Zoeken


De Taxus Taxi rijdt weer en haalt taxussnoeisel gratis aan huis op PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 08 juni 2018 21:54

Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze..

maand haalt Taxus Taxi taxussnoeisel weer gratis aan huis op. Inwoners nemen contact op met Taxus Taxi en krijgen een Taxus Taxi tas om het taxussnoeisel in te verzamelen. Vervolgens haalt Taxus Taxi het snoeisel aan huis op. De stichting Taxus Taxi zamelt taxussnoeisel in voor de productie van medicatie tegen kanker

Samen met de gemeenten Berg en dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen ondersteunt Dar deze inzameling. Op deze manier dragen inwoners samen met Dar en de gemeenten bij aan het duurzaam verwerken van afval. Zij roepen dan ook alle inwoners en organisaties die taxus in de tuin/op het terrein hebben staan, op om deel te nemen aan deze actie.

Om de kwaliteit van het taxussnoeisel en de service te waarborgen, vraagt Stichting Taxus Taxi aandacht voor deze punten.

Kwaliteit: voorkom broei
Om de kwaliteit van taxussnoeisel te waarborgen, is het belangrijk om broei te voorkomen. Dit kan door in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grote van een voetbal.
Meer informatie en een instructievideo: www.taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Minimale hoeveelheid: minimaal een volle kruiwagen of halfvolle Taxus Taxi tas

Iedereen kan gebruik maken van de kosteloze ophaalservice van taxussnoeisel: zowel particulieren, hoveniers, gemeenten als bedrijven. Stichting Taxus Taxi haalt het taxussnoeisel gratis thuis op. Voorwaarde is dat aanbieders minimaal een volle kruiwagen of halfvolle Taxus Taxi tas aanbieden.
Te weinig snoeisel, maar toch deelnemen? Snoei dan tegelijk met buurtgenoten om zo toch gebruik te kunnen maken van de gratis inzameldienst.


Taxussnoeisel doneren?
Geef taxussnoeisel direct na het snoeien dan op via: www.taxustaxi.nl/afspraak.Op deze website staat ook meer informatie over de Taxus Taxi actie.

 

Flits

Verkeershinder Quackplein en Burgemeester Hustinxstraat

NIJMEGEN - Van 25 juli tot 13 augustus 2018 gaan het Quackplein en de Burgemeester Hustinxstraat op de schop...

Lees meer...
 
Omroep Berg en Dal

LIVE

 


 
Internet hosting

 


 
Ook op FB


 
Vakantieperiode Beweegtuin Millingen

MILLINGEN a/d RIJN - Van 7 juli tot 19 augustus 2018, de vakantieperiode voor regio Zuid, zijn er op woensdagmiddag en donderdagochtend geen begeleide activiteiten voor senioren in de Beweegtuin.We starten weer op woensdag 22 augustus om 14.30 uur en donderdag 23 augustus om 10.00 uur. Dan staan de enthousiaste coaches weer klaar om samen fijn te bewegen in de buitenlucht.

Wij wensen iedereen een fijne zomer!


 

 
Extra budget voor bestrijding overlast. Toename meldingen over ratten en eikenprocessierups

Omdat de overlast door de eikenprocessierupsen en ratten toeneemt maakt het college extra budget vrij om de overlast te verminderen. In de Voorjaarsnota is €10.000,- budget opgenomen voor het bestrijden van ratten. Voor het bestrijden van de eikenprocessierups wordt nu €10.000,- beschikbaar gesteld...

Eikenprocessierups..

Lees meer...
 
Dierenambulance Nijmegen e.o. collecteert in gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG en DAL -Van 2 tot en met 7 juli wordt er gecollecteerd in de gemeente Berg en Dal. 
De Dierenambulance Nijmegen e.o. (DAN) helpt individuele dieren in nood. Zo’n 100 vrijwilligers staan

Lees meer...