Zoeken


Kinderen ontsteken Vierdaagselicht Bevrijdingsmuseum Jongste lopers #Vteam wandelen voor vrijheid, vrede en vriendschap PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 10 juli 2018 08:03

GROESBEEK - Het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek kleurt vanaf nu elke avond groen en oranje, de kleuren van de Nijmeegse Vierdaagse. De jongste wandelaars van de Vierdaagse ontstaken het Vierdaagselicht zaterdagavond. Het #Vteam, zoals de groep met honderd lopers van 11 en 12 jaar heet, kampeerde dit weekend bij het museum als laatste voorbereiding op de Vierdaagse. Natuurlijk kregen ze een rondleiding door het museum en ook interviewden ze verschillende veteranen. Met elkaar spraken de kinderen over vrede en vrijheid. 'Tijdens het wandelen voel ik me vrij', vertelt Nina van 11. 'Als ik loop kan ik beter nadenken en voel ik me vrolijk. Dan krijg ik veel meer moed en voel ik me sterker. Dat is voor mij vrijheid.' Het #Vteam is een initiatief van….

Filmpje over het ontsteken van het licht: https://www.youtube.com/watch?v=AfsRZ522Xko&feature=youtu.be

Kindercorrespondent Tako Rietveld. Hij zorgt ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. "Volwassenen praten meestal óver kinderen en veel te weinig mét ze. Het #Vteam laat zien dat kinderen verschil maken." Het #Vteam maakt elke dag reportages, vlogs en livestreams voor de sociale media van de kinderen zoals Snapchat en Instagram, maar ook voor verschillende kranten, radio en tv-zenders. De belevenissen van het #Vteam zijn voor iedereen te volgen via de website: Vteam.tv.

Tijdens de Vierdaagse donderdag wandelen de kinderen, die herkenbaar zijn aan hij blauwe shirts en ballonnen, door Groesbeek. Ze rusten in het Bevrijdingsmuseum. 'Het is belangrijk dat kinderen op deze manier betrokken worden bij de geschiedenis en actualiteit van Oorlog en Vrijheid in Nederland en over de grens’, aldus museumdirecteur Wiel Lenders. 'Deze kinderen zijn fantastische ambassadeurs van de vrijheid.'

Naast het Bevrijdingsmuseum werkt het #Vteam samen met het vfonds en de Stichting Nijmeegse 4DAAGSE. Kijk voor het verslag en meer informatie over het Vteam op www.vteam.tv/vkamp.

Meer informatie over de Kindercorrespondent / het #Vteam: Anne van Dijk, woordvoerder, 06-12561927,  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Over het Bevrijdingsmuseum: Wiel Lenders, directeur,  024-3974404,

Over de Vierdaagse: Jennifer Bus-Vos, woordvoerder Stichting Vierdaagse, 024-3655536,  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Over het vfonds: Jolanda Rubens, woordvoerder, 030-2006833,  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

​Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Informatie: 024-3974404; Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ,  www.bevrijdingsmuseum.nl

Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding.

Filmpje over het ontsteken van het licht: https://www.youtube.com/watch?v=AfsRZ522Xko&feature=youtu.be

 

Flits

Verkeershinder Quackplein en Burgemeester Hustinxstraat

NIJMEGEN - Van 25 juli tot 13 augustus 2018 gaan het Quackplein en de Burgemeester Hustinxstraat op de schop...

Lees meer...
 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Vakantieperiode Beweegtuin Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - Van 7 juli tot 19 augustus 2018, de vakantieperiode voor regio Zuid, zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.We starten weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!


 

 
Extra budget voor bestrijding overlast. Toename meldingen over ratten en eikenprocessierups

Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld...

Eikenprocessierups..

Lees meer...
 
De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

Lees meer...