Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Sint Maarten in Ooij
Geschreven door red   
zaterdag 12 november 2022 07:49

OOIJ -  Rond 18.00 uur waren vrijdag 11 november de kinderen en hun ouders welkom op “De Speulplek” aan de Rietlanden om St. Maarten te vieren. Er was warme chocolade melk- met slagroom en er stonden vuurkorven voor marshmallows branden. In de zandarena bij een groot kampvuur vertelde Femke Klein van het gelijknamige vertelbedrijf uit Nijmegen het ver haal van St. Maarten. De belangstelling was groot.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 

 
Herdenking bij monument Truus Mastpark Van Beethovenstraat.
Geschreven door red   
donderdag 10 november 2022 23:47

NIJMEGEN – Donderdagmiddag 10 november werd herdacht dat op 10 november 1944 nu 78 jaar geleden om 15.00 uur de vijftienjarige caissière van Sportfondsenbad aan de Van Beethovenstraat Truus Mast om het leven kwam bij een Duits bombardement. Oud journalist Rob Jaspers hetete een ieder welkom en sprak de aanwezige toe. De herdenking is een initiatief van Jaap Mooi (85) hij gaf aan dat, het gezien zijn leeftijd wel laatste keer zijn, hij hoopt vurig dat er uit de buurt mensen opstaan die dit op zich gaan nemen, zodat deze herdenkingen blijven bestaan. Ook burgemeester Bruls sprak over het belang van blijven herdenken, waarna door hem bij het monument krans werd gelegd, gevolgde door bloemlegging door de nicht van Truus Mast Anemieke Onland, Jaap Mooi en Bart Jansen en buurt bewoners. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
Acties “ Ruilhus” Beek
woensdag 09 november 2022 19:50

BEEK - Om het vrijwilligersinitiatief waarbij speelgoed geruild kan worden: het Ruilhus in Beek van voortgang te verzekeren komen ze binnenkort met twee acties. Heel handig ook voor de Sint, want op zaterdag 26 november wordt een Pop-up store gehouden in het Geefhus, op de eerste etage van het Kulturhus in Beek. Daar voorafgaand is een loterij georganiseerd met prijzen van lokale ondernemers.
Het Ruilhus in Beek is elke woensdagmiddag (m.u.v. de schoolvakanties) geopend in het Kulturhus. Om uit de kosten te komen wordt er jaarlijks een loterij gehouden. Dit maal zijn er prijzen te winnen van Brasserie Charley, Primera, Intens Bloemen, Hans de Echte Bakker, Drogisterij de Duffelt, Slagerij Eef van Ginkel, Jos Peters Wijnkoperij en Het Land van Honing. Een lot kost 3,50 euro en drie loten zijn 10 euro. De loten zijn te koop bij de vrijwilligers, via het contactformulier op de website www.ruilhus.nl of via Whatsapp: 06 44215973.
De trekking is op zaterdag 26 november om 13:00 uur tijdens de

Pop-upstore.
De Pop-up store is bedoeld voor iedereen. Zo hoopt de organisatie dat steeds meer mensen de weg naar Ruilhus weten te vinden en er zo nog meer speelgoed hergebruikt kan worden. Zaterdag 26 november opent de winkel al om 12:30u voor mensen die de komende tijd (Woensdag 16 en 23 november 13.30 tot 15.30 uur in het Ruilhus. Vrijdag 25 november tussen 19.00 en 20.00 uur in het Geefhus) speelgoed komen inleveren. Van 13:00 tot 14:00 uur is de winkel voor iedereen geopend. Vanaf 12 jaar zijn de toegangskaarten 1 euro. Het uitgekozen speelgoed en ook kleding mag gratis worden meegenomen. Kinderen kunnen in het knuffelbadje springen of een film op groot scherm kijken. Er staat een fooienpot om met een Ruilhusmunt of cash een donatie te kunnen doen. Het beloofd een heel gezellige middag te worden en daar houdt de Sint ook van!


 
Kennismakingsmarkt Ontmoeten en Groeten in Kulturhus Beek
Geschreven door red   
zondag 06 november 2022 09:19

BEEK - De gemeenteraad van Berg en Dal organiseerde op zaterdag 5 november een kennismakingsmarkt “Ontmoeten en Groeten” in het Kulturhus in Beek. Waarom een informatiemarkt? Tijdens deze markt konden organisaties en de nieuwe gemeenteraad kennismaken. De organisaties en raadsleden krijgen een laagdrempelige mogelijkheid om elkaar te vertellen wat ze doen voor de inwoners van Berg en Dal. Deze markt is bedoeld voor organisaties, verenigingen en stichtingen uit de gemeente Berg en Dal die zich (vrijwillig) inzetten voor (groepen) inwoners. Van hulp tot het organiseren van activiteiten. Of bijvoorbeeld het geven van informatie aan een specifieke groep. Meer dan 20 organisaties hadden zich aangemeld voor deze markt. Foto’s; © Bert Roodbeen. kijk HIER of op FB.


 

 
Slimme Bandenpomp in Groesbeek.
vrijdag 04 november 2022 23:04

GROESBEEK - Band op Spanning heeft de eerste Slimme Bandenpomp in onze gemeente geplaatst. De Bandenpomp staat bij het parkeerterrein aan de Houtlaan in Groesbeek. Wethouder Erik Weijers heeft de Bandenpomp officieel in gebruik genomen: “Heel makkelijk om te bedienen en fijn dat ik nu zeker weet dat ik de juiste bandenspanning heb. Dat is beter voor het milieu, de veiligheid en de portemonnee!” De Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De Bandenpomp is 24 uur per dag gratis te gebruiken. En laat direct zien hoeveel geld u bespaart. Te lage bandenspanning In Nederland rijdt maar liefst 63% van de auto’s met onderspanning. Dit zorgt voor extra CO2-uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage, een langere remweg en oplopende kosten voor de automobilist. De slimme Bandenpomp vraagt de gebruiker om een donatie of fooi voor het gebruik. Deze kunt u contactloos betalen. Automatisch de juiste instelling Bij de Bandenpomp kunt u aan de hand van uw kenteken de juiste bandenspanning opvragen. U ziet tijdens gebruik wat er gebeurt. Na afloop ziet u wat u bespaart. Over Band op Spanning Band op Spanning bestrijdt de vervuiling en negatieve gevolgen die automobiliteit met zich meebrengt. De organisatie is in 2004 opgezet door Laurens Drogendijk. Foto: Gem Berg en Dal.


 
Kerk Ooij bijna weer bij de tijd.
Geschreven door red   
woensdag 02 november 2022 23:05

OOIJNog even dan is Ooij weer helemaal bij de tijd, woensdag 2 november hebben medewerkers van klokkenbedrijf Daelmans klokken & uurwerken uit Lierop en de hoogwerker machinist van Corstens kraanverhuur uit Helmond de op 16 augustus verwijderde wijzerplaten weer teruggeplaatst. Als de nodige elektra is aangelegd en ingeregeld staan alle wijzers aan het eind van de week weer gelijk! Het binnenuurwerk krijgt een nieuwe moederklok waarvan de aandrijving computer gestuurd wordt, hoeft de koster niet meer de toren in te klimmen om aan de touwen te trekken, dit gebeurd dan ook met een druk op een knop. Ook in donker kan de juiste tijd gezien worden door de nieuwe ledverlichting. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 
Expositie‘Sanering van de Benedenstad. Een Ongekend Nijmeegs verhaal’.
Geschreven door red   
dinsdag 01 november 2022 23:42

NIJMEGEN-Regionaal Archief Nijmegen aan de Mariënburg en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis opende  zondag 30 oktober  voor het laatst haar deuren. Op deze manier kregen bezoekers een laatste kans de dubbelexpositie ‘Sanering van de Benedestad. Een Ongekend Nijmeegs verhaal’ te bekijken. In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis staat het leven in de Benedenstad en rijk vs. arm centraal. In het Regionaal Archief Nijmegen staat de sanering centraal. Originele stukken, zoals rapporten, laten zien hoe er vanuit de Gemeente gedacht werd over de ‘onmaatschappelijken’ uit de Benedenstad. En dat de eerste plannen tot sanering al voor de Tweede Wereldoorlog gesmeed werden, door Nijmeegse burgers, verenigd in het S.O.S.-comité. Tekeningen van geroemde architecten zoals Granpré Molière laten zien wat men voor de Benedenstad in gedachten had. En via het archief van het Bewonerscomité Benedenstad ontdek je dat het de bewoners lukt om inspraak te krijgen in de plannen van de gemeente.

Ongekend: De tentoonstelling is onderdeel van Ongekend. Ongekend vertelt de verhalen die we nog niet kenden. Omdat ze verzwegen zijn, omdat ze de geschiedenisboeken niet haalden, omdat ze niet in de historische canon pasten of omdat we ze niet (ge)zien (hebben). Soms zijn het prachtige voetnoten bij een grote geschiedenis. Soms zijn het juist deze ongekende verhalen die de loop van de geschiedenis bepaald hebben. Foto’s: © Bert Roodbeen, Kijk HIER of op FB.


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Beek Kerststallen bezichtingen in Beek.

BEEK -KBO Beek penningmeester Ineke Huilmand neemt u mee naar lang vervlogen tijden. Naar......

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...