Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Centrummanagers in het zonnetje op Dag van de Ondernemer.
vrijdag 19 november 2021 18:51

GROESBEEK – Vrijdag 19 oktober is het de Dag van de Ondernemer. Daarom zijn centrummanagers Freek Stevens uit Groesbeek en Roland Gesthuizen uit Millingen in het zonnetje gezet. Zij ontvingen bloemen en beide een cheque van € 4.000 om hun centrum te versterken. Wethouder Irma van de Scheur overhandigde de cheques. De gemeente waardeert de inzet van de verenigingen BIZ Groesbeek Centrum en BIZ Millingen Centrum. Deze verenigingen van centrumondernemers zetten zich in om de aantrekkingskracht van de centra te vergroten. Door hun samenwerking en creativiteit tijdens corona hebben zij een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud van de bedrijven. In Millingen is lokaal inkopen bijvoorbeeld gestimuleerd met een spandoek bij het Kulturhus. Daarnaast straalt het centrum door de vele en diverse bloembakken. In Groesbeek was de organisatie van de Mega Fashion Outlet een groot succes. Door dit initiatief hebben de winkels uit de kledingbranche nog een deel van hun wintercollectie die over was door coronabeperkingen, kunnen slijten in het voorjaar. Dag van de Ondernemer Ondernemers verdienen respect voor hun inzet. Met deze landelijke dag vieren we het ondernemerschap en bedanken we ondernemers voor hun durf en doorzettingsvermogen. Foto’s: Gem. Berg en Dal.


 
Fiets-voetveer tussen Bemmel en Ooij
vrijdag 19 november 2021 18:13

BEMMEL/GROESBEEK - De colleges van de gemeenten Lingewaard en Berg en Dal hebben ingestemd met het voorstel om een fiets-voetveer te kopen. Dit veer gaat varen van mei tot en met september tussen Bemmel en Ooij. De bedoeling is om te starten met varen vanaf mei 2022. Wethouder Fleuren heeft gastvrijheid en toegankelijkheid hoog in het vaandel staan. “Ik vind dat iedereen moet kunnen genieten van onze prachtige gemeente. Met het gekozen veer kunnen voetgangers en fietser, maar ook mensen in een rolstoel, een schootmobiel of met een duofiets een mooi rondje maken langs en over het water. Dat wordt een bijzondere ervaring! ” Waarom dit pontje?....

Lees meer...
 
Drukte voor de Griepprik.
donderdag 18 november 2021 21:56

OOIJ -  Zelden was de rij wachtenden voor de griepprik zo lang bij het dorpshuis “De Sprong”, als op donderdag 18 november, de rij liep tot ver in de Koningin Julianalaan. In twee blokken van een uur konden mensen met een oproepkaart tussen 11.00 uur A t/m M en 13.00 uur N t/m Z de jaarlijkse griepprik komen halen. Deze werd aan drie tafels door de huisartsengroep Milbergen gegeven.

Even over één uur was er een korte tijd een tekort aan spuiten, die snel werden aangevuld met een voorraad uit het naburige Leuth, rond half twee waren de rijen weggewerkt. Ook daar was de belangstelling  groot voor de prik en waarschijnlijk ook op de locaties in Beek en Millingen a/d Rijn. Foto’s: © Bert Roodbeen.


 
Afscheid De Kèls nu definitief en zonder concert
woensdag 17 november 2021 23:38

GROESBEEK - Na een grandioos eerste afscheidsconcert in Ooij waar alles perfect verliep en De Kèls een minutenlange staande ovatie ontvingen, hebben de mannen nu helaas moeten besluiten het geplande tweede en definitieve afscheidsconcert niet door te laten gaan. Dit concert zou wederom -net als in Ooij- een knalfeest moeten worden, maar dan in hun thuishonk het Cultureel Centrum De Mallemolen in Groesbeek. Optredens van De Kèls zijn daar ooit gestart en werden gewoontegetrouw massaal en uitbundig bezocht. Steeds een geweldige sfeer en steeds weer een prachtig feest was het resultaat. Zó zouden De Kèls herinnerd willen worden en moeten worden. Nu dit vanwege de corona voorlopig niet meer blijkt te kunnen en onduidelijk is of en wanneer dit weer wel zou kunnen, hebben de mannen gezamenlijk, unaniem besloten het afscheidsconcert definitief niet meer door te laten gaan. Hiermee is op de trieste, grijze en druilerige woensdag 17 november 2021 een geruisloos einde gekomen aan een periode van ruim 15 jaren van plezier en geluk. Mooie jaren van vreugde en vriendschap van elkaar en met elkaar en met hun trouwe publiek. De mannen kijken met grote dankbaarheid en vreugde terug op deze periode. Foto: Bert Roodbeen.      Zie foto's laatste optreden Ooij. HIER


 
Uitreiking Nijmeegse Kinderlintjes 2021
woensdag 17 november 2021 21:35

NIJMEGEN - Op woensdag 17 november reikte burgemeester Bruls de Nijmeegse Kinderlintjes 2021 uit aan jonge helden. Het is de zestiende keer dat deze lintjes uitgereikt werden.

Kinderlintjes: Helden zijn er in alle soorten en maten. Volwassenen krijgen een onderscheiding van de koningin of de burgemeester. Maar er zijn ook jonge helden die niet in de schijnwerpers komen te staan, terwijl ze zich wèl op een heel bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad. Nijmegen is trots op deze kinderen en vindt dan ook dat zij een lintje verdienen. Sinds 2006 verrast de burgemeester daarom jonge helden met een Kinderlintje. De Kinderlintjes zijn bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die zich op eigen initiatief belangeloos inzetten voor Nijmegen of voor Nijmegenaren en een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de samenleving of de stad waardoor ze een voorbeeld zijn voor anderen. Een onafhankelijke jury bepaalde welke kinderen een lintje kregen. De uitreiking wordt gepresenteerd door jeugdtv-presentator Klaas van Kruistum en muzikaal begeleid door troubadour Ben Dirks. Er zijn dit jaar 4 lintjes uitgereikt aan...

Lees meer...
 
Vorderingen rioolwerkzaamheden Ooij
Geschreven door red   

OOIJ – Met het plaatsen van de laatste inspectieput donderdag 11 november in de Pr. W. Alexanderstraat en het aansluiten van de vuilwaterriool op oude riool komt langzaam het einde in zicht van de werkzaamheden in de Nassaustaat en Pr. W. Alexanderstraat, vanaf de Pr. Bernhardstraat liggen er nu gescheiden vuil en regenriolen in de grond, nog even de bestrating afwerken. Nu worden na alle vertragingen het werk voortvarend ter hand wordt genomen, de overlast zit er binnenkort op. In de Nassaustraat is t.h.v. Pr. Irenestaat is een v.o.p (oversteekplaats) gekomen. Overigens heeft de aannemer gezorgd dat overlast voor aanwonende zo kort mogelijk werd gehouden, zodat ze de auto maar een korte tijd elders moesten parkeren, hij zorgde zelfs dat de containers en vuilniszakken voor de DAR op de goede plaats terecht kwamen. De verwachting is, (onder voorbehoud) dat voor de kerst de werkzaamheden zijn het is afgerond. Zie foto compilatie  van diverse werkzaamheden. HIER of op FB. Foto’s: © Bert Roodbeen.


Laatst aangepast op dinsdag 16 november 2021 14:57
 
Sinterklaas bezoekt Groesbeek.
zondag 14 november 2021 21:48

GROESBEEK - Zaterdag 13 november kwam Sint Nicolaas aan in Nederland. We hebben de Sint en zijn Pieten kunnen zien op het bordes van Paleis Soestdijk, het tijdelijk verblijf van de goedheiligman. Zelfs Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal was het afgelopen jaar braaf genoeg geweest, en mocht langskomen bij de Sint. Per 'wijntrein' ging de burgemeester op pad, samen met de wijnkoningin en vele Groesbeekse 'druifjes'.

Kringloopwinkel: Het heeft geholpen, want Sinterklaas heeft beloofd naar Berg en Dal te komen, en zondag 14 november begon dat met bezoeken aan het dorp Berg en Dal en aan Groesbeek. In Groesbeek werd hij, samen met zijn Pieten, om 13.00.u. ontvangen door wethouder Irma van de Scheur. Het festijn vindt plaats op het terrein van de plaatselijke kringloopwinkel. Er is gezorgd voor een gezellige, sfeervolle 'doorstroomlocatie' waar alle kinderen langs kunnen komen bij Sinterklaas.

Gratis tennis voor alle kinderen: De Sint heeft dit jaar een sportief presentje voor alle kinderen t/m 12 jaar in Groesbeek: een gratis lidmaatschap van de plaatselijke tennisvereniging voor het komende jaar. Verder ontbreekt het uiteraard ook niet aan pepernoten en andere lekkernijen. De komende weken zal de Goedheiligman ook nog een bezoek brengen aan Millingen, Ooij, Leuth, Beek en Kekerdom. Bron: omroep Berg en Dal. Foto’s Peter Hendriks.

Zie video reportage van Groesbeek Omroep Berg en Dal TV HIER.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

De Ooijse Bandijk afgesloten

OOIJ- De Ooijse Bandijk is van 2 t/m 17 december afgesloten voor al het doorgaand verkeer tussen de Leuthsestraat en de Kruisstraat. We gaan de uitgesleten bermkanten herstellen. De afsluiting geldt voor alle weggebruikers.Er is een omleidingsroute via de Leuthsestraat en de Kruisstraat. Foto: Gemeente Berg en Dal.


 

 
KBO BEEK NIEUWS bloemschikavond afgelast.

BEEK - Beste leden, lezers, door het oprukkende corona virus is de KBO Beek helaas genoodzaakt de bloemschikavond van 8 december in hotel `t Spijker af te gelasten...

Lees meer...
 
Geen nieuwjaarsreceptie in Berg en Dal in 2022

Door corona houdt de gemeente Berg en Dal ook in 2022 geen nieuwjaarsreceptie. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit tot zijn spijt besloten. Sinds de herindeling in 2015 wordt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie druk door alle ....

Lees meer...
 
Weer schaap dood gebeten in de Ooijpolder

WERCHEREN- Vrijdagavond 13 november  om 18 u op zelfde plek weer een schaap dood gebeten. De schapen houder wilde net zijn schapen opstallen. Samen besloten om schaap te laten liggen en foto val er bij te hangen.

Beelden cam Wilbert Verriet klik HIER en HIER

 


 
Grote Nikolausmarkt Kranenburg afgelast.

KRANENBURG/Dld - Op 4 en 5 december zou dit jaar weer de traditionele "Grote Nicolaasmarkt" plaatsvinden in Kranenburg.

Lees meer...
 
Tijdelijke afsluiting RijnWaalpad langs Lentse Plas

Het deel van het Fietspad RijnWaalpad langs de Lentse Plas (tussen Moeke Nijmegen en Genesisstraat) is vanaf maandag 11 oktober tot uiterlijk vrijdag 19 november op doordeweekse dagen afgesloten voor....

Lees meer...
 
Duurzame Dorpen Tour op 13 oktober in Leuth

LEUTH- Op woensdag 13 oktober organiseert de werkgroep van het Duurzaamheidscafé Berg en Dal weer een gevarieerd informatief programma, dit keer in de grote zaal van de Vriendenkring in Leuth....

Lees meer...