Zoeken
Welkom In Het Laag e.o.
Ook in het weekend wordt de Eikenprocessierups bestreden
zaterdag 02 mei 2020 23:07

BEEK – De gemeente had het al eerder aangekondigd, de bestrijding van de eikenprocessierups. Een gespecialiseerd bedrijf is al van half april bezig met het bespoeien van de eikenbomen met biologische middelen. Zelfs in het weekend, zaterdagavond 2 mei was men rond 21 uur nog bezig bij de Grutto en Kievitsstraat in Beek nabij het dierenweitje, mogelijk werd er gebruik gemaakt van windstille en droge momenten. Het sproeien gaat 24 uur per dag door en kan voor korte tijd geluidsoverlast veroorzaken. Foto’s: René Hendriks.


 
Gemeente Berg en Dal start met ondernemersspreekuur
zaterdag 02 mei 2020 07:37

De gemeente Berg en Dal start vanaf 7 mei met een telefonisch ondernemersspreekuur. Ondernemers uit de gemeente Berg en Dal kunnen bij het spreekuur terecht met al hun vragen en zorgen over de coronacrisis.

Het spreekuur is vanaf 7 mei iedere maandag en donderdag van 17.00 tot 20.00 uur. Ondernemers die alvast een afspraak...

Lees meer...
 
Berg en Dalse jeugdsport (buiten) begint weer
zaterdag 02 mei 2020 07:08

De jeugd tot en met 18 jaar kan weer sporten in Berg en Dal. Alle buitensportverenigingen die zich hebben gemeld bij de gemeente hebben toestemming gekregen om te starten. Vanzelfsprekend moeten zij wel rekening houden met de RIVM-richtlijnen, zodat het spor-ten ook op een verantwoorde, veilige manier gebeurt. Wethouder Annelies Visser (Sport) reageert verheugd: ”Het is ontzettend fijn en belangrijk voor de kinderen, hun ouders en de verenigingen dat de jeugd weer kan sporten. Het biedt afleiding, het is goed voor de gezondheid, goed voor de sociale contacten en het is weer een stapje rich-ting het normale leven. Ik dank de vrijwilligers van de verenigingen en de verantwoordelijk amb-tenaren die keihard gewerkt hebben om dit voor elkaar te krijgen.”

Waarom nu? Na de aankondiging van Minister-President Rutte hebben verschillende instanties gewerkt aan de totstandkoming van de zogenaamde noodverordening. Deze heeft de gemeente nodig om aan te kunnen geven wat, tot op detail, wel of niet toegestaan is en hoe dat georganiseerd moet worden. Afgelopen donderdag is de gemeente onmiddelijk aan de slag gegaan, heeft contacten gelegd en afspraken gemaakt met de betreffende verenigingen. Daardoor hebben afgelopen vrijdag alle buitensportverenigingen die zich gemeld hebben toestemming gekregen om te starten.


 

 
Tulpen op Canadese Erebegraafplaats
vrijdag 01 mei 2020 19:23

GROESBEEK Naast alle 2619 graven op de Canadese Erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg staan maandag 4 mei een vaas met een bos tulpen. Vrijdagmorgen 1 mei werden ze door een kweker uit Noordwijkerhout afgeleverd, s’middags zijn de vrijwilligers begonnen om de vazen bij alle graven te plaatsen, waar ze ook zaterdag en misschien zondag nog de handen aan vol hebben. Het is een geschenk van  Dutch Liberation Canada Society 2020,  het genootschap van (oud)-Nederlanders in Canada dat werd opgericht om het 75-jarige jubileum van de bevrijding van Nederland te vieren. Oorspronkelijk waren de tulpen bestemd voor een herdenking in Canada, maar door de Coronacrisis werden net zoals hier de evenementen afgelast en was dit voor de Nederlands-Canadese society aanleiding voor een mooi alternatief om zo de gesneuvelde militairen bij Groesbeek te herdenken. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
Werkzaamheden Oude Kleefsebaan Berg en Dal
Geschreven door red   

BERG EN DAL - Van 6 mei t/m 13 mei is de Oude Kleefsebaan tussen de rotonde Tivoli en de Waldgraaf dicht voor doorgaand verkeer. Dit vanwege asfalteringswerkzaamheden.

Het onderhoud aan de weg stond al gepland voor dit najaar. Maar vanwege corona zijn onder andere de horeca, campings en Tivoli gesloten. Daarom halen we de asfalteringswerkzaamheden naar voren. Zo is er minder verkeershinder.

Omrijden kan via de Zevenheuvelenweg - Derdebaan - Wylerbaan.


 
Gedoogafspraken voor alcoholhoudende dranken
donderdag 30 april 2020 19:31

De 14 burgemeesters van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid hebben donderdag 30 april in hun vergadering afgesproken hoe om te gaan met het verstrekken van alcohol vanuit horeca-inrichtingen gedurende de coronacrisis.

In principe is het afhalen en bezorgen van alcohol vanuit de Drank- en Horecawet (DHW) verboden. De burgemeesters hebben nu afgesproken het bezorgen van alcohol vanuit horeca naar particulieren te gedogen, het afhalen niet.

De burgemeesters gaan ervan uit dat ondernemers zelf kijken naar de mogelijkheden die er zijn binnen de DHW. Bijvoorbeeld verkoop vanuit een webshop of winkelpand. Daarnaast gaan de burgemeester nu gedogen dat alcohol bezorgd wordt. Het afhalen in een horecagelegenheid wordt niet gedoogd; dat is ook niet gebeurd in onze regio.

Voorzitter Bruls is tevreden met de afspraak: ‘Ondernemers kunnen binnen de wet al eigen initiatieven ontplooien. Door daarnaast het bezorgen te gedogen, laten wij zien oog te hebben voor hun belangen in deze moeilijke tijd.’

Deze afspraak geldt zolang de noodverordening van kracht is.


 

 

 
Spelregels voor sporten in Gelderland-Zuid
donderdag 30 april 2020 19:17

De 14 burgemeesters in Gelderland-Zuid hebben vandaag heldere spelregels geformuleerd voor het sporten voor de jeugd in onze regio. De bepalingen uit de noodverordening gaven ruimte voor interpretatieverschil en dat leidde tot onduidelijkheid voor sportaanbieders en ouders van jonge sporters. Vanaf 30 april 2020 is het in Gelderland-Zuid voor jeugdigen tot en met 18 jaar toegestaan om te sporten. De sportaanbieder dient wel goedkeuring van de gemeente te krijgen, waarbij wordt gekeken naar het plan, de buitenlocatie en de aangewezen sportprofessional(s).

De spelregels in Gelderland-Zuid zijn voor de 14 gemeenten op hoofdlijnen gelijk. De verschillen kunnen ontstaan bij het aanwijzen van een geschikte buitenlocatie, waarbij rekening wordt gehouden tussen stedelijke en ruimtelijke gebieden. Ook beschikt iedere gemeente inmiddels over een aanspreekpunt voor sportaanbieders, zodat er snel geschakeld kan worden. Bij knelpunten vindt er regionale afstemming plaats om ongelijkheid te voorkomen.

Voorzitter van de Veiligheidsregio Hubert Bruls: ‘Veel jonge kinderen en jeugdigen hebben zich nog een extra dagje moeten inhouden, maar we mogen en kunnen nu op verantwoorde wijze sporten. Gelet op het enthousiasme vanuit de verenigingen, verwacht ik dat deze versoepeling bij onze jongste inwoners tot een leuke en gezonder afleiding gaat leiden.’

De volledige regels voor Gelderland-Zuid staan gepubliceerd op https://www.crisisglz.nl/noodverordening/.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Te koop op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan

TE KOOP;  Op Camping nabij Hierden/ Harderwijk Stacaravan met Wintervaste  voortent incl. inventaris en berg/fietsschuur 250 x 180. Standplaats andere plaats op camping is e.v.t mogelijk. Info 0651707979. 
KBO Beek Nieuwsbulletin.2020/2

BEEK - Beste leden, donateurs ,lezers, langzarmerhand komen wij weer in beter vaarwater terecht, de opnames van Covid 19 patiënten, het..

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbulletin Mei 2020

BEEK - Beste leden, donateurs, lezers, het virus raakt ons nog steeds allemaal. De activiteitencommissie heeft...

Lees meer...
 
Milieustraat Millingen a/d Rijn (Rowill) blijft voorlopig toch 6 dagen open!1

Update: Milieustraat Millingen aan de Rijn blijft voorlopig toch 6 dagen open!

MILLINGEN a/d RIJN - Vanaf maandag 1 juni is de milieustraat in Millingen aan de Rijn (Rowill) op dinsdag en donderdag gesloten. Dit is nodig om de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk te houden.

Vanaf maandag 1 juni:...

Lees meer...
 
KBO Beek Nieuwsbullletine april.2020

Beste leden, donateurs, lezers, de regels moeten nog een veel langere tijd in acht worden genomen, wij hebben nog een lange adem nodig in deze nieuwe 1 ½ meter economie voordat wij weer zover zijn dat wij elkaar weer echt kunnen gaan ontmoeten, laat staan een begin te maken met onze, door u zo geliefde educatieve uitjes, die nu virtueel in sommige gevallen voor u wel te maken zijn, maar dan....

Lees meer...
 
Tijdelijk goedkoper bellen naar het Juridisch Loket

Utrecht 9 april 2020 – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben.

Lees meer...
 
Bericht van onze huisartsengroep Milbergen.

Maatregelen i.v.m. Corona-pandemie

Op dit moment zijn er meer dan 1400 mensen in Nederland positief getest op COVID-19/Coronavirus. Het werkelijk aantal besmette personen ligt echter vele malen hoger, maar de capaciteit...

Lees meer...