Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
KBO Ooij lid mevrouw Lies Rutjes-Brugman 90 jaar.
maandag 16 mei 2022 00:00

OOIJ - Zondag 15 mei 2022 werd KBO Ooij lid Lies Rutjes – Brugman uit Leuth 90 jaar oud. Omdat ze op die dag niet thuis was vanwege een communiefeest, ging een delegatie van het KBO bestuur haar de dag ervoor feliciteren. Om 14.00 uur gingen de vicevoorzitter, de secretaris en de fotograaf naar haar huis in Leuth. Lies was blij verrast met het bezoek. Nadat de vicevoorzitter haar verteld had, dat ze met ingang van nu erelid was van onze vereniging, overhandigde hij haar de bijbehorende oorkonde. Hij vertelde haar ook, dat ze vanaf nu, als erelid, ook geen contributie meer hoefde te betalen. Daarna kreeg ze van de secretaris ook nog een mooie bos pioenrozen aangeboden; gekweekt in onze polder. Nu werd het tijd voor een kopje koffie en een praatje. Het was erg gezellig. Lies genoot er zichtbaar van. Lies, we hopen dat je nog heel lang ons erelid zult blijven en er van blijft genieten. Foto’s: Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Schutterij EMM Kekerdom 75 jaar
zondag 15 mei 2022 18:15

KEKERDOM - Met een receptie begon vrijdagavond 13 mei bij schutterij EMM het jubileum weekeinde ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan. Om jubilerende schutterij te feliciteren waren er naast burgemeester Slinkman van de gemeente Berg en Dal, afgevaardigde van de Gelderse Federatie van Schuttersgilden St.Hubertus, Kring van Schutterijen en Gilden Rijk van Nijmegen – de Betuwe, die ook het 75-jarige jubileum vieren, schutterijen van binnen en buiten de gemeente Berg en Dal, natuurlijk ook diverse verenigingen en inwoners uit Kekerdom zelf. Het bestuur van de Gelderse Federatie van Schuttersgilden St.Hubertus hadden voor de jubilerende schutterij een herinnering - medaille met oorkonde meegebracht. Kinderen van de basisschool St.Laurentius hadden een wand met tekeningen versierd. Na de receptie werd er gefeest op muziek van DJ Mike. Verder op zaterdag het Keizerschieten en feestavond, mmv, de band MMOOZZ. Op zondagmorgen met een brunch voor leden met een Pubquiz, in de middag matinee mmv, DJ Marco Verriet. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB

 


.

 
Faces to Graves coin voor onmisbare vrijwilligers
zondag 15 mei 2022 17:38

GROESBEEK - De Stichting Faces to Graves zoekt de gezichten en verhalen bij de gevallen soldaten die begraven liggen op de Canadese Erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. Vele vrijwilligers werken aan het schrijven en vertalen van deze verhalen. Op zaterdag 14 mei werden twee vrijwilligers onderscheiden met een Faces to Graves coin en bijbehorend certificaat. Dat gebeurde in het zaaltje van Het Balkon van Groesbeek. De vrijwilligers werden bij verrassing in het zonnetje gezet. Beiden werken altijd achter de schermen, maar zijn onmisbaar voor de organisatie.

Luc Ronde: Luc Ronde is gepensioneerd leraar Nederlands & Letteren en is afkomstig uit Beuningen. Sinds november 2019 is hij actief bij Faces to Graves. Hij redigeert de levensverhalen en heeft er inmiddels al 250 verwerkt. Bovendien heeft hij 65 levensverhalen uit Canada in het Nederlands vertaald.

Jos Dierick: Jos Dierick, gepensioneerd leraar Engels aan het Canisius College in Nijmegen, is afkomstig uit Elst. Hij begon in februari 2020 bij de stichting en heeft inmiddels 250 vertalingen gemaakt, zowel Nederlands-Engels als Engels-Nederlands.Bron: Obroep Ber en Dal. Foto: Stichting Faces to Graves


 
KBO Beek themamiddag ”Gebroeders van Lymborch”
vrijdag 13 mei 2022 22:20

BEEK - Donderdagmiddag 12 mei waren de ”Gebroeders van Lymborch”, bij monde van Henk van der Zand te gast bij de KBO Beek in hotel ’t Spijker, hij vertelde alles over de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst en de wereldberoemde kunstwerken van de familie. We gingen zo`n zeshonderd jaar terug door de middeleeuwse gewelven met fantastische beelden en verhalen uit die tijd, de artistieke levensloop van dit Nijmeegs talent aan het Franse Hof en nog veel meer. Het werd een leerzame en gezellige middag voor onze leden, wij zaten in gedachten in de middeleeuwen. Een kopje koffie met iets lekkers bij het binnenkomen en in de pauze een consumptie maakte deze educatieve middag compleet. De KBO Beek doet meer voor haar leden, het gehele jaar door. Ook u kunt alle activiteiten meemaken, als u nu voor € 20,00 per kalender jaar lid wordt van de seniorenvereniging de KBO Beek. Voor alle info: Gérard Tesser, vz KBO Beek, 024 3226377. Foto:© René Hendriks.


 
Vrede van Nijmegen Penning voor Frans Timmermans.
vrijdag 13 mei 2022 14:09

NIJMEGEN -  Donderdagmiddag 12 mei heeft Eurocommissaris Frans Timmermans in Concertgebouw de Vereniging van Burgemeester Bruls de “Vrede van Nijmegen”-penning 2022 in ontvangst genomen. Deze penning wordt eens per 2 jaar uitgereikt aan ‘een internationale hoofdrolspeler die zich heeft ingezet voor Europa, de Europese gedachte en vrede in de ruimste zin van het woord’. De prijs is een initiatief van de gemeente Nijmegen, de Radboud Universiteit Nijmegen en NXP, ondersteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een muzikale bijdrage was van de Nijmeegse rockband Navarone. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
Wandelen zonder drempels, ook in het Rijk van Nijmegen
donderdag 12 mei 2022 05:57

PERSINGEN - Op dinsdag 10 mei is de nieuwe wandelfolder “Wandelen zonder drempels” gepresenteerd. Het eerste exemplaar van de nieuwe routefolder is uitgereikt aan de wethouder van toerisme van de gemeente Berg en Dal, Sylvia Fleuren. Vervolgens werd onder haar toeziend oog een symbolische drempel bij de Thornschemolen verwijderd.

Vier dagen wandelen voor iedereen toegankelijk: In de folder zijn zes wandelroutes “zonder drempels” opgenomen. Mooie routes door natuur en stad om onze bijzondere regio te ontdekken, ook voor mensen voor wie dat minder vanzelfsprekend is. De wandelroutes zijn gericht op gezinnen met jonge kinderen, op ouderen en op mensen met een fysieke beperking. De routes variëren van 1,5 tot 7 kilometer en sommige zijn te koppelen, waardoor vier dagen wandelen voor iedereen toegankelijk wordt.

Een inclusieve regio: Wandelen is enorm populair geworden in de coronaperiode. Alleen of met het gezin, met familieleden of met vrienden, we trokken erop uit om te genieten van natuur, ontspanning en samenzijn. Het Rijk van Nijmegen kiest ervoor om een toegankelijke regio te zijn, een inclusieve regio. In het kader van het project ‘Zorgeloos op vakantie’ zijn afgelopen jaren vele toeristische bedrijven getest en opgenomen in de Ongehinderd app. En ook de openbare ruimte is getest op toegankelijkheid. Resultaat hiervan zijn onder andere deze zes wandelroutes.

De routes zijn gratis verkrijgbaar bij de VVV in Groesbeek en bij diverse verblijfsaccommodaties in de regio. De route wordt uitgegeven door de Stichting Toerisme & Recreatie (STER) Berg en Dal en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Berg en Dal, Stichting Vrienden op de Fiets, Gelderse Sport Federatie en Uniek Sporten Regio Nijmegen. Bron: Omroep Berg & Dal. Foto © Peter Hendriks. Kijk HIER of op FB.


  
Karl Leisnerkapel ontvangt portretTitus Brandsm
maandag 09 mei 2022 06:44

GROESBEEK - Vrijdag 6 mei, tijdens de wekelijkse kerkdienst, werd in de Mariëndaal (Karl Leisner)kapel een schilderij van Yvonne van Dalen onthuld. Zij schenkt dit werk, een portret van Titus Brandsma, aan de kapel.

Titus Brandsma: geboren als Anno Sjoerd Brandsma in Oegeklooster bij Bolsward, op 23 februari 1881, was een Nederlandse karmelietenpater, hoogleraar en publicist uit Friesland. Brandsma was specialist in middeleeuwse mystiek en zelf mysticus. Als sterk maatschappelijk betrokken priester nam hij initiatieven op het gebied van de katholieke emancipatie, het katholieke onderwijs en de journalistiek.

Heiligverklaring: Brandsma verzette zich tegen het nazisme. In 1942, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd hij gearresteerd door de Duitse bezetters en in concentratiekamp Dachau na zware mishandelingen om het leven gebracht. Paus Johannes Paulus II verklaarde hem in 1985 als martelaar voor het geloof zalig. Titus Brandsma wordt op 15 mei heilig verklaard door Paus Franciscus.

Uit onderzoek bleek dat Brandsma en Leisner elkaar in ieder geval gekend en ontmoet hebben. Veel is echter niet over hun relatie bekend. Het verschil in leeftijd tussen beiden is groot, dus het contact zal vooral oppervlakkig zijn geweest. Toch een reden om Brandsma zichtbaar te maken in de kapel gewijd aan Karl Leisner. Bron en foto’s: Omroep Berg en Dal.

Lees ook: Karl Leisner en Titus Brandsma eindelijk samen verenigd.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

SVO korfbal kampioen?

OOIJ Na 18 jaar kans op kampioenschap voor het 1e van SVO Korfbal.......bent u erbij?

 
De 104e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli 2022.

MILLINGEN a/d RIJN Verzorging 4-Daagselopers

Ook dit jaar is het mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen. U kunt hierbij denken aan het behandelen van blaren, afplakken, tapen en masseren.

Lees meer...
 
Ziggo verplaats omroep Berg en Dal naar kanaal 41

BERG EN DAL - Onlangs heeft Ziggo het aanbod van TV-zenders aangepast. Hierbij zijn ook enkele zenders van kanaal veranderd. Omroep Berg en Dal is voortaan te bekijken via kanaal 41 in plaats van 36.


 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur.e "Open Huis",- Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

.De opbrengst wordt geheel aan een goed doel geschonken. Op de 1e zaterdag van de maand kunt u zonder van te voren een afspraak te maken bij ons komen kijken. Voor als u langs wilt komen kunt u een telefonische afspraak maken op 06 – 4289 8537 of een mail sturen naar info@2ehands-zorghulpmiddelen.nl. Raadpleeg onze website: www.2ehands-zorghulpmiddelen.nl.


 
Vrijwilligersteunpunt Oekraïne van start

GROESBEEK - Ook de gemeente Berg en Dal vangt vluchtelingen vanuit de Oekraïne op. Het is hartverwarmend om te mogen constateren, dat veel inwoners van de gemeente en daarbuiten bereid zijn om te helpen: met spullen, als contactpersoon of op een andere manier als vrijwilliger. Om ervoor te zorgen, dat dit aanbod van vrijwilligers terecht komt bij de vluchtelingen, die daaraan behoefte hebben, is een steunpunt van start gegaan. Ook dit steunpunt wordt bemensd door vrijwilligers. Iedereen, die vragen heeft of iets wil aanbieden, kan contact opnemen met de mensen van dit steunpunt. Je kunt terecht van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur op het gemeentehuis van Berg en Dal in de spreekkamer Erlecom.

Telefonisch zijn we gedurende die tijd bereikbaar onder nummer 06-43438852. En er kan altijd een mailtje gestuurd worden naar Oekraine@bergendal.nl. Iedereen, die al iets aangeboden heeft, krijgt zo snel mogelijk een inhoudelijke reactie van ons. We hopen met z’n allen, dat we iets kunnen betekenen voor de Oekraïeners, die hebben moeten vluchten en nu zo’n moeilijke tijd doormaken.


 

 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...