Zoeken


KBO Ooij bezoekt Oranjemuseum in Diepenveen en Bad Bentheim in Duitsland PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 23 juni 2018 12:48

OOIJ - Donderdagmorgen 21 juni om 08.00 uur vertrokken 58 leden van de KBO Ooij (Katholieke Belangen Organisatie voor Senioren 50 +) vanaf het Reiner van Ooiplein voor de jaarlijkse dagreisje, dit maal ging het bij Oldenzaal de grens over naar het Duitse stadje Bad Bentheim , en ligt in de Landkreis Grafschaft Bentheim in de deelstaat Nedersaksen het is de grootste hoogteburcht in het Noordwesten van Duitsland. Bentheim staat ook bekend door de Bentheimer zandsteen.

Vooraf aan dit bezoek werd eerst het Oranjemuseum Nieuwe Haghuis in Diepenveen bezocht waar eerst van de koffie of thee met een Oranje gebakje werd genoten, daarna werd er ruim uitleg gegeven over het ontstaan en doel van dit museum en kon men vrij rondkijken in het museum. Voor oranje fans best een bezoekje waard. Voor het genieten van een uitstekende lunch ging de bus op weg naar Hotel Restaurant “Het Hof Twente” in het Twentse Hengevelde om daarna te vertrekken naar de Duitse Burcht, waar gidsen ons in drie groepen verdeelde voor een rondleiding. Voor sommige was het kasteel een “Burgchtbrug” te ver vanwege het hoogte verschil. De dag werd afgesloten met een uitgebreid diner in restaurant De Ruggestee in Hoenderlo. De terugreis ging langs vliegveld Deelen waar diverse bunkers er als boerderijen uit zien. Tegen 21.00 uur eindigde deze geslaagde dag weer op het vertrekpunt waar chauffeur Alfred ons weer veilig had afgezet.
Foto’s: © Bert Roodbeen.  Oranje museum Bad Bentheim


 

Flits

Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Verzorging 4 - Daagselopers

De 102e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 17 juli t/m vrijdag 20 juli 2018Ook dit jaar is he t mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen

Lees meer...
 
Vakantieperiode Beweegtuin Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - Van 7 juli tot 19 augustus 2018, de vakantieperiode voor regio Zuid, zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.We starten weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!


 

 
Extra budget voor bestrijding overlast. Toename meldingen over ratten en eikenprocessierups

Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld...

Eikenprocessierups..

Lees meer...
 
Dierenambulance Nijmegen e.o. collecteert in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG en DAL -Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. 
De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan

Lees meer...