Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Expositie Mythische Monsters Gebroeders van Lymborch Huis.
maandag 25 april 2022 06:49

NIJMEGEN -  Zondag 24 april was wethouder Bert Velthuis is aanwezig bij de opening van de expositie Mythische Monsters en fantasievolle creaturen in middeleeuwse handschriften in het Gebroeders van Lymborch Huis aan de Burchtstraat 63. Sprekers waren, Peter van der Heuvel van het Lyborch Huis met een korte inleiding, Rob Dückers maker van de tentoonstelling vertelde over de inhoud v/d tentoonstelling, wethouder Velthuis sprak een kort woord en plaatste als  openingshandeling een Hoorn van de Eenhoorn bij het Monster waarmee deze officieel geopend was. De expositie is tot eind september te zien. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

Mythische Monsters & fantasievolle creaturen in middeleeuwse handschriften.....

Lees meer...
 
Politie Mobiel Media Lab in Groesbeek.
maandag 25 april 2022 00:16

GROESBEEK – Zaterdag 23 april stond het Mobiel Media Lab van de politie op het marktplein. Het was de laatste mogelijkheid voor kennismaking, waarin de wijkagenten en Boa’s van de gemeente vertelde wat zij doen, ook wilde ze weten wat jij vindt van de leefbaarheid en veiligheid in jouw buurt. De truck stond eerder in Millingen aan de Rijn en in Beek. Voor alle kinderen was er een kleine verrassing. Het Mobiel Media Lab is ingericht met de nieuwste technologieën. De truck heeft bijvoorbeeld een speciaal ingerichte interview- en onderzoeksruimte. Foto’s: © Bert Roodbeen, Kijk HIER of op FB.


 
Koninklijke Onderscheiding voor de heer Hein Vrijdag.
zondag 24 april 2022 07:50

HEILIG LANDSTICHTING - Op zaterdag 23 april kreeg de heer H.J.M. (Hein) Vrijdag uit Kleve een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit. Dit deed hij na afloop van een concert van het muziektheaterkoor Carmina Ludens in de Cenakelkerk in Heilig Landstichting. De heer Vrijdag is benoemd tot Ridder in De Orde van Oranje-Nassau. In 1991 richtte de heer Vrijdag het Carmina Ludens koor op. Hij is de artistiek leider en dirigent, de inspirator, drijvende kracht, dramaturg en decorontwerper -en bouwer. Daarnaast was hij decennialang in diverse rollen betrokken bij het kerkelijke en maatschappelijke leven.

Parochie Heilige Antonius van Padua: De heer Vrijdag heeft zich jarenlang ingezet voor de Rooms-Katholieke kerk, zoals de parochie Heilige Antonius van Padua in Millingen aan de Rijn. Hij was cantor (voorzanger), lector en pastoraal medewerker en vrijwilliger in vele andere functies. Hij is ook al 25 jaar dirigent van het door hem opgerichte Millings koor ‘De Cantorij’.

Focolare beweging: De heer Vrijdag heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de Focolare beweging. Dit is een maatschappelijke organisatie. Het doel van deze organisatie is het verbinden en samenbrengen van mensen met verschillende achtergronden, vanuit verschillende culturen en met diverse geloofsovertuigingen. De heer Vrijdag is al 50 jaar met muziek, theater en inhoudelijke en liturgische bijdragen betrokken bij de Focolare beweging.

Kerkelijke instelling St. Gregorius: Meneer Vrijdag organiseert en leidt cursussen, werkgroepen en bijscholingsdagen voor musici. Hij schrijft ook boeken om zo zijn liefde voor muziek te delen. Deze boeken zijn vast lesmateriaal voor de cursussen van het Katholiek Instituut Sint Gregorius in ’s-Hertogenbosch.

Nederlandse Koninklijke Onderscheiding voor inwoner Duitsland: De heer Vrijdag woont niet in Nederland, maar heeft wel veel betekend voor de gemeente Berg en Dal. Ook voor mensen die niet in Nederland wonen kunnen Koninklijke Onderscheidingen worden aangevraagd. De aanvraag loopt dan niet via de gemeente, maar via het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Omdat de heer Vrijdag veel heeft gedaan in de gemeente Berg en Dal, is burgemeester Slinkman gevraagd de uitreiking te doen. Foto’s: © Bert Roodbeen.

Kijk HIER of op FB.


 
Het meerbericht vanaf het Wylerbergmeer de verwachting voor veilig zwemwater
vrijdag 22 april 2022 22:42

BEEK - Met de plaatsing op 21 april van een meetboei en een weerstation op Wylerbergmeer is het project Meerbericht officieel gestart. In dit project bundelen het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW), kennisinstituut Deltares en het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) hun krachten. Ze combineren bestaande weer-, water- en blauwalgmodellen om te komen tot een verwachting voor blauwalgenoverlast, een ‘meerbericht’. Meetboei en weerstation:.....

Lees meer...
 
Huldigingen jubilarissen bij Schutterij Eendracht Ooij
donderdag 21 april 2022 06:31

OOIJ – Maandag 2e Paasdag werd er in dorpshuis “De Sprong” voor de leden van Schutterij Eendracht een Paas ontbijt georganiseerd met een schietdag die in de plaats kwam van het eerder uitgestelde kerstschieten. Na het ontbijt vond de  commandantoverdracht plaats, waarin Fred Schel zijn commandantschap van de schutterij overdroeg aan Wim Zweverink. Hierna werden 18 jubilarissen gehuldigd. De jubilarissen uit 2020  waren; Geert Reijnen, 60 jaar; Jan Awater, Geert Janssen, Friedje Vermeulen (verhinderd), Geert Verriet, 50 jaar; Henk Baron,  Pieter Corte, Marco Groothuizen, Coos Peeters-Weeren, 40 jaar; Leon Lukassen, Monique Schel, (afwezig)  Toon Thomassen, 25 jaar. De jubilarissen uit 2021 waren: Wim Basten, (afwezig) 60 jaar; Ben Derksen, 60 jaar; Emile Verstege en Frans Verstege, 40 jaar; Mirella van Haren, en Maurice Verstege, (afwezig) 25 jaar. De afwezige jubilarissen worden opeen latertijdstip[ thuis bezocht. Jubilarissen op foto:  Boven vlnr: Leon Lukassen, Frans Verstege, Emile Verstege, Marco Groothuizen, Pieter Corté, Toon Thomassen en Geert Verriet. Onder: Henk Baron, Geert Janssen, Geert Reijnen, Coos Peters-Weeren, Jan Awater, Ben Derksen en Mirella van Haaren.      . Foto’s: ( c) Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 


 
KBO Ooij schrijft geschiedenis
dinsdag 19 april 2022 18:30

OOIJ - De KBO Ooij is bijzonder trots dat er deze maand een 100-jarig op de ledenlijst is komen te staan. Dit is nog nooit eerder in het 71-jarig bestaan van de vereniging gebeurd. Mevrouw Jettie Bosgra woonachtig in appartementencomplex “Groot Berg en Dal” vierde haar verjaardag op 18 april en dat was voor het bestuur van de KBO een reden om haar op maandag 2e paasdag op te zoeken en haar te feliciteren met deze mijlpaal.

Vicevoorzitter Arnold Wulterkens benoemde haar tot Erelid van de Ooijse KBO. Dit ging vergezeld van de daarbij horende oorkonde en natuurlijk met prachtige bos bloemen. Normaal  wordt een lid bij  de KBO Ooij bij het behalen van de 90 jarige leeftijd benoemd tot Erelid maar mevrouw Bosgra is pas op haar 92e levensjaar lid geworden van onze vereniging. Speciaal om mee te kunnen doen bij de lessen van het internet café. Ze was daar regelmatig te gast om vaardigheden op te doen op haar tablet. Facetimen was haar favoriete bezigheid en dit had ze dan ook snel onder de knie.....

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

Lees meer...
 
Oekraïens volkslied klinkt over Waalkade Nijmegen
maandag 18 april 2022 05:49

Kijk en luister HIER

NIJMEGEN Zaterdagmiddag 16 april klonk om drie uur het Oekraïense volkslied over de Waalkade, een initiatief van Mart Heijmans om de Oekraïenese  vluchtelingen en  het land een hart onder de riem te steken.   Door enkele honderden mensen het hebben het Oekraïens volkslied mee gezongen of op diverse instrumenten gespeeld. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

SVO korfbal kampioen?

OOIJ Na 18 jaar kans op kampioenschap voor het 1e van SVO Korfbal.......bent u erbij?

 
De 104e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli 2022.

MILLINGEN a/d RIJN Verzorging 4-Daagselopers

Ook dit jaar is het mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen. U kunt hierbij denken aan het behandelen van blaren, afplakken, tapen en masseren.

Lees meer...
 
Ziggo verplaats omroep Berg en Dal naar kanaal 41

BERG EN DAL - Onlangs heeft Ziggo het aanbod van TV-zenders aangepast. Hierbij zijn ook enkele zenders van kanaal veranderd. Omroep Berg en Dal is voortaan te bekijken via kanaal 41 in plaats van 36.


 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur.e "Open Huis",- Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

.De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken. Op de 1e zaterdag van de maand kunt u zonder van te voren een afspraak te maken bij ons komen kijken. Voor als u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. Raadpleeg onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl.


 
Vrijwilligersteunpunt Oekraïne van start

GROESBEEK - Ook de gemeente Berg en Dal vangt vluchtelingen vanuit de Oekraïne op. Het is hartverwarmend om te mogen constateren, dat veel inwoners van de gemeente en daarbuiten bereid zijn om te helpen: met spullen, als contactpersoon of op een andere manier als vrijwilliger. Om ervoor te zorgen, dat dit aanbod van vrijwilligers terecht komt bij de vluchtelingen, die daaraan behoefte hebben, is een steunpunt van start gegaan. Ook dit steunpunt wordt bemensd door vrijwilligers. Iedereen, die vragen heeft of iets wil aanbieden, kan contact opnemen met de mensen van dit steunpunt. Je kunt terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur op het gemeentehuis van Berg en Dal in de spreekkamer Erlecom.

Telefonisch zijn we gedurende die tijd bereikbaar onder nummer 06-43438852. En er kan altijd een mailtje gestuurd worden naar Oekraine@bergendal.nl. Iedereen, die al iets aangeboden heeft, krijgt zo snel mogelijk een inhoudelijke reactie van ons. We hopen met z’n allen, dat we iets kunnen betekenen voor de Oekraïeners, die hebben moeten vluchten en nu zo’n moeilijke tijd doormaken.


 

 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...