Zoeken
inhetlaag.nl, Powered by Joomla! Joomla 1.6 Templates by SiteGround
Welkom In Het Laag e.o.
KBO Beek jaarvergadering 2023
vrijdag 17 februari 2023 08:13

BEEK -Donderdag 16 februari 2023 hield de KBO Beek haar algemene ledenvergadering in de Spiegelzaal van het Kulturhus.
Voorzitter Gérard opende en verwelkomde de leden en vroeg wie er niet op de foto wilde. Stilgestaan werd er bij de overledenen, de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne en van de verdere ellende in de wereld.
De in en uitgaande stukken-post werden behandeld. Bodes, kaderleden, helpers, OA's, onze fotografen en Coby, werden bedankt voor hun inzet het afgelopen jaar. De op schrift gestelde notulen door secretaris Ria werden door de vergadering goedgekeurd. Haar samengestelde jaarverslag over het afgelopen jaar van de vereniging, ditmaal met foto's gaf aan dat de KBO Beek altijd heel actief is voor onze leden.
Penningmeester Ineke gaf voor haar de eerste keer, uitleg bij de cijfertjes, die waren prima, ook de kascommissie, Corry en Jan, waren zeer tevreden. Exceptionele gebeurtenissen daargelaten, blijft de contributie aankomend jaar 20 euro, een applaus volgde.

Bestuurlijk waren er twee bestuurders Ria en Gerard, die aan het einde van hun termijn waren, werden zonder tegenstem herbenoemd.
De activiteitenclubs van onze vereniging deden hun zegje, alles ging naar tevredenheid, meer deelnemers zijn natuurlijk altijd welkom.
Er waren geen vragen in rondvraag. Gérard sloot, nadat hij had verteld dat wij er alleen samen iets moois van kunnen maken, zijn medebestuursleden en aanwezige leden had bedankt, de algemene ledenvergadering af.
De leden werden uitgenodigd voor een consumptie in de brasserie. Een zeer oplettend lid van de KBO Beek registreerde dit voor u. Foto’s: © René Hendriks. HIER


 
Kasteel Ooij ouder dan tot nu toe aangenomen
dinsdag 14 februari 2023 23:41

OOIJKasteel Ooij spreekt nog steeds tot de verbeelding. De duo-presentatie in Dorpshuis de Sprong door burchtendeskundige Bas Aarts en ‘animateur’ Jeroen de Groot leverde twee maal een boeiende en leerzame middag op. Eerste vermeldingen van het geslacht Ooij dateren uit de 11e eeuw. Zo’n honderd jaar later is sprake van een versterking, ‘castro de Oya’. Bas Aarts maakte in zijn presentatie aannemelijk dat op het terrein van de zogenaamde ‘voorburcht’ (waar nu nog gebouwen van het oude kasteelcomplex staan) waarschijnlijk al in de 10e of zelfs 9e eeuw bewoning is geweest. Het geslacht Ooij en de burcht Ooij – oorspronkelijk een eenvoudige motteburcht, later uitgebreid en verfraaid – waren eeuwenlang een factor van belang in het Gelders-Kleefse grensgebied. Na de pauze liet Jeroen de Groot middels een spectaculaire animatie zien hoe het kasteel er in zijn hoogtijdagen heeft uitgezien. Ligging, locatie en de grandeur van destijds kwamen helemaal tot leven. Na afloop ontving iedereen een tekst die de geschiedenis van het kasteel chronologisch beschrijft. Beide middagen waren georganiseerd door Heemkundekring De Duffelt. De Nederlands-Duitse grensstreek heeft een rijk kasteelverleden. Er zijn dan ook plannen voor een vervolgbijeenkomst rond dit thema.

 

Bijschrift: De twee middagen over Kasteel Ooij trokken meer dan 150 toehoorders. De presentatie van Bas Aarts en Jeroen de Groot leverde boeiende lokale geschiedenis op. Foto’s: © Bert Roodbeen. Kijk HIER of op FB.


 

 
Het laatste concert in Kekerdoms muziekgebouw
maandag 13 februari 2023 18:28

KEKERDOM - Een slotakkoord met een open einde........Zo omschreef men dit laatste concert op zondag morgen 12 februari in het Kekerdomse UNA-gebouw. Het slotakkoord kwam van muziekvereniging UNA zelf, een mooie muzikale opmaat werd verzorgd door JOOG, het opleidingsorkest van fanfare Ons Genoegen uit Millingen aan de Rijn.
Ergens in het begin van de vorige eeuw vonden de leden van "Muziek- en Toneelvereniging Uitspanning na Arbeid" dat er in Kekerdom behoefte was aan een ruimte waar uitvoeringen konden worden gegeven. Met inspanning van de eigen leden werd een verenigingsgebouw gerealiseerd, en tot op de dag van vandaag is dit gebouw in gebruik voor alle activiteiten van UNA, maar ook voor vele andere activiteiten in het dorp.
Door gebrek aan bestuurs-leden is besloten het gebouw te verkopen. De explosief gestegen energiekosten hebben de verkoopplannen versneld. Daarom vond zondag een laatste concert plaats.
Jonge muzikanten: Het concert werd zondag om 11.00.u. geopend door het Millings-orkest, onder leiding van dirigent Peter Wintjes. Mooi om te zien en te horen, een podium gevuld met veelal jonge muzikanten. De goed gevulde zaal luisterde met aandacht en reageerde enthousiast.
The S(w)inging Sisters: Na de pauze namen de dames en heren van UNA het podium over met een vertrouwd programma, vol met swingende muziek. Het orkest begeleidde ook nog The S(w)inging sisters uit Arnhem, drie dames die een aantal prachtige driestemmige liedjes zongen.
Schuupaovond: Voordat de sleutels over enkele weken worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar, zal maandag 20 februari de jaarlijkse Schuupaovond van carnavalsvereniging De Polderschuupers nog plaatsvinden in het UNA-gebouw.
De Kekerdomse muzikanten gaan binnenkort repeteren in het gebouw van muziekvereniging DES in Leuth, maar verder verandert er niets. UNA zal ook dan concerten verzorgen in Kekerdom en ook aanwezig zijn om dorpsactiviteiten op te luisteren. Na afloop vroeg de voorzitter dat de bus bij de uitgang voor de vrijwillige bijdrage, ditmaal gaat naar GIRO 555 gedoneerd zou worden. Chapeau voor dit initiatief. Foto’s: © Bert Roodbeen. kijk HIER of op FB.


 
Jaarlijkse herdenking Operatie Veritable Canadese Canadese Erebegraafplaats.
Geschreven door red   
zondag 12 februari 2023 08:12

.GROESBEEK – Op woensdag 8 februari vond de jaarlijkse herdenking Operatie Veritable herdacht op de Canadese Erebegraafplaats  te Groesbeek. Na het woord van welkom door Jeanne Melchers waren er toespraken door Joel Pedersen. Herman Wijnhoven. Dr. Mathilde Roza en Frank van Duin. Enkele kinderen van de Basisschool Adelbrecht-Windekind zelfgemaakte herinneringstenen op het kerkhof, waarvan er door twee een gedicht werd voorgelezen.

Kransen en bloemen werden er gelegd o.a. door loco burgemeester Erik Weijers van de gemeente Berg en Dal, de ambassadrice van Canada, Her Excellency Ms. Lisa Helfand, de burgemeesters van de Duitse plaatsen Kleve, Wolfgang Kebing en Kranenburg, Ferdie Böhmer, Janet Love-Morrison e.v anderen. Theo Jetten op bugler- Batavorum Pipes and Drums en het Heijens koor Nèj Hèjs verleende muzikale medewerking. Deze herdenking werd wederom georganiseerd door Groesbeekairbornevrienden. Foto’s: © Peter Hendriks. Kijk HIER o op FB.


 
Herdenkingsplaquette onthult bij hotel De Wolfsberg
vrijdag 10 februari 2023 08:57

GROESBEEK - Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren er in elk Canadees regiment wel een aantal inheemse (indiaanse) soldaten actief. Vanwege hun enorme verbondenheid met de natuur vervulden zij vaak de rol van verkenner (scout). Hun bewegingen en onderlinge communicatie bleven voor de vijand onopgemerkt. Ondanks hun moed en bekwaamheid werden zij, zelfs binnen hun eigen onderdeel, vaak gediscrimineerd om hun afkomst.

Middels een inheems ritueel werd woensdag een nieuwe herdenkingsplaquette onthuld bij hotel De Wolfsberg in Groesbeek. Een herinneringsmonument op een bewust gekozen locatie. Hier, bij De Wolfsberg, vierden vele soldaten hun laatste kerstmis. Aanleiding voor het monument waren de verhalen van Ewan Morrison over zijn vriendschap met de inheemse Reggie. Zij dienden samen bij de Royal Hamilton en Reggie sneuvelde tijdens het Rijnlandoffensief. Morrissons dochter Janet schreef het verhaal jaren later op. Ook zij was aanwezig bij de onthulling.

Op de plaquette staan een soldaten 'kistje' en een mocassin, een typische schoen, gedragen door de inheemse bevolking. Schoeisel als symbool van vriendschap tussen twee mensen en twee bevolkingsgroepen. De onthulling werd verricht door Janet Love-Morisson en Joel Pederson met scout Janne Jacobs. Loco burgemeester Erik Weijers was namens de gemeente Berg en Dal aanwezig.Georganisseerd door Groesbeekairbornevrienden. Foto: © Peter Hendriks. Kijk HIER of op FB


 
Gemeente Berg en Dal en DELTA Netwerk blij met convenant aanleg glasvezel
woensdag 08 februari 2023 23:53

GROESBEEK - De samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij is getekend. Woensdag 8 februari werd dit symbolisch gevierd in de raadszaal van het gemeentehuis. Wethouder Ria Barber van gemeente Berg en Dal en Piet Grootenboer, directeur DELTA Netwerk verbonden de eerste glasvezelkabels met elkaar. In de overeenkomst staan de afspraken over de aanleg van glasvezel in de openbare ruimte. Eind vorig jaar is de glasvezelcampagne gestart in Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij. Als voor 15 februari a.s. 20% van de huishoudens voor glasvezel kiest, zal de aanleg van glasvezel dit voorjaar starten in deze kernen.

“Meld je aan zodat we dit voorjaar kunnen starten met de aanleg van glasvezel” Met deze samenwerkingsovereenkomst is de....

Lees meer...
 
Speeltuin Burgemeester Hermsenstraat Millingen opgeknapt
dinsdag 07 februari 2023 00:04

MILLINGEN AAN DE RIJN - Midden in de Burgemeester Hermsenstraat in Millingen ligt een speeltuintje. Een belangrijke plek in de buurt waar kinderen lekker kunnen spelen en ouders elkaar kunnen ontmoeten. De speeltuin heeft een flinke opknapbeurt gekregen.

Spelen en keuvelen: Hierbij zijn de voetbalgoaltjes vervangen en er zijn veel nieuwe speeltoestellen geplaatst. Kinderen kunnen er naar hartenlust klimmen, duikelen, schommelen, glijden, wippen en draaien. Daarnaast zijn er twee picknicktafels geplaatst waar je lekker even tot rust kan komen. Of waar de oudere bezoekers even gezellig kunnen keuvelen.

Een werkgroep bestaande uit bewoners en vertegenwoordigers van de Gemeente, Waardwonen en Forte Welzijn, heeft een plan gemaakt dat goed past bij de behoefte van de kinderen uit de buurt. Alle mensen in de straat hebben zelf ideeën voor de nieuwe speeltuin kunnen inbrengen.

Een gezellige opening: Maar het is nog niet helemaal klaar. De werkgroep kijkt ook nog naar het groen dat de speeltuin omringt. Hoe kan dit worden aangepast om de ruimte nog mooier en gezelliger te maken. In het voorjaar, wanneer de kans op mooier weer wat groter is, zal er nog een gezellige opening plaatsvinden waarbij de hele buurt welkom is. Foto: Forte Welzijn


 

 

 

 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Flits

Openhuis 2e handszorg hulpmiddelenwinkel

GROESBEEK/Horst - Openhuis bij Stichting 2e hands-zorghulpmiddelen aan de Reestraat 5 te Groesbeek.

Lees meer...
 
Oplichters actief in de Polder

Oplichters actief in de polder

Burgemeester Mark Slinkman waarschuwt inwoners dat er criminelen actief zijn in de gemeente Berg en Dal. De afgelopen week sloegen zij al toe in Ooij, Erlecom en Leuth. De burgemeester wil voorkomen dat meer mensen slachtoffer worden en roept op verzoek van de politie op tot waakzaamheid. Om wat voor oplichting gaat het? Alleen al in de afgelopen 24 uur zijn twee bewoners opgelicht dan wel is gepoogd hen op te lichten....

Lees meer...
 
KBO Ooij nieuwe eigen website

OOIJ Sinds vrijdag 17 december heeft de KBO Ooij een eigen vernieude website. Inloggen kan via de link https://www.kbo-gelderland.nl/afdelingen/ooij of via KBO Gelderland. Om terug te gaan naar de voorpagina van de site klik logo.


 

 
Ukraine

.

 
Nieuwe locatie Weggeefwinkel

GROESBEEK-Na lang zoeken is het gelukt om een nieuwe locatie voor de Weggeefwinkel te vinden! De Weggeefwinkel is te vinden aan de Dorpsstraat 7a in Groesbeek.....

Lees meer...
 
Weer schaap dood gebeten in de Ooijpolder

WERCHEREN- Vrijdagavond 13 november  om 18 u op zelfde plek weer een schaap dood gebeten. De schapen houder wilde net zijn schapen opstallen. Samen besloten om schaap te laten liggen en foto val er bij te hangen.

Beelden cam Wilbert Verriet klik HIER en HIER

 


 
Hartkoor Kekerdom zoekt enthousiaste dirigent m/v

KEKERDOM - In september weer veilig gaan zingen na de lange saaie Coronaperiode, daar verheugden onze koorleden zich allemaal heel erg op. Groot was dan ook de teleurstelling toen we onverwacht vernamen, dat onze sprankelende dirigente na 12 jaar gaat stoppen bij ons koor. Ze heeft ondertussen elders een vaste baan gekregen. Daarom zoekt het Hartkoor Kekerdom een enthousiaste dirigent m/v

Wij zijn een geliefd koor, dat...

Lees meer...
Akeeba Backup Lazy Mode


Action: start
Last backup: 1701471727 (2023/12/02 00:02:07 GMT)
Adjusted last backup time: 1701471600 (2023/12/02 00:00:00 GMT)
Days frequency: 10
Backup time: 00:00 (0 seconds)
Next Backup: 1702335600 (2023/12/12 00:00:00 GMT)
Next Backup: 1702339200 (2023/12/12 01:00:00 LOCAL)
Time Now: 1701538595 (2023/12/02 18:36:35 LOCAL)
I will not start a new backup.

Profiel informatie

Application afterLoad: 0.001 seconds, 0.30 MB
Application afterInitialise: 0.013 seconds, 1.14 MB
Application afterRoute: 0.015 seconds, 1.31 MB
Application afterDispatch: 0.159 seconds, 3.33 MB
Application afterRender: 0.184 seconds, 2.76 MB

Geheugengebruik

2931160

16 queries gelogd

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '2asp1ugsjehul8n9fh56o110m2'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( TIME < '1701537995' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '2asp1ugsjehul8n9fh56o110m2'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( '2asp1ugsjehul8n9fh56o110m2','1701538595','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS TYPE, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT *
    FROM jos_migration_backlinks
    WHERE url LIKE 'index.php?limitstart=133%' OR sefurl LIKE 'index.php?limitstart=133%'
 8. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 9. SELECT *
    FROM jos_jcomments_settings
 10. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 1)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 11. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-12-02 17:36:35' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-12-02 17:36:35' )
    ORDER BY  a.created DESC
    LIMIT 133, 22
 12. SELECT a.id, a.title, a.alias, a.title_alias, a.introtext, a.fulltext, a.sectionid, a.state, a.catid, a.created, a.created_by, a.created_by_alias, a.modified, a.modified_by, a.checked_out, a.checked_out_time, a.publish_up, a.publish_down, a.images, a.attribs, a.urls, a.metakey, a.metadesc, a.access, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(':', a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, CHAR_LENGTH( a.`fulltext` ) AS readmore, u.name AS author, u.usertype, g.name AS groups, u.email AS author_email, cc.title AS category, s.title AS SECTION, s.ordering AS s_ordering, cc.ordering AS cc_ordering, a.ordering AS a_ordering, f.ordering AS f_ordering , ROUND( v.rating_sum / v.rating_count ) AS rating, v.rating_count
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_content_frontpage AS f
    ON f.content_id = a.id
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    LEFT JOIN jos_content_rating AS v
    ON a.id = v.content_id
    WHERE 1
    AND a.access <= 0
    AND a.state = 1
    AND (( cc.published = 1
    AND s.published = 1 ) OR ( a.catid = 0
    AND a.sectionid = 0 ) )
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-12-02 17:36:35' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-12-02 17:36:35' )
    ORDER BY  a.created DESC
 13. SELECT id, title, module, POSITION, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 1 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY POSITION, ordering
 14. SELECT a.*, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1  
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND (a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-12-02 17:36:35' )  
    AND (a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-12-02 17:36:35' )
    AND cc.id = 3
    AND cc.SECTION = s.id
    AND cc.published = 1
    AND s.published = 1
    ORDER BY a.ordering
    LIMIT 0, 7
 15. SELECT a.*,  CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug
    FROM jos_content AS a
    INNER JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    INNER JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = a.sectionid
    WHERE a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2023-12-02 17:36:35' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2023-12-02 17:36:35' )
    AND s.id > 0
    AND a.access <= 0
    AND cc.access <= 0
    AND s.access <= 0
    AND s.published = 1
    AND cc.published = 1
    ORDER BY a.created DESC
    LIMIT 0, 15
 16. SELECT `backupstart`
    FROM `jos_ak_stats`
    WHERE `origin` = "lazy"
    AND NOT(`status` = "failed")
    ORDER BY `backupstart` DESC
    LIMIT 0,1

Geladen taalbestanden

Niet vertaalde diagnostische strings

Geen

Niet vertaalde designer strings

Geen