Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Kalorama zet vrijwilligers in de spotlights in het jaar van de vrijwilliger
dinsdag 14 september 2021 06:14

BEEK - 2021 is het jaar van de vrijwilliger. Een mooie aanleiding om vrijwilligers extra aandacht te geven, want zij voegen echt iets toe aan de zorg en zijn onmisbaar. Kalorama heeft een team Informele Zorg dat zich dagelijks bezig houdt met het coördineren van de 400 vrijwilligers die bij Kalorama actief zijn. Coördinator Informele Zorg Bonny vertelt: “Bij Kalorama zorgen we samen: zorgprofessionals, mantelzorgers en vrijwilligers. De zorgprofessionals richten zich op het begeleiden van onze bewoners. Zij worden daarbij ondersteund door collega’s uit andere vakgebieden én door vrijwilligers. Bovendien ontlasten vrijwilligers de mantelzorgers als dat nodig is. Reden genoeg om tijdens dit jaar van de vrijwilliger de vrijwilligers in de spotlights te zetten. Dat doet Kalorama met een verhalenserie op social media.”

Lees meer...
 
Herdenkingen Rijk van Nijmegen September UPDATE
maandag 13 september 2021 22:42

REGIO - In het Rijk van Nijmegen en in Duitsland zijn ter gelegenheid van 77 jaar Operatie Market Garden verschillende herdenkingsactiviteiten gepland in de periode 17 tot en met 20 september. Zie bovenstaande poster voor het volledige programma: Euregio-ceremonies-Market-Garden.

 
Wereldwijd opschonen begint in je eigen buurt . World Cleanup Day zaterdag 18 september 2021
maandag 13 september 2021 19:07

REGIO - Op zaterdag 18 september is het World Cleanup Day 2021. Over de hele wereld gaan mensen die dag de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Ga jij op 18 september ook rondje wandelen, fietsen, suppen of hardlopenin jouw regio? Ruim dan meteen het zwerfafval dat je tegenkomt op. Dat levert een schonere omgeving op en een prachtig, wereldwijd signaal dat iedereen daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Ook bewoners kunnen helpen! Meld jouw opruimactie aan en leen gratis spullen van Dar om op zaterdag 18 september zwerfafval op te ruimen.

Help je ook mee? Meld je actie aan: Wil je ook zwerfafval opruimen tijdens World Cleanup Day? Meld de opschoonactie dan aan via Nederland Schoon: (https://www.nederlandschoon.nl/supporter-van-schoon/kaart/?utm_campaign=world-cleanup-day&utm_medium=referral&utm_source=&utm_content=cta&utm_term=Referral-wcd-dar-kom-in-actie/#kom-in-actie) Spullen voor het opruimen van zwerfafval kan je gratis lenen van Dar....

Lees meer...
 
Gebroeders van Lymborch Festival 2021
maandag 13 september 2021 06:10

NIJMEGEN –  De Blijde Incomste kon niet doorgaan, maar met een wachter bij de in en uitgang werd het Gebroeders van Lymborch Festival op het Valkhof park coronaproef bewaakt. Het was niet overdreven, maar wel gezellig druk. Op de middeleeuwse markt met ambachtslieden met hun oude ambachten, zwaardvechters en marskramers.  demonstraties, ook bezoekers konden hieraan meedoen. Vooral kinderen werden erbij betrokken. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Tweede Unmute Us demonstratie in Nijmegen.
zondag 12 september 2021 08:04

NIJMEGEN – Op zaterdag 11 september vond er voor de tweede maal na drie weken eerder op de Waalkade weer een Unmute Us demonstratie met de benodigde protestborden plaats. Waar ongeveer 3500 demonstranten aan meededen als protest tegen de coronamaatregelen die het uitgaansleven en de  evenementenbranche beperken. Na enkele toespraken vertrok de stoet vergezeld door enkele regenbuien via de Waalkade, Lange Hezelstraat, Parkweg, Doddendaal, Regulierstraat, Kronenburgersingel, Hezelpoort en Weurtseweg naar het Vasim terrein waar het protest eindigde. Naast Nijmegen waren er ook Unmute Us demonstraties in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Enschede, Eindhoven, Leiden, Maastricht, Tilburg en Utrecht. Volgens de organisatie hebben er zaterdag landelijk 70.000 demonstranten meegedaan. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Kunst a/d Rijdijk. Millingen,
zaterdag 11 september 2021 20:54

MILLINGEN a/d RIJN –  Zaterdagmorgen 11 september was de van origine Amstedamse onwerpster Macha Soetekouw al vroeg met haar vriend bezig op de Rijndijk t.h.v. Molenkolk met het opbouwen van haar Caleidoscoopachtiche kunstwerkstukken welke zij maakt van restmateriaal o.a. plastic blik e.d. Zo wil zij aandacht vragen voor de plasticsoep dat langs de rivieren aanspoelt.

De werken blijven één weekend staan.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Weer illegaal afval gedumpt in de Ooijpolder.
zaterdag 11 september 2021 19:05

ERLECOM – Nog steeds vinden onbekenden het blijkbaar normaal om er goedkoop van  af te komen illegaal het grof afval in de polder te dumpen. Ditmaal hebben ze in de nacht van 10 op 11 september een behoorlijke lading gedumpt aan de Erlecomsedam ter hoogte van de Steenfabriek. Het gedumpte materiaal bestaat uit hout kunststof en een groot aantal voor plastic bestemde zakken met divers afval ook papier met tekst. Hopelijk zit er iets van herkomst tussen. Nu moet de gemeenschap voor de kosten opdraaien. Is u iets opgevallen of herkent u iets bel: 0900-8844. Foto: © Bert Roodbeen.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Museum De Kleine Heilige Geest weer open

GROESBEEK - Na geruime tijd is het weer mogelijk het museum De Kleine Heilige Geest te bezoeken. De maand oktober is Rozenkransmaand en in deze maand worden ook de H.H.Engelbewaarders herdacht. Naast de grote vaste collectie devotionalia zal in het museum deze maand aandacht geschonken worden aan rozenkransen, boeken, prenten en beelden. Daarnaast is een collectie Engelbewaarders te bezichtigen in beelden en prenten. Beelden van vroeger voor vandaag.  . U bent van harte welkom op zondag  24 oktober van 11 tot 17 uur in ons museum. Van Ruysdaelweg 37 Groesbeek.Voor ander dagen en tijden  alleen na telefonische afspraak. 024-6636755.


 
Open Huis zaterdag 2 oktober bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen

GROESBEEK/Horst - Zaterdag 2 oktober is het eindelijk weer zover: “Open Huis” bij stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek. Voor de eerste keer in 2021!

De basisregel “verplicht 1,5m afstand houden” verandert in een dringend advies om afstand te houden. Oftewel, u bent van harte welkom, maarhoudt afstand tot elkaar. Tijd: van 10.00 t/m 14.00 uur. U kunt dan (zonder afspraak vooraf) komen kijken naar onze rollators –douchekrukjes – rolstoelen – toilet-douchestoelen – toiletsteunen  – tilliften –  wandsteunen – scoot-mobielen – sta-op-stoelen – etc. Voor alle andere keren dat u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. We plannen in met minimaal een half uur de tijd per persoon,

Raadpleeg s.v.p. onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl. De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken: “fun” voorgehandicapte kinderen (denk aan aangepast paardrijden, speciaal spelmateriaal, speelweek, atletiek).


 
Openingstijden gemeente Berg en Dal veranderen

Op vrijdag 3 september veranderen de openingstijden van de gemeente Berg en Dal. Vanaf die datum is de gemeente op vrijdagmiddag telefonisch niet meer bereikbaar. Ook de balies in het gemeentehuis zijn vanaf die datum op vrijdagmiddag dicht....

Lees meer...
 
Gezocht: Nierdonor voor Debby

GEZOCHT NIERDONER VOOR DEBBY

LEUTH- Debby van Vendeloo stuurde ons het onderstaande bericht voor plaatsing, waaraan we natuurlijk graag voldoen!

Hallo allemaal, Mijn naam is Debby van Vendeloo, ben 38 jaar en woonachtig in Leuth ( bij Nijmegen). Ik ben geboren met de erfelijke en ongeneeslijke Longaandoening ( taaislijmziekte ). Daarvoor ben ik 17 jaar geleden getransplanteerd (aan mijn longen) en dat is heel lang goed gegaan. Ik heb wel een heel turbulent leven gekend op medisch gebied maar steeds krabbelde ik daar weer uit. Momenteel kamp ik met ernstige nierfalen en ben ik opzoek naar een Nierdonor. Ik heb nu nog een nierfunctie van 15%. Niemand in mijn directe familie kan doneren daarom ben ik opzoek naar een Nierdonor.

Via deze weg hoop ik u te bereiken. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met mij op nummer: 06-31562798. Of mailen naar debjevanvendeloo@gmail.com Eigen foto.


 
Hartkoor Kekerdom zoekt enthousiaste dirigent m/v

KEKERDOM - In september weer veilig gaan zingen na de lange saaie Coronaperiode, daar verheugden onze koorleden zich allemaal heel erg op. Groot was dan ook de teleurstelling toen we onverwacht vernamen, dat onze sprankelende dirigente na 12 jaar gaat stoppen bij ons koor. Ze heeft ondertussen elders een vaste baan gekregen. Daarom zoekt het Hartkoor Kekerdom een enthousiaste dirigent m/v

Wij zijn een geliefd koor, dat...

Lees meer...
 
Kleding Weggeefwinkel Groesbeek

UPDATE: Tijdelijke verhuizing ingang kleding weggeefwinkel

GROESBEEK - Kleding weggeefwinkel verhuisd tijdelijk met ingang vanaf dinsdag 20 april. De organisatie van de weggeefwinkel, Pluryn en Forte Welzijn hebben na overleg met centrum manager Freek Stevens, een nieuwe ruimte gevonden om de vele ingezamelde kleding aan de man te brengen. Het oude pand van de Hema in het centrum van Groesbeek wordt ingericht door vrijwilligers en enkele sympathisanten. Op dinsdag en vrijdag is de winkel open van 10.00-14.00 uur. In verband met de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maximaal 6 personen gedurende 30 minuten tegelijk naar binnen. Vooraf aanmelden bij Wilma Fransen via 0611809216. Iedereen is van harte welkom!

GROESBEEK - Ook de weggeefwinkel mag eindelijk weer open. Voorlopig alleen op de vrijdagen van 12.30 tot 16.00 uur. Maak telefonisch een afspraak met Wilma Fransen via 0611809216. I.v.m. de coronaregels is een mondkapje verplicht en er mogen maar 2 bezoekers tegelijk naar binnen gedurende 30 minuten. Melden bij de ingang van het hoofdgebouw van Pluryn op Sportpark Zuid Nijerf 1 6562 KW Groesbeek. Er is voldoende in voorraad voor jong en oud van harte welkom.


 
Corona