Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
De Kabouterboom is de boom van Berg en Dal

BEEK - De Kabouterboom in Beek heeft de verkiezing voor de boom van Berg en Dal gewonnen…Erik de Gans heeft de Kabouterboom genomineerd. Tijdens een feestelijke onthulling op vrijdag 27 januari wethouder werd hij gefeliciteerd door wethouder Erik Weijers en Hans Hengeveld van Geldersch Landschap & Kasteelen.

De Kabouterboom heeft met 1 stem verschil gewonnen. Op de tweede plaats staat de boom van Horrocks. De es van Ton is derde geworden. Bekijk alle verhalen over de bomen op www.samenbergendal.nl(externe link).

Wat is de boom van Berg en Dal verkiezing? De boom van Berg en Dal verkiezing is een initiatief van de gemeente. We zochten bomen met een bijzonder verhaal.

U kon op de website www.samenbergendal.nl(externe link) zelf een boom nomineren en op uw favoriete boom stemmen. Er waren in totaal 16 bomen genomineerd.

Hoe nu verder? De Kabouterboom doet namens de gemeente mee aan de provinciale Boom van het Jaar verkiezing 2023. En mocht de boom dan winnen? Dan is er nog een landelijke en zelfs Europese verkiezing. Wij bedanken u voor het nomineren van de bomen en stemmen op de mooie verhalen. Bron: foto gemeente Berg en Dal.


Laatst aangepast op donderdag 02 februari 2023 07:35
 
Museum van de Heilige Geest Groesbeek op TV
Geschreven door red   

GROESBEEK - Op dinsdag 25 januari heeft de KRO-NCRV opnamen gemaakt bij het Museum van de Heilige Geest van Diny Kuijpers.

In het programma ''Zin in morgen’’ wordt 'het zaterdag 4 februari op NPO 2 om 18.45uur uitgezonden.

 

Bron/Foto: Museum van de Heilige Geest. kijk HIER de uitzeneding


 


 
Prinsenreceptie CV De Sokkenummers Leuth.
zondag 29 januari 2023 13:12

LEUTH - Het was druk in de Vriendenkring vrijdagavond 27 januari, carnavalsverenigingen ‘’De Sokkenummers’’ hield namelijk haar Prinsenreceptie voor Prins Theo “de Gemekkelijke”. Collega verenigingen uit Berg en Dal,  Beek, Ooij, Kekerdom en Milingen aan de Rijn waren aanwezig om Prins Theo te feliciteren. Ook andere lokale verenigingen en vrienden deden dit. Raadslid Sylvia Fleuren was namens het CDA gemeente Berg en Dal aanwezig. Met de prinses Jolanda van de Deurzakkers moest prins Theo koekhappen om haar “jeugdtrauma” te verwerken, ditmaal wist prins Theo niet te winnen. Nadat ieder zijn of haar felicitaties hadden overgebracht ging oud prins Martijn “de geplande” zijn foto bij hangen in de eregalerij van oud-prinsen. Discotheek zangers Jeffrey & Jeffry zorgde  voor de muzikale invullingen van de avond.  Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
LAPTOPTAS GEVONDEN
Geschreven door RED   
zaterdag 28 januari 2023 15:36

LAPTOPTAS GEVONDEN OP ST. HUBERTUSWEG BIJ OOIJ.

ALS U WEET WELK MERK EN INHOUD, KUNT U BELLEN MET

NR 06-51707979


 
Valetijnsconcert ‘’Het Nederlands Bach Consort’’ Kleine Bartholomeuskerkje
vrijdag 27 januari 2023 16:14

BEEK - Op 11 februari brengt countertenor Sytse Buwalda het Valentijnsprogramma Verboden liefde in het Bartholomeuskerkje aan de Nieuwe Holleweg te Beek - Ubbergen. In dit door hemzelf geschreven verhaal neemt Buwalda het publiek mee naar een wereld vol (wan)hoop, geloof en liefde. “Een emotionele reis met een ongewis einde”, zoals hij het zelf omschrijft. De muzikale illustraties van o.a. Caccini, Scarlatti, Giordani en Monteverdi worden begeleid door David van Ooijen op romantisch gitaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hetnederlandsbachconsort.nl

Verboden liefde in de achttiende eeuw.... Of het nu om literatuur, film of muziek gaat, liefde is als thema alom aanwezig. Het lijkt de spil te zijn waar alles om draait. Buwalda koos in dit programma voor een verhaal met als thema de Verboden liefde. Hierin neemt hij het publiek mee naar het Italië van de achttiende eeuw waar de jonge Nina, novice in het klooster voor het eerst Roberto, het aanstormende talent onder de castraten ontmoet.

In de woorden van Buwalda: “Dat smeulende verlangen naar iets wat onbereikbaar is. Gevoelens die zich niet laten zich inperken. Een droomwereld waar alle verlangens samenkomen tot een climax van ‘Ze leefden nog lang en gelukkig’.” Sytse Buwalda is, naast Heleen Koele, een van de artistiek leiders van Het Nederlands Bach Consort. Dit gezelschap opent 2023 met twee producties waarbij zowel Buwalda als Koele zich solo presenteren. Koele is in maart te beluisteren in een programma rondom Internationale Vrouwendag. 
KBO Beek Themamiddag alles over Alzheimer gezondheidsmiddag
vrijdag 27 januari 2023 00:00

Donderdag 26 januari was de eerste KBO Beek themamiddag van dit jaar in het Kulturhus van Beek, een gezondheidsmiddag die de ziekte Alzheimer en de Alzheimercafé`s in onze gemeente behandelde. Onze gasten werden ontvangen met een kopje koffie of thee, om 14.30 uur na een kort woordje van Gérard, begonnen de coördinatoren van het Alzheimercafé`s in de gemeente Berg en Dal, Jolanda Bekker en Gerrie Poorterman, met een voorlichting over de geschiedenis waarom de ontmoetingen in de Alzheimercafé`s zijn ontstaan en het doel ervan en welke thema`s er worden behandeld. In de pauze gaf de KBO de aanwezigen een consumptie, waarna even later gastspreker Sjors van Gelder ( inderdaad de broer van...), hij leidt de dementieafdeling in het Gasthuis in Millingen, aan de hand van een kort interview gaf hij zijn ervaring weer hoe het er in de praktijk werkelijk aan toe gaat. Natuurlijk werden er vele vragen gesteld over dit bijzonder interessante onderwerp.

Noteer u alvast de volgende datums:

*Donderdag 16 februari 14.30 uur Algemene Leden Vergadering Kulturhus Beek

*Donderdag 2 maart 14.30 uur clubmiddag Kulturhus Beek

*Donderdag 23 maart 14.30 uur brandpreventie Kulturhus Beek

De KBO Beek brengt leerzame middagen voor uw belang voor een gezond leven en nog veel meer op allerlei vlakken. Lid worden en alles van dichtbij meemaken voor maar € 20,= per kalender jaar bent u er bij.

Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek, alle info 024 3226377, Foto; René Hendriks


 
Bestuur KBO Berg en Dal in het zonnetje
donderdag 26 januari 2023 16:14

BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal wil vrijwilligers en vrijwilligerswerk waarderen en promoten. Daarom gaat wethouder Irma van de Scheur op verschillende momenten langs bij vrijwilligers. Om ze te bedanken voor hun inzet. Want, vrijwilligers houden onze dorpen leefbaar! Dit keer was de wethouder op bezoek bij het bestuur van de Katholieke Ouderenbond Berg en Dal (vanaf nu de KBO Berg en Dal). Het bestuur was niet helemaal compleet, Tinie Kemperman-Toonen kon er niet bij zijn. Met voorzitter Theo van Steen, penningmeester Ria Kuiper en algemene bestuursleden Adrie Elbers-Müller en Geert Timmer sprak wethouder Irma van de Scheur over wat de KBO doet, over het vrijwilligerswerk en wat de gemeente meer kan doen voor vrijwilligers. Vertel eens, wat doet de KBO Berg en Dal? “De KBO Berg en Dal organiseert allerlei activiteiten voor haar leden. Bijvoorbeeld een maandelijkse bingoavond. Maar ook: een gymclub, een St. Nicolaasviering, prestaties over leuke en interessante onderwerpen en dagreizen. Ook heeft de KBO meerdaagse reizen georganiseerd. Dit was altijd erg leuk! De KBO in Berg en Dal heeft nu ongeveer 110 leden.” Waarom doen jullie vrijwilligerswerk?....

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Die Goeie Ouwe Tijd 50 jaar regionale hits in de Vriendenkring.


 
KBO BEEK THEMAMIDDAG “BRANDVEILGHEID”

Donderdagmiddag 23 maart om 14.30 uur in de Spiegelzaal van het Kulturhus van Beek, heeft de KBO Beek een speciale themamiddag voor u over brandveiligheid. Wij zien....

Lees meer...
 
Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom

Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom

Laat de gratis aansluiting in je huis niet voorbijgaan ...

Regio - De informatieavonden zijn geweest en nu verder... Samen met KBO Ooij voor glasvezel van DELTA!!!!! http://aklam.io/kNNdra. KBO Ooij beveelt je glasvezel van DELTA aan.

Wanneer je een abonnement afsluit bij DELTA via de link verdien je niet alleen € 25 voor jezelf maar ook nog eens € 50 voor de club. Laten we nu de kans grijpen, doe mee en steun tevens ook KBO Ooij.

Bezoek de facebookpagina van KBO Ooij voor de link http://aklam.io/kNNdra of tik de link in je browser, of klik in dit bericht. Doe de postcode check en ontdek jouw aanbod! Om mee te doen aan de actie en de beloning aan jou en je club te kunnen toewijzen, dien je het glasvezelabonnement af te sluiten via de link van KBO Ooij.

Met glasvezel kunnen we samen voor wonen, gamen, werken en zorg de toekomst in. Voor vragen en advies voor een abonnement neem contact op met het Internetcafé van KBO Ooij of het Glasvezel Informatiepunt van Delta in het Kulturhus van Beek, geopend woensdag t/m vrijdag van 11.00tot 18.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Roerdompstraat 6.


 

 

 

Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom


De informatieavonden zijn geweest en nu verder...

 

Laat de gratis aansluiting in je huis niet voorbijgaan ...

Samen met KBO Ooij voor glasvezel van DELTA!!!!!

http://aklam.io/kNNdra

 

KBO Ooij beveelt je glasvezel van DELTA aan.
Wanneer je een abonnement afsluit bij DELTA via de link verdien je niet alleen € 25 voor jezelf maar ook nog eens € 50 voor de club.

 

Bezoek de facebookpagina van KBO Ooij voor de link http://aklam.io/kNNdra of tik de link in je browser, of klik in dit bericht. Doe de postcode check en ontdek jouw aanbod! Om mee te doen aan de actie en de beloning aan jou en je club te kunnen toewijzen, dien je het glasvezelabonnement af te sluiten via de link van KBO Ooij.

 

Met glasvezel kunnen we samen voor wonen, gamen, werken en zorg de toekomst in.
Laten we nu de kans grijpen, doe mee en steun tevens ook KBO Ooij.

 

Voor vragen en advies voor een abonnement neem contact op met het Internetcafé van KBO Ooij of het Glasvezel Informatiepunt van Delta in het Kulturhus van Beek

 
NS-fietsenstalling station Nijmegen de eerste 24 uur gratis

NIJMEGEN - Vanaf 1 januari 2023 is het stallen van de fiets in de NS-fietsenstalling onder station Nijmegen de eerste 24 uur gratis. Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en NS maken dit mogelijk. Ze breiden zo.....

Lees meer...
 
Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! Regeling

GROESBEEK - Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! RegelingWat is de Doe Mee! Regeling? De Doe Mee! Regeling is een regeling voor kinderen en volwassenen die door een laag inkomen moeite hebben om mee te doen in de samenleving. Een onderdeel van de Doe Mee! Regeling is het Kindpakket voor kinderen. Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! Regeling. Wat verandert er aan de Doe Mee! Regeling vanaf 1 januari 2023?  De gemeente stopt met het Kindpakket van de Doe Mee! Regeling.

 • Ook worden geen schoolkosten meer betaald.
 • Kinderen krijgen hetzelfde bedrag als volwassenen, namelijk € 100,-
 • De inkomensgrens wordt verhoogd van 120% naar 130% van de bijstandsnorm.
 • · Stichting Leergeld De Stuwwal komt in de plaats van het Kindpakket .

Vanaf 1 januari 2023 starten we met,,,

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

Akeeba Backup Lazy Mode


Action: start
Last backup: 1679094835 (2023/03/18 00:13:55 GMT)
Adjusted last backup time: 1679094000 (2023/03/18 00:00:00 GMT)
Days frequency: 10
Backup time: 00:00 (0 seconds)
Next Backup: 1679958000 (2023/03/28 01:00:00 GMT)
Next Backup: 1679961600 (2023/03/28 02:00:00 LOCAL)
Time Now: 1679373485 (2023/03/21 05:38:05 LOCAL)
I will not start a new backup.

Profiel informatie

Application afterLoad: 0.001 seconds, 0.29 MB
Application afterInitialise: 0.031 seconds, 1.14 MB
Application afterRoute: 0.035 seconds, 1.32 MB
Application afterDispatch: 0.140 seconds, 3.29 MB
Application afterRender: 0.221 seconds, 2.78 MB

Geheugengebruik

2943984

16 queries gelogd

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'siopt1nc48r35i7en6nu9625j2'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1679372884' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'siopt1nc48r35i7en6nu9625j2'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'siopt1nc48r35i7en6nu9625j2','1679373484','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT *
    FROM jos_migration_backlinks
    WHERE url LIKE 'index.php?limitstart=35%' OR sefurl LIKE 'index.php?limitstart=35%'
 8. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 9. SELECT *
    FROM jos_jcomments_settings
 10. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 11. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 04:38:04' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 04:38:04' )
    ORDER BY  a.created DESC
    LIMIT 35, 22
 12. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 04:38:04' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 04:38:04' )
    ORDER BY  a.created DESC
 13. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 14. SELECT a.*, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1  
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 04:38:04' )  
    AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 04:38:04' )
    AND cc.id = 3
    AND cc.SECTION = s.id
    AND cc.published = 1
    AND s.published = 1
    ORDER BY a.ordering
    LIMIT 0, 7
 15. SELECT a.*,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 04:38:04' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 04:38:04' )
    AND s.id > 0
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND s.published = 1
    AND cc.published = 1
    ORDER BY a.created DESC
    LIMIT 0, 15
 16. SELECT `backupstart`
    FROM `jos_ak_stats`
    WHERE `origin` = "lazy"
    AND NOT(`status` = "failed")
    ORDER BY `backupstart` DESC
    LIMIT 0,1

Geladen taalbestanden

Niet vertaalde diagnostische strings

Geen

Niet vertaalde designer strings

Geen