Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Museum B.C. Koekkoekhuis neemt tijdelijk afscheid van het publiek.
Geschreven door red   
dinsdag 01 november 2022 00:27

KLEVE - In het laatste twee weekend van oktober kregen bezoekers nog een kans om oog in oog te staan met de prins der schilders voordat het B.C. Koekkoekhuis vanaf november enige tijd gesloten is wegens bouwwerkzaamheden. Naast de permanente tentoonstelling is de tijdelijke tentoonstelling "Grenzeloze landschapsschilderkunst" te zien met landschapsschilderijen uit de 19e en 20e eeuw uit het Museum Veluwezoom (Kasteel Doorwerth). De bezoekers werden verwelkomd met versnaperingen, geschonken door de Freundeskreis Museum Kurhaus und Koekkoek-Haus Kleve e.V. Groepen kregen een rondleiding. Een speciale uitverkoop in de museumwinkel met veel producten voor de halve prijs! Er is ook een prachtige kalender voor 2023 met schilderijen uit de collectie verkrijgbaar. In beide weekend was de toegang tot het museum gratis! Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
KBO Beek “De toekomst van de Zorg”
zaterdag 29 oktober 2022 22:02

BEEK - Donderdagmiddag 27 oktober gaf de ZZG-zorggroep een presentatie voor de KBO Beek en overige senioren uit Beek in hotel 't Spijker over “de toekomst van de zorg”. Er werd op deskundige wijze uitleg gegeven over hoe we de zorg in de toekomst gaan organiseren. Welke zorgen zijn er bij de zorgmedewerkers. Verwachtingen werden geschetst van die mensen die in de toekomst zorg nodig hebben. Wat kunnen zij verwachten in onze maatschappij.

De dames van de zorggroep, Henny en Mirna, spraken hierover met de aanwezigen in een open discussie, waarbij dan ook de zorgtechnologische mogelijkheden om ons te ondersteunen werden voorgehouden.
We zijn uiteraard een belangrijke schakel in het proces. De toekomst, het huidige netwerk, de sociale contacten, de mantelzorg, preventie en de voorbereiding op de komende tijd werden belicht en wat we daar zelf aan kunnen doen. Bij binnenkomst was er een kopje koffie of thee en in de pauze, ook toen werd er veel geconverseerd, werd er een consumptie geserveerd.
De KBO Beek en de zorgmedewerkers danken u voor uw moeite die u genomen heeft om bij deze middag aanwezig te zijn, de toekomst van de zorg is belangrijk voor ons en voor onze zorgmedewerkers.

AGENDA: *Donderdag 10 november clubmiddag in de brasserie Kulturhus. *Woensdag 23 november sinterklaasfestival in de brasserie Kulturhus.

De KBO Beek is er altijd voor u om u op de hoogte te houden van wat er leeft en de vooruitgang in onze maatschappij. Voor maar € 20,= per kalender jaar blijft u ook op de hoogte. Bel voor meer info:024 3226377. Foto’s; René Hendriks. Kijk HIER of op FB.


 
Ons dorp in het Kulturhus in Beek
Geschreven door red   
woensdag 26 oktober 2022 22:12

BEEK - TV Gelderland heeft er een serie van, maar dinsdagmiddag 25 oktober zat de Brasserie in het Kulturhus vol met Bekenaren en andere belangstellenden die naar de historische film over “Ons Dorp Beek” kwamen kijken. Bekende beelden van vroeger van personen, scholen, wasserij, straten en verenigingen leverde regelmatig de nodige oh en ah, kijk dat is ...!!! op. Bij een volgende keer wordt bekeken of er iemand gevonden kan worden die details bij de filmbeelden kan toelichten. Deze zeer geslaagde middag werd door Paulien Willems van “Inloop & Ontmoeting” i.s.m. met Thea Van Driel-Maas van KNA Schermfoto’s: zwart/wit. Foto's© Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Herfstbeelden — paddenstoelen.
Geschreven door red   
zaterdag 22 oktober 2022 23:14

MOLENHOEK — Als men nu door de bossen rond onze gemeente wandelt, is de herfst volop bezig om zich in alle pracht te laten zien, zeker als je de camera eens laag bij de grond houdt krijg je bijzonder beelden te zien. Zoals René Hendriks en dochter Esther deden op de Heumense Schans bij Molenhoek. Kijk HIER of op FB


 
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over toekomstplan accommodaties
Geschreven door red   

De heeft veel verschillende accommodaties voor sport, cultuur en ontmoeting. Het huidige accommodatiebeleid is gemaakt in 2016. De gemeente wil het beleid aanpassen aan deze tijd en klaarmaken voor de toekomst. Daarvoor heeft de gemeente gesproken met stichtingen en verenigingen. Op basis van die gesprekken is het zogeheten Koersdocument opgesteld. Nu wil de gemeente ook nog de mening van inwoners horen. Zij kunnen tot 1 december via www.samenbergendal.nl reageren. De samenstelling en de wensen van de bevolking veranderen. Accommodaties worden anders gebruikt dan vroeger. En het onderhoud van de accommodaties kost steeds meer geld. Daarom moet de gemeente nieuwe keuzes maken. Om ervoor te zorgen dat er genoeg goede en verschillende accommodaties blijven in de dorpen. Wethouder Erik Weijers: “Het accommodatiebeleid en het subsidiebeleid voor verenigingen en stichtingen hangen nauw met elkaar samen. Veranderingen in dat beleid hebben direct invloed op inwoners, op de plekken waar ze sporten, ontmoeten en cultuur beleven. Daarom willen we heel graag de mening en ervaringen van inwoners horen.” De gemeente heeft haar eigen ervaringen met het huidige accommodatie- en subsidiebeleid bekeken en gesproken met verengingen en stichtingen van accommodaties. Hierbij zijn ook de toekomstverwachtingen met elkaar besproken. De uitkomsten hiervan zijn verwoord in het zogeheten Koersdocument. Daarin staat wat moet worden behouden en wat anders moet. Inwoners en verenigingen en stichtingen kunnen via www.samenbergendal.nl reageren op het Koersdocument. De gemeente verzamelt alle reacties. Die worden verwerkt in een definitief koersdocument. Daarover neemt uiteindelijk de gemeenteraad een besluit.


 
Een nieuwe fase breekt aan voor het Honigcomplex: Leve De Nieuwe Honig!
Geschreven door red   

NIJMEGEN - Ontwikkelaar Lingotto koopt samen met Expo Bart de oudste delen van de Honigfabriek van het Ontwikkelbedrijf Waalfront (BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en gemeente Nijmegen). De plannen zijn ontwikkeld samen met succesvolle ondernemers van het eerste uur, te weten De Meesterproef, Expo Bart, Oersoep, First Things First, De Smeltkroes en Honig Events. Lingotto gaat de oude gebouwen renoveren voor de ondernemers die daarin een permanente plek vinden. Hiermee blijft de iconische Honigfabriek, inclusief de hoge “Honig” silotoren, behouden voor de stad. Vrijdag 21 oktober zijn de contracten voor de koop ondertekend en gevierd. Zie Lees Meer Foto © Gersfotografie.

Lees meer...
 
Officiële plaats Elektrische deelfietsen en deelscooters in Nijmegen geopend.
donderdag 20 oktober 2022 06:18

NIJMEGEN -  Woensdagmiddag 19 oktober opende GroenLinks, wethouder Cilia Daemen naast de taxistandplaatsen bij het centraal station (linkerzijde,) officieel de plaatsing van elektrische deelscooters en -deelfietsen in gebruik genomen.

De bedrijven Bolt, Check en Felyx waren hier ook bij aanwezig en er staan vervoersmiddelen om uit te proberen. In de week van 17 oktober worden de eerste 200 elektrische deelfietsen en 100 elektrische deelscooters geplaatst. Hier komen uiterlijk eind november nog 200 fietsen en 100 scooters bij.

Over de komst van deelscooters en deelfietsen:
De gemeente Nijmegen heeft in september vergunningen afgegeven voor zo’n 400 elektrische deelfietsen en 200 deelscooters in de stad. Deze mogen overal worden teruggezet. In drukke gebieden zoals de binnenstad, het centrum en rondom de campus Heyendaal kunnen de fietsen en scooters alleen in speciale.

In heel Nijmegen worden elektrische fietsen en elektrische deelscooters neergezet. Bolt, Go Sharing, Check en Felyx verhuren de vervoersmiddelen. De planning is dat er eind november in totaal 400 elektrische deelfietsen en 200 elektrische deelscooters in Nijmegen staan.

Locaties: De fietsen en scooters mogen overal worden teruggezet. In drukke gebieden kunnen ze alleen in speciale vakken worden achtergelaten om overlast zoveel mogelijk te voorkomen.

Centraal station: Bij het station Nijmegen Centraal wordt de locatie van de vakken opnieuw beoordeeld. De eerdere plek vroeg ruimte van enkele taxi-standplaatsen. Omdat dit niet gewenst is, wordt zo snel mogelijk een andere plek aangewezen. In overleg met de taxichauffeurs wordt hier een geschikte locatie gezocht. Foto’s: © Eric van Haalen. Kijk HIER of op FB.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Kerststallen bezichtingen in Beek.

BEEK -KBO Beek penningmeester Ineke Huilmand neemt u mee naar lang vervlogen tijden. Naar......

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...