Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Herkent u deze sieradenkistjes
dinsdag 03 mei 2022 13:35

Klik HIER

 
Serenade voor diamanten echtpaar Meurs
zondag 01 mei 2022 13:12

OOIJ - Zaterdag 30 april brachten muziekvereniging “Ooijse Toekomst” en de drumband en vendeliers van “Schutterij Eendracht” een serenade bij dorpshuis “de Sprong” voor het diamanten echtpaar Dory Meurs-Frieling (84)  en Theo Meurs (86). Loco burgemeester Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal had het diamanten echtpaar al op maandag 11 april -de feitelijke huwelijks datum-namens de gemeente gefeliciteerd met een kopie van de originele trouwakte en een fraai boeket bloemen. Foto: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Energiecoaches Berg en Dal gaan van start! Ook bij u?

Op foto: De E-coaches met werkgroep en wethouder vlnr: Caro Ermers, Gerhard Boot, Nelleke van der Pol, Wil Meertens, Alphons Klomberg, Peer Trepel, Martien van Ewijk, wethouder Nelson Verheul, Jos van Kesse, Henk Jilese en Alex Wilbrin.                           Niet aanezig: Jean de Ridder|Henk Thijssen|Tako Rodenburg

BEEK - Het DuurzaamheidsCafé Berg en Dal heeft tien energiecoaches klaargestoomd om gratis huisbezoeken af te leggen. Op dinsdag 26 april waren de energiecoaches klaar met hun opleiding van 5 dagdelen. Het voortraject was een intensieve training op isolatie-/energietechnisch en communicatief gebied. Initiatief en begeleiding lag in handen van het DuurzaamheidsCafé Berg en Dal. Vanaf begin 2021 is het traject opgezet met werving van geschikte coaches, aanmelding door bewoners, inkoop van toolkits, training en tenslotte de certificering van de E-coaches. De gemeente Berg en Dal heeft dit financieel mogelijk gemaakt. Vanaf mei 2022 is een tiental E-coaches beschikbaar van Millingen tot Groesbeek om de huisbezoeken in alle kernen af te leggen. Er worden geen kosten in rekening gebracht. De winst is de weg naar een duurzaam huis. Wethouder Nelson Verheul (Duurzaamheid) heeft hen toegesproken bij de afsluiting van hun opleiding, die alle E-coaches een certificaat oplevert. Hij was benieuwd naar... Foto’s © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB

Lees meer...
 
KBO Beek themamiddag "Cartamore"
vrijdag 29 april 2022 23:15

BEEK - Donderdagmiddag 28 april hield de KBO Beek in hotel 't Spijker een thema middag over Cartamore. Vooraf werd met applaus en Oranjebitter Gerard van der Pluijm gefeliciteerd met zijn Koninklijke onderscheiding door voorzitter Gérard Tesser. Waarna de aanwezigen uitleg kregen van een uniek spel, “Cartamore” genaamd (liefde voor het kaartspel). Het wordt gespeeld met een stok gewone kaarten (dus 52 stuks). Normaal speel je het met z'n tweeën maar je kunt het ook alleen spelen. Het is met geen ander kaartspel te vergelijken. Het spel bestaat uit met twee blokken met ieder 16 gleuven in vier rijen en vier kolommen. Met een compleet spel, drie sets, met score ben je een uurtje onder de panne. Cartamore is niet alleen een mooi kaartspel voor senioren maar ook een fantastisch spel om te spelen met uw (klein)kinderen. Vorig jaar stond er in het KBO/PCOB  magazine een aardig stukje over. Piet Eekelen maakte deze donderdagmiddag voor ons vrij om dit geweldige spel aan ons uit te leggen en met ons de eerste partijtjes te spelen. De handleidingen bij dit spel en de benodigde blokken bracht Piet uiteraard mee. Het werd een aardige educatieve middag, die met een kopje koffie of thee bij ontvangst begon en in de pauze werd er nog een consumptie aangeboden aan onze leden. De KBO Beek heeft steeds weer iets nieuws voor haar leden. Ook u kunt meegenieten van alle noviteiten dat kan door voor maar € 20,= per kalender jaar lid te worden van de KBO Beek, succes verzekerd.
De volgende Themamiddag is op donderdag 12 mei om 14.30 uur en gaat over de gebroeders van Lymborch, ook in hotel 't Spijker. De busdagtocht staat op 19 mei op de agenda. Meer info bij voorzitter GérardTesser.  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Foto; René Hendriks.


 
Rena en Ronnie Daanen 25 jaar getrouwd.
donderdag 28 april 2022 12:03

OOIJ -  Dinsdag 26 april waren Rena en Ronnie Daanen 25 jaar getrouwd dit werd groots bij de woning aan de St. Hubertusweg bekend gemaakt.M et s’avonds nog een felicitatie en serenade van de drumband van de Ooijse schutterij Eendracht. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Koningsdag in Ooij.
donderdag 28 april 2022 08:24

OOIJ – Koningsdag begon op een als speelplein veranderd Reiner van Ooiplein. Rond half één werd gestart door Muziekvereniging "Ooijse Toekomst" en Schutterij Eendracht met drumband voorop voor een rondgang door het dorp, met samen met de burgemeester van Berg en Dal Mark-Slinkman en Wim Heinen voorzitter van het oranje comité, met in het kielzog veel kinderen met versierde fietsen. Na de rondgang werd door beide verenigingen voor de burgemeester en het oranje comité een defilé en vendelhulde gebracht en het Wilhelmus gespeeld. De burgemeester bracht met oranje bitter een toost uit op deze Koningsdag. Hierna konden de kinderen zich uitleven op de luchtkussens en ander spellen en ging de burgemeester kijken welke fiets het mooist versierd was. Hoogte punt van de middag was het optreden van Julien’s kindershow, na afloop hiervan kregen alle kinderen een ijsje en van Julien een foto-kleurplaat met ballonnen om figuren mee te maken met. Voor de ouders was een terras ingericht,waar van een  koel biertje of iets anders kon genoten,

Broodjes knakworst, poffertje en limonade en andere lekkernijen waren volop aanwezig. Winnaars van de versierde fietsen met drie eerste prijzen waren, Jaxx Sluiter, Jula Barber en Lizzy Olde Wolbers. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Koninklijke Onderscheidingen gemeente Berg en Dal.
dinsdag 26 april 2022 23:15

GROESBEEK - Dinsdagmorgen 26 april  werden bij de Lintjesregen 2022 maar liefst 10 lintjes uitgereikt. Burgemeester Mark Slinkman heeft vanmorgen 9 inwoners in het gemeentehuis verteld dat het Zijne Majesteit heeft behaagd hen te benoemen in de Orde van Oranje-Nassau. De tiende decorandus kon niet aanwezig zijn en kreeg het lintje al een dag eerder. De 10 gedecoreerden hebben zich op verschillende terreinen verdienstelijk gemaakt en zich op vele manieren ingezet voor onze samenleving. Aan hen hebben we te danken dat onze gemeenschap een leefbare gemeenschap blijft. Hieronder volgt een greep uit hun verdiensten....

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

SVO korfbal kampioen?

OOIJ Na 18 jaar kans op kampioenschap voor het 1e van SVO Korfbal.......bent u erbij?

 
De 104e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli 2022.

MILLINGEN a/d RIJN Verzorging 4-Daagselopers

Ook dit jaar is het mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen. U kunt hierbij denken aan het behandelen van blaren, afplakken, tapen en masseren.

Lees meer...
 
Ziggo verplaats omroep Berg en Dal naar kanaal 41

BERG EN DAL - Onlangs heeft Ziggo het aanbod van TV-zenders aangepast. Hierbij zijn ook enkele zenders van kanaal veranderd. Omroep Berg en Dal is voortaan te bekijken via kanaal 41 in plaats van 36.


 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur.e "Open Huis",- Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

.De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken. Op de 1e zaterdag van de maand kunt u zonder van te voren een afspraak te maken bij ons komen kijken. Voor als u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. Raadpleeg onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl.


 
Vrijwilligersteunpunt Oekraïne van start

GROESBEEK - Ook de gemeente Berg en Dal vangt vluchtelingen vanuit de Oekraïne op. Het is hartverwarmend om te mogen constateren, dat veel inwoners van de gemeente en daarbuiten bereid zijn om te helpen: met spullen, als contactpersoon of op een andere manier als vrijwilliger. Om ervoor te zorgen, dat dit aanbod van vrijwilligers terecht komt bij de vluchtelingen, die daaraan behoefte hebben, is een steunpunt van start gegaan. Ook dit steunpunt wordt bemensd door vrijwilligers. Iedereen, die vragen heeft of iets wil aanbieden, kan contact opnemen met de mensen van dit steunpunt. Je kunt terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur op het gemeentehuis van Berg en Dal in de spreekkamer Erlecom.

Telefonisch zijn we gedurende die tijd bereikbaar onder nummer 06-43438852. En er kan altijd een mailtje gestuurd worden naar Oekraine@bergendal.nl. Iedereen, die al iets aangeboden heeft, krijgt zo snel mogelijk een inhoudelijke reactie van ons. We hopen met z’n allen, dat we iets kunnen betekenen voor de Oekraïeners, die hebben moeten vluchten en nu zo’n moeilijke tijd doormaken.


 

 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...