Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Lof voor afzwaaiende wijkagent
woensdag 17 mei 2023 06:34

GROESBEEK - Burgemeester Slinkman bedankt Kerwin van Krieken Lof voor afzwaaiende wijkagent Zorg en Veiligheid Wijkagent Kerwin van Krieken vertrekt uit de gemeente Berg en Dal. Van Krieken is enige jaren geleden toegevoegd aan het team van zes wijkagenten in de gemeente met de portefeuille Zorg en Veiligheid. Zijn ‘wijk’ bestond uit de diverse instellingen voor jeugdzorg in Groesbeek. Op dat moment waren er veel klachten over overlast in het dorp, en de instellingen deden een (te) groot beroep op de beschikbare politiecapaciteit. Als pionier heeft Van Krieken volgens de burgemeester een succes gemaakt van deze nieuwe functie. De contacten met de instellingen zijn aanmerkelijk verbeterd en de overlast in de openbare ruimte is flink afgenomen. Burgemeester Mark Slinkman betreurt het vertrek van Van Krieken dan ook, en feliciteert hem met zijn nieuwe functie. De wijkagent is recent gepromoveerd tot inspecteur en gaat de functie van Wijkagent Operationeel Expert (WOE) uitoefenen in de gemeente Neder-Betuwe. Slinkman licht toe waarom hij Kerwin van Krieken niet met stille trom wil laten vertrekken: “Veel van het werk voor de openbare veiligheid speelt zich achter de schermen af, en dat is ook goed. Twee jaar geleden werd Kerwin zich bewust van een niet onderkende maar potentieel levensbedreigende situatie op één van de locaties. Dankzij zijn snelle interventie hebben we met alle betrokkenen dit gevaar voor onze inwoners kunnen afwenden. Excellent politiewerk, waar we hem met z’n allen dankbaar voor mogen zijn.” Foto: Gemeente Berg en Dal.


 
Weg over Waalbrug heet voortaan St. Titussingel.
woensdag 17 mei 2023 06:16

NIJMEGEN - Vanaf 15 mei heeft Nijmegen een St. Titussingel. Deze loopt vanaf het Traianusplein en over de Waalbrug naar Lent. De weg is vernoemd naar Titus Brandsma, karmeliet, verzetsman, hoogleraar en rector van de KUN, mysticus. Precies een jaar geleden is hij heilig verklaard. Het bord verhuist na de onthulling in het Hunnerpark (vanwege de veiligheid) zo snel mogelijk naar de definitieve plek.  De onthulling werd gedaan door wethouder Tobias van Elferen van de gemeente Nijmegen. De weg over de Waalbrug heette tot aan deze onthulling nog de Generaal James Gavinweg. Zijn naam verdwijnt niet uit het Nijmeegse straatnamenregister. Over stadsbrug De Oversteek loopt inmiddels de Generaal James Gavinsingel. De Amerikaan Gavin stak in 1944 tijdens Operatie Market Garden met zijn manschappen in bootjes de Waal over op de plek van die nieuwe brug om de Waalbrug vanaf de noordkant te veroveren op de Duitsers. Foto gemeente Nijmegen.


 
Dodenherdenking Beek
zondag 07 mei 2023 22:11

BEEK – Ook hier vond donderdag 4 mei bij het Lt. J.P. Foleyplantsoen de  herdenkinsplechtigings voor de Beekse slachtoffers plaats. Deze herdenking wordt jaarlijkse door stichting Reünie Paratroopers georganiseerd.Hier worden naast de slachtoffers uit Beek van Tweede Wereldoorlog en andere oorlog en vredesoperaties slachtoffers in de wereld herdacht. De aanwezigen werden verwelkomd door Toon de Jong voorzitter van de stichting. Na de lastpost geblazen door dhr. Hugo Poos en het Wilhelmus. Toespraken waren er o.a. van wethouder Erik Weijers van de gemeente Berg en Dal. Mevrouw Dr. Berta Heins plaatsvervangend burgemeester gemeente Kranenburg, Cees Pot namens het Vrijheidsmuseum Groesbeek e.a. Een gedicht werd voorgelezen door twee leerlingen van Notre Dames des Anges. Vervolgens werden er kransen en bloemen gelegd door wethouder Erik Weijers namens gemeente Berg en Dalm Mevr. Bertha Heins namens gemeente Kranenburg. Dhr. Cees Pot, namens Vrijheidsmuseum. Thea Van Driel-Maas namens Stig Reünie Paratroopers. Petra Molenaar schoolleider Havo Notre Dames des Anges. Luka namens basisschool De Biezenkamp. Koningspaar Willem en Imre Booltink Schutterij B.,U.B. . Gerard v.d. Pluim namens KBO Beek, Joshua en Jesse, Harmonie KNA, Jeannet Wekking namens EHBO Beek. Verbinding Begeleid Wonen. Henk Burgers namens zichzelf. Muzikale begeleiding door Harmonie KNA. Foto’s: © René Hendriks. Kijk HIER.

Klik op LEESMEER  voor het gedicht dat Toon de Jong voorlas bij zijn toespraak.....

De oorlog lag wat ongemakkelijk op een kerkhof vol kruisjes

tot vorig jaar een oude dictator  weer begon te schrijven

 

 

 

 

Deze verzen uit het gedicht, dat ik eerder vanavond voorlas, schreef Gijs van der Hammen enkele maanden na de Russische invasie in Oekraïne, toen plotseling pijnlijk duidelijk werd dat vrede en vrijheid toch niet vanzelfsprekend zijn. Voor het eerst sinds de oorlog in voormalig Joegoslavië leven we in Europa nu weer met oorlog.  Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog voelen we de impact van oorlog op ons persoonlijk leven. We zien het aan onze energierekeningen. We helpen Oekraïense vluchtelingen aan onderdak en voedsel en onderwijs. En vooral, we voelen nu in ons eigen lijf de angst voor de nietsontziende Poetin met zijn misdaden tegen de menselijkheid en zijn dreigingen met kernwapens.- Toon de Jong.

 
Dodenherdenking Ooij
zaterdag 06 mei 2023 23:22

OOIJ – Hier begon de herdenking met een H. mis in de st. Hubertuskerk, voorganger was pastoor Rudo Franken. Na de mis werden naast de kerk  bij het oorlogsmonument de slachtoffers herdacht. De “Last Post” werd geblazen door Gerben Wulterkens. Namens de  gemeente Berg en Dal werd een bloemstuk gelegd  door wethouder Ria Barber, evenals door het kerkbestuur en familieleden van de slachtoffers. Hierna volgde een toespraak door de wethouder. Gedichten werden gelezen door leerlingen van groep 8 Noya, Niels, Ira en Flore. Willy van Haaren sprak een kort woord. Medewerking werd verleend door het gemengd koor, muziekvereniging “Ooijse Toekomst” en schutterij Eendracht.  Met het Wilhelmus werd de ceremonie afgesloten. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER


 
Dodenherdenkingen Berg en Dal.
zaterdag 06 mei 2023 08:04

BERG EN DAL – Ook dit jaar was er een dodenherdenking bij het monument de Naald, aan de Clarenbeekseweg. Marijke Beurten hete de aanwezige welkom met een korte toespraak. Scholier van de Titus Brandsmaschool Kien van der Moolen las een gedicht voor namens de kinderen en jeugd uit Berg en Dal.
Sprekers waren Raadslid Remco Hammer namens de gemeente Berg en Dal, Geert Fleuren namens de Heemkunde kring Berg en Dal. De overweging werd uitgesproken door de nieuwe pastoor Harrald Spiertz. De taptoe werd geblazen door Michel Stortebeker waarna het Wilhelmus werd gespeel.Hierna werden er kransen gelegd door Remco Hammer en Mara Altena namens de gemeente Berg en Dal, Arjan Zoet en Anne Houterman namens stichtingen en verenigingen in Berg en Dal, Pastoor Spiertz en Jos Verstegen Kien van der Moolen namens de jeugd van Berg en Dal, de heer Vullings namens Groot Berg en Dal.
Cor van der Weyde legde ieder jaar samen met zus Gerry van der Weyde een roos op het monument vlak bij de naam van Wietske, het lukte Gerry dit jaar niet aanwezig te zijn, Yara Sluismans nam haar plaats in. Wietske van der Weyde kwam vlak voor de bevrijding om het leven, dicht bij de plaats waar nu de naald staat. De herdenking werd georganiseerd door Stichting Berg en Dals Bloei. Muziek gezelschap Edelweisz verleende de muzikale ondersteuning. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER.


 
Dertig tractoren met vrienden en bekenden brengen laatste groet aan Wim Verriet.
vrijdag 05 mei 2023 23:15

OOIJ – Donderdag 4 mei was de dodenherdenking bij de st. Hubertuskerk. Na herdenking hiervan trok een grote stoet van vrienden en bekenden met rond de 30 tractoren, landbouwvoertuigen en vrachtauto’s langs het huis aan de Hezelstraat van de ernstig zieke Wim Verriet, hij had nog maar kort te leven, om hem een laatste groet te brengen. Wim zat met naaste familie en zijn hond in de voortuin en beantwoorde dit afscheid geroerd met een zwaai naar de langs komende stoet. Wim had vroeger een loonbedrijf en was lange tijd touringcarchauffeur en vrijwillige chauffeur op de zonnetrein. Een dag later is Wim overleden, hij zal gemist worden. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER.


 
Bever gespot langs de oevers van de Rijn.
maandag 01 mei 2023 07:34

MILLINGEN a/d RIJN - Bij Millingen a/d Rijn werd zaterdagmorgen 29 april langs de oevers van de Rijn deze Bever gespot, die rustig zijn baantjes trok.

 

 

 

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Pizza-avond voor jongeren in onze gemeente

BEEK - Op 27 september 2023 organiseert de gemeenteraad van Berg en Dal in het Kulturhus in Beek een pizza-avond voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar. De avond begint om 18:00 en duurt tot 20:00 uur. Enquête In het voorjaar is een enquête gehouden onder de jongeren uit onze gemeente. Hierop zijn meer dan 80 reacties binnen gekomen. De gemeenteraad is blij met deze betrokkenheid. De resultaten van deze enquête worden gebruikt om met de jongeren in gesprek te gaan. Het gesprek… en natuurlijk pizza! Welke speel- of hangplekken kunnen wel een opknapbeurt gebruiken? Welke sportactiviteiten ontbreken er nog in onze gemeente? Heb je ergens anders behoefte aan? En wat kan de gemeente(raad) hierin betekenen? Hierover gaan we met groepjes in gesprek. Dit alles onder het genot van een heerlijke (gratis) pizza. Vervoer De avond wordt gehouden in het Kulturhus in Beek, omdat dit de meest centrale ligging is in onze gemeente. Wie er graag bij wil zijn, maar geen vervoer heeft, kan contact opnemen met Remco Wildeman (raadsadviseur) via r.wildeman@bergendal.nl. Dan kijken wij hoe wij kunnen helpen. Aanmelden voor deze avond kan tot en met 4 september via www.bergendal.nl/pizza


 

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Openhuis bij Stichting 2e hands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek.

Lees meer...
 
In- en uitchecken met de betaalpas of creditcard in bussen Arnhem en Nijmegen

Persbericht

Hilversum/Arnhem, 29 maart 2023: Reizen met de bus in de regio Arnhem-Nijmegen is nog makkelijker geworden.

In de bussen van Breng kunnen reizigers behalve met hun OV-chipkaart, vanaf vandaag ook in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard - ook op een mobiel....

Lees meer...
 
Oplichters actief in de Polder

Oplichters actief in de polder

Burgemeester Mark Slinkman waarschuwt inwoners dat er criminelen actief zijn in de gemeente Berg en Dal. De afgelopen week sloegen zij al toe in Ooij, Erlecom en Leuth. De burgemeester wil voorkomen dat meer mensen slachtoffer worden en roept op verzoek van de politie op tot waakzaamheid. Om wat voor oplichting gaat het? Alleen al in de afgelopen 24 uur zijn twee bewoners opgelicht dan wel is gepoogd hen op te lichten....

Lees meer...
 
NS-fietsenstalling station Nijmegen de eerste 24 uur gratis

NIJMEGEN - Vanaf 1 januari 2023 is het stallen van de fiets in de NS-fietsenstalling onder station Nijmegen de eerste 24 uur gratis. Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en NS maken dit mogelijk. Ze breiden zo.....

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
Akeeba Backup Lazy Mode


Action: start
Last backup: 1695072457 (2023/09/18 23:27:37 GMT)
Adjusted last backup time: 1694988000 (2023/09/18 00:00:00 GMT)
Days frequency: 10
Backup time: 00:00 (0 seconds)
Next Backup: 1695852000 (2023/09/28 00:00:00 GMT)
Next Backup: 1695855600 (2023/09/28 01:00:00 LOCAL)
Time Now: 1695727376 (2023/09/26 13:22:56 LOCAL)
I will not start a new backup.

Profiel informatie

Application afterLoad: 0.001 seconds, 0.29 MB
Application afterInitialise: 0.022 seconds, 1.14 MB
Application afterRoute: 0.025 seconds, 1.32 MB
Application afterDispatch: 0.127 seconds, 3.30 MB
Application afterRender: 0.203 seconds, 2.75 MB

Geheugengebruik

2914704

16 queries gelogd

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'nena2fdrkuutk0n4ngukra5142'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1695726776' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'nena2fdrkuutk0n4ngukra5142'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'nena2fdrkuutk0n4ngukra5142','1695727376','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT *
    FROM jos_migration_backlinks
    WHERE url LIKE 'index.php?limitstart=42%' OR sefurl LIKE 'index.php?limitstart=42%'
 8. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 9. SELECT *
    FROM jos_jcomments_settings
 10. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 11. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-26 11:22:56' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-26 11:22:56' )
    ORDER BY  a.created DESC
    LIMIT 42, 22
 12. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-26 11:22:56' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-26 11:22:56' )
    ORDER BY  a.created DESC
 13. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 14. SELECT a.*, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1  
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-26 11:22:56' )  
    AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-26 11:22:56' )
    AND cc.id = 3
    AND cc.SECTION = s.id
    AND cc.published = 1
    AND s.published = 1
    ORDER BY a.ordering
    LIMIT 0, 7
 15. SELECT a.*,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-26 11:22:56' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-26 11:22:56' )
    AND s.id > 0
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND s.published = 1
    AND cc.published = 1
    ORDER BY a.created DESC
    LIMIT 0, 15
 16. SELECT `backupstart`
    FROM `jos_ak_stats`
    WHERE `origin` = "lazy"
    AND NOT(`status` = "failed")
    ORDER BY `backupstart` DESC
    LIMIT 0,1

Geladen taalbestanden

Niet vertaalde diagnostische strings

Geen

Niet vertaalde designer strings

Geen