een max radius van 112 meter. Foto’s: © Bert Roodbeen / Peter Hendriks. Kijk HIER of op FB


 
Bundespolizei controleert grens bij Wyler /Beek
vrijdag 10 april 2020 18:42

Wyler/Beek Om het Coronavirus te bestrijden controleerde de  Duitse Bundespolizei vrijdag 10 april bij de grens Wyler/ Beek. Elke automobilist die naar Duitsland wilde reizen zonder geldige reden werd verzocht rechtsomkeer te maken. Ook als men alleen maar wilde tanken! Overigens voor grensgangers de in Duitsland wonen blijft hij voorlopig nog gewoon open. Andersom geld het zelfde voor Duitsland. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Preventieve maatregel: aantal wegen in Gelderland-Zuid afgesloten
donderdag 09 april 2020 18:15

In het Veiligheidsberaad is deze week gesproken over extra druktebeperkende maatregelen voor smalle drukke wegen en grootschalige detailhandel gedurende het paasweekend. Vandaag is besloten dat op zondag 12 en maandag 13 april tussen 08.00 en 20.00 uur in de regio Gelderland-Zuid circa 20 wegen worden afgesloten voor gemotoriseerd en fietsverkeer. Voor de grootschalige detailhandel volgen geen extra maatregelen. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft de afgelopen dagen in afstemming met alle gemeenten wegen aangemerkt waar drukte van verkeer mogelijk leidt tot verdringing van wandelaars. Deze verdringing leidt ertoe dat de 1,5 meter afstand in het geding komt.

In de regio Gelderland-Zuid betreft het vooral dijkwegen (gemeente Berg en Dal - Ooijsebandijk Erlecomsedam Duffeltdijk en Rijndijk) en kades langs onze rivieren. De exacte locaties - die worden voorzien van verkeersborden - staan hieronder vermeld. Uitzondering op deze maatregel vormt het bestemmingsverkeer

Winkels, woonboulevards en tuincentra; Er volgen dit paasweekend geen extra maatregelen voor grootschalige detailhandel zoals woonboulevards en tuincentra. De regels die zij zelf voorschrijven en hanteren om drukte te voorkomen voldoen vooralsnog.

Voorzitter van de Veiligheidsregio Hubert Bruls: “Helaas is het afsluiten van enkele smalle wegen een noodzakelijke preventieve maatregel om met elkaar te blijven voldoen aan de anderhalve meter afstand. Daar zullen we ook op gaan handhaven. Voor de detailhandel, bouwmarken en tuincentra in onze regio wil ik mijn waardering uitspreken voor de inspanning die zij nu al verrichten om drukte in gangpaden en voor de kassa’s te voorkomen. Maar ook hier geldt dat we toezicht blijven houden op de naleving. Tot slot en bovenal blijf ik een beroep doen op iedereen die woont, werkt en verblijft in Gelderland-Zuid. Blijf vooral thuis, houd afstand en pas goed op uzelf tijdens het lange paasweekend.”


 
Corona zet druk op transport Romeins gezichtmasker.
donderdag 09 april 2020 07:56

Millingen a/d Rijn/ Nijmegen - Het Coronavirus heeft woensdagmorgen 8 april druk gezet op laten doorgaan van het transport van het Romeins gezichtsmasker van Millingen naar Nijmegen. Twee uur eerder dan gepland vertrok vanaf de scheepswerf Shipyard in Millingen de sleep-duwboot ‘’Hendrik’’ met naast zich op een ponton het Romeins Masker naar de Spiegelwaal in Nijmegen. Een dag er voor was het masker al op het pontongeplaats.

Ondanks dit alles was het een bijzonder gezicht vanmorgen op de Waal...

Bootfoto’s: © Paul Breuker.  Walfoto's: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op RB

Klik hier Romeins masker voor diverse You Tub video's

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...