Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
Bloemen voor verkeersslachtoffer uit Beek.
Geschreven door red   

BEEK - Aan de Nieuwe Rijksweg N325 Nijmegen- Beek werd zaterdagavond 23 juli door veel dorpsgenoten Niels herdacht, die in de nacht ervoor bij een verkeersongeval om het leven is gekomen. In de berm bij de onheil plaats werden bloemen gelegd ten nagedachtenis aan hun dorpsgenoot. In verband met de veiligheid hebben zondag ook andere tegen over de eerste bloemen plaats langs het rijwielpad bloemen gelegd. Foto © Bert Roodbeen.


 

 
Wandelen voor het goede doel. 4Daagsewandelaars halen € 513.770 op voor 232 goede doelen


NIJMEGEN - Namens alle 4Daagselopers die hun kilometers hebben ingezet voor het goede doel en daarmee geld hebben ingezameld, overhandigde Huub van Asten (61) een cheque van € 507.561,- aan Ank Bijleveld-Schouten, voorzitter van Stichting De Vierdaagse Sponsorloop, voormalig minister van Defensie en sinds januari 2022 waarnemend burgemeester van Almere. Aan het eind van de 4Daagse, vandaag om 18.00 uur staat de teller op € 513.770,-. Er kan nog tot 31 augustus gedoneerd worden, dus dit bedrag loopt vermoedelijk nog verder op.

Huub loopt voor ParkinsonNL: Sponsorloper Huub heeft dit jaar voor de 30ste en tevens laatste keer de 4Daagse gelopen. Huub heeft Parkinson en heeft € 9.621,- voor ParkinsonNL opgehaald: ‘Van het door mij ingezamelde sponsorbedrag kan Parkinson NL, innovatieve therapeutische ontwikkelingen verder door ontwikkelen en verbeteren.’

Tien jaar: Het initiatief De Vierdaagse Sponsorloop is in het leven geroepen om 4Daagsewandelaars op een eenvoudige wijze hun prestatie te koppelen aan een door hen zelf gekozen goed doel. De Vierdaagse Sponsorloop is dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. In al die jaren (inclusief deze editie) is er een bedrag van ruim € 4,2 miljoen opgehaald.

Met een eigen actiepagina op de website www.devierdaagsesponsorloop.nl kunnen de sponsorlopers zich presenteren en online donateurs werven onder bijvoorbeeld familie, vrienden, collega’s, buurt- en clubgenoten. Na 31 augustus wordt het opgehaalde bedrag overgemaakt aan de goede doelen.                Foto: Duncan de Fey.

Cijfers: * *Opgehaald bedrag, € 513.770. *Aantal sponsorlopers 696. *Aantal donateurs 21.242 *Aantal goede doelen 232.


 

 

 
Memorabele 104de editie van de 4Daagse Nijmegen.

NIJMEGEN - Na twee coronajaren is de 104de editie van de 4Daagse op vrijdag 22 juli met de intocht voltooid. In totaal hebben 34.934 wandelaars de finish op de Via Gladiola bereikt. Die door diverse muziekkorpsen werden ingehaald, waaronder uit Beek gemeente Berg en Dal de 100jarig harmonie KNA. Bij het podium was het Studente orkest Qharmony en de LS showband die voor de stemming zorgden.

3Daagse: Tienduizenden wandelaars kregen zondag te horen dat het dit jaar geen 4Daagse maar een 3Daagse werd. Door extreme hitte op de dinsdag van de eigenlijke 1e wandeldag, besloot het bestuur deze extreem hete dag te schrappen. Daardoor werd Roze Woensdag de eerste wandeldag.

Extreme weersomstandigheden: Met veel zon, warmte en in het roze uitgedost bereikten vele blije wandelaars de Wedren na de eerste 4Daagse wandeldag in drie jaar tijd. Op donderdag, de dag van Groesbeek, trotseerden de wandelaars onder een grijs wolkendek met veel regen de Zevenheuvelenweg.

Groot feest: Vrijdag tijdens de intocht waren de weergoden de wandelaars eindelijk gunstig gezind. Onder aangename temperaturen en toegejuicht door tienduizenden toeschouwers bereikte een grote groep wandelaars de finish na een fantastisch feest op de Via Gladiola.

Bij de 104de 4Daagse heeft de organisatie 34.934 wandelaars met het Koninklijk erkende onderscheiden 4Daagse kruisje beloond. De laatste dag vielen nog 531 deelnemers uit.

Marsleider Henny Sackers: ‘Fantastisch om hier na drie jaar weer te staan, het is vandaag één groot feest. Ondanks dat het slechts drie dagen betrof, hebben de deelnemers door de weersomstandigheden dit kruisje dik verdiend. Het was met recht een prestatietocht.’

De 105de editie van de 4Daagse vindt plaats van 18 tot en met 21 juli 2023.

Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB


 
Traianuspenning voor record-4Daagseloper Bert van der Lans.

NIJMEGEN - Nijmegenaar Bert van der Lans (90 jaar) ontving vrijdag 22 juli na een lunch in het Concertgebouw de Vereeniging uit handen van burgemeester Hubert Bruls de Traianuspenning van de gemeente Nijmegen. De heer Van der Lans heeft 71 keer de 4Daagse gelopen en is daarmee recordhouder. De heer Van der Lans heeft moeten besluiten om dit jaar niet deel te nemen, vanwege zijn gezondheid en familieomstandigheden. Met pijn in het hart, zeker na twee gemiste coronajaren. Met zijn indrukwekkende wandelprestaties en media-optredens is hij breed bekend en zet hij de 4Daagse-marsen en wandelstad Nijmegen positief op de kaart. Bovendien is hij een voorbeeld van sportief en gezond ouder worden. Veel 4Daagsewandelaars zien hem als een icoon en riepen onder meer op social media ook op om hem te eren. Over de penning: De Traianuspenning bestaat sinds 2009 en kan worden toegekend aan mensen of organisaties als blijk van waardering en erkentelijkheid voor bijzondere verdiensten voor Nijmegen of de Nijmeegse gemeenschap. Deze verdiensten kunnen bestaan uit een eenmalige of kortstondige actie met nationale of regionale uitstraling. De penning werd eerder onder meer uitgereikt aan Nijmeegse Olympische medaillewinnaars. Zie ook: Traianuspenning - Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Foto’s: ©Bert Roodeen. Kijk HIER of op FB.


 
Kleinschalig alternatief voor demonstratie boeren bij intocht 4Daagse toegestaan!

De voorzieningenrechter hield de noodverordening van de gemeente Nijmegen, waartegen Farmers Defence Force in bezwaar ging, vanochtend in stand. Tractoren en landbouwvoertuigen blijven verboden in de stad gedurende de intocht. In de zitting is wel overeengekomen dat onder voorwaarden een kleinschalig alternatief voor de demonstratie langs de wandelroute op de St. Annastraat wordt toegestaan. Farmers Defence Force had dinsdagmiddag, voorafgaand aan de zitting bij de voorzieningenrechter op woensdagochtend, een alternatief plan ingediend bij de gemeente Nijmegen om te demonstreren tijdens de intocht van de 4Daagse. De boeren willen langs de route agrarische producten zoals zuivel en gladiolen uitdelen aan wandelaars...

Lees meer...
 
Vermiste persoon in Bisonbaai gevonden.

OOIJ – De persoon die sinds dinsdagmiddag 19 juli vermist werd, is woensdag 20 juli tegen het eind van de ochtend door de waterpolitie met sonarboot  gevonden. De politie heeft bevestigd dat het de vermiste persoon. Een man van 64 uit de Zeeuwse gemeente Sluis die op een camping in de buurt logeerde als vierdaagse loper. De politie heeft voor de berging aan de badgasten gevraagd te baai te verlaten en gehele Bisonbaai afgesloten. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER. of op FB.


 

 
Pauw ontsnapt uit ’t Dierenweidje Beek.

BEEK -  Maandagmorgen 18 juli werd ontdekt dat er een blauwe Pauw uit ‘t dierenweitje aan de Guttostraat was ontsnapt, vrijwilligers hebben in de omgeving gezocht en ontdekte dat hij op het dak en schoorsteen aan Bongerdstraat zat, de hele  dag zijn er pogingen gedaan om hem met voer en water te lokken, maar dat mislukte, de brandweer werd te hulp geroepen, die kwam met een hoogwerker van Nijmegen  en hebben samen met vrijwilligster Bianca Creemers hem kunnen vangen en weer veilig afgeleverd, daar waar hij thuis hoort ‘t Dierenweidje in Beek. Al met Al was het toch een hele operatie Foto’s: © René Hendriks. Kijk HIER of op FB.


 

BEEK -  Maandagmorgen 18 juli werd ontdekt dat er een blauwe Pauw uit ‘t dierenweitje aan de Guttostraat was ontsnapt, vrijwilligers hebben in de omgeving gezocht en ontdekte dat hij op het dak en schoorsteen aan Bongerdstraat zat, de hele  dag zijn er pogingen gedaan om hem met voer en water te lokken, maar dat mislukte, de brandweer werd te hulp geroepen, die kwam met een hoogwerker van Nijmegen  en hebben samen met vrijwilligster Bianca Creemers hem kunnen vangen en weer veilig afgeleverd, daar waar hij thuis hoort ‘t Dierenweidje in Beek. Al met Al was het toch een hele operatie Foto’s: © René Hendriks
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Flits

KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Nieuwe cursus EHBO - Reanimatie / AED

MILLINGEN a/d RIJN - Iets voor u..? Als er iets mis gaat…weet u, wat u moet doen..? Vindt u het belangrijk dat, als u iets overkomt, u goed geholpen wordt? Ongelukken gebeuren dagelijks, op het werk, in het verkeer maar ook in en rond het huis. Tijdens het werk voelt een collega zich niet goed…is het een beroerte, zijn hart? Kunt u wat doen? Weet u, wat u moet doen, als iemand iets overkomt zoals snijwond, verbrandingen, hartfalen, botbreuk, verslikking etc.? Zorg, dat u voorbereid bent......

Lees meer...
 
Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij

Blauw Gele vlag van Oekraïne wappert ook in Ooij.

 
Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Op de 1e zaterdag van de maand tussen 10 en 14.00 uur. is er "Open Huis" bij Stichting 2ehands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek....

Lees meer...
 
Met spoed gezocht chauffeurs vervoerdienst SWOM

MILLINGEN a/d RIJN – Wij zoeken vrijwilligers die 1x per 4 weken op vrijdag, zaterdag of zondag willen rijden voor onze vervoersservice. Woon jij in Millingen, Kekerdom of Leuth, heb je een rijbewijs en affiniteit met senioren? Dan is vrijwilliger bij onze vervoersservice wellicht iets voor jou! Wij vervoeren 7 dagen per week van 8.30-22.00 uur mensen uit bovengenoemde dorpen naar...

Lees meer...
 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...