Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Boeren vlaggenprotest bij Beek

BEEK-PERSINGEN – Bij de verkeerlichten op de kruising bij Beek (N325) hebben zondag 10 juli protesterende boeren een Nederlandse vlag ondersteboven aan een lichtmast opgehangen, evenals bij de rotonde op de St. Hubertusweg/Thornschestraat. (N840) Foto’s: © Bert Roodbeen.


 

 
Geslaagde open dag Loonbedrijf Groesbeek

GROESBEEKGroot was de belangstelling zondag 10 juli tussen 10:00 en 17:00uur op de open dag van werktuigen coöperatie Loonbedrijf Groesbeek t.g.v. het 75-jarig bestaan van het Loonbedrijf, op het terrein stonden de daarbij horende agrarische werktuigen en tractoren opgesteld, soms voelde je klein duimpje. Vooral door jeugdige kon het van heel dichtbij bekeken worden, voor hen was er ook een puzzeltocht met vragen over het materiaal die beantwoord moesten worden.

Loonbedrijf Groesbeek is een werktuigen coöperatie die ontstond uit nood na de tweede wereldoorlog, op 5 juni 1947 werd een coöperatieve werktuigen vereniging opgericht. De eerste tractor van de werktuigenvereniging was een Allis-Chalmers die met Marschall hulp werd verkregen..
De leden zijn net zoals 75 jaar geleden nog steeds eigenaar. Waar er na de tweede wereldoorlog tientallen werktuigen coöperaties werden opgericht door de toenmalige Boerenbond met de Marshall gelden zijn er nu nog een klein aantal over in Nederland. Een prestatie waar we trots op zijn. De geschiedenis hebben we opgeschreven in een prachtig geïllustreerd boek wat verkrijgbaar is op de open dag. Als dank en herinnering aan ieder die op een of andere manier verbonden is of was in het verleden aan de werktuigen coöperatie. Foto’s: © Bert Roodbeen/ Loonbedrijf Groesbeek.
Kijk HIER of op FB.


 
Mevrouw Thil van den Brink-Verriet 90 jaar.

OOIJ- Zaterdag 9 juli werd KBO Ooij lid mevrouw Thil van den Brink-Verriet 90 jaar. Het feest werd met familie en kennissen gevierd in de bovenzaal van Café Vink in Ooij. Zelfs zoon Anton was hiervoor speciaal overgekomen vanuit Australië.

Vicevoorzitter Arnold Wulterkens en bestuursleden Mientje Huisman en Bert Roodbeen, die ook de foto’s maakte, gingen daar op bezoek om haar te feliciteren met deze mijlpaal. Daar vertelde Arnold dat Thil, zoals iedereen haar noemt, werd benoemd tot ERELID van KBO afdeling Ooij(Katholieke Belangen Organisatie 50+) en overhandigde haar de daarbij behorende oorkonde. Een mooi boeket bloemen, werd haar overhandigd door Mientje Huisman. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
Gemeentebestuur en raad bezocht de Ooijpolder.

OOIJPOLDER Vrijdagmiddag 8 juli heeft het gemeentebestuur van de gemeente Berg en Dal, inclusief de bijna voltallige gemeenteraad een toer gemaakt door de Ooijpolder, hiervoor hadden ze de Zonnetrein van Stichting van Steen en Natuur gehuurd waarmee ze zich anderhalf uur lang door de polder lieten rijden, om het een en ander te weten te komen over de bezienswaardigheden en geschiedenis van het gebied hadden ze hun eigen gids meegebracht, namelijk de uit Ooij afkomstig raadslid Miengske Borremans, ook een van de vaste gidsen op de zonnetrein bij de stichting. Bij het voormalige Reomie terrein werd even gestopt, zodat ze even door de spijlen de toekomstige wijk in ogenschouw konden nemen. Jaarlijks kiezen het bestuur en raad gezamenlijk een dag met een thema of onderwerp, ditmaal dus de Ooijpolder. Foto’s © Bert Roodbeen.


 
Gemeente Berg en Dal huldigt jonge kampioenen
zaterdag 09 juli 2022 21:14

GROESBEEK - Er wordt veel gesport in de gemeente Berg en Dal. Om te beginnen maar liefst 10 voetbalclubs verspreid over de gemeente met daarnaast nog volop mogelijkheden voor vele andere sporten. Dat de jeugd de sportverenigingen weet te vinden was te zien vrijdagavond 8 juli op het Dorpsplein in Groesbeek. Daar waren alle jonge kampioenen met hun supporters samen gekomen tijdens het "Feest der Kampioenen".

106 kampioenen: Jaarlijks organiseert de gemeente zo'n avond, maar ook dit feest kon de afgelopen twee jaar niet doorgaan in verband met de bekende spelbreker Corona. Maar liefst 106 kampioenen werden verwelkomd door wethouder Eric Weijers. Al deze toppers kregen uit handen van de wethouder een gemeentelijke kampioensmedaille uitgereikt.

Keepersshirt van Jasper Cillessen: De hoofdprijs was voor de 12-jarige Evi Kersten handbalster bij Groesbeeks Glorie. Zij ging naar huis met een origineel keepersshirt van Jasper Cillessen, de wereldberoemde Groesbeekse keeper. Bron: Omroep Berg en Dal. Foto: Peter Hendriks.


 
KBO Beek themamiddag gezondheid.

BEEK - Donderdag 7 juli organiseerde de KBO Beek in hotel `t Spijker een speciale gezondheidsmiddag voor alle senioren uit Beek en omstreken, de opkomst was overweldigend, u allen dank daarvoor.

Huisarts Willemijn van der Ligt, Anneke Wisse, POH-ouderen bij de huisarts en Ellen Broekhoven, jurist in zorg waren de vertolkers deze middag, zij vertelden ons over wat verstandig is om, in de derde helft van ons leven, te regelen voor onze vertegenwoordiging in medische en financiële zaken en onze wensen voor de zorg in het algemeen en aan het einde van het leven in het bijzonder.

Vanuit hun kennis en ervaring in de praktijk informeerden zij ons over de mogelijkheden om wensen vast te leggen en onze vertegenwoordiging goed te regelen. Deze serieuze zaken werden door de dames op begrijpelijke wijze aan ons uitgelegd, tijdens de uitleg was het muisstil, het was dan ook een bijzonder leerzame middag.

Vakantie agenda; .....

Foto; René Hendriks. Kijk HIER of op FB.

Lees meer...
 
Speciale persconferentie voor 104de 4daagse Nijmegen.

NIJMEGEN — Na twee 4-daagse loze jaren kon er donderdagmiddag 7 juli eindelijk weer door Stichting ''De 4daagse'', Stichting 4 daagsefeesten en de gemeente Nijmegen voor de landelijke, regionale en lokale pers een persconferentie gegeven worden in de raadszaal van het stadhuis. Burgemeester Bruls zijn 10de vierdaagse, marsleider Henny Sackers en Joris Bouwmeister van de 4 daagsefeesten gaven de laatste informatie over het aankomend 104de vierdaagse en de 51ste vierdaagse feesten.
De oudste deelnemer Bert van der Lans (90) was ook aanwezig en had zich wel ingeschreven als loper, maar officieel laten weten na 72 keer niet meer aan deze 4daagse te kunnen deelnemen, het inschrijfgeld word nu een donatie zij hij, evenals Dick Koopman uit Alkmaar die er ook mee stopt. 

Tako Rietveld van het Vfonds, Vrijheid Vrede & Vriendschap was er met een klein gedeelte zijn Vteam,  waaronder de jongste deelneemster de 11-jarige Fleur Slijp met geboortedatum 31-12 2010 die “samen met haar net iets oudere wandelmaatje Daan meeloopt, die een hartoperatie heeft gehad , ze lopen voor de Stichting Hartekind”. Het Vteam is...

Kijk HIER of op FB

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Nieuwe cursus EHBO - Reanimatie / AED

MILLINGEN a/d RIJN - Iets voor u..? Als er iets mis gaat…weet u, wat u moet doen..? Vindt u het belangrijk dat, als u iets overkomt, u goed geholpen wordt? Ongelukken gebeuren dagelijks, op het werk, in het verkeer maar ook in en rond het huis. Tijdens het werk voelt een collega zich niet goed…is het een beroerte, zijn hart? Kunt u wat doen? Weet u, wat u moet doen, als iemand iets overkomt zoals snijwond, verbrandingen, hartfalen, botbreuk, verslikking etc.? Zorg, dat u voorbereid bent......

Lees meer...
 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...