Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Dorpshuis De Slenk in De Horst heropend.
zaterdag 27 november 2021 22:30

Groesbeek/De Horst - Met het doorknippen van een lint heeft burgemeester Mark Slinkman het verbouwde dorpshuis "De Slenk" officieel heropend. Vooraf hieraan sprak stichting STEP-voorzitter Martin Nillessen over het werk dat is verzet door vrijwilligers en bedrijven om tot een bij deze tijd passend en duurzaam dorpshuis te maken. Het gebouw is rolstoelvriendelijk gemaakt met o.a. elektrische schuifdeuren, er is een nieuwe zelf gemaakte bar geplaatst, geheel nieuw retours-ventilatie systeem, zonnepanelen ect. Ook burgemeester hield een korte toespraak, en bracht hierna een toost uit. Foto;s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Henk en Lies Derksen 60 jaar getrouwd.
donderdag 25 november 2021 22:55

OOIJ - Donderdag 25 november was het 60 jaar geleden dat Henk Derksen en Lies Kuster elkaar het ja woord gaven. Dit moest natuurlijk gevierd worden, dus stond er een receptie gepland op zaterdag 29 november in dorpshuis De Sprong. Ware het niet dat ook hier het zo bekende Corona roet in het eten gooide, wat ook Henk en Lies persoonlijk troffen en alles afgelast moest worden. Thuis werd het klein gevierd met de naaste familie.
Vanwege het niet doorgaan van receptie en het toch niet zomaar voorbij te laten gaan bezochten vice-voorzitter Arnold Wulterkens samen met secretaris Anny Verriet  het diamantenpaar om hen alsnog te feliciteren met deze dag en een prachtige bos bloemen. Dat deed een paar uur eerder ook, zoals  gebruikelijk bij een mijlpaal, burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal om hen te feliciteren met een bos bloemen en een ingelijste kopie van de trouwakte van 60 jaar geleden. Foto’s: Mieke Lemmers-Derksen. Kijk HIER of op FB.


 
Veel belangstelling om woning te verduurzamen
donderdag 25 november 2021 12:29

Berg en Dalse woningeigenaren hebben gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om voor 40 euro hun woning te verduurzamen. Zij hadden de mogelijkheid om een zogenoemde Groene Bon aan te vragen. Binnen één dag waren alle beschikbare bonnen op. Ook de vervolgens extra beschikbaar gestelde groene bonnen waren binnen enkele uren op. Waar gaat het precies over? Woningeigenaren hebben een brief ontvangen om een zogenoemde Groen Bon aan te vragen. Hiermee konden ze voor 40 euro aan energiebesparende maatregelen kopen. Deze Groene Bon is een subsidieregeling van het Rijk, specifiek voor inwoners met een koopwoning. De hoogte van de subsidie was voldoende om 2250 woningeigenaren een bon te geven. Deze bon konden ze bij de deelnemende lokale bouwmarkten of een webshop inwisselen voor energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan LED-lampen, tochtstrips, radiatorfolie en/of een waterbesparende douchekop. Het doel is om CO2 te besparen, maar met deze maatregelen wordt de energierekening ook lager. Wat vindt de wethouder? Wethouder Nelson Verheul is blij: “Het is goed om te merken dat zoveel inwoners graag hun woning verduurzamen. Dit is weer een bevestiging dat inwoners graag mee willen doen aan een duurzame leefomgeving als je ze praktisch en/of financieel ondersteunt. Het is verplicht binnen twee weken de bon te verzilveren, Daarna komen de niet verzilverde bonnen vanaf 8 december weer beschikbaar online.


 
Word jij mijn nieuwe collega-vrijwilliger?
woensdag 24 november 2021 07:28

MILLINGEN a/d RIJN - Een vrijwilliger van SWOM vertelt over een dag rijden met de vervoersauto. Vandaag heb ik dienst bij de SWOM .

Het is een afwisselende dag met ritten naar Leuth, Kekerdom, Nijmegen maar het meeste is in Millingen. Mijn eerste rit is om 9.30uur en om 17.00 haal ik de laatste cliënt op. Er komen heel veel verschillende mensen voorbij. Op de ene klant moet je wat langer wachten, omdat deze ademnood heeft, de ander moet je ompraten, omdat ze vergeten is waar ze naar toe moet. Je zorgt altijd dat ze veilig op de juiste plaats terecht komen. Er zijn klanten die het zo fijn vinden iemand te zien, dat ze al beginnen te praten wanneer ze de voordeur nog niet eens dicht hebben. Van die mensen hoor je prachtverhalen van vroeger, wat ze allemaal hebben uitgehaald.

Er zijn klanten die zo apetrots zijn dat de fysio goed ging, hartstikke leuk. En er zijn ook klanten die al wat lekkers voor je klaar hebben liggen. Bij de een zit ik allerlei recepten uit te wisselen, met de ander praat ik over de oogst. De  derde is verdrietig om haar verwant die in een verpleeghuis zit. En bij de vierde probeer ik een beetje zon te brengen, omdat ze al ver is weggezakt in de dementie.....

Lees meer...
 
Intocht Sinterklaas in Millingen a/d Rijn
maandag 22 november 2021 21:29

MILLINGEN a/d RIJN - Zondagmiddag 21 november was de Sinterklaasintocht in Millingen aan de Rijn. Dit jaar was de intocht anders dan anders. Sint heeft de boot geruild voor de zonnetrein, er was geen feest in de sporthal, en ook de  route was anders. Vanaf de Rijndijk vertrok de Sint met zijn zwarte en Roetveeg Pieten en burgemeester Mark Slinkman voor een rondgang door bijna het hele dorp en bijna elke wijk. Onderweg kregen alle kinderen van 0 tot 12 jaar een traktatie van de Pieten. Fanfare St. Cecilia stond in de Zalmstraat om de Sint muzikaal welkom te heten en ook op andere plaatsen in het dorp  o.a. bij het gasthuis St. Jan de Deo. Bij de afsluiting op het bordes van de kerk sprak de burgemeester de Sint toe en dat hij blij was dat als was het dit jaar anders toch naar Millingen was gekomen. Ook aan Leuth bracht de Sint een bezoek dat anders was, hier deden de kinderen allerlei spelletjes. Foto’s © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Ambulance en brandweer met spoed naar Leuth
maandag 22 november 2021 00:17

LEUTH – Zondagmiddag  rond 15:17 uur is de brandweer van post Millingen met spoed uitgereden naar de Meester Pontenstraat in Leuth voor assistentie aan de ambulancedienst, evenals de traumaheli die tijdens een wedstrijd bij  VVLK op het voorterrein landen, de hoogwerker uit Nijmegen verleende til assistentie. Foto’s © Bert Roodbeen.


 

 
KBO Ooij lid Arnold Arnoldussen 90 jaar
vrijdag 19 november 2021 19:08

OOIJ - Blij verrast was woensdag 18 november  KBO Ooij lid de heer Arnold Arnoldussen toen hij door familie naar het huis van zijn dochter “De Rietstulp” aan de Hezelsrtaat werd gebracht. Hier stond namelijk een delegatie van het KBO Ooij bestuur hem op te wachten om hem te feliciteren met zijn 90e verjaardag en tot Erelid van de Ooijse KBO afdeling te benoemen. Uit handen van bestuurslid Mientje Huisman kreeg hij een prachtig boeket bloemen, vicevoorzitter Arnold Wulterkens overhandigde de bij het Erelidmaatschap behorende Oorkonde. Hij vond het allemaal prachtig. Na het bezoek werd Arnold nogmaals verrast en ging er een wens in vervulling om nog eenmaal achter het stuur van een touringcar te mogen zitten en dat deed hij in een bus van Leenders Personenvervoer, iets wat hij in zijn werkzame leven altijd heeft gedaan. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

De Ooijse Bandijk afgesloten

OOIJ- De Ooijse Bandijk is van 2 t/m 17 december afgesloten voor al het doorgaand verkeer tussen de Leuthsestraat en de Kruisstraat. We gaan de uitgesleten bermkanten herstellen. De afsluiting geldt voor alle weggebruikers.Er is een omleidingsroute via de Leuthsestraat en de Kruisstraat. Foto: Gemeente Berg en Dal.


 

 
KBO BEEK NIEUWS bloemschikavond afgelast.

BEEK - Beste leden, lezers, door het oprukkende corona virus is de KBO Beek helaas genoodzaakt de bloemschikavond van 8 december in hotel `t Spijker af te gelasten...

Lees meer...
 
Geen nieuwjaarsreceptie in Berg en Dal in 2022

Door corona houdt de gemeente Berg en Dal ook in 2022 geen nieuwjaarsreceptie. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit tot zijn spijt besloten. Sinds de herindeling in 2015 wordt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie druk door alle ....

Lees meer...
 
Weer schaap dood gebeten in de Ooijpolder

WERCHEREN- Vrijdagavond 13 november  om 18 u op zelfde plek weer een schaap dood gebeten. De schapen houder wilde net zijn schapen opstallen. Samen besloten om schaap te laten liggen en foto val er bij te hangen.

Beelden cam Wilbert Verriet klik HIER en HIER

 


 
Grote Nikolausmarkt Kranenburg afgelast.

KRANENBURG/Dld - Op 4 en 5 december zou dit jaar weer de traditionele "Grote Nicolaasmarkt" plaatsvinden in Kranenburg.

Lees meer...
 
Tijdelijke afsluiting RijnWaalpad langs Lentse Plas

Het deel van het Fietspad RijnWaalpad langs de Lentse Plas (tussen Moeke Nijmegen en Genesisstraat) is vanaf maandag 11 oktober tot uiterlijk vrijdag 19 november op doordeweekse dagen afgesloten voor....

Lees meer...
 
Duurzame Dorpen Tour op 13 oktober in Leuth

LEUTH- Op woensdag 13 oktober organiseert de werkgroep van het Duurzaamheidscafé Berg en Dal weer een gevarieerd informatief programma, dit keer in de grote zaal van de Vriendenkring in Leuth....

Lees meer...