Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Kennismakingscursus Jeugd Eerste Hulp

MILLINGEN a/d RIJN - Vrijdag 8 juli 2022 werden in de koffiekamer van basisschool St. Martinus in Millingen aan de Rijn aan 9 leerlingen van groep 7 een Bewijs van Deelname Jeugd Eerste Hulp uitgereikt door Alex Janssen, instructeur EHBO. Volgend schooljaar, in groep 8, gaat deze groep leerlingen door en verder tot het Jeugddiploma Eerste Hulp.

De EHBO-vereniging heeft deze kennismakingscursus Jeugd Eerste Hulp verzorgd, die, op vrijwillige basis en buiten schooltijd, in de kantine van SC Millingen/ODIO plaatsvond.
De EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom bedankt de directie van basisschool St. Martinus en ouders van de leerlingen voor de medewerking, het vertrouwen en hopen op een goed vervolg.

Het Bestuur van de EHBO-vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom. Foto’s Hans Driessen. Kijk HIER hier of op FB


 
Aloys van Velthoven benoemd tot pastoor in Groesbeek.

GROESBEEK - Bisschop Gerard de Korte heeft pater Aloys van Velthoven s.s.s. benoemd tot pastoor van de Cosmas en Damianusparochie in Groesbeek. Sinds juli 2019 is Van Velthoven pastor in Groesbeek, Breedeweg, De Horst en Sionsheuvel. Sinds juli 2020 is hij waarnemend pastoor. De halftime benoeming tot pastoor gaat in op 1 september en de officiële installatie is op zondag 25 september tijdens de jubileumviering van 10.00 uur t.g.v. 100 jaar Cosmas en Damianuskerk.

Tijdens die viering zal bisschop Gerard de Korte de hoofdcelebrant zijn. Voor de andere helft van zijn tijd is pater Aloys van Velthoven rector van de Sacramentskerk, onderdeel van klooster Brakkenstein in Nijmegen, waar de congregatie van de sacramentijnen (s.s.s.) is gevestigd. Van 2004 tot 2019 was Aloys van Velthoven pastor in de parochie De Twaalf Apostelen (Wijchen en omgeving). Ter geestelijke voorbereiding op deze nieuwe benoeming en situatie loopt Van Velthoven in juli de Vierdaagse van Nijmegen. De parochianen applaudisseerden tijdens de vieringen afgelopen weekend toen de benoeming bekend werd gemaakt. Foto: Omroep Berg en Dal.


 
CarProf Thijs Leenders Groesbeek steunt jonge verkeersslachtoffers

GROESBEEK - Op 11 juli heeft garageformule CarProf een cheque van € 19.574 overhandigd aan Fonds Slachtofferhulp. Dit bedrag komt geheel ten goede aan TrafVic Kids, een wereldwijd uniek project waarbij kinderen die een dierbare verliezen in het verkeer een rouwbehandeling op maat krijgen. CarProf steunt dit project sinds 2020. Samen met haar leden, waaronder CarProf Thijs Leenders Groesbeek, is er al € 80.817 opgehaald.

Trauma: In Nederland verliezen...

Lees meer...
 
Romeinse Zomer voor jong en oud bij Museumpark Orientalis

HEILIG-LANDSTICHTING - Deze zomer komen heden en verleden samen tijdens de Romeinse Zomer in Museumpark Orientalis. Van 26 juli tot en met 11 september is Museumpark Orientalis weer elke dinsdag tot en met zondag geopend. Op het programma staan veel activiteiten voor kinderen en volwassenen, twee tentoonstellingen, -natuurlijk- een bezoek aan de levendige Romeinse stadstraat en maar liefst vijf weekenden waarin bijzondere tijden levensecht herleven....

Lees meer...
 
Zomerprogramma Vrijheidsmuseum 2022

GROESBEEK - In de zomer organiseert het Vrijheidsmuseum in Groesbeek verschillende activiteiten voor jong en oud in en om het museum. Zo zijn er diverse kinderactiviteiten, kan er meegereden worden in een authentieke Willy's MB uit WO2 en is er de mogelijkheid om de tijdelijke tentoonstelling ‘De Zwarte Driehoek’ te bezoeken….

Lees meer...
 
Genomineerde dorpshuis van het jaar “De Slenk” in De Horst.

ARNHEM/ De Horst - Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp of de wijk? Wie wint de titel ‘Dorpshuis van het Jaar 2022’? De zes finalisten zijn bekend, de strijd kan beginnen! Voor het vierde jaar op rij wordt hét Dorpshuis van het Jaar gezocht. Net als in voorgaande jaren strijden in 2022 zes dorpshuizen om de prestigieuze titel. Via dorpshuisvanhetjaar.nl hebben zich veel mooie, leuke, en inspirerende ontmoetingsplekken aangemeld. Ook al heet de wedstrijd Dorpshuis van het Jaar, alle ontmoetingsplekken in Gelderland – zowel in stad als dorp – konden zich aanmelden. Een deskundige jury heeft vervolgens de aanmeldingen beoordeeld en de volgende zes finalisten geselecteerd:

 

1. ’t Hart van Loil in Didam (gemeente Montferland)

2. De Slenk in De Horst (gemeente Berg en Dal)

3. De Kei in Steenderen (gemeente Bronckhorst)

4. Borchuus Varsseveld in Varsseveld (gemeente Oude IJsselstreek)

5. Noaberhoes Lochuizen in Neede (gemeente Berkelland)

6. Trefpunt Duistervoorde in Twello (gemeente Voorst) Op TV....

Lees meer...
 
De heer Jo Vermeulen 90 jaar.

OOIJ -Twee dagen na elkaar kon een delegatie van het KBO bestuur naar een 90 jarig lid, om felicitaties over te brengen. Ditmaal gingen op maandag 11 juli vicevoorzitter Arnold Wulterkens en bestuursleden Mientje Huisman en Bert Roodbeen naar het adres van de jarige Jo Vermeulen, die nu tot de sterkste is gaan behoren. Arnold benoemde hem tot ERELID van KBO afdeling Ooij (Katholieke Belangen Organisatie 50+) en overhandigde hem de daarbij behorende oorkonde. Het mooie boeket bloemen, werd hem overhandigd door Mientje Huisman. Het feest werd al een dag eerder met kinderen, klein- en achterkleinkinderen gevierd bij De Diepen in Milsbeek. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

 


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Nieuwe cursus EHBO - Reanimatie / AED

MILLINGEN a/d RIJN - Iets voor u..? Als er iets mis gaat…weet u, wat u moet doen..? Vindt u het belangrijk dat, als u iets overkomt, u goed geholpen wordt? Ongelukken gebeuren dagelijks, op het werk, in het verkeer maar ook in en rond het huis. Tijdens het werk voelt een collega zich niet goed…is het een beroerte, zijn hart? Kunt u wat doen? Weet u, wat u moet doen, als iemand iets overkomt zoals snijwond, verbrandingen, hartfalen, botbreuk, verslikking etc.? Zorg, dat u voorbereid bent......

Lees meer...
 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...