Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Explosieve sloop centrale Nijmegen
vrijdag 10 september 2021 06:52

NIJMEGEN - Als onderdeel van de hervatte sloop van Centrale Gelderland, de oude Electrabel centrale, werd donderdagochtend 9 september rond 10.00 uur als eerste stap het gebouwdeel met de rookgasontzwavelingsinstallatie met de inzet van springstoffen gecontroleerd naar de grond neergehaald. Het circa 35 meter hoge gebouwdeel bevindt zich aan de westkant van het terrein. Het afgaan van de springstoffen en het neervallen van de installatie kon worden gehoord door de bewoners in Weurt en Nijmegen-West, alsook door de bedrijven in het noordoostelijke deel van het industrieterrein TPN-West. Het geluid is kortstondig van aard. Ook de stof die vrijkwam, werd door het inzetten van preventieve maatregelen  het neerdalen van grotendeels beperkt tot het terrein van de centrale. Het stof is niet gevaarlijk voor de gezondheid . En is geen reden om ramen en deuren te sluiten, ook het naar buiten gaan was geen probleem. Op en rondom het terrein van Centrale Gelderland golden tussen 9 uur en 11 uur in de ochtend strenge veiligheidsmaatregelen. Er werden geen openbare wegen afgesloten. Wel waren er verkeersregelaars aanwezig op de Westkanaaldijk ter hoogte van Weurt Noord en de Industrieweg / Weurtseweg ter hoogte van De Klok Logistiek / De Variabele.

De politie was aanwezig om in te grijpen als de openbare orde en veiligheid in het geding zou komen. ENGIE ontmoedigde mensen om richting het terrein van Centrale Gelderland te komen. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB. Film HIER


 

Explosieve sloop centrale Nijmegen

NIJMEGEN - Als onderdeel van de hervatte sloop van Centrale Gelderland, de oude Electrabel centrale, zal als eerste stap het gebouwdeel met de rookgasontzwavelingsinstallatie met de inzet van springstoffen gecontroleerd naar de grond neergehaald worden op donderdagochtend 9 september rond 10.00 uur.

Het circa 35 meter hoge gebouwdeel bevindt zich aan de westkant van het terrein. Het afgaan van de springstoffen en het neervallen van de installatie zal gehoord kunnen worden door de bewoners in Weurt en Nijmegen-West, alsook door de bedrijven in het noordoostelijke deel van het industrieterrein TPN-West. Het geluid is kortstondig van aard. Ook zal er stof vrijkomen, maar door het inzetten van preventieve maatregelen wordt het neerdalen van stof grotendeels beperkt tot het terrein van de centrale. Het stof is niet gevaarlijk voor de gezondheid. U kunt gewoon naar buiten en er is geen reden om ramen en deuren te sluiten.

Op en rondom het terrein van Centrale Gelderland gelden tussen 9 uur en 11 uur in de ochtend strenge veiligheidsmaatregelen. Er worden geen openbare wegen afgesloten. Wel zijn er verkeersregelaars aanwezig op de Westkanaaldijk ter hoogte van Weurt Noord en de Industrieweg / Weurtseweg ter hoogte van De Klok Logistiek / De Variabele.

De politie is aanwezig om in te grijpen als de openbare orde en veiligheid in het geding komen. ENGIE ontmoedigt mensen om richting het terrein van Centrale Gelderland te komen. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB
 
Wormenhotels op de Biezenkamp in Beek-Ubbergen. Van klokhuis in de fruitpauze naar een appeltje uit eigen schooltuin
donderdag 09 september 2021 19:03

Beek - Een wormenhotel is een heel mooi voorbeeld van afval naar grondstof, waar kinderen zelf mee aan de slag gaan. Zij maken van hun eigen fruitafval mooie, rijke, zwarte aarde. Die aarde gebruiken de kinderen daarna in de schooltuin. Zo is de cirkel weer rond. DAR verloot onder basisscholen in de gemeente Berg en Dal een wormenhotel.

Samen met de wethouder een wormenhotel openen: Basisscholen uit gemeente Berg en Dal kregen van Dar de kans op een wormenhotel. DAR ging woensdag 8 september 2021 samen met wethouder Nelson Verheul langs bij de gelukkige school. Wethouder Verheul heette de kinderen van groep 8 van basisschool De Biezenkamp in Beek-Ubbergen welkom. Wethouder Verheul: Wat een goed initiatief is het wormenhotel. Basisschool de Biezenkamp had al een moestuin. Met dit wormenhotel maken zij hier zelf compost voor. Zo is hun gft-afval dus echt grondstof. Na de herfstvakantie gaan ze op deze school ook nog eens met afvalscheiding aan de slag. Dat zijn mooie vooruitzichten!” Nieuw huisdier Pieter de Pier: Daarna leerden de kinderen met een ,,,,

Lees meer...
 
Dorpsagenda Ooij presenteert!
woensdag 08 september 2021 19:52

OOIJ – Dinsdagavond vond in dorpshuis “De Sprong”de presentatie plaats van de plannen over het vernieuwde Reiner van Ooiplein, waarin de scenario’s uit de bijeenkomst van 6 oktober 2020 zijn uitgewerkt. Rond de 50 belangstellende hadden zich voor deze bijeenkomst aangemeld. Vanuit de gemeente Berg en Dal waren de wethouders Sylvia Fleuren en Annelies Visser aanwezig, deze laatste sprak een kort openingswoord, waarna Theo Reesink van landschapsarchitecten Reesink middels een PowerPoint presentatie de plannen toelichtte. In dit vernieuwde plan die het plein en omgeving een flinke metamorfose geeft, (meer gras bloemen en bomen) werd ook het Eendengat en parkeerterrein bij het dorpshuis hier bij berokken. Het plan werd na ook kritische geluiden voorzichtig positief ontvangen, knelpunten werden gezien in het grote vrachtverkeer dat een ander route via de Rietvoorstraat en Bleistraat naar het plein moeten volgen. Hier wordt met name voor de aanwonende bewoners overlast verwacht.
Als de gesprekken met het Waterschap over het Eendengat goed verlopen zou er volgens de plannen in het najaar van 2022 gestart kunnen worden.
Er bestaat een mogelijkheid om binnenkort de avond terug te zien en e.v.t nog vragen te stellen, dit kan op:
www.samenbergendal.nl Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Speciale Market Garden dag in het Vrijheidsmuseum in Groesbeek.
dinsdag 07 september 2021 18:12

GROESBEEK - In september is het 77 jaar geleden dat Operatie Market Garden plaatsvond. Het Vrijheidsmuseum staat hier op 19 september bij stil door middel van onder andere live muziek op het buitenterrein van het museum. De optredens worden verzorgd door zangeres Majorie Ceulemans-Scholtz en door Band of Four Brothers. Daarnaast toont het museum in de filmzaal een doorlopende introductiefilm over Market Garden. Ten slotte organiseert Grateful Generation Tours in samenwerking met het Vrijheidsmuseum spannende fieldtrips in een authentieke Willy's MB uit WO2 (2 tot 3 personen) langs de slagvelden van Market Garden. Alle activiteiten rondom Market Garden vinden de gehele dag plaats tussen 10.30 en 16.30 uur. Het Vrijheidsmuseum is van 10.00 t/m 17.00 uur geopend. Voor een bezoek aan het museum gelden op deze dag de reguliere entreetarieven. Vergeet niet om van te voren uw online tickets voor het museum te kopen via tickets.vrijheidsmuseum.nl. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar bijgevoegd persbericht. Foto’s: Collectie Vrijheids Museum.


 

 
Herdenkingen Rijk van Nijmegen September
maandag 06 september 2021 22:35

REGIO - In het Rijk van Nijmegen en in Duitsland zijn ter gelegenheid van 77 jaar Operatie Market Garden verschillende herdenkingsactiviteiten gepland in de periode 17 tot en met 20 september. Zie onderstaande poster voor het volledige programma: Euregio-ceremonies-Market-Garden.


 
Kermis in Groesbeek geopend
zaterdag 04 september 2021 22:43

GROESBEEK – Wethouder Irma van de Scheur heeft zaterdagmiddag 4 september met het doorknippen ven een lint de Groesbeekse kermis op het marktplein geopend. Even te voren had zij de hal van het gemeentehuis de kermis exploitanten ontvangen en welkom geheten, ze was blij dat er na een lange tijd weer een kermis opgestart kon worden. Vanaf 15.00 uur tot 18.00 uur is het een prikkelarme kermis, Vervolgens gaan licht en geluid aan en is iedereen welkom op het kermisterrein en kan men genieten in de attracties tot en met woensdag 8 september, dagelijks van 12.00 tot 00.00 uur. Coronamaatregelen: Door de coronamaatregelen is het wel een andere kermis dan andere jaren. De kermis is op afgesloten terrein met een in- en uitgang. Er mag een beperkt aantal bezoekers tegelijk naar binnen. Is Op die manier kan er zonder 1,5 meter een feestje worden gebouwd.  Op die manier kan er zonder 1,5 meter een feestje worden gebouwd. Is het druk? Verder is er op het terrein een verplichte looproute, staan de muziek en het geluid zacht en is er geen entertainment. Alcohol is niet toegestaan.

Feest op de Horst: Feest wordt er uiteraard ook gevierd, in een grote feesttent op de Horst, deze tent is toegankelijk voor maximaal 750 personen, voorzien van een vaccinatie- of testbewijs. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
“Ring a Bell for the Rosies” ‘We Can Do It!’ Dag, Vrijheidsmuseum videobelt met 90+ vrouwen.
zaterdag 04 september 2021 19:30

GROESBEEK –  Het Vrijheidsmuseum neemt ieder jaar op 3 september deel aan de “Ring a Bell for the Rosies” ceremonie. Dit vindt in meerdere landen plaats om 13.00 uur lokale tijd. Het Bel luiden voor the Rosies” werd ditmaal gedaan door Jeanne Melchers tijdens ‘We Can Do It!’ Dag. Op deze dag eert het museum alle vrouwen die een bijdrage geleverd hebben aan de Amerikaanse oorlogsindustrie tijdens de Tweede Wereldoorlog Het museum pak dit jaar uit met een speciaal programma omdat de Amerikaanse organisatie Thanks! Plain and Simple, Inc. het Vrijheidsmuseum (samen met 5 steden in de VS) heeft uitgeroepen tot Model Rosie Community. Deze titel krijgt het museum omdat het regelmatig aandacht geeft aan de Rosies. Daarnaast hebben de Rosies een prominente plek in de nieuwe vaste expositie van het museum gekregen.

De middag startte met een korte lezing door conservator Rense Havinga over het ontstaan en de beeldvorming van Rosie de Riveter als internationaal symbool. Hierna volgt een speech van de directeur van het museum, Wiel Lenders, en de “Ring a Bell for the Rosies” ceremonie om 13.00 uur. De afsluiting van het programma is een absoluut hoogtepunt: een videogesprek met drie echte Amerikaanse Rosies:...

Kijk HIER of op FB.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Museum De Kleine Heilige Geest weer open

GROESBEEK - Na geruime tijd is het weer mogelijk het museum De Kleine Heilige Geest te bezoeken. De maand oktober is Rozenkransmaand en in deze maand worden ook de H.H.Engelbewaarders herdacht. Naast de grote vaste collectie devotionalia zal in het museum deze maand aandacht geschonken worden aan rozenkransen, boeken, prenten en beelden. Daarnaast is een collectie Engelbewaarders te bezichtigen in beelden en prenten. Beelden van vroeger voor vandaag.  . U bent van harte welkom op zondag  24 oktober van 11 tot 17 uur in ons museum. Van Ruysdaelweg 37 Groesbeek.Voor ander dagen en tijden  alleen na telefonische afspraak. 024-6636755.


 
Open Huis zaterdag 2 oktober bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen

GROESBEEK/Horst - Zaterdag 2 oktober is het eindelijk weer zover: “Open Huis” bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek. Voor de eerste keer in 2021!

De basisregel “verplicht 1,5m afstand houden” verandert in een dringend advies om afstand te houden. Oftewel, u bent van harte welkom, maarhoudt afstand tot elkaar. Tijd: van 10.00 t/m 14.00 uur. U kunt dan (zonder afspraak vooraf) komen kijken naar onze rollators –douchekrukjes – rolstoelen – toilet-douchestoelen – toiletsteunen  – tilliften –  wandsteunen – scoot-mobielen – sta-op-stoelen – etc. Voor alle andere keren dat u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. We plannen in met minimaal een half uur de tijd per persoon,

Raadpleeg s.v.p. onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl. De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken: “fun” voorgehandicapte kinderen (denk aan aangepast paardrijden, speciaal spelmateriaal, speelweek, atletiek).


 
Openingstijden gemeente Berg en Dal veranderen

Op vrijdag 3 september veranderen de openingstijden van de gemeente Berg en Dal. Vanaf die datum is de gemeente op vrijdagmiddag telefonisch niet meer bereikbaar. Ook de balies in het gemeentehuis zijn vanaf die datum op vrijdagmiddag dicht....

Lees meer...
 
Gezocht: Nierdonor voor Debby

GEZOCHT NIERDONER VOOR DEBBY

LEUTH- Debby van Vendeloo stuurde ons het onderstaande bericht voor plaatsing, waaraan we natuurlijk graag voldoen!

Hallo allemaal, Mijn naam is Debby van Vendeloo, ben 38 jaar en woonachtig in Leuth ( bij Nijmegen). Ik ben geboren met de erfelijke en ongeneeslijke Longaandoening ( taaislijmziekte ). Daarvoor ben ik 17 jaar geleden getransplanteerd (aan mijn longen) en dat is heel lang goed gegaan. Ik heb wel een heel turbulent leven gekend op medisch gebied maar steeds krabbelde ik daar weer uit. Momenteel kamp ik met ernstige nierfalen en ben ik opzoek naar een Nierdonor. Ik heb nu nog een nierfunctie van 15%. Niemand in mijn directe familie kan doneren daarom ben ik opzoek naar een Nierdonor.

Via deze weg hoop ik u te bereiken. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met mij op nummer: 06-31562798. Of mailen naar debjevanvendeloo@gmail.com Eigen foto.


 
Hartkoor Kekerdom zoekt enthousiaste dirigent m/v

KEKERDOM - In september weer veilig gaan zingen na de lange saaie Coronaperiode, daar verheugden onze koorleden zich allemaal heel erg op. Groot was dan ook de teleurstelling toen we onverwacht vernamen, dat onze sprankelende dirigente na 12 jaar gaat stoppen bij ons koor. Ze heeft ondertussen elders een vaste baan gekregen. Daarom zoekt het Hartkoor Kekerdom een enthousiaste dirigent m/v

Wij zijn een geliefd koor, dat...

Lees meer...
 
Kleding Weggeefwinkel Groesbeek

UPDATE: Tijdelijke verhuizing ingang kleding weggeefwinkel

GROESBEEK - Kleding weggeefwinkel verhuisd tijdelijk met ingang vanaf dinsdag 20 april. De organisatie van de weggeefwinkel, Pluryn en Forte Welzijn hebben na overleg met centrum manager Freek Stevens, een nieuwe ruimte gevonden om de vele ingezamelde kleding aan de man te brengen. Het oude pand van de Hema in het centrum van Groesbeek wordt ingericht door vrijwilligers en enkele sympathisanten. Op dinsdag en vrijdag is de winkel open van 10.00-14.00 uur. In verband met de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maximaal 6 personen gedurende 30 minuten tegelijk naar binnen. Vooraf aanmelden bij Wilma Fransen via 0611809216. Iedereen is van harte welkom!

GROESBEEK - Ook de weggeefwinkel mag eindelijk weer open. Voorlopig alleen op de vrijdagen van 12.30 tot 16.00 uur. Maak telefonisch een afspraak met Wilma Fransen via 0611809216. I.v.m. de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maar 2 bezoekers tegelijk naar binnen gedurende 30 minuten. Melden bij de ingang van het hoofdgebouw van Pluryn op Sportpark Zuid Nijerf 1 6562 KW Groesbeek. Er is voldoende in voorraad voor jong en oud van harte welkom.


 
Corona