Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Koninklijke Onderscheiding voor Henny Sackers.

NIJMEGEN Marsrleider Henny Sackers werd maandag 18 juli in de benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Brul spelde hem deze onderscheiding spelde hem deze onderscheiding in aanwezigheid van de Beuningse  burgemeester Daphne Bergman van Beuningen (de woonplaats van de  heer Sackers) op in de VIP-ruimte van de Vierdaagse op de wedren. Omdat alle verdiensten in Nijmegen hebben plaatsvonden, was de uitreiking rond het middaguur in Nijmegen en niet in de gemeente Beuningen waar de heer Sackers woont. De heer Henny Sackers combineert zijn professionele carrière als hoogleraar bestuurssanctierecht aan de Radboud universiteit in Nijmegen al meer dan 25 jaar met vrijwillig bestuurswerk voor één van de grootste evenementen van Nederland, De Nijmeegse Vierdaagse. Rechter, hoogleraar én marsleider.

Naast de jarenlange inzet voor de Vierdaagse, zette hij zich ook jarenlang in voor de vereniging van Gouden Kruisdragers Vierdaagse. Deze vereniging behartigt de belangen van wandelaars die 10 keer of vaker de Vierdaagse van Nijmegen met succes hebben voltooid.

In 1983 werd Sackers lid van de vereniging en van 1993 tot 2012 was hij secretaris en later voorzitter. Daarbij was hij ook deelnemer én vrijwilliger van de Vierdaagse. Sackers heeft zich vanaf 1997 met hart en ziel (en het gehele jaar door) ingezet als vrijwilliger voor de Nijmeegse Vierdaagse. Voordat hij vrijwilliger werd, heeft hij 25 maal met succes deelgenomen aan de Vierdaagse. Het Grootste...

Lees meer...
 
Militairen herdenking Canadese Erebegraafplaats. Groesbeek.

GROESBEEK - Jaarlijks worden voorafgaand aan de 4daagse op maandag door Canadese militairen deelnemers en ook uit andere landen de 2598 gesneuvelde soldaten herdacht. Na het intreden van de Coler vlag party en de lastpost gevolgd oor 2 minuten stilte werden er kransen gelegd, o.a. door burgemeester Slinkman namens de gemeente Beg en Dal en 4daagse marsleider Henny Sackers namens Stichting 4daagse Nijmegen. Op dag drie van de Vierdaagse voert de wandeltocht langs de Groesbeek Canadian War Cemetery. Militairen, maar ook wandelaars, herdenken dan de jonge Canadese militairen die daar begraven liggen. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
KBO Beek naar de Passieflorahoeve.

.BEEK - Donderdag 14 juli gingen KBO Beek leden met bus met de bus naar de Passieflorahoeve bij Harskamp. Bij aankomkomst rond 12.30 uur stond er een voortreffelijke lunch klaar, met zelfgemaakte soep, diverse soorten brood en broodjes met zoet, kaas, vleeswaren en kroket, en naar keuze, kopje koffie/thee, karne-)melk) of jus d`orange naar keuze. Na deze smakelijke lunch gingen wij door de vijf verschillende vlindertuinen omringd door o.a. kleurrijke orchideeën, aristolochia`s en vele andere planten.

In het museum was een grote collectie geprepareerde vlinders en insecten te bewonderen. Rond 17.00uur verlieten wij, vol indrukken, de Passsieflorahoeve op weg naar Rheden, waar weer genoten werd van een fantastisch buffet van Johan en Aloys waar wij al eens eerder gedineerd hadden, enkele consumpties hoorden daar ook bij. Iedereen was dan ook vol lof over het gebodende, de hele uitstap was meer dan KBO Beek waardig. Foto: José van Geffen. De KBO Beek doet meer voor haar leden, is altijd actief, kom er bij en beleef het zelf mee, voor maar € 20,= per kalender jaar zit u altijd vooraan.  Bel voor alle info 024 3226377. Foto’s: Jose van Geffen.

Agenda: ZIE LEES MEER...

Lees meer...
 
Vierdaagse T-shirts 2022 gemeente Berg en Dal

GROESBEEK – Het is al jaren een traditie dat op zaterdag voor de start van de 4daagse door alle lopers uit de gemeente Berg en Dal 4dgs T-shirt mogen worden afgehaald in het gemeentehuis, dit kon vanwege corona twee jaar niet doorgaan, maar zaterdag 16 juli kon het weer. Burgemeester Mark Slinkman sprak in zijn welkoms woord dat het aantal van 600 honderd die er weer klaar lagen niet gehaald werd, maar dat er toch 415 lopers vanuit alle kerkdorpen waren uitgenodigd hiervoor. Omdat hij de niet zelf alleen de onthulling wilde doen, werden hiervoor ook de wethouders gestrikt. Het T-shirt thema dit jaar was, #Weg van Berg en Dal met het verzoek om onderweg foto’s te maken en via dat adres in te sturen. Hij wenste iedereen een goede 4dgs toe en dat ze donderdag ze allemaal in deze paarse T-shirt tijdens de doorkomst van het 4daagselegioen door Groesbeek lopen. Jammer genoeg werd er zoals voorgaande jaren wel gebeurde, geen groepsfoto gemaakt. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
St. Martinusschool loopt leeg!

MILLINGEN a/d RIJN – Vrijdag 15 juli liep de St. Martinusschool zowel letterlijk als figuurlijk leeg, na het jaarlijkse traditionele uitglijden  voor de grote vakantie van 52 leerlingen van de groepen 8 en één leerling van groep zeven, was het ook de Conciërge Wil Hendriks, jarenlang een vast gezicht én manusje van alles op de school die na 47 jaar afscheid nam en met pensioen gaat, dat doet ook juf Rita- van Haren die gaat na 27 jaar de school verlaten en met pensioen (nadat er eerst nog een groepsfoto met haar kinderen was gemaakt). Ook haar duo collega Evelien Klasen komt na de school vakantie niet meer terug  en gaat naar een andere werkplek. Na 9 jaar doet dit ook meester en directeur Vincent Scholte , ook een van de uitglijders, hij gaat per 1 augustus naar de bassischool “De Esdoorn” in Elst,. Collega’s, ouders met of zonder kinderen hadden woensdag j.l. al tijdens een receptie hem de handgeschut en hem succes gewenst op zijn nieuwe werkplek. Zie lees meer… Kijk HIER of op FB.

Lees meer...
 
Gerestaureerd Verzetsherdenkingsboek gepresenteerd.

NIJMEGEN - Burgemeester Bruls heeft donderdagmiddag 14 juli in de Trêveszaal van het Stadhuis, het gerestaureerd en het vernieuwde Verzetsherdenkingsboek in ontvangst genomen, het vernieuwde exemplaar werd door hem overhandigd aan Wiel Lenders directeur van het Infocentrum WO2 Nijmegen, ‘hij vertelde ontzettend blij te zijn en het belang en waarde  van een dergelijk boek voor de stad en de functie die het kan vervullen, hij zal zorgdragen dat het een mooie plek krijgt in  het WO2 infocentrum. Het gerenoveerde boek is tot aan de heropening van de gerenoveerde Sint Stevenskerk te bewonderen in Infocentrum WO2 bij de Lindenberg. Het  oude gerestaureerd originele exemplaar werd door René Mulders van het Regionaal Archief Nijmegen in ontvangst genomen. Er komt ook een inkijk exemplaar te liggen. Henk Termeer, voorzitter werkgroep ‘’Oorlogsdoden Nijmegen” gaf een toelichting op het gerestaureerd boek. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
College en Gemeenteraad Berg en Dal sturen samen met boeren een brief naar de minister

GROESBEEK - Donderdag 14 juli hebben 6 raadsfracties, het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal en een delegatie van Berg en Dalse boeren gezamenlijk in het gemeente huis een brief ondertekend. In de brief verwoorden ze hun zorgen over de positie van de boeren in deze gemeente. De brief is gericht aan minister van der Wal, minister voor Natuur en Stikstof.

Ook vragen de ondertekenaars aandacht voor de haalbaarheid van de stikstofplannen van het kabinet. Maar de brief is met name een uitnodiging aan minister van der Wal om wèrkelijk in gesprek te gaan met de agrarische ondernemers en hen perspectief voor de toekomst te bieden.

Petitie: De Berg en Dalse boeren zijn ook een petitie gestart waarmee ze steun vragen voor de inhoud van de brief. De petitie is inmiddels door ongeveer 500 personen ondertekend…

Burgemeester Mark Slinkman is blij met de goede dialoog tussen de Berg en Dalse boeren en de gemeente: ”We zijn en blijven een plattelandsgemeente. Wat mij betreft maken we in Berg en Dal een goede start in dit moeilijke dossier door als boeren en gemeentepolitiek gezamenlijk op te trekken.”

Daan Langeveldt, een van de woordvoeders van de agrarische ondernemers: “Door open en eerlijke communicatie tussen de gemeente en haar agrariërs kijken we samen naar een perspectief en haalbare doelen voor de toekomst. Nu nog de omliggende steden, provincie(s) en het Rijk overtuigen van een andere aanpak tijdens deze stikstofcrisis.”

Gesprek: Op 4 juli jl. sprak het college van burgemeester en wethouders al met een zo’n 150 Berg en Dalse boeren. De bijeenkomst was op initiatief van het college. Tijdens deze positieve en constructieve bijeenkomst is besloten om samen deze brief op te stellen.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB...

Zie lees meer voor brief verstuurd aan minister van der Wal:….

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Nieuwe cursus EHBO - Reanimatie / AED

MILLINGEN a/d RIJN - Iets voor u..? Als er iets mis gaat…weet u, wat u moet doen..? Vindt u het belangrijk dat, als u iets overkomt, u goed geholpen wordt? Ongelukken gebeuren dagelijks, op het werk, in het verkeer maar ook in en rond het huis. Tijdens het werk voelt een collega zich niet goed…is het een beroerte, zijn hart? Kunt u wat doen? Weet u, wat u moet doen, als iemand iets overkomt zoals snijwond, verbrandingen, hartfalen, botbreuk, verslikking etc.? Zorg, dat u voorbereid bent......

Lees meer...
 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...