Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Delta overhandigt cheque aan Ruilhus Beek
vrijdag 03 maart 2023 08:52

 

 

BEEK- Woensdag 1 maart ontving Marjo Verbeet, voorzitter van stichting Ruilhus Beek, uit handen van William Schoonderbeek, kwartiermaker van DELTA Netwerk een cheque ter waarde van € 250,-. Met deze cheque kunnen nog meer kinderen in gezinnen die het financieel moeilijker hebben, gratis speelgoed uitzoeken. Daarnaast ontvingen de winnaars van de kleurwedstrijd, Maryam uit Beek, in de categorie t/m 8 jaar en Stan uit Ooij in de categorie van 9 t/m 12 jaar, een uitjes-bon ter waarde van € 100,-.


“Hierdoor kunnen we meer kinderen blij maken in onze gemeente. We gaan er voor zorgen dat het speelgoed terecht komt bij kinderen van gezinnen die deze extra’s niet kunnen betalen.


Kinderen konden de afgelopen weken een kleurplaat inleveren bij het Glasvezel Informatiepunt in het Kulturhus Beek. Voor iedere ingeleverde kleurplaat gaf DELTA Netwerk € 2,50 aan het Ruilhuis om kinderen in gezinnen die het financieel moeilijker hebben gratis speelgoed te laten uitzoeken. De kinderen die de kleurplaat inleverden maakten kans op een uitjesbon ter waarde van € 100,- Dit naast een leuke attentie en een muntje om speelgoed uit te zoeken. “Ik was erg blij met deze actie van DELTA Netwerk” zegt Marjo Verbeet. Hierdoor kunnen we meer kinderen blij maken in onze gemeente. We gaan er voor zorgen dat het speelgoed terecht komt bij kinderen van gezinnen die deze extra’s niet kunnen betalen.”

Delen, doorgeven en duurzaamheid: Het Ruilhus is dé plek om speelgoed een tweede leven te geven. Ze staan voor Delen, Doorgeven en Duurzaamheid. Het Ruilhus is gevestigd in het Kulturhus Beek en geopend op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30.u.

75 aanmeldingen: DELTA Netwerk is bezig met een campagne om ook de dorpen Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij aan te kunnen sluiten op het glasvezelnetwerk. Hiervoor zijn voor 15 maart nog 75 aanmeldingen nodig. Bron: Omroep Berg en Dal. Foto: Peter Hendriks.


 
Bestuurswisseling bij KBO Ooij
zondag 26 februari 2023 21:08

OOIJ-Bij de KBO Ooij heeft donderdag 23 februari tijdens de algemene ledenvergadering een bestuurswisseling plaatsgevonden. Mientje Huisman-Vink en vicevoorzitter Arnold Wulterkens traden af en waren niet herkiesbaar. Na een dankwoord voor hun verdiensten van respectievelijk 21 en 14 jaar voor de Ooijse KBO. kregen zij door de interim voorzitter Anny Verriet de zilveren KBO Speld opgespeld. Ook kregen zij een daarbij behorend ingelijst certificaat en natuurlijk een prachtige bos bloemen. Beiden blijven nog wel actief binnen de Ooijse KBO. Nieuw in het bestuur zijn Erna Driessen, Ans Koks en Wim Janssen Zij hebben bij diverse verenigingen al veel ervaring opgedaan. De aftredende bestuursleden werden door de aanwezigen bedankt voor bewezen diensten en de nieuwe leden werden van harte geluk gewenst met hun toekomstige job. Het bestuur bestaat nu uit: Interim voorzitter Anny Verriet, Ton Leurs penningmeester, Jan Kroes secretaris en de bestuursleden Bert Roodbeen, Jan Janssen, Ans Koks, Wim Janssen en Erna Driessen. Foto: © Bert Roodbeen.


 
Nijmegen herdenkt bombardement op 22 februari 1944
donderdag 23 februari 2023 17:53

NIJMEGEN – Het was een drukbezochte herdenking bij 'de Schommel' woensdag 22 februari 79 jaar na het bombardement op Nijmegen in 1944. In zijn toespraak sprak burgemeester Bruls dat er niet alleen aan ‘40-45 gedacht moet worden, maar ook aan Oekraïne en Syrië, het leed uit deze tijd. "Het verdriet van 22 februari zit verankerd in Nijmegen. Oorlogsherdenkingen worden - zoals ook hier vandaag - altijd goed bezocht. Dit laat zien hoezeer het nog altijd leeft. Verwerken en herdenken doen wij in Nijmegen samen.Toen, nu en in de jaren die nog komen’’ Voordrachtskunstenaar Thijs Kersten, had een indrukwekkende voordracht over ”Het Moment”. Toespraken waren er van o.a van Aleisha Woodward, CHargè van de Amerikaanse ambassade, zij bood namens Amerika haar excuses aan. Een gedicht werd gelezen door Nina, leerling Montessori basisschool en door Lisa, geschreven door Guusje. Waarna de klokken om precies 13.28 uur luiden en het twee minuut stil was. Hierna werden er kransen gelegd door de burgemeester Bruls, de Commissaris van 'de' Koning van de provincie Gelderland Dhr. John Berends en gedeputeerde Jan van der Meer, vertegenwoordiger van de Amerikaanse ambassade colonel Sadler samen met Aleisha Woodward. Burgemeesters, vertegenwoordigers van buurgemeenten. Stichting in Paradisum, de Zusters van sociëteit JMJ en  schoolleerlingen legde bloemen rond het monument en deelde kaarten uit. Door een misverstand was de vertegenwoordiger van de gemeente Berg en Dal niet aanwezig, burgemeester Bruls heeft de krans later alsnog bij gehangen. Voorgaand aan deze herdenking waren burgemeester Bruls en wethouders Noël Vergunst, John Brom en Cilia Daemen aanwezig bij de herdenking in de St. Stevenskerk. Foto's: © Bert Roodbeen.Kijk HIER.


 

 
Gemeente Berg en Dal weer de baas, sleutels zijn weer ingeleverd.
donderdag 23 februari 2023 00:00

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal is weer de baas. Woensdagmorgen 22 februari werden om 11.11 uur in de hal van het gemeentehuis door zes prinsen en drie prinsessen (Kekerdom had een prinsenpaar) van de carnavalsverenigingen uit Beek, Kekerdom, Groesbeek, Groesbeek-Horst, Leuth, Millingen a/d Rijn, Ooij, en Bergen Dal, zoals afgesproken de sleutel van de gemeente Berg en Dal weer ingeleverd.
Na een korte toespraak door wethouder Ria Barber, die hoopte dat iedereen de afgelopen dagen genoten had. Wethouder Alex ten Westeneind als assistent vroeg aan iedere prins(es) naar zijn-haar beleving met hoogte en diepte punten, als die er al waren de afgelopen dagen, niemand een had een echt dieptepunt, misschien dat de stem (wat te horen was) en nachtrust bij enkele als dieptepunt gezien kan worden, maar dit werd zo niet ervaren? De sleutels werden door de wethouder Barber in ontvangst genomen. En zoals de traditie voorschrijft, werd de bijeenkomst afgesloten met haring-happen, waar niet iedereen zich aan overgaf om van deze lekkernij te genieten. Foto’s © Bert Roodbeen. Kijk HIER.


 
Liesbeth Budding eerste Seniorenprinses in Ooij.
Geschreven door Bert   
woensdag 22 februari 2023 16:06

OOIJ – Maandagmiddag 20 februari werd in het dorpshuis "de Sprong" voor de tweede keer na een lange door ons bekende oorzaak weer in samenwerking met carnavalsvereniging ‘De Deurzakkers’ Stichting ‘De Sprong’ en KBO Ooij een senioren carnavalsmiddag georganiseerd, rond de 50 senioren hebben er een gezellig feest van gemaakt. Voor het eerst werd er een seniorenprins(ses) gepresenteerd, het werd Liesbeth Budding die als ‘Seniorenprinses Liesbeth de Eerste’ de carnavals geschiedenis ingaat, haar adjudanten zijn Gert Huisman en Coby Wijnhoven.  DJ Wiliam Bach van switchmuziek verving de door ziekte  uitgevallen Henk van de Mee. Ook de BusBand uit Nijmegen wist de stemming naar een hoger punt te brengen. Volgend jaar komt er beslist weer een Senioren carnavalsmiddag met nog meer feestvierders en een nieuwe Senioren prinselijke kandidaat. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER.


 
Rozenmaondagoptocht in Heksenketel – Beek.
dinsdag 21 februari 2023 23:10

BEEK – Dit jaar werd de 47e Rozenmaondag optocht in omgekeerde volgorde gereden, gestart werd er in de Bongertstraat Kwartelstraat waar Prins Frans de Frolijke (Frans van Driel) op zijn prinsenwagen de feestvierders verwelkomde. Het publiek stond met name bij het wasvrouwtje en omgeving rijen dik. Buiten de meganische muziek op de wagens zorgde de dweilorkesten Novio Busband uit Nijmegen en Knagalm uit Beek voor de stemming. Volgens ingewijden reden/liepen er inclusief groepen ongeveer 50 praalwagens mee. Vanuit de Duitse buurgemeente Kranenburg was prins Thomas de Veger en  zijn kabinet van Cv Krune Krunekroane met veel  strooigoed aanwezig. Ook dit jaar reden er weer de zonnetreinen van Stichting Steen en Natuur mee  met gasten van 100  jarig Kalorama in de optocht, in Kwartelstraat stokte de optocht even door een klein storing, met een duwtje van het publiek stond hij snel op de Rijksweg, na een resetbeurt was het snel verholpen. Ter hoogte van het oude postkantoor waren er de lage takken die voor kort een probleempje. zorgde. Foto’s: © Bert Roodbeen- Kijk HIER en René Hendrinks. HIER


 

 
Carnavalsoptocht 2023 Ooij .
zondag 19 februari 2023 23:57

OOIJ – Na Leuth trok zondagmiddag 19 februari ook in dit dorp weer na een lange tijd een carnavalsstoet door de straten.

 

 

 

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

Die Goeie Ouwe Tijd 50 jaar regionale hits in de Vriendenkring.


 
KBO BEEK THEMAMIDDAG “BRANDVEILGHEID”

Donderdagmiddag 23 maart om 14.30 uur in de Spiegelzaal van het Kulturhus van Beek, heeft de KBO Beek een speciale themamiddag voor u over brandveiligheid. Wij zien....

Lees meer...
 
Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom

Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom

Laat de gratis aansluiting in je huis niet voorbijgaan ...

Regio - De informatieavonden zijn geweest en nu verder... Samen met KBO Ooij voor glasvezel van DELTA!!!!! http://aklam.io/kNNdra. KBO Ooij beveelt je glasvezel van DELTA aan.

Wanneer je een abonnement afsluit bij DELTA via de link verdien je niet alleen € 25 voor jezelf maar ook nog eens € 50 voor de club. Laten we nu de kans grijpen, doe mee en steun tevens ook KBO Ooij.

Bezoek de facebookpagina van KBO Ooij voor de link http://aklam.io/kNNdra of tik de link in je browser, of klik in dit bericht. Doe de postcode check en ontdek jouw aanbod! Om mee te doen aan de actie en de beloning aan jou en je club te kunnen toewijzen, dien je het glasvezelabonnement af te sluiten via de link van KBO Ooij.

Met glasvezel kunnen we samen voor wonen, gamen, werken en zorg de toekomst in. Voor vragen en advies voor een abonnement neem contact op met het Internetcafé van KBO Ooij of het Glasvezel Informatiepunt van Delta in het Kulturhus van Beek, geopend woensdag t/m vrijdag van 11.00tot 18.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Roerdompstraat 6.


 

 

 

Glasvezel voor Leuth, Beek, Ooij en Kekerdom


De informatieavonden zijn geweest en nu verder...

 

Laat de gratis aansluiting in je huis niet voorbijgaan ...

Samen met KBO Ooij voor glasvezel van DELTA!!!!!

http://aklam.io/kNNdra

 

KBO Ooij beveelt je glasvezel van DELTA aan.
Wanneer je een abonnement afsluit bij DELTA via de link verdien je niet alleen € 25 voor jezelf maar ook nog eens € 50 voor de club.

 

Bezoek de facebookpagina van KBO Ooij voor de link http://aklam.io/kNNdra of tik de link in je browser, of klik in dit bericht. Doe de postcode check en ontdek jouw aanbod! Om mee te doen aan de actie en de beloning aan jou en je club te kunnen toewijzen, dien je het glasvezelabonnement af te sluiten via de link van KBO Ooij.

 

Met glasvezel kunnen we samen voor wonen, gamen, werken en zorg de toekomst in.
Laten we nu de kans grijpen, doe mee en steun tevens ook KBO Ooij.

 

Voor vragen en advies voor een abonnement neem contact op met het Internetcafé van KBO Ooij of het Glasvezel Informatiepunt van Delta in het Kulturhus van Beek

 
NS-fietsenstalling station Nijmegen de eerste 24 uur gratis

NIJMEGEN - Vanaf 1 januari 2023 is het stallen van de fiets in de NS-fietsenstalling onder station Nijmegen de eerste 24 uur gratis. Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en NS maken dit mogelijk. Ze breiden zo.....

Lees meer...
 
Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! Regeling

GROESBEEK - Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! RegelingWat is de Doe Mee! Regeling? De Doe Mee! Regeling is een regeling voor kinderen en volwassenen die door een laag inkomen moeite hebben om mee te doen in de samenleving. Een onderdeel van de Doe Mee! Regeling is het Kindpakket voor kinderen. Vanaf 1 januari 2023 verandert de Doe Mee! Regeling. Wat verandert er aan de Doe Mee! Regeling vanaf 1 januari 2023?  De gemeente stopt met het Kindpakket van de Doe Mee! Regeling.

 • Ook worden geen schoolkosten meer betaald.
 • Kinderen krijgen hetzelfde bedrag als volwassenen, namelijk € 100,-
 • De inkomensgrens wordt verhoogd van 120% naar 130% van de bijstandsnorm.
 • · Stichting Leergeld De Stuwwal komt in de plaats van het Kindpakket .

Vanaf 1 januari 2023 starten we met,,,

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

Akeeba Backup Lazy Mode


Action: start
Last backup: 1679094835 (2023/03/18 00:13:55 GMT)
Adjusted last backup time: 1679094000 (2023/03/18 00:00:00 GMT)
Days frequency: 10
Backup time: 00:00 (0 seconds)
Next Backup: 1679958000 (2023/03/28 01:00:00 GMT)
Next Backup: 1679961600 (2023/03/28 02:00:00 LOCAL)
Time Now: 1679376426 (2023/03/21 06:27:06 LOCAL)
I will not start a new backup.

Profiel informatie

Application afterLoad: 0.001 seconds, 0.29 MB
Application afterInitialise: 0.023 seconds, 1.14 MB
Application afterRoute: 0.026 seconds, 1.32 MB
Application afterDispatch: 0.125 seconds, 3.28 MB
Application afterRender: 0.201 seconds, 2.76 MB

Geheugengebruik

2932504

16 queries gelogd

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '830ied63u2rqrg97mmbssdlkn5'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1679375826' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '830ied63u2rqrg97mmbssdlkn5'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( '830ied63u2rqrg97mmbssdlkn5','1679376426','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT *
    FROM jos_migration_backlinks
    WHERE url LIKE 'index.php?limitstart=14%' OR sefurl LIKE 'index.php?limitstart=14%'
 8. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 9. SELECT *
    FROM jos_jcomments_settings
 10. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 11. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 05:27:06' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 05:27:06' )
    ORDER BY  a.created DESC
    LIMIT 14, 22
 12. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 05:27:06' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 05:27:06' )
    ORDER BY  a.created DESC
 13. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 14. SELECT a.*, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1  
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 05:27:06' )  
    AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 05:27:06' )
    AND cc.id = 3
    AND cc.SECTION = s.id
    AND cc.published = 1
    AND s.published = 1
    ORDER BY a.ordering
    LIMIT 0, 7
 15. SELECT a.*,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-03-21 05:27:06' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-03-21 05:27:06' )
    AND s.id > 0
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND s.published = 1
    AND cc.published = 1
    ORDER BY a.created DESC
    LIMIT 0, 15
 16. SELECT `backupstart`
    FROM `jos_ak_stats`
    WHERE `origin` = "lazy"
    AND NOT(`status` = "failed")
    ORDER BY `backupstart` DESC
    LIMIT 0,1

Geladen taalbestanden

Niet vertaalde diagnostische strings

Geen

Niet vertaalde designer strings

Geen