Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Heldenpenning voor de heer Mouaz Morad
Geschreven door red   

NIJMEGENDinsdag 18 oktober was de heer Mouaz Morad (32) te gast op het stadhuis. In het gezelschap van een paar van zijn beste vrienden. De heer Morad is uitgenodigd door burgemeester Bruls en dit heeft alles te maken met zijn toevallige aanwezigheid op de Kaaij, zaterdag 26 februari jl.

De heer Morad was op de Kaaij met een vriend en hij vertelde over zijn boottocht van zeven jaar geleden van Syrië naar Nederland. Een paar minuten later bevond de heer Morad zich in de koude Waal. Hij zag dat iemand van de Waalbrug sprong, even bleef drijven en vervolgens kopje onder ging. Hij bedacht zich geen moment en ontdeed zich van zijn kleding en ging het water in. Zonder erbij na te denken dat dit voor hem wel zeer gevaarlijk was. De Waal is tenslotte één van de drukst bevaren rivieren van Europa, het water was koud en er zijn veel verraderlijke stromingen. 

Dit reddingsverhaal is gelukkig goed afgelopen voor de heer Morad. Hij heeft het slachtoffer aan de kant gekregen en deze is door de gebelde hulpdiensten overgebracht naar het ziekenhuis. De heer Morad alsook het slachtoffer hebben deze reddingsactie overleefd. De heer Morad heeft met gevaar voor eigen leven gehandeld en ontvangt hiervoor de Heldenpenning uit handen van de burgemeester. 

De Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon wordt toegekend aan personen die een menslievende daad hebben verricht welke de kenmerken draagt van moed, beleid en zelfopoffering. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Opening tentoonstelling Helende Kracht Afrika museum
Geschreven door red   
zaterdag 15 oktober 2022 08:03

BERG en DAL - In aanwezigheid van wethouder Erik Weijers van de gemeente Berg en Dal werd vrijdagmiddag 14 oktober in het Afrika museum de tentoonstelling “Hellende Kracht officieel geopend, De opening handeling bestond uit een presentatie en muziek door OTION, openingsspeech door museumdirectie Wayne Modest en Marieke van Bommel, gedicht door Siham Amghar en openingsritueel door vodunpriester Alfred Quenum naar de tentoonstellingsruimte. Hier gaven conservatoren toelichting aan de gasten. Gevold door, A Decolonizing Ritual by Fazle Shairmahomed, Ruby Joemai and community membersb als afsluiting. De tentoonstelling Zie Lees meer ….

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB

Lees meer...
 
Dorpsagenda Leuth praat met inwoners
Geschreven door red   
vrijdag 14 oktober 2022 20:24

LEUTH - Op donderdag 13 oktober stond de Vriendenkring weer open voor de inwoners van Leuth; ze waren uitgenodigd om te komen meepraten over ideeën die zij hebben om hun dorp te verfraaien, veiliger en duurzamer te maken.  Ongeveer 45 inwoners gaven hier gehoor aan en kwamen met diverse suggesties/opmerking over de zeven aandachtspunten om het wonen nog prettiger te maken. De speerpunten die hoog scoorden zijn nog steeds het verkeer/veiligheid (Steenheuvelsestaat) waar de gemeente geen eigenaar van is en wonen (Spieringshof), ook sport en ontmoeting scoorden hoog.

De verschillende werkgroepen van de Dorpsagenda Laat Leuth Leven hebben sinds de start in september 2018 veel werk verzet en er kan daarom met trots en tevredenheid worden teruggekeken. Het dorp is op meerdere plaatsen groener geworden, er zijn ommetjes gerealiseerd waarvoor een mooie folder is gemaakt, de Rollebol is vernieuwd na verkiezingen onder de kinderen, een welkomstboekje wordt bezorgd bij nieuwe inwoners en verenigingen gaan tweemaal per jaar in gesprek om elkaar te ondersteunen waar dat kan. De werkgroep Verkeer & Veiligheid heeft zich drie jaar lang ingezet om de Steenheuvelsestraat veiliger te maken, helaas is dat maar ten dele gelukt. Kijk voor meer informatie over de Dorpsagenda Leuth op: www.laatleuthleven.nl Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
Renovatie woningen Alexanderstraat Ooij
Geschreven door red   
dinsdag 11 oktober 2022 21:34

OOIJ – Op 10 oktober zijn medewerkers van de Klokgroep in opdracht van  woningcorporatie Oosterpoort begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor een grootschalige renovatie van enkele woningen in de Pr.W. Alexanderstaat in Ooij, Met een verreiker hebben ze  de open stootvoegen afgesloten voor vleermuizen in de gemetselde gevels en onder de dakgoot. Als er nu enkele zitten kunnen die er wel uit, maar niet meer terug om te nestelen. Dit is nodig om te kunnen starten met het renoveren van gevels en kozijnen van de woningen.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Burgemeestersontbijt in gemeentehuis
zondag 09 oktober 2022 21:35

GROESBEEK - Afgelopen week was er 2x een zogenoemd Burgemeestersontbijt in de raadszaal van het gemeentehuis. Beide keren met Nederlandse en Oekraïense kinderen van basisschool Op de Heuvel uit Groesbeek. Samen met locoburgemeester Irma van de Scheur of Erik Weijers konden zij genieten van een gezond ontbijt. Doel van dit ontbijt is om samen met ambachtelijke bakkers (in dit geval Hans De Echte Bakker) de kinderen te laten zien hoe belangrijk een gezond ontbijt is. En dat dat ook lekker is bleek wel.

 


 
KBO Beek naar Mosterdmuseum Doesburg
zondag 09 oktober 2022 06:28

BEEK - Donderdag 6 oktober vertrok de KBO Beek om 11.30 uur met vervoersbedrijf Leenders vanaf het Kulturhus naar het fraaie Hanzestadje Doesburg. Het weer was de gehele dag prachtig. Daar aangekomen gebruikten we eerst de lunch, uiteraard met een kopje mosterdsoep, luxe goed belegde broodjes met toebehoren, niet te versmaden dus. Helemaal voldaan staken we in groepen over naar het Mosterdmuseum en Azijnmuseum, daar kregen wij een uitgebreide humoristische uitleg en demonstratie van de bereiding van deze producten, die bijna bij iedereen in de keuken staan. Voor ons vertrek uit Doesburg was er nog even de tijd om over het pittoreske pleintje te flaneren, ook werd het zonnige terras veelvuldig bezocht. Om 16.30 uur reden we naar het Wapen van Rheden, waar wij deze interessante dag afsloten bij Johan en Aloys, die weer voor enkele hoogstandjes voor ons gezorgd hadden, met enkele consumpties en koffie na, het was wederom voortreffelijk, een groot applaus na afloop viel hen dan ook ten deel. Kom ook bij de KBO Beek en beleef het zelf allemaal mee. Voor maar € 20,= per kalender jaar geniet u al van alles wat de KBO Beek u ieder jaar weer biedt. Gérard Tesser, voorzitter van de KBO Beek. Alle info- 024 3226377. Tekst KBO Beek.


 

 

 
Groep minderjarige asielzoekers naar Groesbeek
zaterdag 08 oktober 2022 17:27

UPDATE: Groep minderjarige asielzoekers week later naar Groesbeek De groep van minderjarige asielzoekers komt in de week van 19 oktober naar Groesbeek. Dit is wat later dan verwacht omdat er nog wat kleine aanpassingen gedaan moeten worden in het pand aan de Kasteelhof 2 en 4.

GROESBEEK – In het voormalig Pluryngebouw aan de Kasteelhof 2 en 4 in Groesbeek komt een groep van zo’n 60 minderjarige asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft hiervoor een acuut en dringend beroep gedaan op de gemeente.

Deze jongeren komen wellicht al komende week. Om wat voor jongeren gaat het? Het gaat om minderjarige asielzoekers uit met name Syrië. En enkelen uit Eritrea, Afghanistan en Turkije. Zij zijn zonder ouders of andere begeleiders in Nederland aangekomen om asiel aan te vragen. Tot wanneer zij blijven is nu nog niet bekend. Het gaat om jeugd van 14 tot 18 jaar. Dat kunnen jongens en meisjes zijn. Komende dagen volgt nog een laatste technische controle van het pand. Dan moet duidelijk worden hoeveel jongeren er exact terecht kunnen en per wanneer. Hoe is dit tot stand gekomen? Het COA heeft....

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Kerststallen bezichtingen in Beek.

BEEK -KBO Beek penningmeester Ineke Huilmand neemt u mee naar lang vervlogen tijden. Naar......

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...