Zoeken


Feestelijke opening vernieuwde Juffertjespad op De Horst PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 19 juni 2018 18:12

GROESBEEK/ DE HORST - Door een plaquette van een oude schoolplaat te onthullen werd maandagmiddag 18 juni door ongeveer100 leerlingen van groep 4 t/m 8 van basisschool Op de Horst samen met Theo Giesbers - oud-directeur van de school en een van de initiatiefnemers het vernieuwde en Juffertjespad langs de Leigraaf officieel in gebruik genomen. De. schoolplaat is een replica en heeft van 1945 t/m 2000 die in de basisschool Op De Horst heeft gehangen.

Basisschooldirecteur Daphne Laukens was blij, na haar welkomswoord  zei ze ,,Zo hebben we al een schoolmoestuin en nu, na drie jaar van voorbereiding, kan het Juffertjespad weer in gebruik genomen worden. het is  een prachtige aanvulling op het groene leslokaal en een mooie plek om naartoe te wandelen en dit na enkele jaren van voorbereiden, lobbyen en geld bijeen schrapen en dankzij de inzet van Basisschool Op de Horst, Stichting Samen op De Horst., Oranjefonds ,Via Natura, het Waterschap, de gemeente en de Wijkraad. De Leigraaf is een..

Foto´s: © Bert Roodbeen.

kraakheldere beek met wisselende waterstanden en bijzondere planten en dieren.

Theo Giesbers ,, de naam Juffertjespad is afgeleid van de nabijgelegen Juffertjespoel,,  het Juffertjespad  is een (natuurbelevenispad) langs de Leigraaf in De Horst vernieuwd en uitgebreid. De bestaande brug heeft een facelift ondergaan en biedt nu weer een veilige oversteek voor jong en oud. Waar het begin van het Juffertjespad wordt gemarkeerd door een plaquette van de oude schoolplaat (bijna 100 jaar oud) 'In sloot en plas'

Verderop is nog een tweede brug gemaakt, zodat ook de kleuters binnen schooltijd de natuur langs de Leigraaf kunnen ontdekken. Aan de robuuste picknicktafel kunnen kinderen onderzoekjes doen; de stoere tafel biedt tevens een mooie rust- en ontmoetingsplek voor inwoners en voorbijgangers.

.Juffer of Libelle: Natuurkenner Henk Eikholt vertelde de leerlingen dat een juffer een soort Libelle is waar de ogen los van elkaar staan, bij een Libelle staan de ogen tegen elkaar. Basisschooldirecteur Daphne Laukens was blij . ,,Zo hebben we al een schoolmoestuin en nu, na drie jaar van voorbereiding, kan het Juffertjespad weer in gebruik genomen worden. Dat het een Jufferspad  is werd al gelijk duidelijk.       

 

Flits

Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Verzorging 4 - Daagselopers

De 102e editie van de 4-Daagse is van dinsdag 17 juli t/m vrijdag 20 juli 2018Ook dit jaar is he t mogelijk om zich tijdens de 4-Daagse van Nijmegen te laten verzorgen

Lees meer...
 
Vakantieperiode Beweegtuin Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - Van 7 juli tot 19 augustus 2018, de vakantieperiode voor regio Zuid, zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.We starten weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!


 

 
Extra budget voor bestrijding overlast. Toename meldingen over ratten en eikenprocessierups

Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld...

Eikenprocessierups..

Lees meer...
 
Dierenambulance Nijmegen e.o. collecteert in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG en DAL -Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. 
De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan

Lees meer...