Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Carnavalsoptocht 2023 Leuth .
zondag 19 februari 2023 23:24

LEUTH – Zondag 19 februari werd na een lange periode ook in dit polderdorp Leuthergat zoals het dan heet een carnavals optocht gehouden.

 

 

 

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER 
Carnavalsoptocht Millingen a/d Rijn.
zondag 19 februari 2023 09:24

MILLINGEN a/d RIJN - Nadat enkele loopgroepen individuelen en praalwagens eerst te hebben deelgenomen aan de optocht in Kekerdom, deden ze zaterdagmiddag 18 februari mee in de optocht in dit Rijndorp, waar mooie, leuke en grote creaties voorbij kwamen.

 

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER.


 

Carnavalsoptocht Millingen a/d Rijn.

MILLINGEN a/d RIJN - Nadat enkele loopgroepen individuelen en praalwagens eerst te hebben genomen aan de optocht in Kekerdom, deden ze zaterdagmiddag 18 februari mee in de optocht in dit Rijndorp, waar mooie en leuke en grote creaties voorbij kwamen. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER.

 
Klein dorp met grote carnavalsoptocht.
zondag 19 februari 2023 09:01

KEKERDOM – Traditie getrouw trapt het kleine dorp met de carnavalsverenging ‘’De Polderschuupers’’ als een van de eerste af met een voor haar grote optocht, deze doet niet onder voor de omringende dorpen.

 

 

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER. 
Carnavalsverenigingen gemeente Berg en Dal ontvangen gemeente sleutel
zondag 19 februari 2023 00:08

GROESBEEK – Vrijdagavond 17 februari vond na een lange periode in het gemeentehuis weer de jaarlijkse sleuteloverdracht plaats aan de prinsen en prinses van de acht carnavalsverenigingen die de gemeente Berg en Dal rijk is. Voor vier dagen wordt het gezag van de gemeente overgedragen. Een vast ritueel met een belangrijke symbolische betekenis dat de gemeente graag in ere houdt. De ontvangst was “ien de Tent” de feesttent van de SOK onder muzikale begeleiding van dweilorkest ‘KNA-galm. Op uitnodiging van loco burgemeester Erik Weijers ging het hele gezelschap naar het gemeentehuis waar eerst met alle hofstaten de groepsfoto op het bordes voor het gemeentehuis werd gemaakt. Binnen verwelkomde ceremoniemeester Willy Jansen van het Hela Ho met een korte toespraak alle aanwezigen en gaf daarna het woord aan locoburgemeester Erik Weijers, voordat deze aan zijn toespraak begon, gaf hij aan dat zijn toespraak niet zo humoristisch zou zijn als die van de burgemeester. Vervolgens reikte hij de sleutels van de gemeente Berg en Dal aan alle  prinselijke hoogheden uit, waarmee zij de ‘’macht’’ voor vier dagen in ieder dorp in handen hebben. Hierna volgde de toespraken van de prinsessen prinsen met de nodige kwinkslagen. Deze overdracht werd met een hapje en neen drankje afgesloten en ging het gezelschap huiswaarts of “ien de Tent” verder.
Woensdagmorgen 22 februari wordt om 10.45 uur in het gemeentehuis de ‘’macht” weer overgedragen aan wethouder Ria Barber die de sleutels weer in ontvangst neemt. Foto’s © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
Carnavalsoptocht basisschool Op Weg Ooij 2023
zaterdag 18 februari 2023 07:00

OOIJ – Op vrijdag 17 februari was het zover, eindelijk konden na twee jaar de leerlingen van basisschool Op Weg weer een carnavalsoptocht houden. Loopgroepjes met zelfgebouwde karentjes. Jeugdprins Sven Verriet met zijn pages Anouk en Isabel  en jeugdraad op de jeugdprinsenwagen. Ook Prinses Jolanda van cv De Deurzakkers liep met haar gevolg via een nieuwe route door de Ooijse straten mee. De prijzen voor de mooiste Wagenaar of groep waren voor klasgroep 1/2 en groep 6. Foto’s: © Bert Roodbeen. Meer op www.inhetlaag.nl Kijk HIER of op FB.


 
Campagne glasvezel verlengd tot 15 maart. Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij nog in de race voor glasvezel
vrijdag 17 februari 2023 16:01

REGIO - Nog maar 150 aanmeldingen nodig. De inwoners van Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij zijn vooralsnog niet zeker van glasvezel; het aantal aanmeldingen is tot nu toe net te weinig om tot aanleg over te gaan. Eind vorig jaar startte de glasvezelcampagne in deze kernen. Als 20% van de inwoners vóór 15 februari 2023 een abonnement afsloot bij één van de telecomaanbieders,  zou er gestart worden met de aanleg van glasvezel. De campagne wordt nu verlengd tot 15 maart a.s. om mensen in de gelegenheid te stellen zich alsnog aan te melden. Het aanbod blijft bestaan: bij het behalen van de 20% krijgt iedere bewoner in de kern Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij een gratis glasvezelaansluiting en profiteren ze van een scherp welkomstaanbod van de telecomaanbieders.

Wethouder Barber: “iedereen in de gemeente moet over snel internet kunnen beschikken” “Als gemeente vinden wij...

Lees meer...
 
KBO Beek jaarvergadering 2023
vrijdag 17 februari 2023 08:13

BEEK -Donderdag 16 februari 2023 hield de KBO Beek haar algemene ledenvergadering in de Spiegelzaal van het Kulturhus.
Voorzitter Gérard opende en verwelkomde de leden en vroeg wie er niet op de foto wilde. Stilgestaan werd er bij de overledenen, de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne en van de verdere ellende in de wereld.
De in en uitgaande stukken-post werden behandeld. Bodes, kaderleden, helpers, OA's, onze fotografen en Coby, werden bedankt voor hun inzet het afgelopen jaar. De op schrift gestelde notulen door secretaris Ria werden door de vergadering goedgekeurd. Haar samengestelde jaarverslag over het afgelopen jaar van de vereniging, ditmaal met foto's gaf aan dat de KBO Beek altijd heel actief is voor onze leden.
Penningmeester Ineke gaf voor haar de eerste keer, uitleg bij de cijfertjes, die waren prima, ook de kascommissie, Corry en Jan, waren zeer tevreden. Exceptionele gebeurtenissen daargelaten, blijft de contributie aankomend jaar 20 euro, een applaus volgde.

Bestuurlijk waren er twee bestuurders Ria en Gerard, die aan het einde van hun termijn waren, werden zonder tegenstem herbenoemd.
De activiteitenclubs van onze vereniging deden hun zegje, alles ging naar tevredenheid, meer deelnemers zijn natuurlijk altijd welkom.
Er waren geen vragen in rondvraag. Gérard sloot, nadat hij had verteld dat wij er alleen samen iets moois van kunnen maken, zijn medebestuursleden en aanwezige leden had bedankt, de algemene ledenvergadering af.
De leden werden uitgenodigd voor een consumptie in de brasserie. Een zeer oplettend lid van de KBO Beek registreerde dit voor u. Foto’s: © René Hendriks. HIER


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Die Goeie Ouwe Tijd 50 jaar regionale hits in de Vriendenkring.


 
KBO BEEK THEMAMIDDAG “BRANDVEILGHEID”

Donderdagmiddag 23 maart om 14.30 uur in de Spiegelzaal van het Kulturhus van Beek, heeft de KBO Beek een speciale themamiddag voor u over brandveiligheid. Wij zien....

Lees meer...
 
Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom

Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom

Laat de gratis aansluiting in je huis niet voorbijgaan ...

Regio - De informatieavonden zijn geweest en nu verder... Samen met KBO Ooij voor glasvezel van DELTA!!!!! http://aklam.io/kNNdra. KBO Ooij beveelt je glasvezel van DELTA aan.

Wanneer je een abonnement afsluit bij DELTA via de link verdien je niet alleen € 25 voor jezelf maar ook nog eens € 50 voor de club. Laten we nu de kans grijpen, doe mee en steun tevens ook KBO Ooij.

Bezoek de facebookpagina van KBO Ooij voor de link http://aklam.io/kNNdra of tik de link in je browser, of klik in dit bericht. Doe de postcode check en ontdek jouw aanbod! Om mee te doen aan de actie en de beloning aan jou en je club te kunnen toewijzen, dien je het glasvezelabonnement af te sluiten via de link van KBO Ooij.

Met glasvezel kunnen we samen voor wonen, gamen, werken en zorg de toekomst in. Voor vragen en advies voor een abonnement neem contact op met het Internetcafé van KBO Ooij of het Glasvezel Informatiepunt van Delta in het Kulturhus van Beek, geopend woensdag t/m vrijdag van 11.00tot 18.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Roerdompstraat 6.


 

 

 

Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom


De informatieavonden zijn geweest en nu verder...

 

Laat de gratis aansluiting in je huis niet voorbijgaan ...

Samen met KBO Ooij voor glasvezel van DELTA!!!!!

http://aklam.io/kNNdra

 

KBO Ooij beveelt je glasvezel van DELTA aan.
Wanneer je een abonnement afsluit bij DELTA via de link verdien je niet alleen € 25 voor jezelf maar ook nog eens € 50 voor de club.

 

Bezoek de facebookpagina van KBO Ooij voor de link http://aklam.io/kNNdra of tik de link in je browser, of klik in dit bericht. Doe de postcode check en ontdek jouw aanbod! Om mee te doen aan de actie en de beloning aan jou en je club te kunnen toewijzen, dien je het glasvezelabonnement af te sluiten via de link van KBO Ooij.

 

Met glasvezel kunnen we samen voor wonen, gamen, werken en zorg de toekomst in.
Laten we nu de kans grijpen, doe mee en steun tevens ook KBO Ooij.

 

Voor vragen en advies voor een abonnement neem contact op met het Internetcafé van KBO Ooij of het Glasvezel Informatiepunt van Delta in het Kulturhus van Beek

 
NS-fietsenstalling station Nijmegen de eerste 24 uur gratis

NIJMEGEN - Vanaf 1 januari 2023 is het stallen van de fiets in de NS-fietsenstalling onder station Nijmegen de eerste 24 uur gratis. Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en NS maken dit mogelijk. Ze breiden zo.....

Lees meer...
 
Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! Regeling

GROESBEEK - Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! RegelingWat is de Doe Mee! Regeling? De Doe Mee! Regeling is een regeling voor kinderen en volwassenen die door een laag inkomen moeite hebben om mee te doen in de samenleving. Een onderdeel van de Doe Mee! Regeling is het Kindpakket voor kinderen. Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! Regeling. Wat verandert er aan de Doe Mee! Regeling vanaf 1 januari 2023?  De gemeente stopt met het Kindpakket van de Doe Mee! Regeling.

 • Ook worden geen schoolkosten meer betaald.
 • Kinderen krijgen hetzelfde bedrag als volwassenen, namelijk € 100,-
 • De inkomensgrens wordt verhoogd van 120% naar 130% van de bijstandsnorm.
 • · Stichting Leergeld De Stuwwal komt in de plaats van het Kindpakket .

Vanaf 1 januari 2023 starten we met,,,

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

Akeeba Backup Lazy Mode


Action: start
Last backup: 1679094835 (2023/03/18 00:13:55 GMT)
Adjusted last backup time: 1679094000 (2023/03/18 00:00:00 GMT)
Days frequency: 10
Backup time: 00:00 (0 seconds)
Next Backup: 1679958000 (2023/03/28 01:00:00 GMT)
Next Backup: 1679961600 (2023/03/28 02:00:00 LOCAL)
Time Now: 1679374216 (2023/03/21 05:50:16 LOCAL)
I will not start a new backup.

Profiel informatie

Application afterLoad: 0.001 seconds, 0.29 MB
Application afterInitialise: 0.022 seconds, 1.14 MB
Application afterRoute: 0.025 seconds, 1.32 MB
Application afterDispatch: 0.117 seconds, 3.27 MB
Application afterRender: 0.191 seconds, 2.76 MB

Geheugengebruik

2923736

16 queries gelogd

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'jlcuhpovs1iihfaero6raj97n0'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1679373615' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = 'jlcuhpovs1iihfaero6raj97n0'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( 'jlcuhpovs1iihfaero6raj97n0','1679374215','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT *
    FROM jos_migration_backlinks
    WHERE url LIKE 'index.php?limitstart=21%' OR sefurl LIKE 'index.php?limitstart=21%'
 8. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 9. SELECT *
    FROM jos_jcomments_settings
 10. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 11. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 04:50:15' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 04:50:15' )
    ORDER BY  a.created DESC
    LIMIT 21, 22
 12. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 04:50:15' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 04:50:15' )
    ORDER BY  a.created DESC
 13. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 14. SELECT a.*, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1  
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 04:50:15' )  
    AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 04:50:15' )
    AND cc.id = 3
    AND cc.SECTION = s.id
    AND cc.published = 1
    AND s.published = 1
    ORDER BY a.ordering
    LIMIT 0, 7
 15. SELECT a.*,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 04:50:15' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 04:50:15' )
    AND s.id > 0
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND s.published = 1
    AND cc.published = 1
    ORDER BY a.created DESC
    LIMIT 0, 15
 16. SELECT `backupstart`
    FROM `jos_ak_stats`
    WHERE `origin` = "lazy"
    AND NOT(`status` = "failed")
    ORDER BY `backupstart` DESC
    LIMIT 0,1

Geladen taalbestanden

Niet vertaalde diagnostische strings

Geen

Niet vertaalde designer strings

Geen