Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Laatste grote seizoen fietstocht KBO Beek
vrijdag 07 oktober 2022 22:42

BEEK - De weergoden waren ons goed gezind op vrijdag 30 september, om 10 uur vertrok de groep richting Zyfflich. Over stille landweggetjes en een prachtige natuur kwamen we tegen twaalf uur bij de " Lindenhof " waar we werden getrakteerd op koffie met heerlijke Duitse " Kuchen ". Vol nieuwe energie ging het verder door de prachtige Duffelt. Er werd onderweg nog een pauze ingelast om een zelfverzorgde lunch te nuttigen. Daarna ging het langzaamaan terug ,richting Beek, waar we in het Kulturhus nog werden getrakteerd op een versnapering ter afsluiting van de laatste grote fietstocht van het seizoen 2022. Foto’s: © René Hendriks. Meer op: www.inhetlaag.nl Kijk HIER of op FB.


 

 
Engie centrale Nijmegen neergehaald
Geschreven door red   
vrijdag 07 oktober 2022 18:13

NIJMEGEN – Vrijdagmorgen 7 oktober werd na eerdere uitstellingen exact om 10.30 het laatste deel van de Engie centrale met explosieven met de grond gelijk gemaakt.

 

Kijk HIER de film momenten Engie.


 
Opening 60e 'Bibliotheek op School' op basisschool Op Weg in Ooij
woensdag 05 oktober 2022 17:57

OOIJ - Op woensdag 5 oktober opende basisschool Op Weg in Ooij een eigen Bibliotheek op school. In meerdere opzichten een feestelijk moment: het is de 60e Bibliotheek op school van de Bibliotheek Gelderland Zuid en de aftrap van de Kinderboekenweek. In het welkomstwoord sprak directeur Monique Vromen “Dankzij de Bibliotheek op school werken we actief samen met de bibliotheek en ouders aan het bevorderen van leesplezier onder onze leerlingen. Jeroen Tilma van de bibliotheek Gelderland Zuid sprak een kort het woord.


Door de Bibliotheek op school wordt lezen en het lenen van boeken toegankelijker voor kinderen en ouders. Wij stimuleren ouders om ook na schooltijd boeken voor thuis te lenen. Hiermee willen we op een laagdrempelige manier lezen stimuleren"


Met een boekenquiz door Floor Pullen en het doorknippen van een lintje door de jongste en oudste leerling werd de bibliotheek van basisschool Op Weg in Ooij geopend. De leerlingen hebben nu toegang tot hun eigen collectie bibliotheekboeken. Zie Lees meer…..

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

Lees meer...
 
Zilveren Erepenning voor auteur Thomas Verbogt.

NIJMGEN - Thomas Verbogt ontving dinsdag 4 oktober de Zilveren Erepenning van de gemeente Nijmegen. Burgemeester Bruls reikte de onderscheiding uit tijdens de presentatie van het boek dat Verbogt naar aanleiding van zijn schrijfopdracht van de gemeente Nijmegen publiceert. Met het toekennen van de Zilveren Erepenning geeft de gemeente Nijmegen erkenning aan de rol die Verbogt de stad Nijmegen in zijn literaire werken geeft. Daarmee draagt hij bij aan de promotie van de stad en ondertekende hij het Boek v/d Stad. Muzikaal intermezzo werd verzorgd door zangeres Beatrice Poelen. Verbogt wordt in 2022 70 jaar en vierde in 2021 zijn 40-jarig auteursjubileum. Zie ook lees meer..... Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB

Laatst aangepast op woensdag 05 oktober 2022 08:06
Lees meer...
 
Dorpsagenda Leuth in gesprek met inwoners over nieuwe plannen voor het dorp.
maandag 03 oktober 2022 17:13

LEUTH - Op donderdag 13 oktober staat de Vriendenkring weer open voor de inwoners van Leuth die van harte worden uitgenodigd te komen praten over welke ideeën zij hebben om hun dorp te verfraaien, veiliger en duurzamer te maken. Misschien hebt u ook wel suggesties wat er allemaal gedaan kan worden om het wonen hier nog prettiger te maken. Kom meepraten en overleg samen met andere bezoekers wat er de komende tijd moet worden aangepakt.                                  Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

De verschillende werkgroepen van de Dorpsagenda Laat Leuth Leven hebben sinds de start in september 2018 veel werk verzet en er kan daarom met trots en tevredenheid worden teruggekeken. Het dorp is op meerdere plaatsen groener geworden, er zijn ommetjes gerealiseerd waarvoor een mooie folder is gemaakt, de Rollebol is vernieuwd na verkiezingen onder de kinderen, een welkomstboekje wordt bezorgd bij nieuwe inwoners en verenigingen gaan tweemaal per jaar in gesprek om elkaar te ondersteunen waar dat kan. De werkgroep Verkeer & Veiligheid heeft zich drie jaar lang ingezet om de Steenheuvelsestraat veiliger te maken, helaas is dat maar ten dele gelukt. Als u daar vragen over hebt, kunnen we u op 13 oktober ook daarover uitgebreid informeren. Onlangs werd er voor de eerste keer de Beleef-Leuth-dag georganiseerd waar veel verenigingen en organisaties aan hebben meegewerkt. Daarvan is een mooie video gemaakt door Paul Spann (Videotales) uit Millingen; we vinden het erg leuk de opname deze avond aan u te kunnen tonen. Al met al voldoende redenen 13 oktober naar onze publieksavond te komen. U bent van harte welkom. (Voor meer informatie over de Dorpsagenda: www.laatleuthleven.nl)


 
Openmiddag K3 Delta Gendt
Geschreven door red   
zondag 02 oktober 2022 07:58

GENDT - Op zaterdag 1 oktober organiseerden K3 Delta-Gendt samen met steenfabriek ''De Zandberg'' (Rodruza), Staatsbosbeheer en ''Lingewaard Natuurlijk ''tussen 13:00 en 17:00 uur een open middag in de Gendtse Waard. De betrokken partijen laten tijdens de open middag graag zien hoe dit in zijn werk gaat en laten ze het inrichtingsplan zien, vertellen wat er nog staat te gebeuren. Er werden rondleiding gegeven in het gebied door Staatsbosbeheer en ''Lingewaard Natuurlijk' het ontdekken van de dynamische natuur rondom het Vossengat. Een voorproefje op een mooie toekomst! in het gebied door. Zie hoe de natuur zich hier ontwikkelt en wat het doet met de biodiversiteit. Het bezoeken en beklimmen van het hoogste punt van de installatie, dit geeft een spectaculair uitzich van het installatieterrein. Ook voor kinderen konden in de tent knutselen, kleuren en verven,of gravenop een zandberg. Kom van alles te weten over de over de zandwinning en steenfabriek en maak je eigen baksteen bij Rodruza. Ook leuk voor volwassenen!  Kijk voor meer info op K3 Delta-Gendt. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

Foto’s: Opbouw installatie en aanlegsteiger Waal. HIER.


 
Koninklijke Onderscheiding voor oud-raadslid Dave van Loon
vrijdag 30 september 2022 23:39

GROESBEEK - Dave van Loon (49) uit Groesbeek heeft in de raadsvergadering van donderdag 29 september 2022 een Koninklijke Onderscheiding gekregen voor zijn raadslidmaatschap. De heer Van Loon is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Langer dan 12 jaar raadslid De heer Van Loon nam in de raadsvergadering afscheid van de raad. Voor vertrekkende raadsleden die 12 jaar of langer lid zijn geweest van de gemeenteraad mag een lintje aangevraagd worden. CDA De heer Van Loon was van 2006 tot 2015 en van 2017 tot en met de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar raadslid van het CDA. Op dit moment is hij politiek actief als carrousellid. Carrouselleden bereiden de besluitvorming van de raad voor. Uitreiking De onderscheiding werd, samen met een gedenkpenning, tijdens de raadsvergadering uitgereikt door burgemeester Mark Slinkman.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Kerststallen bezichtingen in Beek.

BEEK -KBO Beek penningmeester Ineke Huilmand neemt u mee naar lang vervlogen tijden. Naar......

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...