Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Grasmaaier brand uit.
maandag 26 juni 2023 22:40

BEEK – Grasmaaier tijdens het maaien in brand gevlogen, dit gebeurde maandagmiddag 26 juni bij het dierenweitje aan de Gruttostraat in Beek. De Brandweer was er snel bij, maar kon niet voorkomen dat hij totaal uitbranden.

Foto: © René Hendriks. Zie foto's HIER


 
Geslaagden EHBO examen Millingen - Kekerdom
maandag 12 juni 2023 05:48

MILLINGEN a/d RIJN - Maandagavond 5 juni 2023 zijn in het clubgebouw op Sportpark De Hove kersverse diploma’s uitgereikt aan de cursisten, die onlangs geslaagd zijn voor het EHBO-examen. Voorzitter Alex Janssen reikte de EHBO-diploma’s uit aan de 6 geslaagden. Eerder deze avond reikte de voorzitter al diploma’s uit aan 4 leerlingen uit groep 8 van de basisschool, die geslaagd waren voor Jeugd EHBO. Van de laatste EHBO- basisopleiding waren alle 6 geslaagde cursisten aanwezig en namen het officiële diploma van Het Oranje Kruis en een bosje bloemen in ontvangst. Het Bestuur feliciteert alle geslaagden van harte met het behalen van het EHBO-diploma. Deze 6 geslaagden zijn: Henriette Wal, Mark Janssen, Anita Houkes - Reuvers, Jean-Paul Houkes, Liselotte Lock en Linda Schuurman - van Baal. De lessen van de EHBO-vereniging vinden plaats in het clubgebouw op Sportpark De Hove aan de Hoefseweg in Millingen aan de Rijn. Elke maand worden er 2 oefenavonden of thema-avonden van 19.30 tot 21.30 uur gehouden, want een gediplomeerd EHBO-er dient elk jaar 6 herhalingslessen te volgen.

Iemand in nood bij u in de buurt, dat kan zomaar gebeuren..! Wilt u dan kunnen helpen..? Als u geïnteresseerd bent in de nieuwe basisopleiding EHBO, Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK) of Reanimatie/ AED, neem dan contact op met Alex Janssen, 06 - 10434247.

Kijk gerust ook eens op onze site: www.ehbomillingenkekerdom.nl of op
Facebook: EHBO Millingen aan de Rijn / Kekerdom. Bestuur EHBO vereniging Millingen aan de Rijn - Kekerdom.
Foto: © Hans Driessen. Kijk HIER


 


 
Uitreiking Diploma Jeugd EHBO
zaterdag 10 juni 2023 04:43

MILLINGEN a/d RIJN - Maandagavond 5 juni 2023 vond in het clubhuis op Sportpark De Hove in Millingen aan de Rijn de officiële diploma-uitreiking plaats aan 4 cursisten uit groep 8, de hoogste groep van de basisschool in Millingen aan de Rijn. Deze 4 leerlingen hadden het jeugd EHBO examen succesvol afgelegd volgens de normen van het Oranje Kruis. Het schooljaar ervoor, in groep 7, hadden deze leerlingen al de kennismakingscursus EHBO gevolgd. De voorzitter, tevens instructeur, van de lokale EHBO-vereniging, Alex Janssen, vond het een eer deze Oranje Kruis jeugd EHBO-diploma’s te mogen uitreiken. In de toespraak werden de 4 jonge cursisten door de voorzitter voor hun mentaliteit en inzet geroemd, temeer omdat ze op vrijwillige basis en buiten schooltijd de lessen hebben gevolgd.
De 4 geslaagde leerlingen zijn Loek Hendriks, Eva Broens, Lucas van Deursen en Tijme Awater. De EHBO-vereniging feliciteert de 4 jeugdige geslaagden van harte met het Diploma Jeugd EHBO.  Bestuur EHBO-afdeling Millingen a/d Rijn / Kekerdom. Foto’s: © Hans Driessen. Kijk HIER


 
Koninklijke Onderscheiding voor J.D. (Hans) Maertens.
zaterdag 03 juni 2023 07:17

BEEK - Op vrijdag 2 juni kreeg de heer J.D. (Hans) Maertens uit Berg en Dal een Koninklijke Onderscheiding. Locoburgemeester Erik Weijers van Berg en Dal reikte de onderscheiding uit bij de viering van het 30 jarig jubileum van natuurgebied ’t Zwanenbroekje. Meneer Maertens is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Meneer Maertens is de initiatiefnemer van en de motor achter natuurgebied ’t Zwanenbroekje. ’t Zwanenbroekje ’t Zwanenbroekje is een particulier initiatief, omstreeks 1992 gestart, waarbij landbouwgronden worden omgevormd naar natuur. Bij de inrichting ....

Lees meer...
 
Verzorging 4-Daagselopers. De 105e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 18 juli t/m vrijdag 21 juli 2023
woensdag 31 mei 2023 23:02

MILLINGEN a/d RIJN - Ook dit jaar is het mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen elke avond te laten verzorgen, zodat u de volgende dag weer fris en monter aan de start verschijnt.
Deze verzorging voor de 4-Daagselopers gebeurt in de verzorgingsruimte en kleedkamers van het clubhuis op Sportpark De Hove in Millingen aan de Rijn aan de Hoefseweg 21.
Samen met andere sportmasseurs en blarenprikkers staan Alex Janssen en Ben van Rijsewijk voor
u klaar voor de verzorging van blaren, voeten, benen en rug. Denk hierbij ook aan afplakken, tapen en masseren.Bent u geïnteresseerd, dan kunt u zich aanmelden. Bij aanmelding zijn de kosten € 20 p.p. als borg.

Als er problemen ontstaan in de voorbereiding, tijdens het trainen of voor een voeteninspectie kunt
u de voeten laten bekijken en te verzorgen.
Na de verzorging wordt deze borg verrekend met de gemaakte onkosten.

Voor aanmelding of meer informatie kunt u met Alex Janssen contact opnemen:
Alex Janssen 06 - 10434247 of via mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Team Verzorging 4-Daagselopers. Foto: Hans Driessen. 
Koninklijke Onderscheiding voor M.W. Fransen
zondag 21 mei 2023 22:37

GROESBEEK -  Op zondag 21 mei kreeg de heer M.W. (Miel) Fransen uit Berg en Dal een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal reikte de onderscheiding uit. Dit deed hij na het jubileumconcert van fanfare Wilhelma ter ere van hun 125-jarig bestaan. Meneer Fransen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje[1]Nassau. Meneer Fransen is bijna 20 jaar voorzitter van fanfare Wilhelmina in Groesbeek. Hij heeft aangegeven dat hij daarmee na de viering van het jubileum stopt. Fanfare Wilhelmina Meneer Fransen werd in 2003 lid van de fanfare en is sinds 2004 voorzitter. In het bestuur neemt meneer Fransen als eindverantwoordelijke een prominente en cruciale rol in. Zijn werkwijze levert veel (inter)actie op bij anderen. Diverse belangrijke verenigingszaken zijn op initiatief van meneer Fransen belegd in commissies. Deze commissies opereren zelfstandig, maar meneer Fransen houdt verbinding. Zo blijft hij op de hoogte van alles wat Wilhelmina bezighoudt. Ook in de contacten met andere muziekverenigingen bracht meneer Fransen veel samenwerkingen tot stand, mede door zijn grote netwerk binnen en buiten Groesbeek. Meneer Fransen is elke dag actief voor de fanfare. Hij is bestuurder en vrijwilliger in één. Hij vergadert, maakt beleid, verzorgt speeches, maar steekt ook zelf de handen uit de mouwen. Zo komt de inhoud van clubblad ‘Het Wilhelmientje’, dat elk kwartaal verschijnt, grotendeels uit de koker van meneer Fransen. Hij is goud waard voor de fanfare. Andere activiteiten Meneer Fransen was ook 13 jaar vrijwilliger voor Zanggroep de Kels. Ook de zanggroep profiteerde van zijn uitgebreide netwerk. Daarnaast is meneer Fransen ruim 12,5 jaar actief bij omroep Berg en Dal als lid van het PBO. Dit is het orgaan dat controleert of de omroep voldoet aan de (wettelijke) eisen. Als coördinator Mantelzorg Berg en Dal zet meneer Fransen zich al 10 jaar in voor mantelzorgers in de gemeente. Hij organiseert activiteiten en is actief in de werkgroep informatie. Hij heeft jaren de maandelijkse ‘Koffie Met’ georganiseerd. En hij ondersteunt individuele mantelzorgers in moeilijke tijden. Verder collecteert meneer Fransen al 10 jaar voor het MS Fonds en verzorgt hij de PR voor de weggeefwinkel van zijn partner in Groesbeek. Hij is daar ook manusje van alles. Met zijn inzet, gedrevenheid en betrokkenheid heeft meneer Fransen een onmisbare bijdrage geleverd aan het verenigingsleven in de gemeente en daarmee aan de samenleving. Foto: Gemeente Berg en Dal.


 
Kennismakingscursus Jeugd Eerste Hulp
woensdag 17 mei 2023 23:16

MILLINGEN a/d RIJN - Woensdag 17 mei 2023 werden in de koffiekamer van de St. Martinusschool in Millingen aan de Rijn aan 8 leerlingen van groep 7 een Bewijs van Deelname Jeugd Eerste Hulp uitgereikt door Alex Janssen, instructeur EHBO. Volgend schooljaar, in groep 8, kan deze groep leerlingen door gaan tot het Jeugddiploma Eerste Hulp.

De EHBO - vereniging heeft deze kennismakingscursus Jeugd Eerste Hulp in 10 lessen verzorgd, die, op vrijwillige basis en na schooltijd, in de kantine op Sportpark De Hove plaatsvond. In sommige lessen deden de ouders van de leerlingen actief mee en speelden het slachtoffer. Een mooie nabootsing van de alledaagse praktijk.

De EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom bedankt Eric Pricken, de directeur en de leerkrachten van de St. Martinusschool en ouders van de leerlingen voor de prettige samenwerking, het vertrouwen en hopen op een goed vervolg.
Het Bestuur van de EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom.
Foto's: © Hans Driessen. Kijk HIER


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Pizza-avond voor jongeren in onze gemeente

BEEK - Op 27 september 2023 organiseert de gemeenteraad van Berg en Dal in het Kulturhus in Beek een pizza-avond voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar. De avond begint om 18:00 en duurt tot 20:00 uur. Enquête In het voorjaar is een enquête gehouden onder de jongeren uit onze gemeente. Hierop zijn meer dan 80 reacties binnen gekomen. De gemeenteraad is blij met deze betrokkenheid. De resultaten van deze enquête worden gebruikt om met de jongeren in gesprek te gaan. Het gesprek… en natuurlijk pizza! Welke speel- of hangplekken kunnen wel een opknapbeurt gebruiken? Welke sportactiviteiten ontbreken er nog in onze gemeente? Heb je ergens anders behoefte aan? En wat kan de gemeente(raad) hierin betekenen? Hierover gaan we met groepjes in gesprek. Dit alles onder het genot van een heerlijke (gratis) pizza. Vervoer De avond wordt gehouden in het Kulturhus in Beek, omdat dit de meest centrale ligging is in onze gemeente. Wie er graag bij wil zijn, maar geen vervoer heeft, kan contact opnemen met Remco Wildeman (raadsadviseur) via r.wildeman@bergendal.nl. Dan kijken wij hoe wij kunnen helpen. Aanmelden voor deze avond kan tot en met 4 september via www.bergendal.nl/pizza


 

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Openhuis bij Stichting 2e hands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek.

Lees meer...
 
In- en uitchecken met de betaalpas of creditcard in bussen Arnhem en Nijmegen

Persbericht

Hilversum/Arnhem, 29 maart 2023: Reizen met de bus in de regio Arnhem-Nijmegen is nog makkelijker geworden.

In de bussen van Breng kunnen reizigers behalve met hun OV-chipkaart, vanaf vandaag ook in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard - ook op een mobiel....

Lees meer...
 
Oplichters actief in de Polder

Oplichters actief in de polder

Burgemeester Mark Slinkman waarschuwt inwoners dat er criminelen actief zijn in de gemeente Berg en Dal. De afgelopen week sloegen zij al toe in Ooij, Erlecom en Leuth. De burgemeester wil voorkomen dat meer mensen slachtoffer worden en roept op verzoek van de politie op tot waakzaamheid. Om wat voor oplichting gaat het? Alleen al in de afgelopen 24 uur zijn twee bewoners opgelicht dan wel is gepoogd hen op te lichten....

Lees meer...
 
NS-fietsenstalling station Nijmegen de eerste 24 uur gratis

NIJMEGEN - Vanaf 1 januari 2023 is het stallen van de fiets in de NS-fietsenstalling onder station Nijmegen de eerste 24 uur gratis. Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en NS maken dit mogelijk. Ze breiden zo.....

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
Akeeba Backup Lazy Mode


Action: start
Last backup: 1695072457 (2023/09/18 23:27:37 GMT)
Adjusted last backup time: 1694988000 (2023/09/18 00:00:00 GMT)
Days frequency: 10
Backup time: 00:00 (0 seconds)
Next Backup: 1695852000 (2023/09/28 00:00:00 GMT)
Next Backup: 1695855600 (2023/09/28 01:00:00 LOCAL)
Time Now: 1695730737 (2023/09/26 14:18:57 LOCAL)
I will not start a new backup.

Profiel informatie

Application afterLoad: 0.001 seconds, 0.29 MB
Application afterInitialise: 0.024 seconds, 1.14 MB
Application afterRoute: 0.027 seconds, 1.32 MB
Application afterDispatch: 0.127 seconds, 3.33 MB
Application afterRender: 0.210 seconds, 2.77 MB

Geheugengebruik

2942784

16 queries gelogd

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'guajh5f2qidhd9iulv264cjoq2'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1695730137' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'guajh5f2qidhd9iulv264cjoq2'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'guajh5f2qidhd9iulv264cjoq2','1695730737','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT *
    FROM jos_migration_backlinks
    WHERE url LIKE 'index.php?limitstart=35%' OR sefurl LIKE 'index.php?limitstart=35%'
 8. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 9. SELECT *
    FROM jos_jcomments_settings
 10. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 11. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-26 12:18:57' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-26 12:18:57' )
    ORDER BY  a.created DESC
    LIMIT 35, 22
 12. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-26 12:18:57' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-26 12:18:57' )
    ORDER BY  a.created DESC
 13. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 14. SELECT a.*, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1  
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-26 12:18:57' )  
    AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-26 12:18:57' )
    AND cc.id = 3
    AND cc.SECTION = s.id
    AND cc.published = 1
    AND s.published = 1
    ORDER BY a.ordering
    LIMIT 0, 7
 15. SELECT a.*,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-09-26 12:18:57' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-09-26 12:18:57' )
    AND s.id > 0
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND s.published = 1
    AND cc.published = 1
    ORDER BY a.created DESC
    LIMIT 0, 15
 16. SELECT `backupstart`
    FROM `jos_ak_stats`
    WHERE `origin` = "lazy"
    AND NOT(`status` = "failed")
    ORDER BY `backupstart` DESC
    LIMIT 0,1

Geladen taalbestanden

Niet vertaalde diagnostische strings

Geen

Niet vertaalde designer strings

Geen