Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Doorkomst Liberation Task Force door Berg en Dal
dinsdag 24 september 2019 13:46

GROESBEEK – Op Zondag 22 september vertrokken vanaf  camping Klein-Amerika de kleine 300 historische militaire voertuigen via de Wylerbaan/Oude Kleefsebaan en Berg en Dalseweg Waalkade naar de Vasim in Nijmegen. De foto’s zijn van de doorkomst door Berg en Dal.

Herdenking 75 jaar vrijheid: In september 2019 is het 75 jaar geleden dat ontelbare parachutisten van de 82e Airborne divisie in Groesbeek landden als onderdeel van Operatie Market Garden. De gemeente Berg en Dal viert en herdenkt dit begin van de vrijheid met een groot herdenkingsprogram-ma. De gemeente doet dit samen met en met dank aan vele vrijwilligers-organisaties.

Foto’s: © Rene Hendriks.  Klik HIER of op .


 
Liberation Task Force voertuigen in Beek
dinsdag 24 september 2019 13:45

BEEK - Donderdag 19 september stonden een kleine 300 historische militaire voertuigen op camping Klein-Amerika. Een dag later vrijdag ging  een klein deel van deze voertuigen door en naar het centrum van Beek waar ze langs de Verbindingsweg, bij ’t Höfke opgesteld stonden. Herdenking 75 jaar vrijheid: In september 2019 is het 75 jaar geleden dat ontelbare parachutisten van de 82e Airborne divisie in Groesbeek landden als onderdeel van Operatie Market Garden. De gemeente Berg en Dal viert en herdenkt dit begin van de vrijheid met een groot herdenkingsprogramma. De gemeente doet dit samen met en met dank aan vele vrijwilligersorganisaties.

Foto’s: © Rene Hendriks. Klik HIER of op Meer op www.inhetlaag.nl


 
Liberation Task Force kamp op Klein-Amerika.
Geschreven door Bert   
dinsdag 24 september 2019 13:44

GROESBEEK - Donderdag 19 september stonden een kleine 300 historische militaire voertuigen op camping Klein-Amerika. Vrijdag 20 september ging  een klein deel van deze voertuigen door naar het centrum van Beek stonden langs de Verbindingsweg, bij ’t Höfke. Naast de voertuigen waren er ook vele re-enactors te zien. Muzikale  optredens van het Hartkoor uit Kekerdom en  Drumfanfare Michaël uit Nijmegen. De voertuigen  maakte deel uit van Liberation Task Force. Herdenking 75 jaar vrijheid: In september 2019 is het 75 jaar geleden dat ontelbare parachutisten van de 82e Airborne divisie in Groesbeek landden als onderdeel van Operatie Market Garden. De gemeente Berg en Dal viert en herdenkt dit begin van de vrijheid met een groot herdenkingsprogramma. De gemeente doet dit samen met en met dank aan vele vrijwilligersorganisaties.                                Foto’s: © René Hendriks. Klik HIER of op


 
18-09-2019 Oranje Lint voor veteraan Gene Metcalfe en
Geschreven door Bert   
dinsdag 24 september 2019 13:42

GROESBEEK - Nederlandse parachutisten van de Para Groep holland  sprongen woensdag als 18 september als eerste boven het oude slagveld van de Tweede Wereldoorlog om een ​​Nederlandse militaire  Willemsorde te laten uitreiken aan een Amerikaanse veteraan en de zoon van een andere veteraan die hielpen Nederland te bevrijden. De tweede Wereldoorlog veteranen Gene Metcalfe en Robert C. Blankenship, die zelf 75 jaar geleden boven Groesbeek, sprongen parachuteerden, werden woensdag erkend met de Oranje Lanyard (schouderkoord) van de Militaire Willemsorde. De zoon van Blankenship, Richard, nam de prijs in ontvangst voor zijn vader, die stierf aan een hartaanval in 1970.

De mannen dienden bij de 82nd Airborne Division van het Amerikaanse leger toen ze op 17 september 1944 als onderdeel van Operatie Market Garden de regio Groesbeek binnenvielen. De campagne leidde uiteindelijk tot de bevrijding van Nederlandse steden uit de nazi-Duitse bezetting...

Foto,s: © Bert Roodbeen / Peter Hendriks. Klk HIER of op FB

Lees meer...
 
Herdenking 75 jr Market Garden17 Septemberstraat Bredeweg
donderdag 19 september 2019 20:05

BREDEWEG – De herdenking bij het monument aan de 17 Septemberstraat  waar 75 jaar geleden in 1944 Horsa glijders in weilanden landen, op de plaats waar nu de woningen staan, zijn 4 parachutisten Ronald Tims uit Arnhem/Veenendaal, Jonh Rutten uit Milsbeek, René van der Heijden uit Leuth en Gerrie Kuipers uit Groesbeek bereid gevonden dit met een sprong te benadrukken. Toespraken waren er o.a. van de wethouder Sylvia Fleuren van de gemeente Berg en Dal en de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra. Britse en andere afgevaardigde legde kransen. Ook door kinderen van basisschool Bredeweg, door twee kinderen werden de in het Engels gesproken toespraken in het Nederlands voorgelezen. De ceremonie werd muzikaal ondersteund door Jubilate Deo uit Bredeweg.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Klik HIER of op


 
Grote herdenking 75 jr Market Garden bij Generaal Gavin monument Groesbeek
donderdag 19 september 2019 19:57

GROESBEEK -  Dinsdag 17 september was de jaarlijkse herdenking bij het Generaal Gavin monument, ditmaal werd er vanwege het 75 jaar Market Garden groter uitgepakt dan andere jaren. Dat was ook te merken aan de belangstelling. Honderd kinderen van de Groesbeekse basisscholen zongen samen met  sopranen van het Sankt Cäciliechor Wyler begeleid door het Ensemble Conservatoire,  alles onderleiding van Theo Giesbers. Jane Melchers en Ellen Nas hete iedereen welkom, waarna er gesproken werd door Piet Janssen voorzitter SGAV, Mark Slinkman burgemeester gemeente Berg en Dal, de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra, Generaal- majoor James Mingus Commandant 82ste luchtlandingsdivisie. Vervolgens sprak aalmoezenier Bernhard van Welzenes die de aanwezige kinderen om zich heen riep, die op hun beurt op voorstel van de aalmoezenier, om de WO2 veteranen een hand te gaan geven. Waarna het stilte moment was,  en er kransen werden gelegd.

Naast de veteranen waren mevrouw Gavin en haar zoon James aanwezig, evenals burgemeesters van de buurgemeente van beide zijde van de grens, Britse en Duitse afgevaardigde  van ambassades en leger.  De ceremonie werd afgesloten met en gebed door LTC Brain Koyn, Chaplain US Airborne Divisie. Ook was er een Fly-Pas van twee vliegtuigen. Foto’s © Bert Roodbeen. Klik HIER. of op


 

,

 
Onthulling WO 2 informatie paneel Market Garden in Beek.
woensdag 18 september 2019 17:26

BEEK - Maandag middag 16 september werd Rustenburg een historisch WO 2 informatie paneel onthuld, het paneel is geplaatst bij Rustenburg kruising Rijksstraatweg –Waterstraat .Tom Peters voorzitter van Stichting Reünie Parattroopers hield een toespraak en hete de dochter van Generaal Gavin Mevrouw Cloe Gavin, , James Gavin jr, kleinzoon van generaal Gavin en mevrouw Jodi Carlson met haar man Doug van harte welkom. Mevrouw Jodi is dochter van Clarence Ham, een van de mannen van de 508ste Paratroopers Infanteriy Regiment van de 82ste Airborne divisie die van 17 t/m 24 september gedurende de operatie Market Garden in Beek was. Tessa Vorderman raadslid was namens de gemeente aanwezig. De onthulling werd verricht door mevrouw Gavin en mevrouw Carlson en James Gavin jr. Op het paneel staan historische foto’s met tekst en is één van de 12 panelen die sinds de herdenking 70 jaar Market Garden van 2014 in de regio aan beide zijde van grens geplaatst zijn of nog worden geplaatst.

Foto’s: © Bert Roodbeen.   Klik HIER of op


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Filmvoorstelling in De Mallemolen over Papoea Nieuw-Guinea en Kalimantan

Zondag 20 oktober twee films vertoond door J. Driessen ....

Lees meer...
 
Mantelzorgers verdienen een compliment! Aanvragen Mantelzorgcompliment 2019

Gemeente Berg en Dal - De gemeente Berg en Dal telt veel mantelzorgers. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ziek familielid, iemand met dementie, een zieke vriend of een kind met een beperking. Dat doen ze onbetaald, soms dagelijks. De gemeente steekt hen graag een hart onder de riem met het mantelzorgcompliment.

Lees meer...
 
Gezellige muziekavond met Zanggroep De Kèls

Groesbeek - De eerste “Kèlsavond” was in 2012 en die was ter gelegenheid van hun eerste lustrum. Op zaterdagavond 2 november aanstaande presenteren De Kèls inmiddels hun achtste Kèlsdag. Ook

Lees meer...
 
Internet hosting

 


 
Kijk ook op

INHETLAAG.NL


 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Typisch Groesbeek vanaf ma 30 sept t/m 17 okt op TV Ned 2

Vanaf vandaag 3 wekenlang van maandag t/m donderdag 19.15 19.50 uur Typisch Groebeek