Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Award voor de Europese inzet gemeente Kranenburg
dinsdag 09 november 2021 21:36

KRANENBURG/Dld -Tijdens een ceremonie op maandag 8 november 2021 werd de gemeente Kranenburg gehuldigd voor haar Europese inzet voor onbepaalde tijd. De oorkonde, ondertekend door premier Hendrik Wüst, ontving de burgemeester Ferdi Böhmer uit handen van de minister van Federale en Europese Zaken en Internationale Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, Dr. Stephan Holthoff-Pförtner en de minister van Binnenlandse Zaken, Lokale Zaken, Bouw en Gelijkheid van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, Ina Scharrenbach.

Foto: Gemeente Kranenburg


 


 
KBO Sinterklaas blijft in Spanje
zondag 07 november 2021 23:21

OOIJ - Door het sterk oplopend aantal besmettingen en zieken in Ooij door Corona, kan Sinterklaas met zijn Pieten donderdag 25 november niet naar de KBO Sinterklaasviering komen. Sint en de Pieten vinden het heel spijtig, dat ze een jaartje over moeten slaan, maar de gezondheid van de senioren staat voorop.De KBO leden, die zich al aangemeld hebben voor de viering. krijgen hun bijdrage automatisch teruggestort op de bankrekening. Bestuur KBO afdeling Ooij.

Foto: archief 2019


 
Prins Tom d’n Erste (Verhoeven) nieuwe prins C.V. Polderschuupers Kekerdom
zondag 07 november 2021 08:09

KEKERDOM - Altijd als eerste in de regio, eerste in de gemeente Berg en Dal, maken de Kekerdomse Polderschuupers hun nieuwe Prins of Prinses bekend tijdens een pronkzitting op de eerste zaterdag van november. Zaterdag 6 november kwamen vele carnavalisten samen in zaal UNA in Kekerdom om getuige te zijn van de eerste carnavalsavond na corona in de regio. Tijdens een avond gevuld met dans en muziek werd de nieuwe Prins Tom den Eerste bekend gemaakt. Tom (Verhoeven) gaat samen met zijn partner Helen (Elferink) als prinses het komende carnavalsseizoen de scepter zwaaien over Sjoenkelgat, zoals Kekerdom genoemd wordt tijdens carnaval. Ze worden hierin bijgestaan door maar liefst drie adjudanten, Robin, Ruud en Henk. Na de bekendmaking en de proclamatie was het tot middernacht nog gezellig in Kekerdom, met muziek van Marc en Tom.

Receptie: Zondagmiddag vanaf 15.00 uur is iedereen welkom om het Prinsenpaar te feliciteren tijdens een prinsenreceptie. Ook deze vindt plaats in zaal UNA. Bron:  Omroep Berg en Dal. Foto’s: Peter Hendriks.


 
Noodkreet van de weggeefwinkel
vrijdag 05 november 2021 17:05

GROESBEEK - NOODKREET WEGGEEFWINKEL: Sinds half JUNI 2021 zit de weggeefwinkel in het oude pand van de Hema. Dit is een heel groot succes geworden, wekelijks bezoeken ongeveer 150 mensen de winkel. Een prachtig initiatief van Wilma Fransen in samenwerking met Forte Welzijn en Pluryn. Een tiental vrijwilligers staan 2x in de week op dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur klaar om alles in nette banen te lijden. Helaas wordt eind van dit jaar het pand gesloopt om plaats te maken voor appartementen en enkele winkel panden. Wat nu vragen de mensen van de weggeefwinkel zich af moeten we nu gaan stoppen? Dat lijkt ons verschrikkelijk want we hebben nog zoveel voorraad en er komen steeds mensen vanuit onze gemeente nog goed te gebruiken kleding brengen. Moet dit nu allemaal in de kleding container worden gegooid en worden versnipperd. Heel slecht voor het milieu en dit gooit het plezier van de vrijwilligers in duigen. Dus beste lezers wie kan ons helpen aan een geschikte ruimte het liefst natuurlijk in het centrum maar andere geschikte ruimtes zijn natuurlijk ook welkom. We hebben geen inkomsten omdat alles gratis wordt weggegeven. De gemeente is benaderd en is best wel bereidt om financieel wat bij de dragen maar dat kan geen groot huurbedrag zijn. Mogelijk zijn er sponsoren die ons financieel willen ondersteunen, laat het ons weten dan maken we snel een afspraak. Mogelijk dat er een ruimte is die tegen een kleine vergoeding te huur is ook dat horen we graag. Weet u een geschikte ruimte geef het dan door aan Wilma 0611809216, dit kan ook via Forte Welzijn of Pluryn. Hartelijk dank!

 
Programma Nederland leest ... en wandelt Zondag 14 november in Kulturhus Leuth
dinsdag 02 november 2021 07:13

LEUTH -De hele maand november voeren alle bibliotheken de campagne ‘Nederland leest’ en in Leuth is daar nog iets aan  toegevoegd  ‘Nederland leest .. en wandelt’. Dit voorjaar is er immers door de Dorpsagenda van Leuth in samenwerking met de gemeente een mooie flyer gemaakt over het Dorpsommetje van Leuth. Een handige flyer met informatieve teksten door Jan van Eck geschreven, over een mooie wandeling over voornamelijk boerenlandpaden door het open landschap rondom Leuth. (Deze flyer ligt bij de Spar en in het Kulturhus en is al door veel mensen ontdekt.)

Programma: Voor zondagmiddag 14 november is een gevarieerd programma over wandelen en lezen samengesteld, dat plaatsvindt in het Kulturhus van Leuth. Wethouder Annelies Visser van Berg en Dal komt het programma openen en reikt daarbij het ‘eerste’ exemplaar van de wandeling uit aan Jan van Eck. Jan geeft hierna een lezing met beelden over alle bezienswaardigheden die je tijdens het ommetje tegenkomt. ...

Lees meer...
 
KBO Beek themamiddag 21 oktober
vrijdag 29 oktober 2021 19:14

Donderdagmiddag 21 oktober begon de KBO Beek in hotel `t Spijker met een speciale themamiddag met de ZZG, helaas moest de HBO verpleegkundige Henny door ziekte verstek laten gaan. De uitleg over de ZZG als organisatie in alle haar facetten en de vragen daarover werden door Mirna vakkundig beantwoord. De aanwezigen hingen aan de lippen van Geriatries arts Anouk die vol overtuiging vertelde over de zorg in verpleeg en verzorginghuizen binnen de ZZG en de zorg die daar geleverd wordt, het is daarmee veel beter is gesteld dan vroeger. Hat was een interessante middag voor onze senioren. De leden, die het slechte weer getrotseerd hadden, werden ontvangen met een kopje koffie of thee en in de pauze werd er ook nog een versnapering genuttigd.

NB: De attentie voor onze leden tgv. ons 70 jarig bestaan ontvangt u door omstandigheden bij de nieuwsbrief van eind november.

Lid worden van de KBO Beek loont zich altijd. Van alles op de hoogte blijven over de zorg, wonen, educatieve uitjes en nog veel meer, dat doet u nu door voor 20 euro per kalender jaar lid te worden van de KBO Beek.


 

 
KBO Beek bezoekt Veluws Zandsculpturenfestijn Garderen
vrijdag 29 oktober 2021 18:32

BEEK – Dondergag 28 oktober hebben de leden van  de KBO Beek een bezoek gebracht aan het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen.  Om 10.30 uur  vertrok de bus van vervoersbedrijf Leenders richting Garderen, waar we rond lunchtijd op de plaats van bestemming aan kwamen en het heerlijk lunchbuffet voor ons klaarstond. Na de lunch werden de  sculpturen over de Tweede Wereldoorlog, Anne Fank, de verzetshelden en nog veel meer bezocht. Waarbij ook was er een expositie over het dagelijks leven tijdens de oorlogsjaren te zien was. Er waren miniaturen van de Slag om Arnhem en Pearl Harbor te zien en natuurlijk ook nog de fraaie beeldentuin. Om 16.30 uur reden wij naar ons dineradres, waar een heerlijk totaal buffet onze smaakpappilen deden strelen. Iets over achten waren wij weer, na een zeer geslaagde dag, terug in Beek. Ook van alles en nog veel meer meemaken, gewoon lid worden van de KBO Beek, voor € 20,= per kalender jaar bent u er altijd van dichtbij bij. Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek, info 024 3226377. Foto: Rene Arts.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

De Ooijse Bandijk afgesloten

OOIJ- De Ooijse Bandijk is van 2 t/m 17 december afgesloten voor al het doorgaand verkeer tussen de Leuthsestraat en de Kruisstraat. We gaan de uitgesleten bermkanten herstellen. De afsluiting geldt voor alle weggebruikers.Er is een omleidingsroute via de Leuthsestraat en de Kruisstraat. Foto: Gemeente Berg en Dal.


 

 
KBO BEEK NIEUWS bloemschikavond afgelast.

BEEK - Beste leden, lezers, door het oprukkende corona virus is de KBO Beek helaas genoodzaakt de bloemschikavond van 8 december in hotel `t Spijker af te gelasten...

Lees meer...
 
Geen nieuwjaarsreceptie in Berg en Dal in 2022

Door corona houdt de gemeente Berg en Dal ook in 2022 geen nieuwjaarsreceptie. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit tot zijn spijt besloten. Sinds de herindeling in 2015 wordt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie druk door alle ....

Lees meer...
 
Weer schaap dood gebeten in de Ooijpolder

WERCHEREN- Vrijdagavond 13 november  om 18 u op zelfde plek weer een schaap dood gebeten. De schapen houder wilde net zijn schapen opstallen. Samen besloten om schaap te laten liggen en foto val er bij te hangen.

Beelden cam Wilbert Verriet klik HIER en HIER

 


 
Grote Nikolausmarkt Kranenburg afgelast.

KRANENBURG/Dld - Op 4 en 5 december zou dit jaar weer de traditionele "Grote Nicolaasmarkt" plaatsvinden in Kranenburg.

Lees meer...
 
Tijdelijke afsluiting RijnWaalpad langs Lentse Plas

Het deel van het Fietspad RijnWaalpad langs de Lentse Plas (tussen Moeke Nijmegen en Genesisstraat) is vanaf maandag 11 oktober tot uiterlijk vrijdag 19 november op doordeweekse dagen afgesloten voor....

Lees meer...
 
Duurzame Dorpen Tour op 13 oktober in Leuth

LEUTH- Op woensdag 13 oktober organiseert de werkgroep van het Duurzaamheidscafé Berg en Dal weer een gevarieerd informatief programma, dit keer in de grote zaal van de Vriendenkring in Leuth....

Lees meer...