Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Bevrijdingsfestival Vrijheidsmuseum.
maandag 09 mei 2022 05:58

GROESBEEK – De belangstelling was op 5 mei na twee jaar als voor corona, druk op het jaarlijkse Bevrijdingsfestival bij en in het Vrijheidsmuseum. Rondom het museum vonden diverse feestelijke activiteiten plaats, zoals muziek luisteren van de Bronco Brothers, knutselen aan je eigen feestrok, leren hoe je een échte cartoon tekent of luister naar de verhalen van opa’s en oma’s over de Tweede Wereldoorlog, een foto maken voor een green screen alsof je ín de luchtlanding van de bevrijding staat, of deelnemen aan één van de korte highlight tours met Willy's MB uit WO2 langs de slagvelden van Market Garden. Of naar de door de vaste expositie in het Vrijheidsmuseum en ervaar de actualiteit van de oorlog. Genoeg te doen en nóg meer te zien! Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
Dodenherdenking Nijmegen
zaterdag 07 mei 2022 13:46

Zie foto's Spaces van Wil. Kijk HIER


 
KBO Beek verslag van fietstocht en agenda
zaterdag 07 mei 2022 13:01

BEEK - De eerste fietstocht na de winterstop zit er al weer op. Vrijdag 29 april klokslag 10.00 uur vertrok de groep van de parkeerplaats bij het Tunneltje in Beek naar Lingezegen. Een natuurterrein vol verrassingen tussen Nijmegen en Arnhem. De tocht ging via de Waalbrug naar Lent, vervolgens via natuurpark Doornik naar Bemmel. In Elst stond de koffie met gebak klaar. Onderweg hebben we nog een bezoek gebracht aan de Kapel op de Heuvel. Vanaf Elst hebben we de tocht voorgezet via de Linge en Lingezegen (lunchstop) naar Huissen met vergezichten over de Rijn richting Postbank op de Veluwe. Vanaf Huissen langs de Rijndijk naar Angeren. Ondertussen op een bankje met uitzicht genoten van een fruithap. De route hebben we vervolgd richting Haalderen, Bemmel richting de Waal, daar werden we opgewacht bij een beeldhouwer voor een expositie van zijn werk. Met uitzicht op de Groenlanden bij Ooij zijn we naar restaurant Zijdewinde gefietst voor de afsluiting van de dag. We kijken met voldoening terug op deze fietstocht. Gerard de Bruin organiseerde deze toch waarvoor hartelijk dank. Vanaf april-oktober worden er maandelijks op de laatste vrijdag van de maand een fietstocht georganiseerd. De eerstvolgende fietstocht is op 27 mei, waarvoor u van harte wordt uitgenodigd. Iedere maandagmiddag kleine fietstocht Mieke en Gerrit brengen u naar de mooiste plekjes in de omgeven, start bij het tunneltje vanaf 13.00 uur. Foto: Gerard de Bruin.

KBO Beek agenda: *Donderdag 12 mei themamiddag over de gebroeders van Lymborch.*Donderdag 19 mei uitstap Lunteren.*Vrijdag 27 mei grotefietstocht. *Donderdag 9 juni fotomiddag in de Brasserie Kulturhus. *Vrijdag 24 juni grote fietstocht.

 

.

 

 

De KBO Beek ook op sportief gebied toonaangevend. Voor € 20,= per kalender jaar bent u ook bij een van de gezelligste seniorenvereniging van Beek. Info bij Gérard Tesser 024-3226377

 
KBO Gelderland speld voor Sjef Wieland.
zaterdag 07 mei 2022 00:00

OOIJ – KBO Ooij voorzitter Sjef Wieland, heeft zijn functie als voorzitter van de KBO afdeling Ooij om gezondheidsredenen per 1 april 2022 beëindigd. Omdat hij jarenlang voor de vereniging aan het werk is geweest, heeft het bestuur bedacht om namens alle leden van de KBO Ooij een onderscheiding bij de “KBO Gelderland” voor hem aan te vragen. Het liefst hadden ze natuurlijk de gouden speld gehad, maar die wordt niet meer gemaakt. Het werd de zilveren speld met gouden rand. Het mooiste zou zijn, als Sjef deze onderscheiding zou krijgen op zijn verjaardag: 7 mei. En dat lukte. De afspraak werd gemaakt met één van zijn zonen. En zo togen de vice-voorzitter en secretaris, samen met de fotograaf op 7 mei naar de Erlecomsedam. De deur werd geopend door Bets, zijn vrouw, die ook aangenaam verrast was met het bezoek. Na de felicitaties, vanwege zijn verjaardag, nam de vice-voorzitter Arnold Wulterkens het woord. Hij benoemde Sjef als een sterke persoonlijkheid, die altijd klaar staat voor de medemens: speciaal de oudere. Sjef is jarenlang penningmeester van de KBO Ooij geweest. De laatste 10 jaren bekleedde hij de functie van voorzitter. Op grond daarvan had hij ook zitting in de seniorenraad van onze gemeente Berg en Dal.

Daarna werd Bets gevraagd om bij Sjef de speld op te spelden, wat een emotioneel moment werd. Sjef kreeg de oorkonde nog uitgereikt, die bij de speld hoort en Bets kreeg een prachtige bos bloemen. Na een kop koffie met wat lekkers erbij, nam de delegatie van de KBO afscheid en wensten Bets en Sjef namens alle leden van de KBO nog een hele fijne verjaardag. Foto: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
Bevrijdingsvuur gaat grens over.
vrijdag 06 mei 2022 22:00

GROESBEEK/KLEVE- Duitsland - Na 77 jaar ging donderdag op Bevrijdingsdag 5 mei het in Wageningen ontstoken Bevrijdingsvuur de grens over, dit gebeurde bij de Grensboog op het rijwielpad naast het voormalige spoor Nijmegen Kleve, nu (drasinespoor) tussen Groesbeek en Kranenburg.
Estafette loopster Tanya Bisseling overhandigde de fakkel aan de duitse sportcollega Andreas Wurster, waarmee ook de naam van de fakkel veranderde in Freiheitsfeuer. De fakkel was eerder vanuit Wageningen aangekomen in het Nijmeegse Hunnerpark, waar Erik Olde één van de organisaters hem overnam en gezamenlijk met mede estafette lopers op weg ging om via Groesbeek en Kranenburg de fakkel naar Kleef te brengen.
Voor het plein van Museum Haus Koekkoek in Kleef werden de lopers verwelkomd en groots onthaald met een erehaag, hoogwaardigheidsbekleders bestaande uit o.a. de burgemeester van Kleef, ook burgemeesters uit buurgemeenten Kranenburg, Gennep en Nijmegen. De commissaris van de koning van Gelderland, hoogwaardigheidsbekleders uit Limburg en afgevaardigde van leger brandweer, politie en burgers. Het Freiheitsfeuer werd ontstoken door fakkeldrager Andreas Wurster. Honorair consul van Nederland in Kleef Freddy Heinzel verwelkomde de lopers en gasten, vervolgens spraken de Wolfgang Gebing, burgemeester van Kleve, Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, Stefan Rouenhof, Mitglied des Deutschen Bundestages (Parlement) en Peter Schuurman, consul generaal van Nederlanden in Düsseldorf. Voor de muzikale bijdrage zorgde Muzikzug Freiwillige Feurewerh Kleve. De plannen dateerde al langer. Tijdens de viering van de 75e bevrijding in 2020 wilde men het bevrijdingsvuur al over de grens brengen. De bijeenkomst werd afgesloten met het volkslied van Duitsland, Nederland en Europa. Foto’s: © Bert Roodbeen.

Kijk HIER of op FB.


 
Dodenherdenking Beek.
vrijdag 06 mei 2022 08:18

BEEK – Woensdag 4 mei was na twee jaar vanwege Corona de belangstelling weer groot bij de Nationale dodenherdenking bij het bevrijdingsmonument aan het Lt. J.P. Foleyplantsoen in Beek. Deze herdenking wordt jaarlijkse door stichting Reünie Paratroopers samen met de gemeente Berg en Dal georganiseerd. Hier worden, naast de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en andere oorlog en vredesoperaties in de wereld herdacht. De aanwezigen werden verwelkomd door Toon de Jong voorzitter van de stichting.

Na de lastpost en het Wilhelmus waren er toespraken van o.a. loco burgemeester Sylvia Fleuren namens de gemeente Berg en Dal. Dhr. Cees Pot. Namens het Vrijheidsmuseum Groesbeek. Een gedicht werd voorgelezen door twee leerlingen van Notre Dames des Anges. Vervolgens werden er bloemen gelegd namens de gemeente Berg en Dal door wethouder Sylvia Fleurenen haar zoon Stefan, frau doctor Berta Heins namens de gemeente Kranenburg, mevrouw Jacobs en mevrouw Maas namens Stichting Paratroopers, de heer Cees Pot namens Vrijheidsmuseum Groesbeek, Koningspaar Gijs en Joijce namens schutterij BUB, Jos Peters namens Parochie tenhemelopneming, Gerard van de Pluim namens KBO Beek, de heren Bas en Joost namens COC-regio Nijmegen, jeugdlid Jill namens KNA-jeugdbende, Henk Burgers namens zich zelf, Zoö en Lisa namens Notre Dames des Anges, Tijsje en Guusje namens Havo basisschool Biezenkamp en overige aanwezigen. Foto’s: © René Hendriks. Kijk HIER of op FB.


 
Veel belangstelling bij herdenking in Leuth.
vrijdag 06 mei 2022 07:53

LEUTH – Woensdag 4 mei werd ook in Leuth de oorlogslachtoffers herdacht, en stil gestaan bij vrede en vrijheid, ditmaal met een extra lading i.v.m. de oorlog in Oekraïne. De herdenking begon met een korte bijeenkomst in het Kulturhus bij de Maria plaquette- een geschenk van onderduikers aan de school- hier zong het mannenkoor Vox Viorum. Vervolgens ging het gezelschap in stille tocht naar het monument aan het kerkplein. Hier ging de herdenking verder en werd er gesproken door o.a. Marie Booltink en wethouder Irma van de Scheur. Leerling Sven Arens van basisschool ’t Bijenveld las een gedicht voor. Kransen werden gelegd door wethouder Irma van de Scheur namens de gemeente Berg en Dal en van de koning van schutterij “Vriendenkring” en Prins van Cv ‘’De Sokkennummers” namens de dorpsgemeenschap. Muzikale werd de herdenking ondersteund door muziekvereniging  DES, waar door Luuk Terwindt de Last Post werd geblazen en  het familiekoor “Les Alouettes”. Na het Wilhelmus werden door de overige aanwezigen bloemen gelegd. Annelies Zegers bedankte namens ‘Stichting 4 mei herdenking Leuth’ iedereen voor hun aanwezigheid. Door de sluiting van de Kerk was er nog een gedenksteen met namen bij het monument geplaatst. Het geheel zal nog verder ingericht worden. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

SVO korfbal kampioen?

OOIJ Na 18 jaar kans op kampioenschap voor het 1e van SVO Korfbal.......bent u erbij?

 
De 104e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli 2022.

MILLINGEN a/d RIJN Verzorging 4-Daagselopers

Ook dit jaar is het mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen. U kunt hierbij denken aan het behandelen van blaren, afplakken, tapen en masseren.

Lees meer...
 
Ziggo verplaats omroep Berg en Dal naar kanaal 41

BERG EN DAL - Onlangs heeft Ziggo het aanbod van TV-zenders aangepast. Hierbij zijn ook enkele zenders van kanaal veranderd. Omroep Berg en Dal is voortaan te bekijken via kanaal 41 in plaats van 36.


 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur.e "Open Huis",- Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

.De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken. Op de 1e zaterdag van de maand kunt u zonder van te voren een afspraak te maken bij ons komen kijken. Voor als u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. Raadpleeg onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl.


 
Vrijwilligersteunpunt Oekraïne van start

GROESBEEK - Ook de gemeente Berg en Dal vangt vluchtelingen vanuit de Oekraïne op. Het is hartverwarmend om te mogen constateren, dat veel inwoners van de gemeente en daarbuiten bereid zijn om te helpen: met spullen, als contactpersoon of op een andere manier als vrijwilliger. Om ervoor te zorgen, dat dit aanbod van vrijwilligers terecht komt bij de vluchtelingen, die daaraan behoefte hebben, is een steunpunt van start gegaan. Ook dit steunpunt wordt bemensd door vrijwilligers. Iedereen, die vragen heeft of iets wil aanbieden, kan contact opnemen met de mensen van dit steunpunt. Je kunt terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur op het gemeentehuis van Berg en Dal in de spreekkamer Erlecom.

Telefonisch zijn we gedurende die tijd bereikbaar onder nummer 06-43438852. En er kan altijd een mailtje gestuurd worden naar Oekraine@bergendal.nl. Iedereen, die al iets aangeboden heeft, krijgt zo snel mogelijk een inhoudelijke reactie van ons. We hopen met z’n allen, dat we iets kunnen betekenen voor de Oekraïeners, die hebben moeten vluchten en nu zo’n moeilijke tijd doormaken.


 

 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...